Skip to Content

7 Tekenen Dat Een Man Een Moedercomplex Heeft: Draaglijk Of Een Grote Nee?

7 Tekenen Dat Een Man Een Moedercomplex Heeft: Draaglijk Of Een Grote Nee?

Als je vriendje een leuke relatie heeft met zijn moeder, en ze brengen veel tijd samen door, dan is het meestal schattig. Het laat je zien dat hij een aardige en zorgzame zoon is. Als je echter vindt dat hun relatie een beetje te veel is, dan is het mogelijk dat je man moedercomplex heeft.

Ik weet zeker dat je over het fenomeen hebt gehoord, want het is de laatste tijd behoorlijk viraal gegaan. De makkelijkste manier om het te beschrijven is door te zeggen dat het gaat over de gecompliceerde en giftige relatie van een man met zijn moeder.

Het kan variëren van het letterlijk haten van alle vrouwen, omdat zijn moeder het niet leuk vindt. Tot het punt dat hij denkt dat zijn moeder de beste vrouw op aarde is. En hij altijd het meest om haar moet geven. Eén ding is zeker, het is iets dat uit zijn jeugd komt.

Hoe kun je helpen? Het is onmogelijk om het probleem op te lossen zonder het eerst op te sporen. Laten we eens kijken naar deze signalen die je kunnen vertellen of een man wel of niet een moedercomplex heeft.

7 signalen dat een man een moedercomplex heeft

7 Tekenen Dat Een Man Een Moedercomplex Heeft: Draaglijk Of Een Grote Nee?

1. Hij praat altijd over zijn moeder

Het eerste teken dat zou kunnen bewijzen dat hij een moedercomplex heeft is dat hij voortdurend over zijn moeder praat. En met constant bedoel ik dat hij letterlijk wanneer hij de kans krijgt haar zal noemen!

Je hebt over je favoriete boek en het lijkt erop dat zijn moeder het al gelezen heeft en zij vindt dat het niet zo’n goed boek is. Of je hebt net je eerste grote taart gebakken en hij verschijnt uit het niets om je te vertellen dat zijn moeder heeft gezegd dat je er wat meer suiker aan toe had moeten voegen.

Het maakt niet uit hoe simpel de situatie eruitziet, een man met een moedercomplex zal altijd een manier vinden om over zijn moeder te praten.

2. Je hebt mensen hem “moederskindje” horen noemen

Mensen praten veel, en meestal moet je hun woorden niet echt geloven. Als je echter iemand je vriendje ‘moederskindje’ hoort noemen, dan kun je er vrij zeker van zijn dat ze geen complete onzin praten.

Het is waarschijnlijk dat zijn moeder probeert om elk aspect van zijn wereld te regeren. Zijn vrienden zijn daar erg geïrriteerd door en ze proberen om dat te veranderen door hem er voortdurend mee te plagen. Als dat de waarheid is, dan is het echt een van de rode vlaggen die je niet mag missen.

3. Hij voelt zich gemachtigd

Een ander nuttig teken is zijn gedrag. Als hij zich de hele tijd gemachtigd voelt, dan is het waarschijnlijk dat de manier waarop zijn moeder hem behandelde hem deed geloven dat hij altijd de belangrijkste persoon in de kamer is. Hij zal het gevoel hebben dat hij de koning is. En dat de andere mensen op de wereld zijn dienaren zijn (inclusief jij).

Je kunt dus zelfs verwachten dat hij driftbuien krijgt als iets niet gaat zoals hij wilde. Hij zal zelden zijn fouten toegeven en hij zal altijd proberen weg te komen zonder “gestraft” te worden.

4. Meestal doet hij alles wat zijn moeder zegt

Een man die een moedercomplex heeft zal meestal naar het advies van zijn moeder luisteren. Zelfs als ze veel ruzie lijken te maken, zal hij nog steeds naar haar mening luisteren voordat hij zelfs maar denkt aan degene die jij hem hebt gegeven.

Dit kan moeilijk zijn, omdat je altijd het gevoel zult hebben dat je met twee mensen tegelijk uitgaat, met hem en zijn moeder. En ik denk niet dat dat het idee is van een perfecte relatie waar de meesten van ons van dromen.

5. Hij is erg aanhankelijk

Soms is het zelfs mogelijk dat die jongens erg aanhankelijk zijn. Maar waarom? Omdat ze het extreem moeilijk vinden om tijd alleen door te brengen. Dus klampen ze zich vast aan hun vrienden, vriendinnen, moeders en zelfs collega’s.

Als je op zoek bent naar een volwassen relatie, dan ben je je bewust van het feit dat jullie allebei wat persoonlijke ruimte nodig hebben. Denk maar niet dat een vriendje met een moedercomplex dat zal begrijpen!

6. De eerste persoon die zijn grote nieuws te weten komt is zijn moeder

7 Tekenen Dat Een Man Een Moedercomplex Heeft: Draaglijk Of Een Grote Nee?

Dit is een van de grootste tekenen die je zullen helpen om tot een conclusie te komen. Als hij een moederskindje is, dan zal ze altijd de belangrijkste persoon in de wereld voor hem zijn. Dus als er iets groots aan de hand is in zijn leven, dan zal zij de eerste zijn die ervan hoort.

Laten we zeggen dat hij net promotie heeft gekregen. En ook al heb jij hem geholpen zijn doelen te bereiken, en heb je hem zelfs geholpen die presentatie te maken, dan zul jij niet de eerste zijn die achter zijn succes komt. Natuurlijk belt hij jou ook… Maar pas nadat hij contact heeft opgenomen met zijn moeder.

Het hebben van een leuke relatie met zijn moeder is een geweldig ding, maar als hij voortdurend haar boven jou plaatst, dan moet je zeker over de vraag nadenken of het iets is wat je denkt dat je wel of niet verdient.

7. Hij heeft veel vertrouwensproblemen

En tenslotte hebben jongens met een moedercomplex vaak ook veel vertrouwensproblemen. Maar wanneer gebeurt dat? Het komt meestal als een reactie op een disfunctionele relatie met zijn moeder.

Als ze hem iets had beloofd, voldeed ze waarschijnlijk niet aan de verwachtingen. Als gevolg hiervan kan hij vertrouwensproblemen hebben gekregen.

Een kind dat zich in de steek gelaten voelde door zijn moeder zou haat jegens alle andere vrouwen kunnen gaan voelen. En het extreem moeilijk vinden om hen te vertrouwen. Dus een man met een moedercomplex zal altijd jaloers zijn, en zelfs bezitterig en behoeftig.

Tot slot

Als je tijdens het lezen van dit artikel het gevoel hebt dat je een man herkent die je leuk vindt, dan is het waarschijnlijk dat je een man met een moedercomplex tegen bent gekomen. Maar ook al zijn er veel rode vlaggen, als je echt om elkaar geeft is het nog steeds mogelijk om hem op het juiste spoor te krijgen.

Elke ingewikkelde relatie (zoals die met zijn moeder) betekent dat er ook een complex verhaal achter zit. Dus als je denkt dat hij het waard is, geef het dan niet meteen op. Houd in plaats daarvan zijn hand vast en help hem uit die kettingen te breken.

Als je aan de andere kant het gevoel hebt dat er geen kans is dat je een persoon als deze aankunt, dwing jezelf dan niet om te blijven. Doe altijd wat je denkt dat het beste voor jou en je geestelijke gezondheid is. Je kan dit!