Skip to Content

7 Waarheden Over Een Piekeraar Die Een Liefdevol En Kwetsbaar Hart Heeft

7 Waarheden Over Een Piekeraar Die Een Liefdevol En Kwetsbaar Hart Heeft

1. Je focust je vooral op de liefde

Je denkt regelmatig aan de liefde en het is je voornaamste verlangen. Als je volkomen eerlijk zou zijn, hunker je zoveel naar de liefde dat het soms overweldigend kan zijn. 

Je hebt geen behoefte aan geveinsde emoties en halve moeite, je hebt behoefte aan oprechte en echte liefde. Je hebt behoefte aan de liefde die je bereid bent om te geven. 

Maar je bent tegelijkertijd bang om weer gekwetst te worden. Je bent bang dat het ten einde zal komen voordat het überhaupt van de grond is gekomen. Daarom bescherm je hart, het hart dat al fragiel was. 

2. Je neemt alles ter harte

De meningen van anderen hebben een grote impact op je. Zelfs als het positieve kritiek is, zul je er dagenlang aan denken en elke minuscuul detail uitpluizen. Je zal aan jezelf gaan twijfelen en elke stap die je hebt genomen nagaan. 

Het zou zoveel eenvoudiger zijn als je kritiek kon accepteren, je ervan kon leren en groeien zonder dat je er te lang bij stilstaat. 

Aan de andere kant heeft iedereen recht op zijn eigen mening en het betekent niet dat ze altijd gelijk hebben. Vertrouw op je voorgevoel en als je weet dat je op het juiste pad bent, ga dan vooral door. 

3. Het doet je of ontzettend veel of het kan je helemaal niks schelen 

Je bent iemand van uitersten en er is geen middenweg als het op je gevoelens en toewijding aankomt. 

Als je echt je zinnen op iets of iemand hebt gezet, zul je er helemaal voor gaan. 

Je zal je niet inhouden, want je weet niet hoe dat moet. Je zal altijd een tandje bijzetten. Je gelooft niet in bijna, voor de helft en de middelmaat.

Daarom is het zo dat als het je niks kan schelen je er helemaal niet bent. Het is alles of niets wat jou betreft. 

4. Je komt moeilijk in slaap 

Zodra je hoofd je kussen raakt, word je overweldigd met gedachten. Je verrast jezelf met hoe uiteenlopend deze gedachten kunnen zijn. 

Niet alleen dingen uit het verleden houden je bezig. Je denkt ook aan toekomstige en hypothetische situaties die je klaarwakker houden, en voordat je het weet is het ochtend en heb je helemaal niet geslapen. 

5. Je blijft naar verborgen betekenissen zoeken 

Je vindt het moeilijk om dingen te laten zijn zoals ze zijn. Je zoekt overal een bedoeling achter.

Je wilt redenen en verklaringen vinden voor het gedrag of de handelswijze van een ander. Jammer genoeg vind je deze niet altijd. 

Probeer te onthouden dat er soms echt geen verhaal van achter-de-schermen is. Soms is het beter om het niet te weten.

En hoewel je het moeilijk vindt om niet te piekeren, probeer een beetje te kalmeren. Dat zal je goed doen. 

6. Je bent erg streng voor jezelf maar “te coulant” wat anderen betreft 

Je bent zelf je strengste criticus en rechter. Je geeft jezelf nooit het voordeel van de twijfel. Maar als het op anderen aankomt, ben je te vergevingsgezind.  

Daarom is dat liefdevolle hart van je zo kwetsbaar geworden. Mensen hebben net even te vaak je liefde, vriendelijkheid en begrip verloochend. 

Probeer liever voor jezelf te zijn en rechtvaardiger naar anderen toe. Vergeef, maar onthoud dat niet iedereen je vergiffenis of een tweede kans verdient.  

7. Soms “overweldig” je anderen

Je hebt wel vaker te horen gekregen dat mensen je bestempelen als te emotioneel, te analytisch, te romantisch, te behoeftig, te alles. 

Sommige mensen, die anders zijn dan jij, vinden het moeilijk om je te accepteren en je te begrijpen. En dat is oké—het is niet verplicht. 

Er bestaan mensen die het helemaal geen punt vinden dat je zo piekert. Er zijn mensen die je zullen begrijpen.

Mensen die je zoveel liefde zullen geven dat die liefde je kwetsbare hart sterker zal maken.

7 Waarheden Over Een Piekeraar Die Een Liefdevol En Kwetsbaar Hart Heeft