Skip to Content

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Aan het lijntje houden. Wat een verschrikkelijke term om een omgang tussen twee mensen aan te duiden. Het is net alsof je een hond bent!

In principe is dat ook precies hoe een man je behandelt als hij je aan het lijntje houdt. De kans is zelfs groot dat zijn hond nog belangrijker voor hem is dan jij bent.

Iemand aan het lijntje houden betekent dat je iemand vasthoudt en misleidt. Alsof er een denkbeeldig lijntje tussen jullie in zit, waar je aan kan trekken om iemand naar je toe te halen.

Als diegene dan bij je in de buurt is, laat je het lijntje weer vieren. Gaat die persoon te ver uit de buurt? Dan trek je iemand aan het lijntje weer naar binnen.

Wanneer iemand je aan het lijntje houdt, is het onmogelijk om van diegene los te komen en vaak wil je dat ook niet.

Het gekke is, dat degene met het lijntje, niet genoeg interesse in je heeft om ja vast te houden. Hij wil je alleen maar in de buurt houden en aan je lijntje trekken als je dreigt weg te lopen.

Maar hoe weet je of iemand je alleen maar aan het lijntje wil houden? Daar ga je vandaag achter komen.

Houdt hij mij aan het lijntje?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en kijken hoe het met jouw situatie gesteld is.

Natuurlijk ben je hier omdat je wil weten of hij je wel of niet aan het lijntje aan het houden is.

Gelukkig zijn er een paar signalen die laten zien wat hij wel of juist niet van je wil. Het ene signaal is heel subtiel, terwijl het andere juist heel erg opvalt.

Dat is natuurlijk erg verwarrend allemaal en daardoor weet je het soms ook niet meer.

Om het allemaal wat makkelijker voor je te maken, hebben we hier alvast de 15 meest voorkomende signalen dat hij je aan het lijntje houdt op een rijtje gezet:

1. Je komt niet voor op zijn sociale media

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Hij zit de hele tijd met zijn telefoon in zijn hand en via zijn Instagram account kan je altijd achterhalen waar hij is en met wie.

Als jullie samenzijn post hij bijna nooit en als hij het wel doet, kom jij er helemaal niet in voor.

Natuurlijk is er een reden waarom zijn ontbijt meer aandacht krijgt dan jij. Hij vindt jou niet zo belangrijk en wil je alleen maar aan het lijntje houden.

Hij heeft er geen zin in dat iedereen erachter komt dat jullie met elkaar omgaan. In het ergste geval zijn er vooral een paar meiden voor wie hij je verborgen probeert te houden.

Let wel op dat dit niet voor iedereen geldt. Als hij sowieso al niet veel post op zijn sociale media, zegt het niks als jij er niet op voorkomt.

2. Hij raakt je niet aan in het openbaar

Binnen knuffelen en zoenen jullie veel, maar zodra jullie een voet buiten de deur zetten, lijkt hij te veranderen in een robot.

Oké, niet iedereen houdt ervan om in het openbaar heftig te zoenen, maar hij wil nog niet eens je hand vasthouden of je een knuffel geven.

Als jij probeert om zijn arm aan te raken, dan trekt hij hem snel weg en als je naar hem toe leunt voor een knuffel, weet hij niet hoe snel hij moet omdraaien.

Dat is natuurlijk geen normaal gedragn. Ik denk dat we allemaal wel weten wat er hier precies aan de hand is.

Hij wil je aan het lijntje houden en totdat hij weet wat zijn bedoelingen zijn, maakt hij jullie samenzijn liever niet openbaar.

3. Er is geen toekomst met hem

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Als je met hem probeert af te spreken, gaat dat altijd heel moeizaam. Zijn antwoorden zijn altijd iets in de trant van: ‘Ik weet nog niet of ik dan wel kan’ of ‘Ik laat het je later weten’.

Zelfs als je iets voor de volgende dag wil afspreken lijkt dat nog een onmogelijke opgave.

Deze man heeft er totaal geen zin om zich op die manier aan jou vast te leggen. Hij wil je aan het lijntje houden en kunnen loslaten als hij iets beters heeft gevonden.

Hoe lang ga je daarmee door? Hoe vaak ga je je op die manier laten afwijzen? De keuze is aan jou.


Luister goed naar je gevoel, je weet vanzelf wanneer iemand tegen je liegt en wanneer iemand oprecht geen tijd voor je heeft.

4. Jullie zijn niks

Inmiddels zijn jullie echt al wel een paar maanden aan het daten, maar wat hem betreft mag dat nog steeds geen naam hebben.

Het is niet zo dat jij al een huwelijksaanzoek verwacht, maar de tijd is wel rijp om als zijn vriendin te worden aangeduid.

Toch blijft hij dat maar ontlopen. Het liefst houdt hij alles zo lang mogelijk lekker vaag en onduidelijk.

Één ding wordt daardoor wel duidelijk: hij wil je aan het lijntje houden. Voor hem hoeft jullie samenzijn geen naam te krijgen, omdat het eigenlijk geen betekenis heeft.

Stel een deadline voor jezelf. Als hij zich na een paar weken nog steeds zo gedraagt, gaat het duidelijk niks worden tussen jullie.

5. Je kent hem niet

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Al jullie gesprekken gaan echt precies nergens over. Van een beetje geroddel over mensen die jullie allebei kennen tot een praatje over het weer.

Soms heb je het gevoel dat je met het kassameisje in de supermarkt nog een diepere relatie hebt.

Iedere keer als je hem naar persoonlijke dingen vraagt, zoals zijn dromen en ambities, laat hij maar weinig los.

Hij wil je aan het lijntje houden en deze informatie deelt hij alleen met mensen waar hij echt om geeft.

Voor hem doe je er niet toe en daarom hebben jullie alleen maar oppervlakkige gesprekken.

6. Hij kent jou niet

Niet alleen praat hij nooit over zichzelf, hij vraagt al helemaal nooit naar jou. Het is zelfs bijna knap dat hij dit onderwerp kan blijven vermijden.

Jullie samenzijn is voor hem slechts tijdelijk iets en hij heeft geen zin om moeite voor je te doen.

Alles wat hij wil is jou aan het lijntje houden, verder niks. Iemand die echt om je geeft, wil namelijk alles van je weten.

Dit heeft niks met verlegenheid te maken. Het is echt puur omdat hij geen interesse heeft in jou als persoon.

Hoe lang ga je je tijd nog met deze man verdoen? Geloof me, tussen jullie gaat het echt niks worden.

7. Je kent zijn vrienden niet

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Hij wil je alleen aan het lijntje houden en daarom gaat hij zeker niet de moeite doen om zijn vrienden aan je voor te stellen.

Alleen meisjes waar hij echt serieus mee is, krijgen die eer. Jij bent al niet interessant genoeg voor hem, dus waarom zouden zijn vrienden van jouw bestaan moeten weten?

Als hij zo’n groot gedeelte van zijn leven voor jou verborgen houdt, weet je zeker dat het nooit iets gaat worden tussen jullie.

Je zal nooit echt een onderdeel van zijn leven worden en hij heeft ook totaal geen zin om jouw vrienden te leren kennen.

Is dat waar je naar op zoek bent in een relatie? Dacht het niet!

8. Hij is altijd meteen weer weg

Als je hem eindelijk zo ver hebt gekregen dat jullie samen wat tijd doorbrengen, is hij altijd binnen de kortste keren weer weg.

Je kan je niet herinneren wanneer jullie meer dan 2 uur samen zijn geweest. Dat klopt natuurlijk niet.


Iemand die wil dat je zijn vriendin wordt, zal zo veel mogelijk tijd met je willen doorbrengen.

Verliefde stelletjes proberen soms zelfs om elkaar ’s ochtends voor werk te zien en doen zelfs de dagelijkse boodschappen nog samen.

Het enige wat hij wil is je aan het lijntje houden en daarom brengt hij precies genoeg tijd met je door om je geïnteresseerd te houden.

9. Hij gaat nog met andere meiden om

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Een van de signalen waardoor je echt zeker weet dat hij je alleen maar aan het lijntje wil houden, is als hij nog met andere meiden omgaat.

Dit zijn niet zijn beste vriendinnen, maar meiden waar hij eventueel ook interesse in heeft.

Het is ongelofelijk hoe hij het zo ver heeft laten komen, want hij houdt jullie allemaal aan het lijntje en jullie trappen er allemaal in.

Jullie denken ook allemaal dat jullie zijn eerste keuze zijn en dat het alleen wat tijd nodig heeft voordat hij die andere meiden links laat liggen.

Blijf dat geloven en dat weet je zeker dat je hart binnen de kortste keren in duizend stukjes wordt gebroken.

10. Hij geeft duidelijk aan dat hij geen vriendin wil

Voor hem is het ook een raadsel waarom jij nog steeds denkt dat het iets gaat worden tussen jullie. Hij heeft namelijk al meerder malen aangegeven dat hij niet op zoek is naar een vriendin.

Ja hij vindt het prima om af en toe wat met jou rond te hangen, maar daar moet je niet meer achter zoeken.

Jij denkt natuurlijk dat je hem kan veranderen. Als hij genoeg tijd met jou doorbrengt, zal hij er vanzelf anders over gaan denken.

Vergeet dat. Hij wil je aan het lijntje houden en als jij meer van hem wil, zal hij dat lijntje heel snel doorknippen.

Als hij aangeeft dat hij niet op zoek is naar een vriendin, dan is dat zo. Hij kent zichzelf het beste en mannen spelen wat dat betreft geen spelletjes.

11. Hij is nog maar net vrijgezel

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

De meeste mannen die nog maar net vrijgezel zijn, willen daar nog even van kunnen genieten of zijn nog niet over hun ex heen.

Ze hebben even de tijd nodig om hun vorige relatie te verwerken, maar ze willen ook weer niet te alleen zijn.

De oplossing is jou aan het lijntje houden. Op die manier ben je altijd beschikbaar als hij iemand nodig heeft, zonder dat hij ergens aan vastzit.

Reken er ook maar niet op dat dit snel zal veranderen. Voor hem is het de perfecte situatie waarin hij kan doen en laten wat hij wil.

Gun jezelf iemand die wel bereid is om de volle honderd procent voor jou te gaan. Jij bent geen rebound!

12. Hij is niet te bereiken

Ondanks dat hij de hele dag met zijn telefoon in zijn hand zit, krijg jij hem nooit te pakken.

Als je hem een berichtje stuurt kan het soms wel dagen duren voordat je een keer antwoord krijgt en als je belt neemt hij niet op.

Hij wil je aan het lijntje houden en daarom doseert het contact tussen jullie. Je krijgt precies genoeg om geïnteresseerd in hem te blijven.

Eigenlijk reageert hij alleen op het moment dat hij niks beters te doen heeft. Jij zal nooit op de eerste plaats staan voor hem.

Hij zal nooit echt moeite voor je doen en de kans is groot dat jouw nummer niet eens in zijn telefoon staat opgeslagen.

13. Hij houdt zich niet aan zijn afspraken

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Omdat je niet zijn prioriteit bent, stellen zijn beloftes aan jou eigenlijk ook niks voor. Je hebt er echt helemaal niks aan.

Hij heeft geen zin om in je te investeren, maar hij belooft wel af en toe dingen om je toch een beetje zoet te houden.

Soms belooft hij dat hij je zal bellen, maar je weet al dat je nooit van hem zal horen. Een andere keer belooft hij dat hij iets voor je zal doen, maar je weet wel dat dat nooit zal gebeuren.

Hij wil je alleen maar aan het lijntje houden en daarom kan je niet op hem rekenen. Nu niet. Nooit niet.

Vraag jezelf eens af wat je nou eigenlijk echt aan deze man hebt, helemaal niks toch?

14. Hij is vaag

De ene keer zegt hij dat hij interesse in je heeft en de andere keer krijg je er niet echt een eenduidig antwoord op.

Het maakt niet uit wat je vraagt, je krijgt er nooit echt een eenduidig antwoord op. Soms verandert zijn verhaal en de andere keer valt er geen touw aan vast te knopen.

Hij wil je aan het lijntje houden omdat hij nog niet weet wat hij van je wil. De ene keer wil hij wel met je verder en de andere keer juist niet en dat zie je terug in zijn reacties.

Op een gegeven moment ben jij helemaal in de war en hij ook. Dat is een situatie waar jullie sowieso niet meer uit gaan komen samen.

Geef hem de tijd, of neem de verstandige beslissing en laat hem het lekker uitzoeken met zichzelf.

15. Je voelt het

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Eerlijk is eerlijk, als een man je aan het lijntje wil houden, voel je gewoon dat er iets niet goed zit. Je ligt er nog net niet van wakker.

Misschien heb je wel eens eerder een soort van relaties gehad en weet je dat dit heel anders is. Ook als je nog nooit eerder met iemand bent geweest, weet je dat dit geen blijvertje is.

Het is ook niet voor niks dat je dit artikel aan het lezen bent. Je weet heel goed dat hij je alleen aan het lijntje wil houden.

Toch blijf je hoop houden en ook dat is heel begrijpelijk. Geloof me, je bent echt lang niet de enige die in deze situatie zit.

Gelukkig komt er ook altijd weer een einde aan en zal je uiteindelijk iemand vinden die wel interesse in je heeft.

Waarom houden mannen je aan het lijntje?

Even voor de duidelijkheid, ik zeg nu mannen, maar het kunnen natuurlijk ook vrouwen zijn die iemand aan het lijntje houden.

Bij mannen zijn hun beweegredenen alleen vaak wat gemakkelijker te herleiden, omdat het nu eenmaal simpele wezens zijn.

1.    Hij houdt je aan het lijntje omdat hij zich niet wil binden

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Hij wil zich niet binden en al helemaal niet aan jou. Zijn angst is dat er nog honderden vrouwen rondlopen die misschien nog beter bij hem passen.

Het enige wat hij ziet door zich aan jou te binden, zijn die honderd vrouwen die hij nog niet ontmoet heeft.

Wat nou als een van hen slimmer, leuker, intelligenter, fitter of rijker is? Hij kiest voor de veilige weg en probeert daarom zo lang mogelijk al zijn opties open te houden.

Maar, hij wil natuurlijk niet de hele tijd alleen zijn. Hij houdt je aan het lijntje zodat hij in ieder geval een beetje vermaak heeft.

Jij bent er om zijn ego te voeden en om hem af te leiden terwijl hij wacht tot er iets beters voorbijkomt. Wat een prins.

2.    Hij houdt je aan het lijntje omdat hij je niet wil kwetsen

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Dit klinkt heel nobel, maar is het zeker niet. Hij weet gewoon niet hoe hij eerlijk tegen je moet zeggen dat hij geen interesse in je heeft.

In plaats van dat hij duidelijk met je communiceert over hoe het ervoor staat, houdt hij je aan het lijntje.

Hij hoopt dat alles vanzelf doodbloedt en dat hij je niet hoeft te kwetsen. Op die manier ontneemt hij jou de kans om iemand te ontmoeten die wel volledig voor je gaat.

Helemaal niet zo nobel dus. Een echte vent zal je zeggen waar het op staat en je weer vrijlaten.

In plaats daarvan houdt hij je aan het lijntje, alleen maar om zichzelf te beschermen.

3.    Hij houdt je aan het lijntje omdat hij een narcist is

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Het liefst heeft hij dat alles in de wereld om hem draait. Hij kan het dus ook niet verkroppen dat jij bij hem weg gaat en hem vergeet.

Hij wil je aan het lijntje houden om te kijken hoe ver hij kan gaan. Narcistische mannen houden ervan om gewild te zijn en jij wordt alleen maar gebruik.

Vanaf het eerste moment is het voor hem al duidelijk dat het nooit iets gaat worden tussen jullie, maar dat houdt hem niet tegen.

Jij bent niks meer dan een verovering voor hem en hij zal je pas loslaten als hij je helemaal opgebruikt heeft.

Hij weet precies hoeveel hij jou moet geven om ervoor te zorgen dat je geïnteresseerd in hem blijft, je bent namelijk niet de eerste met wie hij dit spelletje speelt.

4.    Hij houdt je aan het lijntje omdat hij je ergens voor nodig heeft

15 Signalen Die Je Vertellen Dat Hij Je Aan Het Lijntje Houdt

Tot slot kan hij je ook aan het lijntje houden omdat hij je alleen tijdelijk nodig heeft voor iets.

Dat kan echt van alles zijn. Hij kan je bijvoorbeeld gebruiken om dichter bij iemand anders te komen. Iemand die jij goed kent en die hij nodig heeft voor zijn carrière.

Het kan ook zijn dat hij je aan het lijntje houdt omdat hij tijdelijk ‘een vriendin’ nodig heeft.

Dat kan bijvoorbeeld zijn om zijn ex wijs te maken dat hij over haar heen is of om aan zijn vrienden te laten zien dat hij echt wel een vriendin kan krijgen.

Zodra hij zijn doel heeft bereikt, knipt hij het lijntje door en zal hij uit je leven verdwijnen.

Tot slot

Je moet altijd onthouden dat een man die jou aan het lijntje houdt, niet echt verliefd op je is en ook nooit zal worden.

Alleen met die gedachte in je achterhoofd zal je sterk genoeg zijn om het lijntje tussen jullie voorgoed door te knippen.

Onthoud ook dat je hem nooit van gedachten kan laten veranderen. Er zal geen moment komen dat hij opeens wel een relatie met je wil.

Als dat moment wel komt, wat is dat dan nog waard? Wil je echt met iemand zijn die jou zo lang aan het lijntje heeft gehouden?

Je wil toch met iemand zijn die vanaf het begin 100% voor jou gaat?

PinFlight Image