Skip to Content

Aan De Man Die Me Bedroog: Dit Is Mijn Laatste Afscheid

Aan De Man Die Me Bedroog: Dit Is Mijn Laatste Afscheid

“Hé meid, ik weet dat je me niet kent, maar…”, dit is waar ik die ochtend mee wakker werd.

Het was 6 uur ‘s ochtends en ik controleerde mijn telefoon om te zien hoe lang het zou duren voordat mijn wekker me eraan zou herinneren dat het tijd was om wakker te worden. Toen zag ik haar verzoek. Ik had haar nog nooit ontmoet, nog nooit van haar gehoord, maar om de een of andere reden voelde ik me met haar verbonden.

Mijn wereld was al verbrijzeld voordat ik het bericht opende. Het had van alles geweest kunnen zijn. Misschien was ze geïnteresseerd in mijn reisblog, misschien wilde ze gewoon iets vragen over iets wat ze op mijn profiel had gezien of misschien was ze op zoek naar wat informatie over mijn universiteit.

Maar ik wist al waar het echt over ging…

Dus ik stond anderhalf uur eerder op, dronk een glas water en opende haar bericht. Twee uur geleden verzonden, om 4 uur ‘s nachts. Ik dacht er meteen na over hoe dat dit gewoon weer een ander bewijs was. Ze was waarschijnlijk nerveus en kon niet slapen, dus schreef ze dit bericht.

Ik zat gewoon vast aan de eerste zin en het was zo moeilijk om de hele tekst te lezen. Uiteindelijk ging ik verder met lezen:

“Hé meid, ik weet dat je me niet kent, maar ik moet je iets vertellen. Het punt is, ik ben pas geleden begonnen met een man uit te gaan…”

Aan De Man Die Me Bedroog Dit Is Mijn Laatste Afscheid

Hou maar op. Ik wist al waar dit heen ging. Ik wilde niet blijven lezen, maar ik moest wel. Dan zou ik tenminste weten wie je echt bent.

“We gaan nu al een paar weken met elkaar. Vorige week hebben we zelfs een kleine tweedaagse roadtrip gemaakt.” Dus daar was je zakelijke bijeenkomst, dacht ik bij mezelf.

“Hij had me verteld dat hij vrijgezel is. Ik had nooit een reden om eraan te twijfelen, maar je belde hem toen we samen waren. Ik heb nooit eerder naar zijn telefoontjes geluisterd, maar die keer zei iets in me dat ik het wel moest doen.

Hij sprak over de bijeenkomsten waar hij naartoe was geweest, ik dacht dat het iets uit het verleden was, maar toen hoorde ik hem zeggen dat hij van je houdt en hij niet kan wachten om naar huis te gaan.”

Ik weet het nog. Ik herinner me het hele gesprek. Je vertelde me dat je project was geaccepteerd, dat je nog een paar vergaderingen had en dat je thuis zou zijn om me met kussen te overladen. Ik had gezegd dat ik van je hield, en ik had mijn moeder gebeld om haar te vertellen hoe geweldig je vergaderingen gingen.

“Toen hij terugkwam, vroeg ik hem wie hij aan de telefoon had en hij vertelde me dat het zijn beste vriend was. Ik hield me stil, misschien had ik het niet goed gehoord, dacht ik bij mezelf.

Maar toen hij eindelijk naar het toilet ging, kon ik het niet laten om zijn telefoon te pakken. Ik wist zijn wachtwoord al, het was alsof hij gepakt wilde worden. Galerij, dacht ik! Daar heb ik je foto’s gezien.

Aan De Man Die Me Bedroog Dit Is Mijn Laatste Afscheid

Ik heb hem niet geconfronteerd. Toen we thuiskwamen, heb ik op zijn Instagram naar je gezocht. Daar herkende ik je, maar ik kon mezelf er niet toe zetten om je dit bericht meteen te sturen.

Ik hoop dat je het me vergeeft, ik had geen idee en ik ben net zo diepbedroefd als jij. We zien elkaar niet meer, maar ik vond dat je dit moest weten. Het spijt me.”

Nu weet je hoe ik erachter ben gekomen.

Toen ik de app sloot, liep er een traan over mijn gezicht. Eén traan voor de afgelopen vier jaar. Eerst was ik gevoelloos. Toen kwamen alle gevoelens allemaal tegelijk. Ik heb nog nooit deze woede, deze pijn, deze teleurstelling gevoeld. Hoe heb ik dit niet kunnen zien?

Ik gaf mezelf de schuld. Ik was blind en dom om je te vertrouwen. Maar wie had dit na al die jaren kunnen raden? Ik had miljoenen vragen, maar niemand om ze te beantwoorden. Hoe kan ik een woord vertrouwen dat uit jouw mond komt? Ik heb je zelfs gemist, en ik was zo boos op mezelf dat ik me zo had gevoeld.

Door jou voel ik me waardeloos. Ik heb er de hele dag over nagedacht of er iets echt was. Heb je ooit echt van me gehouden? Was zij de enige?

Aan de andere kant, maakte het niet uit. We waren op z’n minst met z’n tweeën toen ik de enige behoorde te zijn.

Al die liedjes die je voor me schreef, dacht je toen echt aan mij? Ik zal nooit begrijpen hoe iemand dit met de persoon van wie hij houdt kan doen. Je zei tenminste dat je van me hield. Nou, je moet je vingers gekruist hebben gehad.

Aan De Man Die Me Bedroog Dit Is Mijn Laatste Afscheid

Ik was zo boos, omdat ik het me nooit eerder had gerealiseerd. Ik was jouw Rose en jij was mijn Jack. Weet je nog? Waarom moest je alles verpesten?

Ik vraag me af hoe je ‘s nachts slaapt, wetende dat jij degene bent die de persoon die het meest van je hield is kwijtgeraakt. Wetende dat je haar hart brak toen je zei dat ze met jou zou trouwen. Degene die er altijd zou zijn, wat er ook zou gebeuren. En degene die haar altijd zou beschermen.

Het is nu vier maanden geleden. 4 maanden die langer duurden dan onze 4 jaar. Ik heb me eindelijk gerealiseerd dat ik niet de schuldige ben. Jij bent het en jij alleen.

Het enige wat ik heb gedaan was van je houden, eindeloos veel. Ik gaf alles om de jouwe te zijn, ik geloofde je en het enige wat jij ooit deed was bewijzen dat ik ongelijk had.

Jij was degene die alles heeft verpest. Ik was niet saai, ik was niet te veel en ik was zeker mooi genoeg voor je. Jij was de blinde, niet ik. Je zag niet wat je voor je had, en nu zul je het nooit meer hebben.

Na al die tijd kan ik je alleen maar bedanken. Bedankt dat je me hebt laten beseffen wat ik in het leven wil. Je hebt me bewust gemaakt van mijn waarde en waartoe ik in staat ben. Ik heb je niet meer nodig, ook al zou je dat waarschijnlijk wel willen.

Jij was niet de ware voor mij, maar diep van binnen wilde ik dat je dat was. En ik ben eindelijk klaar om verder te gaan. Op een dag zal ik de man vinden die me zal respecteren en van me zal houden, zoals jij dat nooit hebt gedaan. Je was gewoon een andere les die me sterker heeft gemaakt.

Nu is het tijd om je te laten gaan. Vanaf nu ben je gewoon een gevoel dat ik nooit meer wil voelen.

Tot ziens.

PinFlight Image