Skip to Content

9 Dingen Die Je Je Partner Niet Echt Hoeft Te Vertellen

9 Dingen Die Je Je Partner Niet Echt Hoeft Te Vertellen

De belangrijkste persoon in iemands wereld zijn is mooi. Je hoeft niet voor zijn aandacht te vechten en je elke keer dat je met je partner uitgaat hoef je je niet te kleden om indruk te maken. Het is ook geweldig om alles met hem te delen, van willekeurige gedachten tot belangrijke beslissingen in het leven.

Maar zijn er dingen die je je partner niet hoeft te vertellen? Ik heb het niet over leugentjes om bestwil, maar over dingen die je voor jezelf kunt (en moet) houden. Is er iets bij je opgekomen? Hier is de lijst met dingen waarvan ik denk dat ze alleen van jou kunnen blijven.

9 dingen die je je partner niet hoeft te vertellen

1. Iets wat hij niet van de ene op de andere dag kan veranderen

Dit gaat van zijn uiterlijk tot zijn doelen en carrière. Als hij geen goochelaar of almachtige is, zeg dan niets wat hij niet van de ene op de andere dag kan veranderen. Als je opeens over zijn lengte begint te klagen, verandert er dan iets? Ik dacht het niet.

Vermijd het ook om dingen te zeggen waar hij onzeker over is, omdat dat hem alleen maar van je wegduwt.

2. Een tijdelijke verliefdheid op iemand

Je moet onder geen enkele omstandigheid vertellen dat je een tijdelijke verliefdheid op iemand hebt. Dat is een aardbeving waar jullie relatie niet klaar voor is. Hij kan vanaf dat moment alles verdacht gaan vinden, en je kunt zijn vertrouwen verliezen.

Iets wat je zeker niet hoeft te vertellen is als je een oogje hebt op zijn beste vriend of een collega van het werk. Dat zal hem vernietigen. Als je zeker weet dat wat je voelt voor deze andere persoon veel sterker en waardevoller is, wees er dan eerlijk over met je partner. Verder hoeft hij het niet te weten.

3. De details van je vroegere relaties

Hij hoeft niet te weten dat je ex beter kon zoenen. Ik neem aan dat je dat ook niet wilt weten als je de dingen vanuit zijn standpunt bekijkt. En in godsnaam, vergelijk hem niet met je ex-vriendjes.

Als je alle details over je vorige relaties deelt, dan kan dit een negatief effect op zijn zelfvertrouwen hebben. Begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat je niet over je vorige ervaringen moet praten. Het is altijd goed dat je partner je datinggeschiedenis kent, maar vergeet die intieme details.

4. Je mag zijn familielid niet

Of we het nu over zijn broers of zussen, ouders of tantes en ooms hebben, vertel je partner nooit dat je hen niet leuk vindt. Je kunt grapjes maken over hoe zijn kleine neefje een beetje jaloers is omdat hij meer tijd met jou doorbrengt, maar beledig nooit iemand.

In het geval dat een van hen echter giftig is en probeert om een puinhoop in jullie relatie te creëren, dan moet je niet je mond houden. Kleine versprekingen zijn oké, omdat jij degene bent die hun wereld binnenkomt, maar je partner hoeft niet alles te weten. Geloof me, jullie relatie zal vreedzamer zijn.

5. Zijn eigenaardigheden die je irriteren

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft een fout of twee en de meeste van hen moeten gewoon geaccepteerd worden. Het is normaal dat je die kleine dingen opmerkt als je veel tijd met hem doorbrengt. En een aantal van hen zullen je zeker irriteren.

Als je een relatie gezond wilt houden, dan hoef je niet echt te over zijn luide gekauw of gesnurk midden in de nacht te klagen. Het is niet zo dat hij dat expres doet, toch? In het geval dat hij je pijn doet of je gevoelens met een aantal van zijn gewoonten kwets, spreek je dan uit en help hem te begrijpen hoe het je beïnvloedt.

6. Je aan zijn project/idee twijfelt

Dit zal zeker geen enkele relatie goed doen, vooral als je openlijk iets bekritiseert waar je partner echt enthousiast over is. Als je hem constructieve feedback kunt geven om dingen beter te doen, doe het dan, maar twijfel niet aan zijn vaardigheden.

Je kunt hem pijn doen en zijn zelfvertrouwen kan afnemen. Respecteer wat hij doet en wees zijn steun en grootste cheerleader. Ja, hij kan dingen op de moeilijke manier doen, en natuurlijk zijn er kortere wegen. Zolang het je relatie niet negatief beïnvloedt, steun hem dan, welke kant hij ook op gaat.

7. Je een extra chocoladereep voor jezelf hebt gekocht

Moet je hem echt uitleggen dat, omdat het zo’n dag is, dat je naar meer chocolade verlangt? Als jullie een budget deelt, dan kan dit een beetje lastig zijn, daarom is het beter om je eigen geld te hebben om te besteden. Natuurlijk zorg je voor het huishouden, maar je kunt jezelf af en toe trakteren.

Als je je schuldig voelt over het uitgeven van geld aan iets wat je leuk vindt (maar hij wordt boos als je het zegt), vraag jezelf dan af of hij zijn eigen voorraad aan lekkernijen ergens verborgen heeft. Lijkt het erop dat zijn stripverzameling met de dag groter wordt?

8. Kwetsende dingen die iemand over hem zegt

Begrijp me niet verkeerd. Je hoeft hem geen kwetsende dingen te vertellen die een aantal van je familieleden over hem zeggen. Dit zal niets goeds doen en de dingen kunnen alleen maar in de verkeerde richting draaien.

Het punt is, jij bent degene die jouw leven met hem deelt. Geen enkel lid van je familie hoeft hem leuk te vinden, om welke reden dan ook. Als hij goed voor je is, je gelukkig maakt en je respecteert, dan kun je zwijgen over het feit dat je tante hem niet mag.

9. Ik mocht je eerst niet

Ik denk dat dit het ergste verhaal is dat je met hem kunt delen. Vertel je partner niet dat je hem eerst niet mocht. Hij hoeft echt niet te weten dat je zijn verzoek toen hij je mee uit vroeg alleen accepteerde, omdat al je vrienden een relatie hadden en je niet alleen wilde zijn.

Na verloop van tijd viel je natuurlijk voor hem omdat jullie anders waarschijnlijk niet meer samen zouden zijn. Maakt het daarom echt uit dat je je eerst niet fysiek tot hem aangetrokken voelde? Dat dacht ik al.

Conclusie: alles waarvan je denkt dat het de relatie of zijn zelfvertrouwen negatief kan beïnvloeden, hoef je niet echt aan je partner te vertellen. Vergeet dat niet.