Skip to Content

9 Eerlijke Redenen Waarom Een Narcist Voor Jou Gekozen Heeft

9 Eerlijke Redenen Waarom Een Narcist Voor Jou Gekozen Heeft

Heeft hij je benaderd met niets anders dan pure interesse in wie je bent en waar je vandaan komt? Hij gaf je een speciaal gevoel door al die persoonlijke vragen te stellen? Helaas, schat, had een narcist voor jou gekozen dit is de eerste rode vlag die je hebt gemist.

Het is niet nodig om jezelf voor de gek te houden met vragen, aannames en wat-als. Ik durf te wedden dat je je afvraagt ​​waarom een ​​narcist jou heeft gekozen. Er is geen specifieke reden; Ik zou liever zeggen dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. Het is moeilijk om het gewoon te accepteren, maar het zal wel moeten.

Niemand wil het slachtoffer worden van narcistisch misbruik, en je kunt waarschijnlijk nog steeds niet geloven dat de man van wie je hield iemand is die je pijn heeft gedaan. Het is altijd moeilijk om dat te accepteren, vooral als jij degene bent die eerder duidelijk rode vlaggen heeft gezien.

Wat is er met hem gebeurd? Hoe kon je het typische gedrag van een narcist niet opmerken? Nou, hij is een professional in zijn spel en daarom heb je niet alle waarschuwingssignalen opgemerkt. Maar waarom heeft hij jou gekozen? Laat me je daar een beetje bij helpen.

1. Je zag het goede in hem

9 Eerlijke Redenen Waarom Een Narcist Voor Jou Gekozen Heeft

Zie je het goede in mensen in het algemeen en heb je de neiging hun slechte gewoonten over het hoofd te zien? Zelfs als je hebt gemerkt dat er iets niet klopt, bewees hij dat je ongelijk had. Hij vertelde je hoeveel hij van je houdt en je waardeert, hoeveel geluk hij heeft om je te hebben en hij overlaadde je met cadeau’s.

Hij bombardeerde je waarschijnlijk en je geloofde het. Het is vrij gemakkelijk om iets slechts te negeren dat is gebeurd als de persoon van wie je houdt je vertelt dat hij gaat veranderen. Natuurlijk koop je het omdat je van harte wilt dat dat waar is.

2. Je gemakkelijk bent gemakkelijk te manipuleren en dat is waarom een narcist voor jou gekozen heeft

Ik weet dat je dit niet wilt horen, maar een van de redenen waarom een ​​narcist voor jou gekozen heeft, was omdat je gemakkelijk te manipuleren was. Je geloofde alles wat hij je vertelde en je twijfelde nooit aan zijn bedoelingen.

Hij gebruikte al zijn trucs en je realiseerde je niet eens dat hij je aan het gaslighten was, of dat hij je behoeften verwaarloosde. Misschien heeft hij je ervan overtuigd dat je het niet waard was, en dacht je altijd na over wat je ging zeggen.

3. Je past perfect in zijn valse realiteit

Hij stelde zich altijd voor hoe hij een succesvolle en prachtige vriendin zou hebben en daar zit je dan, zittend in een hoek van zijn favoriete lokale pub. Het lijdt geen twijfel dat hij je zal benaderen en proberen je voor je te winnen. Aangezien je dit leest, deed hij het.

Je hielp hem zijn valse realiteit te verbeteren en je droeg met al je kwaliteiten bij. Misschien had je financiële stabiliteit, of je kon hem een ​​perfect gezinnetje geven en daar voelde hij zich echt toe aangetrokken. Er ging echter iets mis onderweg en hier zijn we dan…

4. Je bent meelevend en dat is waarom een narcist voor jou gekozen heeft

Narcisten zijn graag in de buurt van mensen die medelevend zijn en veel empathie hebben. Dat is misschien een van de redenen waarom hij jou heeft gekozen. Je bent een natuurlijke gever en hij zal alles nemen wat hij kan krijgen. Je emotionele steun, validatie, emoties – alles.

Hij weet perfect hoe hij een slachtoffer moet spelen en je zult excuses vinden voor zijn gedrag. Je buikgevoel waarschuwt je hier meestal voor en je hebt de neiging om tussen de regels door te lezen, maar deze keer ging er iets mis. Geloven dat mensen alleen slechte momenten hebben en dat ze niet echt slecht zijn, bracht je hier.

5. Je bent codependent

9 Eerlijke Redenen Waarom Een Narcist Voor Jou Gekozen Heeft

Dit is wanneer het traumabindingsproces plaatsvindt. Je hebt waarschijnlijk een slechte ervaring gehad toen je een kind was en je denkt dat je afhankelijk bent van je partner. Je dag voorstellen zonder hem te zien lijkt super eng en dat hielp hem om je te manipuleren.

Hij wist precies wat hij je moest vertellen en hoe hij je wonden moest openkrabben als ze net begonnen te genezen. Hij heeft je ervan overtuigd dat hij de juiste keuze is en dat geen enkele andere man je gebroken zelf zal accepteren. Je was het perfecte meisje voor hem, ook al was je “beschadigd”, zoals hij je liet geloven.

6. Je bent een hopeloze romanticus en dat is waarom een narcist voor jou gekozen heeft

Jij bent degene die nog steeds in sprookjes gelooft en niet wil stoppen met vechten voor de liefde. Hij wist dat je alles zou proberen om de relatie die jullie twee deelden te redden, ook al was het een beledigende. Je bent klaar om alles te doen voor iemand waar je echt om geeft.

Het is duidelijk dat je tekenen hebt gemist dat je relatie giftig was en nu moet je de gevolgen dragen. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar je moet accepteren wat er is gebeurd en verder gaan, voor je eigen bestwil.

7. Je hebt geen duidelijke grenzen gesteld

Misschien ben je in je jeugd mishandeld of zijn je behoeften verwaarloosd en kun je andere mensen daarom geen duidelijke grenzen stellen. Het kan ook voorkomen dat je voortdurend op zoek was naar de goedkeuring van je ouders en verzorgers en dit bleef doen in je volwassen relaties.

Wanneer je jezelf niet op de eerste plaats zet en tegelijkertijd om bevestiging van anderen vraagt, geef je een narcist genoeg ruimte om jou te gebruiken. Hij speelt een spelletje, komt altijd terug met excuses en je zult hem weer vergeven dat hij je pijn heeft gedaan.

8. Je was bereid een deel van zijn lasten weg te nemen en dat is waarom een narcist voor jou gekozen heeft

Omdat je veel hebt meegemaakt, sta je altijd klaar om iemand te helpen. Wat voor persoon zou je zijn als je je partner niet zou helpen? Je luisterde altijd naar zijn problemen en was bereid een deel van zijn lasten weg te nemen.

Dat is de reden waarom hij je aan zijn zijde wilde houden. Hij zal al het goede in jou gebruiken, simpelweg omdat het in zijn aard ligt om de goedheid van andere mensen uit te buiten. Omdat jij altijd degene bent geweest om te helpen, zal hij het in zijn voordeel gebruiken.

9. Je bent alles wat hij nooit zal zijn

9 Eerlijke Redenen Waarom Een Narcist Voor Jou Gekozen Heeft

Je hebt een mooi hart en geest, je bent aardig en lief – absoluut alles wat hij nooit zal zijn. Mensen brengen graag tijd met je door en je hebt de neiging om anderen voorrang te geven boven jezelf. Je bent een liefhebbend, warmhartig persoon die anderen buitengewoon aantrekkelijk vinden.

Je zoekt geen bewondering van anderen en hebt hun bevestiging niet nodig dat je echt een uniek mens bent. Zelfverzekerd zijn en je waarde kennen, zal hij nooit echt hebben. Als we eerlijk praten, wil hij jou zijn en dat is de reden waarom een narcist voor jou gekozen heeft.

Blijf trouw aan jezelf, genees na het narcistische misbruik. Leef een fijn leven ver weg van degene die je pijn heeft gedaan. Ik weet zeker dat je het kunt. Je bent een sterke vrouw met een goed ondersteuningssysteem en je zult alle moeilijkheden overwinnen die hij je heeft aangedaan. Je kunt weer van jezelf houden. Veel succes, meisje!