Skip to Content

Alleen Zijn Is Beter Dan Met Iemand Die Het Niks Kan Schelen

Alleen Zijn Is Beter Dan Met Iemand Die Het Niks Kan Schelen

Toen ik een kind was, bracht ik veel tijd door met dromen over de dag dat ik eindelijk mijn droomprins zou ontmoeten. Alleen zijn was voor mij geen optie.

In het begin was ik echt een fan van de Barbie-films, dus ik was van plan iemand te vinden die precies op Ken zou lijken. En toen ik in een Bratz-fase ging, besloot ik dat mijn vriend net als die van Jade zou zijn. En ik zocht hem al van jongs af aan.

Zo ontmoette ik Lucas eigenlijk op de kleuterschool. Ik wist zeker dat hij de ware was.

We brachten de meeste tijd samen door. Hij wist dat ik van chocolade hield, dus bewaarde hij altijd wat van zijn snoepjes voor me. En ik deed hetzelfde voor hem. We deden samen onze rekensommen, ook al leerden we niets anders dan onze tafels van 10.

Ik ging graag met hem naar de kleuterschool. Toen het echter tijd werd om aan onze echte opleiding te beginnen, gingen we niet naar dezelfde school. Zo eindigde ons mooie liefdesverhaal en ging ik op zoektocht om mijn Jack te vinden (ik was op dat moment natuurlijk serieus bezig met Titanic).

Helaas gingen er vele jaren voorbij en ik zat al op de middelbare school en nog steeds geen teken van hem.

Ik vond het echter prima, we waren allemaal single. Alleen zijn was toen heel normaal.

Ik dacht zelfs dat ik er te jong voor was en besloot om gewoon van mijn leven te genieten. En dat omvatte het niet forceren van liefdesverhalen.

En ik heb er echt van genoten. Eerlijk gezegd vond ik het alleen zijn helemaal niet erg. Ik heb elke kans aangegrepen om te reizen, een nieuwe taal te leren, tonnen films te kijken, honderden boeken te lezen en naar vele concerten te gaan. Ik was zo blij dat ik al die dingen mocht meemaken.

Toen ging er meer tijd voorbij en begon ik aan de universiteit. De meeste van mijn vrienden hadden een gelukkige relatie en ik voelde me als die oude “voor altijd alleen” meme die viraal ging. Ik probeerde mezelf wijs te maken dat ik het prima alleen kon. En het werkte best goed.

Totdat een paar van mijn vrienden gingen trouwen en ik nog steeds alleen was. Ik heb zelfs een paar nachten aan Lucas gedacht vanaf de kleuterschool, me afvragend of hij mijn zielsverwant was. Ik was zo bang dat ik “die ene” verloor, alleen maar omdat we toen nog zo jong waren.

Gelukkig was die fase voorbij en was ik vastbesloten om snel een vriendje te vinden. Dus ging ik meer naar buiten. Ik veranderde mijn stijl en zelfs de manier waarop ik sprak. Ik probeerde mezelf een beetje vrouwelijker te maken, en toen ik steeds meer complimenten kreeg, was mijn gevoel van eigenwaarde op een absoluut hoogtepunt.

Mijn tijd was gekomen, dat wist ik zeker. En dat deed het! Ik ontmoette eindelijk de man die me al deze dingen liet voelen die ik altijd al wilde voelen. Het was geweldig, alsof al mijn dromen uitkwamen. Ik heb genoten van mijn leven. Ik wist dat ik “de ware” zou ontmoeten wanneer het juiste moment kwam!

De tijd van alleen zijn leek officieel voorbij.

Maar niet lang nadat we begonnen te daten, begon ik bang te worden. Ik wilde hem niet kwijt. Dus begon ik alles te doen wat ik kon om hem geobsedeerd door mij te maken. Dat omvatte het plannen van onze reizen, coole date-ideeën, het opschrijven van de kleine dingen die hij noemde en nog veel meer leuke dingen. Ik gaf zoveel om hem.

We hebben veel gereisd. Ik was degene die het allemaal had gepland, maar hij vertelde me dat het kwam omdat ik veel meer ervaring had dan hij. Ik heb er toen nog niet zo over nagedacht. Het belangrijkste was dat we heel veel tijd samen konden doorbrengen en zoveel plezier hadden.

Ik was ook degene die onze dates plande. Hij had het te druk omdat hij twee banen had en ik nog op de universiteit zat, dus ik had veel meer tijd om na te denken over een paar toffe plekken. Ik heb zo hard mijn best gedaan en ik kan met zekerheid zeggen dat ik het behoorlijk goed heb gedaan.

We hadden tonnen verschillende dates. We gingen naar pretparken, escape rooms, chique diners, concerten, picknicks, open bioscoop en vele andere leuke plekken. Ik nam hem zelfs mee naar zijn favoriete voetbalteam! En ja, ik heb ook leren fietsen op een tandem zodat we het samen konden doen.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of we hebben het gedaan.

Ik heb mijn telefoon altijd bij me gehad, dus ik maakte een lijstje van alle kleine dingen die hij ooit noemde. Ik gebruikte het wanneer ik een verrassing voor hem wilde plannen. Hij was zo blij en ik was er zo zeker van dat alleen zijn voor mij niet meer aan de orde was.

Maar op een dag vroeg mijn moeder me om samen met haar naar Titanic te kijken. Ik had het niet meer gezien sinds ik een kind was, dus ik zei graag ja. Toen raakte het me. Jack deed er alles aan om Rose gelukkig te maken, en ze liet hem zien dat hij veel meer waard was dan hij dacht.

Ik herinnerde me dat dit de relatie was die ik altijd al wilde hebben. En toen realiseerde ik me dat ik het niet had. Ik keek achterom en het brak mijn hart om te zien dat ik de enige was die zo hard zijn best deed.

Hij nam me nooit mee naar mijn favoriete band, dat prachtige meer waar ik het altijd over had, of het tulpenveld in Amsterdam dat hij beloofde. Hij heeft nooit mijn favoriete chocolade voor me gekocht en hij heeft nooit mooie foto’s van me gemaakt.

Ik besefte dat ik degene was die veel meer om me gaf. Ja, hij was blij dat we samen waren. Ja, hij behandelde me goed. Maar dat is geen luxe. Dat is iets dat normaal zou moeten zijn. Net als twee mensen die op dezelfde manier om elkaar geven.

Gelukkige en gezonde relaties hebben niet één partner die veel harder zijn best doet dan de andere.

Alles moet gelijk zijn. En ik wil niet degene zijn die alles geeft in de relatie, maar er praktisch niets voor terugkrijgt.

Ik hield van hem, maar ik verdien het om bij iemand te zijn die kleine dingen voor me doet. En iemand die me graag laat zien hoeveel hij om me geeft.