Skip to Content

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Iedereen vindt het leuk om plezier te hebben – mannen inbegrepen. Ze zullen wat tijd willen doorbrengen met de meisjes die ze aantrekkelijk vinden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geven mannen echter de voorkeur aan emotioneel intelligente vrouwen als ze het gevoel hebben dat het tijd is voor een langdurige relatie.

Deze vrouwen weten hoe ze een evenwichtig leven moeten leiden. Ze motiveren ook de mensen om hen heen om betere versies van zichzelf te worden. Maar dat is niet het enige dat speciaal aan hen is. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom emotioneel intelligente vrouwen zo aantrekkelijk zijn.

9 redenen waarom emotioneel intelligente vrouwen zo aantrekkelijk zijn

1. Ze zijn niet bang voor de toekomst

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Deze vrouwen zijn niet bang voor wat het leven morgen zal brengen. Ze weten dat ze hun best zullen doen om het leven te krijgen dat ze willen. Maar ze zijn zich er nog steeds van bewust dat sommige dingen niet kunnen worden gepland, en ze zijn klaar om eventuele problemen die hen morgen te wachten staan te bestrijden.

Ze gaan zich echter geen dagen zorgen zitten maken over mogelijke problemen. In plaats daarvan genieten ze van het heden, terwijl ze hard werken om de beste toekomst op te bouwen. En kracht te winnen om alles onder ogen te zien wat hun kant op zou kunnen komen.

Ze zijn niet bang om veranderingen aan te brengen. In plaats daarvan zullen ze alles doen wat in hun vermogen ligt om voor de best mogelijke toekomst te zorgen.

2. Ze sluiten vrede met het verleden

We weten allemaal dat moeilijke situaties uit het verleden de macht hebben om ons in het heden te achtervolgen. Soms is het echt moeilijk om van ze af te komen. We worden gedwongen om dagen, maanden of zelfs jaren na te denken over de goede en slechte tijden die we hebben meegemaakt.

Emotioneel intelligente vrouwen hebben echter geleerd hoe ze vrede kunnen sluiten met het verleden. Ze zijn dankbaar voor alle mooie dingen die hen overkomen zijn en ze koesteren die herinneringen. Ze zijn echter ook dankbaar voor de stressvolle tijden, omdat ze deze als levenslessen zien.

Die vrouwen huilen niet om de problemen die ze hebben gehad. In plaats daarvan gebruiken ze die problemen om wijzer en sterker te worden.

3. Ze zijn optimistisch

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Net zoals ze weten hoe ze met hun verleden om moeten gaan, weten emotioneel intelligente vrouwen dat huilen over huidige problemen ze niet zal laten verdwijnen. Ze zitten niet alleen te praten over hoe moeilijk het leven is, en hoe onoplosbaar de problemen zijn waarmee ze worden geconfronteerd.

Wat ze in plaats daarvan doen is opstaan en zeggen, “Ik kan het! Ik ben sterk genoeg om elk probleem onder ogen te zien. Ik heb ze tot nu toe allemaal overleefd en ik laat me hierdoor niet uit het veld slaan!”

En zo winnen ze elke keer. Ze blijven optimistisch en ze verspillen geen tijd aan klagen of aan negatief denken.

4. Ze zijn vastbesloten om hun doelen te bereiken

Emotioneel intelligente vrouwen hebben veel doelen in hun leven. Als ze er eenmaal een hebben bereikt, dan vinden ze een nieuwe om ze gemotiveerd te houden om aan zichzelf te werken. En ze geven ze nooit op. Ze werken hard om hun doelen te bereiken, hoe moeilijk het ook wordt.

Deze kwaliteit is iets dat hen echt onderscheidt. Het laat zien dat ze altijd bereid zijn om iets nieuws te leren en hun horizon te verbreden. Hoe klein of groot hun plannen en doelen ook zijn, ze behandelen ze op dezelfde manier. En ze zullen uiteindelijk alles bereiken.

5. Ze weten hoe ze goed moeten communiceren

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Een van de beste eigenschappen van een emotioneel intelligente vrouw is haar uitstekende communicatieve vaardigheden. Zelfs als haar partner niet echt goed is in communiceren, zal ze er zijn om hem te helpen zich op de best mogelijke manier uit te drukken.

Wanneer de communicatie tussen partners slecht is, dan is het een recept voor veel relatieproblemen. Deze vrouwen laten dat echter niet gebeuren. In plaats van te schreeuwen en de verkeerde woorden te kiezen, zullen ze de situatie rustig uitleggen door de juiste woorden te gebruiken.

Op die manier kan (en wordt) bijna elk probleem opgelost.

6. Ze zijn empathisch

Het is waar dat vrouwen wat empathischer zijn dan mannen. Vrouwen die niet emotioneel intelligent zijn, kunnen echter niet zeggen dat het een van hun bepalende kenmerken is. Ze proberen meestal niet zo hard om hun partner te begrijpen en ze zijn snel om de tekortkomingen van anderen aan te wijzen.

Emotioneel intelligente vrouwen weten hoe ze problemen moeten aanwijzen, maar ze weten ook hoe ze hun partners moeten laten zien dat ze om hen geven. Ze zullen altijd aandacht besteden aan de gevoelens en emoties van hun partners. En ze zullen aandachtig naar hen luisteren en proberen een oplossing voor hun problemen te vinden.

7. Ze zijn loyaal

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Deze vrouwen zijn volwassen en weten dat ontrouw je relatie alleen maar kan schaden. Ze zien het niet als iets leuks en begeerlijks. Ze zijn er helemaal niet blij mee.

En ze zien loyaliteit niet als iets dat moeilijk te behouden is. Ze zien het als een noodzaak voor een succesvolle relatie.

Dus als je een relatie hebt met een vrouw die emotioneel intelligent is, dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze ontrouw zal zijn. Ze weet hoe ze haar partner moet respecteren en hoe ze zich moet gedragen als ze iets langdurigs met hem wil.

8. Ze luisteren

We hebben allemaal gehoord dat vrouwen liever praten dan luisteren. Maar een emotioneel intelligente vrouw die van je houdt, zal altijd de tijd vinden om te luisteren naar alles wat je te zeggen hebt. Niet omdat ze dat moet, maar omdat ze om je geeft en om wat belangrijk voor je is.

Ze wil dat je weet dat ze je veilige plek is. Een plek om naar toe te gaan als je iets aan je hoofd hebt. En hoe grappig, stom, moeilijk of raar het ook klinkt, ze zal naar je luisteren. Je hoeft voor een vrouw als deze nooit iets te verbergen.

9. Ze kennen hun sterke en zwakke punten

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen

Deze vrouwen kennen hun sterke en zwakke punten. Maar in tegenstelling tot de meeste mensen, besteden ze geen tijd om over hun zwakheden te huilen en ze proberen te verbergen. Ze proberen eraan te werken en streven er voortdurend naar om zichzelf te verbeteren.

En dan richten ze zich op hun sterke punten. Ze weten hoe ze ze goed kunnen gebruiken om hun doelen en plannen te bereiken. Deze vrouwen zijn zich bewust van hoe goed ze ergens in zijn, maar ook hoe beperkt ze zijn als het om een aantal andere dingen gaat.

Ze zijn echter realistisch. En ze weten dat ze niet overal de beste in kunnen zijn.

Na het lezen van deze negen redenen is het gemakkelijk om te zien waarom mannen zich tot emotioneel intelligente vrouwen aangetrokken voelen. Wanneer je van plan bent om een langdurige relatie met iemand te hebben, dan wil je dat die persoon intelligent, sterk, begripvol, empathisch en optimistisch is.

En iedereen die tenminste een paar van deze kenmerken vertoont, is zeker iemand die zijn tijd waardig is.

9 Redenen Waarom Mannen Voor Langdurige Relaties De Voorkeur Geven Aan Emotioneel Intelligente Vrouwen