Skip to Content

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

Als je nog nooit slachtoffer bent geweest van narcistische mishandeling, dan is het mogelijk dat je niet begrijpt waarom het zo bedwelmend voelt.

Sommige mensen worden echt als een mot naar de vlam aangetrokken. Het is als een verslaving – het is niet goed voor je, maar je blijft het doen.

Je begrijpt de impact niet die een narcist op een persoon kan hebben totdat je hem hebt ontmoet. Ze zijn er experts in om je waanvoorstellingen te geven en ze profiteren van je.

Behalve dat ze een narcist zijn, zijn deze mensen leugenaars en manipulators die je in een mum van tijd kunnen misleiden. Voordat je het weet, voel je je door hen zo bedwelmt dat je niet voorbij hun acteervaardigheden kunt kijken.

Waarom blijft een slachtoffer bij een narcist?

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

Wat is het dat de slachtoffers van narcistische mishandeling zo hecht met hun partner houdt? Waarom laten deze narcisten hun hoofd tollen, en waarom kunnen deze mensen niet uit de betovering van de narcist komen?

Er zijn vele redenen waarom deze slachtoffers niet uit die betoverde cirkel van mishandeling en liefde kunnen komen. Niet iedereen gaat op dezelfde manier met zijn problemen om, dus verschillende mensen zullen verschillende benaderingen hebben.

Narcisten hebben een unieke manier om hun slachtoffers naar binnen te lokken en hun leven in handen te nemen. Je zult niet eens merken dat je in zijn val trapt totdat het te laat is.

Gelukkig kunnen veel mensen naarmate de tijd verstrijkt dwars door de maskers van hun partners heen kijken. Niet iedereen kan zich echter van die last ontdoen die hen naar beneden trekt.

Het is nog moeilijker voor een slachtoffer om te proberen los te komen, maar wat als ze het niet willen? Geloof me, dat willen ze wel, maar ze kunnen verblind worden door alles wat een narcist doet te zijn.

De enige reden waarom narcistische mishandeling zo bedwelmend voor hen voelt, is dat ze verliefd zijn op een persoon die hun narcistische partner portretteert te zijn, niet de persoon die hij eigenlijk is.

Waarom voelt narcistische mishandeling zo bedwelmend?

Narcisten zijn beruchte bedriegers die in een oogwenk je aandacht kunnen trekken. Ze hebben unieke manieren om je te manipuleren en misbruik van je te maken.

Ze zijn intelligent, maar worden vooral door hun opgeblazen gevoel van zelf gevoed. Een narcist zal zorgvuldig zijn slachtoffers uitkiezen en zich tot een uitdaging aangetrokken voelen.

Daarom worden zelfs slimme vrouwen een doelwit van deze manipulators. Niemand is in de aanwezigheid van een narcist volkomen veilig. Er zijn weinig manieren waarop je jezelf tegen hen kunt beschermen.

Wat betreft de mensen die al in hun web van leugens verstrikt zijn geraakt, is het moeilijk te begrijpen wat er echt achter die schitterende glimlach van hen zit.

Hoe hard je het ook probeert, soms voelt het alsof ze je als een magneet alleen maar dieper naar binnen trekken. Hoe harder je vecht om weg te komen, hoe meer je opgeeft en je aan hun narcistische mishandeling overgeeft.

1. Hij houdt van je

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

Wanneer een narcist zich in iemands leven wil charmeren, dan zullen ze verschillende tactieken gebruiken om hun aandacht te trekken.

Als je in een gewelddadige relatie vastzit, maar je te bedwelmd voelt om er iets aan te doen, dan komt dat niet door jou. Het is de manier waarop een narcist je naar binnen heeft gelokt.

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zullen je graag liefdesbombarderen totdat je voor ze valt. Het impliceert dat ze hun liefde voor je zullen belijden, zelfs als het daarvoor misschien te vroeg is.

Deze beruchte tactiek van hen zal je dronken van de liefde achterlaten. Het werkt echt in hun voordeel. Vooral als je onlangs uit een relatie bent gekomen en je op je kwetsbaarst bent.

Op het moment dat ze je zien kennen ze al je zwakke plekken. Al die beloftes die hij deed en de genegenheid die hij voor je toonde, kan je een moeilijke tijd bezorgen wanneer je probeert onder die gewelddadige relatie uit te komen.

De reden waarom narcistische mishandeling zo bedwelmend aanvoelt, is dat ze dit perfecte personage hebben gecreëerd waar je verliefd op bent geworden. Narcisten weten wat je wilt, en ze zullen het je geven om je te boeien.

2. Hij is de enige die je kunt vertrouwen

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

Een narcist zal je het gevoel van een kind geven dat net een lolly heeft gekregen na een klusje te hebben gedaan. Wat ik bedoel te zeggen is dat ze zullen proberen om al je wensen te vervullen, maar alleen als het een bepaald doel dient.

Op dezelfde manier zullen ze je hen laten vertrouwen, maar het wordt niet uit liefde gedaan. Als een narcist je vertrouwen wint, dan zal hij dat gebruiken om je in de loop van de tijd onder controle te houden en te manipuleren.

Je bent je totaal niet bewust van het feit dat hij je langzaam weghoudt van je vrienden en familie. Voor je het weet, ben je van de rest van de wereld afgesneden. Hij is dan de enige persoon die je betrouwbaar acht.

Je misbruiker zal verschillende strategieën gebruiken, zoals gaslighten, om je alles te laten geloven wat hij zegt. Gaslighting impliceert het veranderen van de geschiedenis van gebeurtenissen en het creëren van een vervormd beeld van de werkelijkheid.

Dit zal je gek maken en je verliefd maken op je misbruiker. Het eindresultaat is dat je beseft dat hij de enige persoon is die je kunt vertrouwen. De enige op wie je kunt bouwen.

Dit alles draagt ertoe bij dat je je zo dronken voelt van de liefde. Dit is de reden waarom narcistische mishandeling zo bedwelmend voelt. Als je hierop terugkijkt, voel je je misschien een dwaas die niet alle waarschuwingssignalen op heeft gepikt.

3. Hij doet veel beloftes

3 Redenen Waarom Narcistische Mishandeling Voor Het Slachtoffer Zo Bedwelmend Voelt

Narcistische mishandeling voelt zo bedwelmend voor het slachtoffer, omdat ze in een illusie leven. Alles wat een narcist je vertelt is een leugen, en je leeft er gewoon in.

Hun talent om mensen te overtuigen lijkt op magie, omdat ze je alles kunnen laten geloven wat ze zeggen. Een van hun manieren om je aandacht te krijgen is beloftes.

Een narcist zal je zijn woord geven, maar hij zal altijd een manier vinden om het te breken. In het begin zijn het de kleine dingen, zoals niet komen opdagen voor een date of nooit met je naar de film gaan.

Naarmate de tijd vordert, zal hij zijn beloften blijven breken terwijl hij de hele tijd je hart breekt. Je zult het in eerste instantie niet zien, want hij zal doorgaan met liefdesbombardementen en gaslighting.

Als je begint te begrijpen dat je in een gewelddadige relatie vastzit, zullen zijn geloften daar niet stoppen. Dan zweert hij hoe hij zal veranderen, omdat hij je zeker als zijn narcistische voorraad zal houden.

Je wordt door constante uitbarstingen van genegenheid en beloften omringd. Ze zullen je visie op de werkelijkheid blijven veranderen en je van anderen zullen scheiden. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom narcistische mishandeling zo bedwelmend voelt voor het slachtoffer. Ze kunnen in de toekomst van pas komen.

PinFlight Image