Skip to Content

9 Dingen Die Je Niet Echt Aan Je Partner Hoeft Te Vertellen

9 Dingen Die Je Niet Echt Aan Je Partner Hoeft Te Vertellen

Het is heel mooi om de belangrijkste persoon in iemands wereld te zijn. Je hoeft niet te vechten om zijn aandacht, en je hoeft je ook niet te kleden om indruk te maken elke keer dat je met je partner uitgaat. Het is ook geweldig om alles aan hem te vertellen. Van een willekeurige gedachte die bij je opkwam tot belangrijke levensbeslissingen.

Maar zijn er dingen die je partner niet hoeft te weten? Ik denk niet aan witte leugens, maar aan dingen die je voor jezelf kunt (en moet) houden. Is er iets in je opgekomen? Hier is de lijst met dingen waarvan ik denk dat ze alleen van jou kunnen blijven.

1. Iets wat hij niet van de ene op de andere dag kan veranderen

Dit gaat van zijn uiterlijk tot zijn doelen en carrière. Als hij geen tovenaar of almachtige is, noem dan geen dingen die hij niet van de ene op de andere dag kan veranderen.

Zodra je ineens begint te klagen over zijn lengte of gewicht, verandert dat dan iets? Ik denk het niet. Vermijd ook dingen te vertellen waar hij onzeker over is, want dat zal hem alleen maar van je wegduwen.

Zeg in geen geval dat je tijdelijk verliefd op iemand bent. Dat is een aardbeving waar je relatie nog niet klaar voor is. Hij kan vanaf dat moment alles gaan vermoeden en u kunt zijn vertrouwen verliezen.

2. Je hoeft niet te vertellen dat je tijdelijk verliefd op een ander bent

Vermeld vooral niet of je verliefd bent op zijn beste vriend of een collega van het werk. Dat gaat hem kapot maken. Als je zeker weet dat wat je voelt voor deze andere persoon veel sterker is, wees er dan zeker eerlijk over tegen je partner.

3. De details uit je eerdere relaties

Hij hoeft niet te weten dat je ex beter kuste, of andere details van je eerdere relaties. Ik neem aan dat je dat ook niet zou willen weten als je de dingen vanuit zijn standpunt zou bekijken. Oh, en in godsnaam, vergelijk hem niet met een van je ex-vriendjes.

Als je alle details over je relaties uit het verleden deelt, kan dit een negatief effect hebben op zijn zelfrespect. Maar begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat je over je eerdere ervaringen moet praten. Het is altijd goed dat je partner je datinggeschiedenis kent, laat die intieme details gewoon achterwege.

4. Je hoeft niet te vertellen dat je iemand uit zijn familie niet mag

Of we het nu hebben over zijn broers en zussen, ouders of tantes en ooms, vertel je partner nooit dat je een hekel hebt aan zijn familieleden. Je kunt grapjes maken over hoe zijn neefje een beetje jaloers is omdat hij meer tijd met je doorbrengt, maar beledig nooit iemand.

Kleine ongelukjes zijn oké, aangezien jij degene bent die hun wereld betreedt. Maar je partner hoeft niet alle kleine dingen te weten. Als een van hen echter giftig is en probeert een puinhoop in je relatie te veroorzaken, moet je niet stil blijven.

5. Dingen die hij doet die je irriteren (oftewel zijn eigenaardigheden)

Laten we serieus zijn, iedereen heeft een of twee gebreken. De meeste moeten gewoon worden geaccepteerd. Het is normaal dat je die kleine dingen die hij doet opmerkt als je veel tijd met hem doorbrengt. Sommigen van hen zullen je zeker irriteren.

Als je een relatie gezond wilt houden, hoef je hem echt niet te vertellen over zijn luide niezen of snurken ‘s nachts. Het is niet zo dat hij dat expres doet, toch? Als hij jou of je gevoelens kwetst met een aantal van zijn gewoontes, spreek er dan over en help hem te begrijpen waarom hij moet veranderen.

6. Je hoeft hem niet te vertellen dat je twijfelt aan zijn idee

Dit zal zeker geen enkele relatie ten goede komen, vooral niet als je openlijk iets bekritiseert waar je partner erg enthousiast over is. Als je hem constructieve feedback kunt geven om dingen beter te maken, doe het dan. Maar trek zijn capaciteiten niet in twijfel.

Je kunt hem pijn doen en zijn gevoel van eigenwaarde kan afnemen. Respecteer liever wat hij doet en wees zijn steun en toeverlaat. Ja, hij doet de dingen misschien op de moeilijke manier. Maar juich voor hem, ongeacht welke kant hij op gaat, zolang het je relatie niet negatief beïnvloedt.

7. Je hebt een extra chocoladereep voor jezelf gekocht

Hoef je hem echt te vertellen dat je, omdat het een van die dagen is, trek hebt in meer chocolade? Als je een budget deelt, kan dit een beetje lastig zijn. Daarom is het beter om je eigen geld te hebben. Je zorgt natuurlijk voor het huishouden, maar je moet jezelf ook af en toe kunnen verwennen.

Als je je schuldig voelt over het uitgeven van geld aan iets dat je leuk vindt (maar hij wordt boos als je het zegt). Vraag jezelf dan af of hij zijn eigen voorraad lekkers ergens verborgen heeft. Lijkt het alsof zijn verzameling stripboeken elke dag groter wordt?

8. Je hoeft hem niet te vertellen wat anderen over hem zeggen

Oké, begrijp me niet verkeerd in deze. Kies ervoor om hem geen kwetsende dingen te vertellen die sommige van je familieleden en vrienden over hem zeggen. Dit zal niets goeds doen. Het kan alleen maar de verkeerde kant op gaan.

Het punt is dat jij degene bent die je leven met hem deelt. Geen enkel lid van je gezin hoeft hem om welke reden dan ook niet aardig te vinden. Als hij goed voor je is en je gelukkig maakt, kun je hierover zwijgen.

9. In het begin mocht ik je niet

Ik denk dat dit het slechtste verhaal is dat je met hem kunt delen. Vertel je partner niet dat je hem vanaf het begin niet leuk vond. Hij hoeft echt niet te weten dat je zijn aanzoek hebt geaccepteerd toen hij je mee uit vroeg, simpelweg omdat al je vrienden aan het daten waren en jij niet de buitenstaander wilde zijn.

Na verloop van tijd viel je natuurlijk voor hem omdat je anders waarschijnlijk niet meer samen zou zijn. Maakt het dus echt uit.

Laatste herinnering: alles waarvan je denkt dat het de relatie of zijn zelfvertrouwen negatief kan beïnvloeden, hoef je je partner niet echt te vertellen. Onthoud dat.