Skip to Content

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

Ik weet dat je hem mist, maar doe het niet.

Het is moeilijk, verdrietig en verwarrend, en je weet niet hoe je met al deze gevoelens om moet gaan. Jullie zijn al een tijdje uit elkaar. Op dat moment was je boos, teleurgesteld en gebroken.

Je was je bewust van alles wat tot je breuk heeft geleid. Je wist dat alles wat jullie samen opbouwden gebroken moest worden omdat jullie niet meer samen konden werken.

Er waren in jullie relatie veel problemen die niet opgelost konden worden. Jullie hebben het vaak geprobeerd, maar het is jullie nooit gelukt om het te laten werken.

Op de een of andere manier verdwenen alle goede tijden, en kwamen de slechte tijden bovendrijven. En ze bedekten de hele oceaan, waardoor al die mooie dagen die jullie samen door hadden gebracht ergens beneden verborgen bleven liggen.

Ik weet dat het moeilijk is om toe te geven dat jullie relatie uit elkaar is gevallen. Maar als je ziet dat de oceaan bedekt is met problemen, dan weet je wat er gedaan moet worden. Hoe moeilijk het ook is.

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

En dat is wat je hebt gedaan. Het was het moeilijkste moment van je leven, maar je hebt ervoor gekozen om het te doen, omdat je wist dat het voor jullie beide de toekomst zou redden.

Zo is het geëindigd. Zoveel maanden samen doorgebracht. In goede tijden en slechte tijden. Maar de slechten hebben deze keer gewonnen. “Het is goed. Ik zal me op mezelf concentreren en op de genezing van alles wat er is gebeurd,” dacht je en je dwong jezelf om te glimlachen.

Toen begon je reis van genezing. In het begin voelde het geweldig. Je was vrij. Je genoot ervan om zoveel tijd voor jezelf te hebben. Al die hobby’s en doelen die je had voordat je relatie met hem weer tot leven kwam. Je bracht elke dag door zoals je wilde.

En je hoefde geen glimlach meer te forceren. Je glimlachte oprecht en je ogen straalden geluk uit. Je vrienden waren ook blij voor je. Ze vertelden je dat je eindelijk weer op de been kwam en eindelijk de oude jij werd.

Ze wezen je er graag op dat ze de ‘oude jij’ hadden gemist. De ‘oude jij’ die graag van het leven genoot. De vrouw die altijd optimistisch was en met een lach die aanstekelijk was. Mensen konden niet in haar aanwezigheid zijn zonder ook te lachen.

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

Ze zeiden dat je je vonk verloor toen je een relatie met hem had, maar dat je vonk eindelijk terug was gekomen. Deze kleine dingen lieten je harder en harder werken om eindelijk volledig te genezen. En alle dingen achter je te laten die je in het verleden dwarszaten.

Je voelde je vonk ook weer tot leven komen, alleen niet zo veel als wat iedereen benadrukte. Maar je dacht dat je misschien nog steeds in de war was door alles wat er was gebeurd, dus je geloofde je vrienden. Zij zijn tenslotte degenen die jou het beste kennen, toch?

Maar daar heb je het mis. De persoon die jou het beste kent, ben jij. En als jij vermoedt dat je vonk niet helemaal terug is, dan heb je gelijk. Als je voelt dat je nog steeds niet genezen bent van dit alles, dan heb je weer gelijk.

Het voelde als het einde van de wereld. Je deed zo je best om te genezen en weer gelukkig te zijn, en je dacht dat het goed met je ging. Maar vanaf het moment dat je je realiseerde dat je niet zo veel verder bent gekomen als dat je wilde, begon alles uit elkaar te vallen.

Nu ben je weer verdrietig. Je bent in de war en je weet niet wat je moet doen. Het voelt alsof je terug bent bij het begin en deze keer lijkt het onmogelijk om te winnen. Het is alsof iets je op één plek houdt, ondanks je intense verlangen om vooruit te gaan.

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

Ik weet hoe moeilijk het is om het gevoel te hebben dat je achteruit aan het trappen bent. Dan heb je nostalgie die door je heen stroomt, en je kunt er niets aan doen dat je alle goede herinneringen die jullie samen hebben gemaakt herbeleeft. Al die mooie dagen en nachten dat jullie elkaars hand vasthielden.

En naarmate de dagen verstrijken, begin je je steeds meer geweldige herinneringen te herinneren. Het maakt je blij om je te herinneren dat jullie samen echt een geweldige tijd hebben gehad. Het maakt je zelfs aan het lachen. En aan het eind van de dag val je in slaap met een traan die over je wang loopt.

Dan begin je in die goede oude tijd te leven, en stop je met je op genezing te concentreren. Je beseft niet eens dat het verleden je gegijzeld houdt. Dus je probeert er niet eens aan te ontsnappen. In plaats daarvan begin je langzaam de goede tijden naar de oppervlakte te verplaatsen en de slechte tijden ergens in de dieptes te verdrinken.

Nu lijkt het erop dat de problemen die jullie hadden niet zo groot waren als je dacht. Je geeft jezelf de schuld dat je overdreven hebt gereageerd en dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Je bent weer hoopvol. Maar deze keer is het niet de hoop om te genezen en verder te gaan. Deze keer hoop je dat jullie weer bij elkaar komen.

En ik ben hier om je ervan te redden. Ik ben hier om je te vertellen dat je geest je in de maling neemt. Het zag dat je kwetsbaar was, het verveelde zich, dus besloot het wat problemen te veroorzaken.

Je Zult Niet Genezen Door Terug Te Gaan Naar Wat Je Pijn Heeft Gedaan

Ja, jullie hebben samen een geweldige tijd gehad. Maar ga terug naar de dag dat jullie uit elkaar gingen en denk aan de bedekte oceaan.

Je hebt al die problemen niet verzonnen – ze waren er allemaal. En het maakt niet uit hoe groot of klein ze individueel waren, ze waren nog steeds groot genoeg om de hele oceaan te bedekken wanneer ze werden gecombineerd.

En ook al heb je misschien genoeg goede herinneringen om die ook te bedekken, ze zouden niet de reden moeten zijn wat je motiveert om terug te gaan naar de persoon van wie je probeert te genezen. Als je evenveel problemen en goede herinneringen hebt, dan is het een teken dat de relatie die je had niet de juiste voor je was.

Toegegeven, er zullen altijd wat problemen zijn als je een relatie hebt. Maar je verdient het om een persoon te vinden die ervoor zorgt dat je minstens twee keer zoveel goede tijden als slechte hebt. Je bent geweldig en je moet geen genoegen nemen met minder dan dat.

Ik weet dat die mooie herinneringen ervoor zorgen dat je hem mist. Maar probeer te onthouden dat voor elke goede herinnering, er twee problemen aan verbonden zaten. En ik denk niet dat je dat nog een keer mee wilt maken.

Geef jezelf een kans om weer van het leven te genieten en iemand te ontmoeten die je de gelukkigste persoon ter wereld zal maken. En als je zin hebt om je ex te bellen of plannen te maken om weer bij hem te komen, denk dan aan deze brief die ik voor je schreef. Als je naar hem teruggaat, dan krijg je je vonk niet terug en zul je niet genezen.

Ik weet dat je hem mist, maar doe het niet.

PinFlight Image