Skip to Content

Aan De Narcist Waar Ik Medelijden Mee Had: Je Verdient Mijn Empathie Niet

Aan De Narcist Waar Ik Medelijden Mee Had: Je Verdient Mijn Empathie Niet

We hebben allemaal die ene persoon in ons leven die minder verdiende dan we dachten. Het ergste scenario is als je medelijden met ze hebt en er later achter komt dat je dat niet had moeten hebben.

Meestal blijkt dat de enige persoon waar we medelijden mee hadden moeten hebben, wijzelf waren. Wij waren tenslotte degenen die uiteindelijk aan het kortste eind trokken.

Je moet jezelf echter niet de schuld geven voor deze fout. Het zit in de menselijke natuur om empathie te hebben voor anderen en dat is precies wat je hebt gedaan. Het goede nieuws is dat je er uiteindelijk achter kwam dat je aandacht aan de verkeerde gaf.

Toch kun je het niet helpen om je een beetje schuldig te voelen, omdat je tijd aan iemand hebt besteed die het duidelijk niet waard was.

Dus deze is voor de narcist waar ik medelijden mee had. Weet dat ik me eindelijk bewust ben van wat je me hebt aangedaan.

Als onderdeel van mijn weg naar herstel, besloot ik dat het het beste zou zijn om al die opgekropte woede uit mijn systeem te laten. Ik wil van de gevoelens van schuld, schaamte en zwakte af. Het is nooit gemakkelijk om narcistische mishandeling te doorstaan, en de periode die erna komt kan ook moeilijk zijn.

Als je pas onlangs uit de greep van een narcist bent gekomen, dan kun je je verward en gedesoriënteerd voelen. Waarschijnlijk omdat je zoveel tijd en energie aan zo’n giftig persoon hebt besteed en in zo’n belachelijke omgeving hebt gezeten.

Dit alles kan zijn tol van je eisen, omdat deze vorm van emotionele mishandeling uitputtend kan zijn. Om me beter te helpen en mijn zelfvertrouwen terug te krijgen, heb ik besloten om afscheid te nemen.

Deze brief zal het einde zijn van een heel triest hoofdstuk in mijn leven dat ik eindelijk ga beëindigen. Aan de andere kant zal deze brief aan de narcist waar ik medelijden mee had ook de nieuwe start zijn die ik wanhopig verdien.

Je verdient mijn empathie niet, omdat je alleen een slachtoffer speelde.

Aan De Narcist Waar Ik Medelijden Mee Had: Je Verdient Mijn Empathie Niet

Al die tijd dacht ik dat jij degene was waar ik medelijden mee moest hebben. Ik gaf mezelf altijd de schuld van alle dingen die plotseling bergafwaarts gingen. Op de een of andere manier dacht ik altijd dat ik de belangrijkste reden was voor al onze problemen.

Nu realiseer ik me dat het zeker niet mijn schuld was. En nog belangrijker, het spijt me niet. Ik zei dit vaak wanneer je tegen me schreeuwde voor elke “fout die ik maakte”.

Het voelt goed om eindelijk te zeggen wat je bedoelt en het voelt zeker geweldig om te menen wat je zegt. En het spijt me dan ook niet dat het zo is geëindigd. Het spijt me alleen dat ik al die tijd aan je verspild heb toen jij het slachtoffer speelde.

Je verdient mijn empathie niet, omdat je nooit van me hebt gehouden.

Het heeft lang geduurd voor ik dit besefte. Het kan me wat meer tijd kosten om erachter te komen waarom je het zo moeilijk vond om van me te houden, maar dat is een ander verhaal. Nou, ik denk dat narcisten dat doen om je vertrouwen te winnen en je blind te maken.

Helaas ben je daar volledig in geslaagd. Maar nu ik weet dat je al die tijd een masker droeg en deed alsof je iemand was die je niet bent, ben ik ervan overtuigd dat je mijn empathie niet verdient.

Ik had medelijden met je, omdat ik altijd dacht dat je in het verleden erg gekwetst was en niemand kon vertrouwen. Ik geloofde je toen je zei dat al je vorige relaties giftig waren, en dat het niet vanwege jou was.

Je verdient mijn empathie niet, omdat je loog.

Nu ik erover nadenk, dat hele deel van mijn leven was een leugen. Je hebt elk klein stukje van mijn wezen gemanipuleerd. Ik begrijp nog steeds niet helemaal hoe je het deed, maar het maakt niet meer uit. Het is nu allemaal verleden tijd en ik moet het daar laten.

Je hebt me erin geluisd door me te laten denken dat je Meneertje Perfect bent. Jij had altijd gelijk en ik had het altijd mis. Ik moest me zelfs verontschuldigen voor dingen die niet mijn schuld waren. Vroeger had ik medelijden met je, maar nu niet meer.

Alles wat je zei was een deel van je show. Je meende nooit de dingen die je hardop zei en je hield je nooit aan je beloftes. En je verdient mijn empathie niet, omdat je me hebt belogen, bedrogen en gemanipuleerd.

Je verdient mijn empathie niet, omdat jij degene bent die spijt moet hebben.

Een van de ziekste en meest gestoorde dingen aan jou is dat je geen spijt voelt. Al die keren dat je zei dat het je speet waren eigenlijk jouw manieren om mij jou te laten vertrouwen.

Het doet pijn, want nu weet ik dat die woorden niets voor je betekenden. Je zei bepaalde dingen alleen om me weer in je val te laten lopen. De schuld naar mij schuiven was ook niet vreemd voor je.

Jij was altijd de eerste die met de vingers wees. Daarom verdien je mijn empathie niet. De enige persoon die spijt zou moeten hebben ben jij, maar diep van binnen, weet ik dat dat niet gaat gebeuren.

Weet je wat? Dat vind ik prima, want ik heb geen medelijden meer met je.

Je verdient mijn empathie niet, omdat je beloftes brak.

Aan De Narcist Waar Ik Medelijden Mee Had: Je Verdient Mijn Empathie Niet

Oh om een narcist te zijn omringd door liefde en genegenheid van mensen die geloven dat jij de juiste voor hen bent.

Je doet een aantal beloftes die je niet van plan bent te houden, alleen om je ‘partner’ aan je zijde te houden. Nu begrijp ik dat je beloftes nooit echt waren. Je hebt ze alleen gemaakt om ze later te breken.

Met elke belofte die je ooit brak, brak je ook een stuk van mij. Het was jouw manier om me te leren dat de dingen altijd zullen zijn zoals jij dat wilt. Daarom verdien je mijn empathie niet, omdat je me alleen maar pijn hebt gedaan.