Skip to Content

Stop Met Jezelf Ervan Te Overtuigen Dat Hij Je Wil Als Hij Het Niet Eens Probeert

Stop Met Jezelf Ervan Te Overtuigen Dat Hij Je Wil Als Hij Het Niet Eens Probeert

Hoe vaak hebben je vriendinnen geprobeerd je ervan te overtuigen dat een man je leuk vindt? Heb je het elke keer geloofd? Dat dacht ik al. Maar je bent niet de enige.

We kunnen vaak geen signalen van de andere persoon lezen wanneer ze met ons proberen te communiceren, maar je vriendinnen kunnen dat wel wel. Ik bedoel, ze kunnen zien hoe die man aan de bar naar je kijkt en ze zijn er helemaal zeker van dat hij je op weg naar het toilet ‘gescand’ heeft.

Een glimlach, een drankje en een paar keer met je haar gooien later gaf hij je zijn telefoon, zodat je je nummer erin kon typen. Ze hadden gelijk, hij vindt je echt leuk en hij wil je duidelijk heel graag. Tenminste, dat is wat je denkt dat zijn lichaamstaal tegen je zegt.

Als hij een paar dagen geen contact met je opneemt, dan wil hij gewoon dat je geïnteresseerder wordt en verslaafd raakt. Je zult elke seconde van de dag aan hem denken en wanhopig op zijn bericht of een telefoontje wachten. En dan, als hij eindelijk contact opneemt, doe je alsof je dat niet had verwacht.

Stop Met Jezelf Ervan Te Overtuigen Dat Hij Je Wil Als Hij Het Niet Eens Probeert

Je gaat op een date, stuurt af en toe een paar berichten over en weer en je hebt het gevoel dat je relatie ergens naartoe gaat. Hij is aardig, lief en knap – precies het type man dat je nodig hebt in je leven… Totdat je hem met een ander meisje in dezelfde bar ziet, waar je vriendinnen je ervan hadden overtuigd dat hij over je kwijlde.

Hoe durft hij?! Jullie zouden een stel zijn, en jullie zouden samen een leven opbouwen. Hoe zit het met je nog lang en gelukkig leven? Wie is dat meisje dat naast hem zit? Je bent pissig en je wilt hem meteen confronteren, maar je besties hebben je dat uit je hoofd gepraat.

“Het kan zijn zus of nichtje zijn”, “Maak je geen zorgen, hij kijkt niet naar haar zoals hij naar jou kijkt”, “Je bent zoveel beter dan haar, hij zal jou kiezen”, “Hij probeert je gewoon jaloers te maken. Hij wist duidelijk dat je hierheen zou komen, en ze blijven al die nutteloze (en schaamteloos onware) observaties delen.

Sommige van hun woorden raken je echter echt. Je begint echt te geloven dat hij probeert om je jaloers te maken en je voor zich te winnen. Dan denk je bij jezelf “als hij het kan, dan kan ik het beter” – en het spel is begonnen. Je aarzelt niet om overal flirterige foto’s te delen en je blijft schrijven over hoe interessant je leven is.

Hij begint op je berichten op social media te reageren. Nu weet je helemaal zeker dat hij van jou is. Je begint een soort van over de volgende date, maar hij is degene die je mee uit vraagt (God verhoede dat je de eerste stap zet). Dus, je hebt de tijd van je leven. Alles is perfect, en je gelooft sterk dat hij de man van je dromen is.

Eindelijk gaat dit ergens heen en je weet zeker dat het andere meisje geen kans maakt. Een paar dagen later laat je Instagram je weten dat je geliefde, knapste man net een foto heeft gepubliceerd. Je haast je om het te zien en op dat exacte moment wordt je hart in een miljoen stukjes gebroken.

Hij heeft het officieel gemaakt met het meisje van de bar! Ze is niet zijn zus of nichtje – ze is nu zijn vriendin.

Daar sta je dan in tranen en probeert uit te vinden wat er mis is gegaan. En dan vervloek je de liefde en elke man die op deze aarde rondloopt, je zegt dat ze allemaal hetzelfde zijn en maar één ding willen. Kunnen we het verhaal een keer veranderen, alsjeblieft?!

Laten we even reëel zijn: je eigen verwachtingen hebben je pijn gedaan. Vanaf het moment dat je hem zag, begon je ze op te bouwen. Hij zou je vriendje worden; jullie zouden samen een mooie toekomst creëren en veel herinneringen delen.

Je zat zo diep in je fantasieën, dat je het voor de hand liggende niet kon zien – hij probeert je niet eens voor zich te winnen.

Hij was beleefd elke keer dat hij je mee uit nam. Dat is namelijk wat hij is – een aardige man met manieren. Elke keer dat hij je appjes beantwoordde, wilde hij je gewoon niet op  ‘gelezen’ laten staan, dus appte hij terug.

Doe niet alsof hij je geen algemene antwoorden gaf toen je je levensverhaal deelde, omdat hij niet als een eikel over wilde komen. Hij knikte beleefd een paar keer. En ja, hij was eerlijk toen hij zei dat jullie een aantal dingen gemeen hebben. Alleen, niet genoeg…

Hoe kon je denken dat hij je zo leuk vindt als hij het duidelijk niet probeerde? Waarom heb je de reality check overgeslagen, terwijl het duidelijk nodig was? Al die hersenspelletjes zijn niets anders dan bewijs dat hij zich verveelt, of dat hij je wilde manipuleren en geen van beide wordt in een gezonde relatie gewaardeerd.

Stop Met Jezelf Ervan Te Overtuigen Dat Hij Je Wil Als Hij Het Niet Eens Probeert

Zat hij het grootste deel van de tijd op zijn telefoon tijdens jullie dates? Weet je eigenlijk wel iets over hem of heb je gewoon een perfect persoon in je hoofd gecreëerd? Misschien begon je het idee leuk te vinden wie hij zou kunnen zijn, hoe jullie relatie eruit zou moeten zien.

Maar lieverd, één ding was vanaf het begin duidelijk en je moet stoppen met jezelf ervan te overtuigen dat hij je wil als hij het niet eens probeert. Verspil niet meer tijd en energie aan de verkeerde persoon. Geloof me als ik dit zeg – hij vindt je niet leuk.

Het is geen kwantumfysica, het is vrij eenvoudig. Een man die je wil, zal alles doen wat in zijn macht ligt om je het hof te maken, om je geliefd, gewaardeerd en verzorgd te laten voelen. Hij zal je zeker niet aan zijn gevoelens voor je laten twijfelen en je zult dit zeker niet lezen.

Als hij degene voor je is, dan zul je het in elk atoom van je ziel en lichaam weten. Je geest en hart zullen het volledig met hem eens zijn. Hij gaat aandacht besteden aan kleine dingen en hij zal ervoor zorgen dat je in zijn aanwezigheid altijd glimlacht.

Wanneer de juiste man je leven binnenkomt, dan weet je het gewoon. Je bent dan klaar om het mooiste liefdesverhaal te schrijven dat er is. Tot die tijd, stop met jezelf ervan te overtuigen dat de verkeerde man je wil als hij het niet eens probeert, Laat die plek vrij voor DE ware.