Skip to Content

Dit Is Hoe Het Eruit Ziet Als Iemand Je Inspireert Om Te Helen

Dit Is Hoe Het Eruit Ziet Als Iemand Je Inspireert Om Te Helen

De reis om te helen van iedereen is een unieke en persoonlijke ervaring. We kunnen enkele overeenkomsten delen met andere mensen. Uiteindelijk is ons verhaal helemaal van ons.

Hoewel we op veel manieren van elkaar verschillen, hebben we één ding gemeen: we kunnen nauwelijks zelf genezen. We hebben een beetje hulp van onze vrienden nodig.

Soms zijn we zelfs zo koppig in onze weigering om te genezen. Dat er geen andere manier is dan een externe bron van aanmoediging.

Gelukkig zijn er veel oprecht vriendelijke mensen die ons kunnen inspireren om te genezen. Laten we eens kijken hoe je er zeker van kunt zijn dat je in het gezelschap bent van de juiste persoon.

Je voelt je gehoord en begrepen

Dit Is Hoe Het Eruit Ziet Als Iemand Je Inspireert Om Te Helen

Als je ergens doorheen gaat, is het altijd goed om iemand te hebben die echt naar je luistert. Het is goed om iemand te hebben aan wie je je diepste en donkerste gedachten kunt toevertrouwen. Waar je je op zijn minst enigszins begrepen kunt voelen.

Het komt zeer zelden voor dat de persoon die een belangrijke rol krijgt in je reis om te helen, volledig begrijpt wat je doormaakt. Want om een compleet beeld voor ogen te hebben, moet die persoon dezelfde ervaring hebben als jij.

Wat niet echt nodig is. Zolang die persoon bereid is om aandachtig naar je te luisteren. Zichzelf te informeren over je unieke situatie en er zoveel mogelijk naar te streven om te weten hoe je je voelt, ben je klaar om te gaan.

En zelfs als die persoon een soortgelijke ervaring zou hebben, zouden ze hun verhaal nooit voortijdig delen. Ze weten dat het jouw verhaal kan ondermijnen. Die persoon is er voor jou, om zich volledig in te zetten voor jouw situatie en om je te steunen, wat er ook gebeurt.

De persoon is jouw veilige plek tijdens je reis om te helen

Er is echt iets speciaals in de aanwezigheid van een persoon die je inspireert om te genezen. Die persoon heeft een zeer kalme energie in zich. Ook al weten ze dat je veel doormaakt, ze lijken er nooit ophef over te maken.

Ze zijn kalm en beheerst, en met hen voel je je vrij om urenlang door te dwalen. Stil en in je eigen gedachten te blijven of gewoon je tranen over je wangen te laten stromen en te huilen. Wetende dat die persoon je je moment zal gunnen.

Ik ben iemand die veel vrienden heeft. Ik hou zielsveel van ze allemaal en zou alles voor ze doen (en zij ook voor mij), maar onder hen zijn er een paar bij wie ik me gewoon veilig voel.

Het is alsof mijn innerlijke kind meestal vrede heeft als ik bij die mensen ben.

Ze kunnen begrijpen wanneer ik van streek ben door slechts één blik op me te werpen. Ze hebben de ongelooflijke kracht om me binnen enkele minuten beter te laten voelen.

En met hen voel ik me vrij en veilig om mijn rauwe gevoelens en mijn reis om te helen te delen.

Ik ben oneindig dankbaar dat ik deze mensen in mijn leven heb. Omdat ik zonder hen echt het gevoel heb dat ik sommige van mijn trauma’s uit het verleden nooit zou hebben overwonnen.

Je krijgt veel complimenten van die persoon

Ik herinner me dat ik op de universiteit een vriendin had, Enna, die de liefste en meest oprechte persoon was (en ik geloof dat ze dat tot op de dag van vandaag nog steeds is) die ik ooit heb ontmoet. We zijn in de loop der jaren min of meer uit elkaar gegroeid.

We praten alleen als we elkaar gelukkige verjaardagen of feestdagen wensen. Maar ik herinner me haar nog steeds liefdevol.

Enna was het type vriendin dat, hoe moeilijk haar dag ook was, er toch in slaagde om een glimlach op haar gezicht te toveren.

Ik ging bedroefd terug naar onze slaapzaal omdat ik een examen niet gehaald had. Dan zag ik Enna in de tuin een boek lezen. Ze keek me gewoon aan en glimlachte meteen, maar merkte al snel dat ik van streek was.

Zodra ze erachter kwam dat ik verdrietig was over mijn mislukte examen, legde Enna alles opzij. Deed ze haar best om me te troosten.

Ze zei dingen als: ‘Maak je geen zorgen, schat. Je bent veel meer dan dit examen. Je bent slim, hardwerkend, volhardend en kunt alles bereiken wat je maar wilt, laat staan slagen voor dit dwaze examen.”

Zij inspireerde mij om te helen op manieren die ik nooit voor mogelijk had gehouden

Ik vond het leuk om overladen te worden met zulke vriendelijke woorden en overvloedige complimenten. Haar vriendelijkheid heeft echt mijn huidige probleem genezen.

Dat hoewel klein, op dat moment het ergste leek dat me ooit was overkomen.

Ze hielp me niet alleen door bijna onbeduidende problemen heen (zoals mislukte examens). Maar ze hielp me ook te genezen van mijn trauma uit het verleden.

Ze liet me zien hoe het was om echt geliefd en gewaardeerd te worden door een vriend. Met haar voorbeeld legde ze de lat zo hoog voor toekomstige vrienden.

Zoals ik al zei, we zijn niet zo hecht meer tegenwoordig. Het leven gebeurde en we namen allemaal verschillende wegen. Maar wat ik probeer te zeggen, is hoe belangrijk haar onbaatzuchtige vriendelijkheid en oprechte complimenten me hebben geholpen te genezen.

Als je ergens mee worstelt, is het goed om een paar aardige woorden te horen van de mensen om je heen.

Door je te vertellen hoe geweldig je bent om iets te bereiken, of hoe slim je bent om iets te bereiken, helpt je ‘veilige persoon’ je om je innerlijke strijd te voeren en de gemene woorden die je dagelijks tegen jezelf zegt, het zwijgen op te leggen, en zo je te helpen genezen.

De persoon is respectvol en heeft geduld met je en is altijd ondersteunend

Dit Is Hoe Het Eruit Ziet Als Iemand Je Inspireert Om Te Helen

Als je midden in je reis om te helen zit, is het ongelooflijk belangrijk om omringd te zijn door iemand die geduld met je heeft. Iemand die je grenzen begrijpt.

Die persoon zal begrijpen wanneer en waarom je iets niet kunt doen of ergens heen kunt gaan, en ze zullen je nooit onder druk zetten om “beter te worden”.

Als je van streek bent, zijn ze er niet om je te vertellen: “Oh, kalmeer gewoon!” omdat ze weten dat advies nooit succesvol is geweest.

In plaats daarvan respecteert die persoon je situatie en, zoals hierboven vermeld, probeert hij zo hard om te begrijpen wat je doormaakt.

Die persoon is er altijd om te vragen hoe hij je kan helpen en vindt het prima als je beleefd vraagt om met rust gelaten te worden.

Die persoon die je inspireert om te genezen, wacht in stilte voor je deur. Is nooit volhardend om met geweld het rijk van je privacy en vrede binnen te gaan. Maar geduldig genoeg om buiten op je uitnodiging te wachten.