Skip to Content

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

Ben je onlangs single (en klaar om te mengen)? Was jij degene die hem verliet, of was het andersom? Als de relatie giftig was, zou je zeker blij moeten zijn dat het voorbij is. Waarom zeg ik dit?

Relaties vereisen veel hard werk, maar soms kun je niets doen om het te redden. Of je hebt als stel alles geprobeerd om het te laten werken, of je was de enige die het probeerde. Hoe dan ook, er was geen manier om het te behouden.

Als je op mij lijkt, denk je misschien te veel na over de hele situatie. Was er nog iets dat je zou kunnen doen? Wat als je nog een mening zou vragen en een andere relatie-expert zou bezoeken? Misschien hield hij op zijn rare manier van je en wist hij gewoon niet hoe hij het moest uiten.

Ik ben geen therapeut of relatie-expert, en ik ben zeker niet iemand die dicht bij je staat. Maar ik ben iemand die je eraan zal herinneren waarom je blij moet zijn dat het voorbij is. Alles gebeurt met een reden en ik beloof je, het is beter zo.

Ga door, blijf deze herinneringen lezen over waarom je relatie niet gezond was en waarom je dankbaar zou moeten zijn dat het voorbij is.

1. Hij nam je nooit mee uit op dates

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

Heb je ooit een officiële date gehad? Je weet waar ik het over heb – kaarsen, chique restaurant, heerlijk eten, wijn … Nee?

Ziezo, de eerste reden waarom je blij zou moeten zijn dat het voorbij is. Je bent een dame en je verdient het om als zodanig behandeld te worden.

De man aan je zijde moet een heer zijn, je mee uit nemen en je speciaal laten voelen. Als je ex nooit een van deze dingen heeft gedaan, of als je altijd de helft (of de hele) rekening moest betalen, is het beter dat hij uit je leven is.

2. Wees blij dat het voorbij is als hij je liet zien waar je geen genoegen mee moet nemen

Was jij de ‘behoeftige’ in de relatie, simpelweg omdat je bepaalde normen stelde? Was hij geïrriteerd door je genegenheid en moest je hem constant de ruimte geven? Klaagde hij altijd over de hoeveelheid geld die je uitgeeft?

Je moet nooit genoegen nemen met minder dan wat je verdient. Als hij niet weet hoe hij je moet waarderen en hij je waarde verwaarloost, zou je blij moeten zijn dat het voorbij is. Maar je kunt in ieder geval dankbaar zijn – omdat hij je heeft geleerd wat je niet wilt in het leven, inclusief wat voor soort partner je niet nodig hebt.

3. Hij zorgde ervoor dat je je onzeker voelde

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

Ik heb al eerder gezegd dat hij je waarde verwaarloosde en daardoor voelde je je onzeker. Na een tijdje in de relatie begon je gevoel van eigenwaarde een grote deuk te krijgen, tot het punt waarop je alles wat je deed in twijfel trok. Klinkt bekend?

De juiste persoon moet je zelfvertrouwen geven en je helpen jezelf te verbeteren, niet het tegenovergestelde. Je zou zelfliefde moeten koesteren en hij zou degene moeten zijn om je daarbij te helpen. Als hij bijvoorbeeld wil bepalen wat je eet, is het overduidelijk dat je de juiste beslissing hebt genomen. Wees maar blij dat het voorbij is.

4. Hij moest overal zijn waar jij ook was

Hoe vaak heb je je vrienden moeten bellen om te vragen of je vriendje mee mag? Weet je het niet meer? Sinds jullie twee begonnen te daten, was je nooit alleen. Hij twijfelde voortdurend aan je sociale kring en liet je nooit alleen uitgaan met je vrienden.

Soms maakte hij zulke jaloerse taferelen dat je niet anders kon dan hem mee te nemen. Zelfs een avondje uit met meisjes – hij zou je niet alleen laten gaan, omdat een man je kan benaderen om met je te flirten.

5. Wees maar blij dat het voorbij is als je niet genoeg tijd met je vrienden hebt doorgebracht

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

Hoe vaak annuleerde je plannen met je crew alleen omdat hij je op het laatste moment vertelde dat hij al iets gepland had? En dat er meestal iets met zijn vrienden zou zijn waar je niet zoveel van zou genieten.

Je koos er altijd voor om zijn plannen door te zetten, alleen maar omdat je vrede in je relatie wilde en conflicten wilde vermijden. Klagen je vrienden over hoe vaak je ze in de steek laat? Ik neem aan dat je nu knikt. Ziedaar, meid, het leven zonder hem is een zegen.

6. Je was bezorgd over de toekomst

Heeft hij je ongerust gemaakt over je toekomst? Verwierp hij je plannen en dromen en overtuigde hij je ervan dat je onrealistisch was? Je twijfelt nog steeds aan sommige van de doelen die je wilde bereiken voordat je aan die giftige relatie begon.

Laten we eerlijk zijn, je was gewoon bezorgd over de toekomst vanwege hem. Je twijfelde nooit aan je dromen en doelen totdat hij langskwam. Je had het duidelijkst mogelijke zicht, maar op de een of andere manier werd het allemaal wazig op de weg. Ben je klaar om toe te geven dat het zijn schuld was en dat je blij zou moeten zijn dat het voorbij is?

7. Je vond zijn vriendengroep niet leuk

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

Wanneer je met zijn vriendengroep uitging, had je er nooit echt zin in. Dat is iets waar hij nooit aandacht aan heeft besteed, en als je zou proberen hem dingen vanuit jouw gezichtspunt te laten zien, zou hij zeggen dat je overdrijft.

Je hield nooit echt van zijn vriendengroep, maar je deed zo je best om je mening te veranderen omwille van je vriendje. Maar omdat jullie uit elkaar zijn gegaan, hoef je geen tijd meer met ze door te brengen. Nou, dat is een opluchting, nietwaar?

8. Wees maar blij dat het voorbij is als je nooit tijd voor jezelf had

Me-time was iets waar je alleen maar van droomde; je had eigenlijk nooit tijd voor jezelf. Realiseer je je nu hoe giftig de relatie was? Misschien probeerde je ex je ervan te overtuigen dat je niet alleen kon reizen of dat het zielig is om alleen in een koffietent te zitten.

Wat zijn redenen ook waren, je stond jezelf toe te geloven dat hij beter wist. Ook al vond je het heerlijk om uren in een badkuip te zitten of etalages te bekijken, je stopte ermee. Waarom? Omdat hij het zei. Geloof je nog steeds dat hij je kent? Nee, meisje, jij weet het beste wat je nodig hebt.

9. Zijn afwezigheid geeft je de ruimte om de liefde van je leven te vinden

9 Herinneringen Waarom Je Blij Moet Zijn Dat Het Voorbij Is

De laatste, en ik durf te zeggen, belangrijkste herinnering die ik voor je heb, is dat zijn afwezigheid ruimte schiep voor de liefde van je leven. Na wat je met hem hebt doorgemaakt, heb je geleerd te herkennen wanneer een man je niet goed behandelt. Je zelfvertrouwen is terug en je bent eindelijk weer klaar om te daten.

Je kent je waarde heel goed en je gaat er nooit meer een compromis mee sluiten. Een gezonde relatie is iets waar je nu naar hunkert en de juiste is er voor jou. Ik beloof je dat. Wees geduldig en laat je licht overal schijnen. De liefde van je leven zal je opmerken en je volledig omarmen.

PinFlight Image