Skip to Content

7 Tekenen Dat Een Man Je Voor Je Geld Gebruikt: Open Je Ogen

7 Tekenen Dat Een Man Je Voor Je Geld Gebruikt: Open Je Ogen

Het is hartverscheurend om verliefd op iemand te worden, die alleen maar van je wil profiteren. Maar het wordt nog erger als je erachter komt dat hij alleen maar geld ziet als hij naar je kijkt. Gebruikt deze persoon je voor je geld? Wat zijn de tekenen dat een man je voor je geld gebruikt?

Toen je hem ontmoette, dacht je meteen dat hij de aardigste man ooit was. Alles was geweldig totdat je je realiseerde dat hij veel te veel vragen stelde over je financiële situatie. Wat maakt het hem uit hoeveel je verdient? Het doet er niet toe, toch?

Nou, het maakt jou niet uit, maar het lijkt erop dat het voor hem behoorlijk belangrijk is. Is dat niet verdacht? Schreeuwt dat niet “Maak dat je wegkomt!”?

Voordat je een beslissing neemt over je volgende stap, wil je eerst zeker weten wat er aan de hand is. Je hebt bewijs nodig dat hij alleen bij je is vanwege je geld, en niet omdat hij je leuk vindt.

Zo kom je erachter wat er aan de hand is.

7 tekenen dat een man je voor je geld gebruikt

7 Tekenen Dat Een Man Je Voor Je Geld Gebruikt: Open Je Ogen

Je bent op zoek naar een echte connectie en je dacht dat je het met deze man eindelijk had gevonden. Hij was aardig en vriendelijk en hij trok vanaf het begin je aandacht. Hoe meer tijd je echter met hem doorbrengt, hoe meer je je realiseert dat er één ding aan jou is dat hem het meest interesseert – je geld.

Overdrijf je? Zou het kunnen dat je iets verkeerd hebt begrepen? Of draagt deze man gewoon een masker en doet hij alsof hij in je geïnteresseerd is, terwijl hij in werkelijkheid alleen om je geld geeft?

Nou, als je een van de volgende tekenen ziet, dan spijt het me dat ik het je moet vertellen, maar hij gebruikt je alleen voor je geld en niets meer dan dat. De enige reden waarom hij bij je is, is omdat hij op zoek is naar een financieel voordeel.

1. Hij leent altijd geld van je

Dit is een van de eerste rode vlaggen die je gaat opmerken. Vooral als hij je blijft vertellen dat hij je het geld terug zal geven, maar dat nooit echt doet.

Deze man heeft constant noodgevallen en hij is altijd op zoek om wat geld van je te lenen. Als je hem vraagt waarom hij het nodig heeft, geeft hij je vage antwoorden of komt hij met de vreemdste situaties.

“De hond van mijn vriend is ziek, maar hij kan het zich niet veroorloven om hem naar de dierenarts te brengen, dus heb ik tegen hem gezegd dat ik hem zou helpen. Ik weet zeker dat je het niet erg vindt om me wat geld te lenen om een zieke hond te redden, toch?”

Dat is hoe de meeste van zijn verklaringen klinken. Ze zijn raar en ingewikkeld, maar je kunt zijn verzoek niet afwijzen, omdat hij elke keer op je emoties speelt.

In het begin dacht je hier niet te veel over na. Het was niet meer dan logisch dat je hem het geld zou lenen, omdat hij een eerlijke man leek te zijn. Maar nadat deze situatie een paar keer was gebeurd, begon je te beseffen dat er iets mis was.

Moet je voorzichtiger zijn met deze man? Wat probeert hij uit je te halen?

2. Hij gebruikt je voor je geld als jij altijd degene bent die betaalt

Hij was genoeg een gentleman om de eerste paar dates te betalen. Maar daar is hij al lang geleden mee gestopt. Elke keer dat jullie nu iets doen, ben jij degene die de rekeningen betaalt.

Hij biedt niet eens meer aan om te betalen. Hij loopt gewoon het restaurant uit en wacht tot jij het afhandelt. Zou dit een van de tekenen kunnen zijn dat een man je voor je geld gebruikt?

Je vindt het vast niet erg om de rekening van tijd tot tijd af te handelen. Maar als je je realiseert dat hij niet eens vraagt om het te delen, dan begin je zijn bedoelingen te wantrouwen.

Ga je uit met een goedkope man die zijn geld niet wil uitgeven? Of ga je uit met een mannelijke geldwolf die van je verwacht dat je hem financiert?

Wat er ook gebeurt, je vindt de manier waarop hij zich gedraagt niet prettig. Hij vereist dat je de hele tijd betaalt, wat niet oké is, ongeacht over wie we het hebben.

3. Hij is bang dat andere mensen je financieel gebruiken

Deze man schaamt zich niet. Elke keer als je zegt dat je met een vriendin hebt gegeten of met je nicht hebt gewinkeld, blijft hij je vragen of jij degene was die moest betalen. In het begin dacht je niet veel over deze vraag na en gaf je hem eerlijke antwoorden.

Maar op een gegeven moment begon hij je te vertellen dat andere mensen je financieel gebruiken. Hij begon je advies te geven over wat je moet doen als anderen verwachten dat je de volgende keer dat je met hen uitgaat betaalt. Het lef die deze man heeft!

Geloof me, een man die je toestaat om elke keer dat je met elkaar uitgaat te betalen, is niet bepaald het type persoon dat je moet adviseren over wat je met je eigen geld moet doen. Het is duidelijk dat het enige dat hem zorgen baart, het feit is dat je minder aan hem kunt uitgeven.

4. Hij blijft vragen stellen over jouw financiële situatie, maar raakt van streek wanneer je hem dezelfde vraag stelt

7 Tekenen Dat Een Man Je Voor Je Geld Gebruikt: Open Je Ogen

Als je erover nadenkt, draaien de meeste van jullie gesprekken om geld. En het is altijd hij die erover begint te praten.

Hij vraagt je hoeveel je verdient en wat je maandelijkse uitgaven zijn. Hij vindt het niet erg om je te vragen of je spaargeld hebt en hoe je van plan bent het uit te geven.

Het zou geen probleem zijn als jullie van plan waren om samen te gaan wonen. Maar dit is zeker niet iets waar je aan het begin van een relatie over praat.

Als je hem met dezelfde vragen confronteert, dan raakt hij van streek. Het voelt alsof hij het recht heeft om naar jouw financiële situatie te vragen, terwijl jij niets over die van hem hoeft te weten.

Dit meten met twee maten slaat nergens op en het is het bewijs dat hij je alleen voor je geld gebruikt.

5. Hij is altijd degene die met het uitgeven van je geld begint

Elke keer dat jullie uitgaan, heeft hij van die gekke ideeën over wat jullie moeten doen. Hij probeert je een chic restaurant te laten bezoeken dat net is geopend of hij plant een weekendje weg. Maar als het tijd is om ervoor te betalen, wacht hij gewoon tot jij de portemonnee trekt.

Het grappige is dat al deze plannen hem ook omvatten. Hij zal je niet vertellen om iets voor jezelf uit te geven en iets te kopen dat je altijd al wilde. Hij zal er altijd voor zorgen dat hij van je uitgaven profiteert.

Het is duidelijk dat deze man je financieel gebruikt en hij doet het wanneer hij kan. Hij zal van verschillende luxe ervaringen genieten en hij zal zich er niet eens schuldig over voelen. Toch zal hij elke keer dat hij een goede kans ziet, verschillende uitstapjes en restaurantbezoeken blijven voorstellen.

6. Je krijgt het gevoel dat je geld het enige is dat hem interesseert

Op dit moment wordt zijn gedrag meer dan verdacht. Zelfs je onderbuikgevoel vertelt je dat er iets mis is.

Hij neemt niet eens de moeite om je beter te leren kennen. De meeste van jullie gesprekken zijn saai en zinloos en de enige persoon die moeite doet in deze relatie ben jij.

Hij is daarentegen alleen geïnteresseerd in jouw geld. Zijn ogen fonkelen elke keer als hij je iets over je financiële situatie vraagt. En je kunt de teleurstelling in hem voelen elke keer dat je hem geen duidelijk antwoord geeft.

Het is nu duidelijk dat deze man niet om je als persoon geeft. Hij is niet eens van plan om iets serieus met je te hebben. Op het moment dat je erachter komt wat zijn bedoelingen zijn, dan zal hij uit je leven verdwijnen alsof hij er niet eens deel van uitmaakte.

Open je ogen en luister naar je gevoel. Als iets je blijft vertellen dat hij niet bij je is omdat hij je leuk vindt, maar gewoon omdat hij verliefd is op je geld, ga dan met hem in gesprek. Kijk hoe hij zal reageren als je hem met wat feiten confronteert.

7. Je vrienden wijzen erop dat hij je voor je geld gebruikt

Zelfs als je nog steeds niet wilt geloven dat deze man je financieel gebruikt, zullen je vrienden de waarheid weten. Ze zullen je blijven vertellen dat hij een slechte keuze is, zelfs als je het nog niet ziet.

Bekijk het eens op deze manier. Elke keer dat je een slechte relatie had, wie was de eerste die je erop wees? Het waren je vrienden, toch?

Je kunt gemakkelijk voelen wanneer iemand een slechte keuze voor je bestie is, en ze kan hetzelfde over jou voelen. Je kijkt naar deze man met een roze bril op terwijl je vrienden hem zien voor wie hij eigenlijk is.

Dus als ze je voor iemand waarschuwen, neem hun woorden dan niet als vanzelfsprekend aan. Probeer in plaats daarvan eerlijk tegen jezelf te zijn en het gedrag van deze man objectief te analyseren.

Zodra je je realiseert dat je altijd voor alles blijft betalen, dat hij je altijd vraagt om hem geld te lenen, en dat hij je constant over je financiële status blijft ondervragen, dan zal het duidelijk zijn dat er iets niet helemaal klopt.

Houd er rekening mee dat zulke mannen er alles aan zullen doen om je aan hun zijde te houden. Hij geniet van het feit dat je hem als een koning behandelt, terwijl hij er niets voor terugdoet.