Skip to Content

10 Tekenen Dat Je Nooit Liefde Zult Vinden (Tenzij Je Verandert)

10 Tekenen Dat Je Nooit Liefde Zult Vinden (Tenzij Je Verandert)

Natuurlijk lijkt de hele wereld tijdens de romantische kerstvakantie of op die ene willekeurige februaridag geobsedeerd te zijn door romantiek.

Dat betekent niet dat jij dat hoeft te doen. Je bent helemaal gelukkig. Het gaat super. Je houdt ervan om in je eentje chocolade te eten. Wat zijn de zekere tekenen dat je nooit meer liefde zult vinden?

Of het nu de feestdagen zijn of het feit dat je familie je ex niet los kan laten, je vraagt je misschien af of er iets mis met je is. Je doet alles goed, je gaat op een aantal blind dates. Je zit op elke dating-app. En je doet alles wat je kunt. Of niet?

Relaties zijn geweldig als je de talloze liedjes, gedichten en gerenommeerde literaire werken moet geloven die proberen de opwinding en angst om hals over verliefd te worden vast te leggen.

Als je echter je roze bril afzet, dan zul je misschien verrast zijn door het feit dat relaties ook hard werken zijn.

Misschien ben jij toch degene die je weg naar een relatie saboteert. Misschien ben je te bang om toe te geven dat je nog niet klaar bent voor een relatie.

Hoewel je graag iemand wilt ontmoeten die je van het tegendeel overtuigt. Wat het geval ook is, dit is het moment om los te komen van het patroon.

We brengen je een aantal verrassende tekenen dat je nooit liefde zult vinden die je kansen om ze te veranderen kunnen vergroten nu het nog kan.

Lees verder waarom je misschien moeite hebt om liefde te vinden en ermee aan de slag te gaan.

10 verrassende signalen dat je nooit liefde zult vinden en wat je eraan kunt doen

10 Tekenen Dat Je Nooit Liefde Zult Vinden (Tenzij Je Verandert)

1. Je denkt niet dat je liefde verdient

“Ik ben op dit moment niet op de beste plek om te daten.”

“Ik kan je vriend niet meteen ontmoeten, ik zie er niet uit!”

Zonder de juiste dosis zelfvertrouwen zou je kunnen denken dat je het nu niet verdient om de liefde van je leven te ontmoeten. Of je nu moeite hebt om te accepteren dat je bent aangekomen of dat je niet tevreden bent met je huidige carrièrepad, je denkt misschien dat je het niet waard bent om iemand te ontmoeten die je leuk vindt.

Ben je iemand die met een laag zelfbeeld en intense gevoelens van zelftwijfel worstelt? Duw je mensen weg omdat je te bang bent om ze de echte jij te laten zien? Accepteer je gebreken en werk eraan, maar weet dat je ongeacht wat er op je pad komt het waard bent.

2. Je zet jezelf niet in de schijnwerpers

Er is ons allemaal verteld dat we moeten wachten tot de juiste persoon langskomt die ons van onze voeten zal vegen. We hoeven niets te doen, want ware liefde vindt altijd een manier. Hoewel dat een geweldige manier is om naar de liefde te kijken, denken we niet dat dat per se waar is.

Je moet jezelf daar neerzetten om je ware liefde aan te trekken. Je moet naar buiten gaan, jezelf uit je comfortzone duwen en je routine opfleuren. Wanneer je ‘ja’ begint te zeggen tegen het ontmoeten van nieuwe mensen en het ervaren van nieuwe dingen, dan zul je een wereld van verschil opmerken.

3. Je bent bang om gekwetst te worden

Uit elkaar gaan is het ergste war er is, daar is geen twijfel over mogelijk. Voordat je zelfs maar weet wat er aan de hand is, wordt er van je verwacht dat je verder gaat na degene met wie je dacht de rest van je leven door te brengen. Hoe zit dat? Maar je moet wel op de herstartknop drukken en je voor iemand anders openstellen.

Je gevoelens bewaken en je hart op slot houden, is misschien een van de meest voorkomende tekenen dat je nooit liefde zult vinden die we ooit zijn tegengekomen. We zijn allemaal schuldig aan het opgeven van de liefde op het moment dat we verraden of in de steek gelaten worden. We kunnen het niet verdragen om na een breuk kwetsbaar te zijn – maar dat moeten we wel zijn.

4. Je zult nooit liefde vinden als je genoegen neemt met minder

“Ik word er niet jonger op, ik denk niet dat ik iemand ga ontmoeten die beter is dan hij!”

“Ze is misschien niet de liefde van mijn leven, maar ik denk niet dat ik de liefde van mijn leven ooit ga ontmoeten!”

Het kiezen van de verkeerde partner kan verwoestend zijn. Vooral als je weet dat ze een geweldig persoon zijn. En dat ze meer dan bereid zijn om aan je zijde te staan, wat er ook gebeurt. In plaats van bij iemand te zijn, omdat ze geweldig zijn of omdat je bang bent om alleen te zijn, wil je misschien opnieuw evalueren.

Normen zijn er met een reden, toch? Misschien wil je bij iemand zijn die je goed behandelt en die voor je zorgt. Je voelt je misschien tot iemand aangetrokken die meer geld verdient dan jij of iemand die hard werkt. Je moet echter wel bij iemand zijn die als ‘de ware’ voelt.

5. Je gaat voor niet-beschikbare mensen

Wanneer je van de ene relatie naar de andere gaat, dan ben je te druk met het veranderen van je partners om een patroon op te merken dat een teken kan zijn dat je nooit liefde zult vinden. Als je terugkijkt op je datinggeschiedenis, hoe zou je dan de mensen beschrijven met wie je samen bent geweest? Hoe zou je de mensen beschrijven tot wie je je aangetrokken voelde?

Een serieuze relatie willen, maar met partners eindigen die het tegenovergestelde willen, kan betekenen dat je je onbewust aangetrokken voelt tot niet-beschikbare mensen. Je kiest het type mensen dat niet in staat is om je te geven wat je zoekt. Je bereidt jezelf vanaf het begin voor op mislukking.

Wat ga je daaraan doen? Het patroon veranderen natuurlijk!

6. Je zult nooit liefde vinden als je geen vertrouwen in mensen hebt

10 Tekenen Dat Je Nooit Liefde Zult Vinden (Tenzij Je Verandert)

We kunnen het je niet eens kwalijk nemen! Als je eerder gekwetst bent geweest, dan ben je meer dan blij om uit de buurt van mensen te blijven om je hart te beschermen. En te voorkomen dat hetzelfde opnieuw gebeurt.

Of je nu gaslighting, manipulatie, vreemdgaan, ghosting of iets dergelijks hebt meegemaakt, je weet beter dan je hart aan iemand te geven die hetzelfde gaat doen.

We snappen het – maar dat zal je ook niet helpen om iemand te ontmoeten die meer dan blij is om voor je te zorgen en je op een voetstuk te zetten. Je moet voorzichtig zijn, maar je moet naar buiten gaan en daten. Je moet je hart beschermen, maar je moet ook mensen vertrouwen.

7. Je denkt dat je niet echt van iemand kunt houden

Of dat nu komt omdat je met zelfrespect worstelt of omdat je echt gelooft dat je niet echt, waanzinnig of diep van iemand kunt houden. Je vraagt je misschien af of je sowieso klaar bent voor een relatie.

Misschien ben je jong. Misschien ben je gefocust op je carrière of de hobby waar je gelukkig van wordt. Hoe het ook zij, er is een kans dat je het gevoel hebt dat je niet klaar bent om de liefde van je leven te ontmoeten en je te settelen.

Hoewel daar niets mis mee is, moet je er wel achter komen of dat iets is wat je wilt. Je hoeft geen relatie te hebben als je er geen wilt hebben. Het zoun alleen jammer zijn als je relaties om een andere reden zou vermijden. Dat wat je zelf wilt.

8. Je bent nog niet over je ex heen

“Ik ben nog niet klaar om verder te gaan, omdat ik echt geloof dat we weer samen zullen komen.”

“Ik hou nog steeds van hem en ik wil de volgende persoon met wie ik ben geen pijn doen.”

En “Ik heb geen rebound nodig, ik wil mijn ex terughebben.”

Je soulmate staat misschien recht voor je neus te wachten tot je een beslissing hebt genomen, maar je hebt het te druk met ‘degene die is ontsnapt’. Je gaat op dates, maar je vergelijkt ze met je ex. En je denkt dat je het juiste doet door, door dating-apps te bladeren, maar je denkt de hele tijd aan je ex.

Wat moet je nu doen? Als je niet het type bent voor een rebound, voordat je een serieuze relatie aangaat, dan moet je je hart misschien meer tijd geven om te genezen. Als je hulp nodig hebt om over je ex heen te komen, omring jezelf dan met je vrienden en probeer dingen te doen die je gelukkig maken. Het gaat werken!

9. Je zult nooit liefde vinden als je onrealistische verwachtingen hebt

We willen allemaal dat iemand een wit huis voor ons bouwt met blauwe luiken en een kamer met uitzicht op de rivier, zodat we kunnen schilderen, toch? Onze perceptie van relaties was misschien een beetje scheef vanwege “The Notebook” en andere romantische films die we keken toen we jonger waren.

Natuurlijk is er niets mis met hier en daar een beetje romantiek te verwachten. Je onrealistische verwachtingen kunnen echter de redenen zijn waarom je nooit ware liefde zult vinden. Het kan dus nodig zijn om de tv uit te schakelen en te zien hoe echte relaties zijn.

We kunnen bevestigen dat echte relaties veel beter zijn dan de dingen die je op je scherm ziet. Ze zijn rauw, ze geven je het gevoel dat je aan de top van de wereld staat en ze vereisen veel werk.

10. Je bent emotioneel niet beschikbaar

“Ik ben er nu nog niet klaar voor om te daten.”

En “Ik flirt met je omdat ik je leuk vind, niet omdat ik een relatie met je wil hebben.”

“Ik ben niet klaar om over mijn gevoelens te praten.”

One-night stands zijn een geweldige manier om je liefdesleven op te fleuren, maar dat is niet iets wat je de rest van je leven kunt doen. Aan de ene kant ga je je vervelen met oppervlakkige ervaringen, saaie gesprekken en mensen die niets over je weten. Aan de andere kant zul je naar verandering verlangen.

Of je je nu tot een therapeut of een vriend wendt, je moet er wel achter komen waarom je bang bent om je te binden. En je moet in het reine komen met waarom je emotioneel niet beschikbaar bent. Met een beetje werk vind je hopelijk een manier om weer op pad te gaan. En iemand te ontmoeten die de moeite waard is. Veel succes!