Skip to Content

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Ieder vrouw wil natuurlijk weten welke eigenschappen ervoor zorgen dat een man je als een aantrekkelijke vrouw zal zien en wij hebben het antwoord!

Op deze pagina kun je lezen welke eigenschappen zijn genoemd door echte mannen. Dat lees je goed, echte mannen!

Het zijn dus niet zomaar een paar eigenschappen die bedacht zijn door een vrouw. Niet de eigenschappen waarvan wij denken dat die ervoor zorgen dat ze je een aantrekkelijke vrouw vinden. Echte eigenschappen van echte mannen.

Want wist je dat mannen daar vaak een hele andere mening over hebben dan wij? De dingen waarvan wij denken dat zij ze aantrekkelijk vinden, vallen bij hun vaak helemaal niet op.

Om de waarheid voor eens en voor altijd boven tafel te halen, heb ik alle mannen uit mijn omgeving om hun ongezouten mening gevraagd.

Lees hier wat ik heb gevonden!

1. Een aantrekkelijke vrouw heeft respect voor zichzelf

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

De allergrootste afknapper voor iedere man is een vrouw die geen zelfrespect heeft.

Dit uit zich bijvoorbeeld in vrouwen die te gemakkelijk ja zeggen en dingen doen die ze helemaal niet willen. Een aantrekkelijke vrouw denkt goed na voordat ze ergens ja tegen zegt.

Hij wil niet op je neerkijken, maar hij wil al helemaal niet dat je op jezelf neerkijkt.

Ga met jezelf om zoals je zou willen dat anderen met je omgaan. Weet wat je waard bent en verkoop jezelf niet voor minder dan dat.

Als je problemen hebt met je eigenwaarde, zal je dit echt moeten oplossen voordat je ooit een man zal vinden die jou respecteert.

2. Ze heeft ook respect voor anderen

Alle mannen noemde deze eigenschap. Voor hen heeft een aantrekkelijke vrouw voor iedereen, ook vreemden.

Dit betekent dat je altijd aardig bent tegen het bedienend personeel, dat je opstaat voor ouderen in de tram en dat je nooit opzettelijk een ander zal kwetsen.

Roddelen is hierdoor ook een eigenschap die mannen echt een totale afknapper vinden. In de eerste plaats begrijpen ze het niet en daarbij vinden ze het ook respectloos.

Als je iets tegen iemand te zeggen hebt, dan zeg je dat in het gezicht van die persoon, niet achter de rug.

Houd die sappige roddel over je collega dus maar voor je en ook met irritaties over je collega’s hoef je niet bij hem aan te komen. Bewaar dat lekker voor je vriendinnen.

3. Ook voor de man zelf heeft ze respect

Dit punt gaat er niet om dat je onderdanig aan je man moet zijn, maar wel dat je respect voor hem moet hebben.

Ga bijvoorbeeld op een respectvolle manier om met zijn tijd. Als hij zijn best doet om tijd voor je vrij te maken, moet je daar niet lichtvoetig mee omgaan.

Laat zien dat je waardeert wat hij allemaal voor je doet of zeg het hem gewoon. Soms weet hij niet eens dat dat precies is wat hij van je wil horen.

Probeer hem niet de les te lezen en respecteer de keuzes die hij maakt. Ook als deze niet overeenkomen met wat jij vindt.

Er zullen altijd verschillen tussen jullie zijn, maar als jullie voldoende respect voor elkaar hebben hoeft dat geen dealbreaker te zijn.

4. Een aantrekkelijke vrouw zorgt goed voor zichzelf

Je zorgt goed voor je lichaam door regelmatig te sporten, voldoende te slapen en gezond te eten.

Dat is vaak al genoeg om een gezonde uitstraling te hebben. Daarbij kun je nog wat extra dingen doen zoals je haar, nagels en zo af en toe een nieuwe outfit.

Je zal het misschien niet altijd verwachten, maar het valt mannen echt wel op als je iets nieuws (aan) hebt.

Zorg niet alleen goed voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant. Mannen snappen misschien niet altijd wat we tijdens self care allemaal doen, maar ze kunnen wel waarderen dat we aan onszelf werken.

Schaam je dus niet om aan te geven dat je even iets voor jezelf gaat doen. De precieze details hoef je daarvoor niet altijd in te vullen, je mag best wat aan de verbeelding overlaten!

5. Ze zorgt ook goed voor anderen

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Zorgzame vrouwen zijn tijdloos. De liefde van een man zal voor altijd door de maag gaan, dus als je een keer voor hem kookt, ben je meteen de meest aantrekkelijke vrouw.

Wees lief voor je ouders en je vriendinnen. Mannen kunnen er echt helemaal stuk op gaan als ze zien dat jij altijd voor iedereen klaarstaat.

Het begrip zorgzaam is in de laatste jaren wel wat opgerekt. Zorgen houdt veel meer in dat ervoor zorgen dat er een warme maaltijd op tafel staat.

Vraag regelmatig aan hem hoe het gaat en toon interesse in zijn emotionele gesteldheid. Je hoeft hiervoor geen therapeut te zijn, maar gewoon voldoende interesse tonen.

Wanneer jij dit bij hem doet, zal hij de bal ook regelmatig terugkaatsen.

6. Ze is street smart

Vrouwen die street smart zijn, weten hoe ze met situaties om moeten gaan. Je laat zien dat je hebt geleerd van de ervaringen uit je leven.

Voornamelijk vrouwen die bijvoorbeeld veel gereisd hebben zijn hierdoor populair. Ze staan niet zo snel ergens van te kijken en het is moeilijk om ze te verrassen.

Zo kun je bijvoorbeeld altijd bedenken wat de verschillende uitkomsten van een situatie zijn en de juiste maatregelen nemen om de slechtste uitkomst te vermijden.

Puur en alleen omdat je de situatie al een keer hebt meegemaakt en weet wat je kunt verwachten. Ervaring is een hele aantrekkelijke eigenschap.

Daarbij laat het ook zien dat je gemakkelijk dingen oppakt. Je bent geen ezel die zich tien keer aan dezelfde steen stoot, nee, jij bent een aantrekkelijke vrouw!

7. Ze is ook book smart

Natuurlijk is het ook aantrekkelijk als je oprecht intelligent bent. Niks is zo onweerstaanbaar als een vrouw in een machtige positie.

Hoe leuk is het als jij hem eens een keer iets kunt uitleggen, zonder dat hij de hele tijd alles aan je hoeft te mansplainen?

Lees dus eens een boek, kijk het nieuws en ga niet voor de herhalingen van Gossip Girl, maar kies op Netflix voor die documentaire.

Laat zien dat je bereid bent om nieuwe dingen te leren en dat je die mogelijkheid ook in je hebt. Je hebt echt geen universitair diploma nodig om te bewijzen dat je slim bent, er zijn genoeg andere mogelijkheden.

Let op dat er een groot verschil zit tussen slim zijn en doen alsof je slim bent. Doe voorzichtig als je een toneelstukje speelt, want slimme mannen zullen hier niet snel in trappen.

8. Een aantrekkelijke vrouw heeft vertrouwen in zichzelf

Bij deze eigenschap moet je er rekening mee houden dat zelfvertrouwen niet hetzelfde is als arrogantie.

Arrogante vrouwen zijn namelijk de nummer 1 afknapper van iedere man die ik heb ondervraagd.

Je hoeft dus niet vol opgemaakt in een bar te gaan zitten om te laten zien dat je zo knap bent en vol zelfvertrouwen zit.

Het gaat erom dat je je bewust bent van wat er binnen de capaciteiten ligt. Zo weet je bijvoorbeeld dat je recht hebt op die promotie, omdat je keihard werkt en beter presteert dan collega’s.

Je kan veel hebben, ook als je kritiek krijgt, verwerk je dit met opgeheven hoofd. Jou krijgen ze er niet zo snel onder.

9. Ze werkt aan haar doelen

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Een eigen plan trekken is zeker een eigenschap die mannen zoeken in een aantrekkelijke vrouw.

Je weet wat je wil en je bent niet bang om daar achteraan te gaan. Mannen die voor vrouwen moeten zorgen zijn namelijk echt passe.

Het liefst hebben mannen een zelfstandig type, waarbij ze niet meer alles voor hoeven te kauwen.

Ook als ze je doelen niet begrijpen, zijn ze nog steeds helemaal blij met je. Dat je alleen al laat zien dat je die vechtersmentaliteit in je hebt is voor hen meer dan voldoende.

Laat je tussendoor ook niet uit het veld slaan door een paar tegenslagen. Kom overal weer sterker uit en laat het een les zijn.

10. Ze is niet bang om zichzelf op de eerste plaats te zetten

Kiezen voor jezelf is HOT HOT HOT. Een vrouw die weet wat ze wil is voor mannen niet te weerstaan.

Wanneer jij weet wat je wil en niet bang bent om daar de juiste keuzes voor te maken, kan een man niks anders doen dan dat respecteren.

Wees niet bang dat je hem verliest als je de keuze voor jezelf maakt. Mannen weten heus wel dat kiezen voor jezelf niet altijd inhoudt dat je niet voor hen kiest.

In een comfortabele relatie moeten beide partners de ruimte hebben om zo af en toe voor zichzelf te kiezen.

Dit kan op grote schaal, maar ook veel kleiner. Kies bijvoorbeeld eens voor de activiteit of het eten waar jij zin in hebt, gewoon omdat dat kan.

11. Ze durft zich aan hem over te geven

Mannen vinden het erg fijn als een vrouw niet bang is om zich helemaal in een relatie te storten.

Soms hebben ze namelijk geen idee van wat er in jouw hoofd omgaat en op het moment dat je er vol voor gaat, hoeven ze daar niet langer over na te denken.

Je vergeet het al snel, maar mannen hebben ook gevoelens. Zij vinden het net zo fijn als wij om in een relatie wat zekerheid te krijgen.

Hiervoor hoef je niet volledig gek te gaan en je hele leven aan hem te wijden, maar laat gewoon met kleine dingen zien dat hij de enige voor jou is.

Een echt aantrekkelijke vrouw is niet bang om gekwetst te worden en neemt samen met haar man die sprong in het diepe.

12. Je kan een aantrekkelijke vrouw overal neerzetten

Zeker mannen met een druk sociaal leven zijn op zoek naar een vrouw die ze in alle situaties kunnen neerzetten.

Je bent leuk als jullie op zijn ouders bij bezoek gaan, hij kan je meenemen naar een diner van zijn werk maar ook gewoon met zijn vrienden.

In principe ben je een soort kameleon die zich aan iedere situatie kan aanpassen.

Als er één ding is waar mannen echt een hekel aan hebben dan is het babysitten. Wanneer hij je tijdens die werkborrel even alleen laat, wil hij niet dat je er als een achtergelaten puppy bij staat.

Pas je aan en wees flexibel, alleen dan zal je in zijn ogen een aantrekkelijke vrouw worden.

13. Ze neemt het initiatief als dat nodig is

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Mannen zijn natuurlijke leiders, maar ze hebben niet altijd zin of tijd om altijd de kar te trekken. Sommige mannen vinden het daarom erg fijn als een vrouw ook wat eigen initiatief toont.

Regel dus eens een keer die date. Zorg ervoor dat hij alleen maar op hoeft te komen dagen en verzorg de rest van de avond helemaal op eigen gelegenheid.

Bijkomend voordeel is dat je zelf de perfecte avond hebt, omdat alles naar jouw wens geregeld is. Vergeet daarbij niet om ook rekening te houden met de dingen die hij leuk vindt!

Houd er daarbij wel rekening mee dat je niet te bazig wordt. Er zit een heel groot verschil tussen de leiding nemen en je man commanderen.

Het komt er kortweg op neer dat hij het fijn vindt als er een keer iets geregeld is, dat jij hem iets uit handen neemt dat hij vervolgens zelf niet meer hoeft te doen.

14. Een aantrekkelijke vrouw heeft humor

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat het als vrouw erg lastig is om de humor van mannen te begrijpen. De dingen waar een groep mannen om kunnen lachen liggen mijlenver verwijderd bij wat vrouwen echt leuk vinden.

Gelukkig zijn ze daar ook niet naar op zoek. Ze willen niet dat je schunnige grappen gaat vertellen, maar je moet op een schattige manier heel grappig zijn.

Dingen zoals woordgrappen zijn hier heel geschikt voor. Zo laat je zien dat je snel kunt reageren en ook dat je intelligent genoeg bent om daar meteen iets mee te doen.

Lach vooral ook om zijn grappen. Het klinkt een beetje als een schot op open doel, maar mannen vinden het nu eenmaal prachtig als je om ze kan lachen.

Ook als het niet hilarisch is, doe je er goed aan om toch te lachen. Lach alleen nooit om grappen die je niet begrijpt, want dan val je door de mand!

15. Ze geniet van het leven

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Een van de dingen die mannen het belangrijkste vinden in een relatie is samen kunnen genieten. De meeste mannen hebben een work hard, play hard mentaliteit en een aantrekkelijke vrouw gaat daar moeiteloos in mee.

Op een vakantie moet je je dus niet de hele tijd druk maken over het feit dat je niet hebt kunnen reserveren bij dat ene populaire restaurant.

Go with the flow en laat het allemaal over je heen komen. Ga een keer laat naar bed als jullie een leuke avond hebben en maak je niet zo druk over dat je de volgende ochtend weer vroeg moet werken.

Vrouwen die echte levensgenieters zijn, doen mannen denken aan hun eigen vrienden. Natuurlijk wil je niet met hem in een soort vriendschap eindigen, maar dat zal ook niet gebeuren. Je lijkt op een positieve manier op hun vrienden.

Zelf zal je je ook veel beter voelen als je gewoon de tijd neemt om overal eens extra van te genieten.

16. Ze bekijkt altijd alles van de zonnige kant

Vrouwen worden al snel weggezet als types die zeuren en daarom is een van de eigenschappen van een aantrekkelijke vrouw dat ze positief is.

Het is misschien een beetje een cliché, maar mannen hebben gewoon geen zin in een zeurende vrouw. Dit komt omdat ze negen van de tien keer niet begrijpen waarom een vrouw zo ontzettend moeilijk doet over allerlei dingen.

Problemen die voor jou gigantisch zijn, komen bij hem gewoon niet eens op. Een positieve kijk op het leven wordt vanaf de mannelijke kant dus echt gewaardeerd.

Voor mannen is namelijk niks zo vermoeiend en ingewikkeld als proberen te begrijpen waarom je boos bent of wat je dwars zit.

Bespaar ze deze moeite en je zal in hun ogen de meest aantrekkelijke vrouw van de hele wereld zijn.

17. Een aantrekkelijke vrouw heeft een leuke vriendengroep

Voor mannen is het echt een geruststelling als ze weten dat zij ook gewoon een avondje iets kunnen gaan doen zonder dat jij thuis weg zit te kwijnen.

Een leuke vriendengroep is dus echt een must voor een aantrekkelijke vrouw. Daarbij laat het ook zien dat jij leuk genoeg bent om een fijne groep mensen om je heen te verzamelen.

Ook is niks zo fijn als wanneer je vriend met een gerust hart alleen kunt laten in je vriendengroep. Natuurlijk hoeft hij geen beste vrienden met die van jou te worden, maar het scheelt veel stress als jullie het allemaal goed met elkaar kunnen vinden.

Doe ook de moeite om zijn vrienden wat beter te leren kennen. Het heeft voor jou alleen maar voordelen als zijn vrienden ook onder de indruk van je zijn.

Mannen luisteren namelijk wel degelijk naar de mening van hun vrienden en als zij over je te spreken zijn, zit je helemaal goed.

18. Ze is ouder

Werkelijk alle mannen die ik ondervraagd heb, gaven aan dat ze het onweerstaanbaar vinden als een vrouw wat ouder is.

Een echt aantrekkelijke vrouw is wat ouder, want zij heeft haar zaken op orde. Ze weet wat ze wil en de kans is groot dat ze het al heeft ook.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeven mannen helemaal geen jonger exemplaar. Dat was misschien vroeger zo, maar mannen hoeven niet meer zo nodig iemand waar ze voor kunnen zorgen.

Nu is het veel belangrijker dat partners gelijkwaardig zijn aan elkaar. In een relatie willen mannen iets van de ander kunnen leren en samen verder groeien.

Met een vrouw die al wat kilometers in de benen heeft, gaat dat veel gemakkelijker dan met een onzeker meisje die verder ook niet weet wat ze wil.

19. Ze heeft haar eigen leven

20 Eigenschappen Van Een Aantrekkelijke Vrouw, Volgens Mannen

Balans is het toverwoord in iedere relatie en daarom is het voor mannen een pluspunt als een vrouw al een eigen leven heeft.

Zo weet hij zeker dat ze niet zal verwachten dat hij al zijn tijd met haar zal doorbrengen. Wat je in je eigen leven precies doet, dat maakt helemaal niks uit.

Of je nu twee dagen in de week naar volleybal gaat of dat je een kleicursus doet, zo lang je maar laat zien dat je in staat bent om jezelf te vermaken.

Wat hem betreft hoeft hij ook niet betrokken te worden in dit deel van je leven. Natuurlijk zal hij altijd netjes vragen hoe je volleybaltraining bijvoorbeeld was, maar het is wel de bedoeling dat dit een deel van jouw leven blijft.

Als jij lekker met je eigen dingen bezig bent, gaat hij ook doen wat hem interesseert. Dit houdt een relatie gezond en het maakt de momenten dat jullie wel samen zijn extra bijzonder.

20. Ze kent haar grenzen

Een aantrekkelijke vrouw gaat nooit over haar eigen grenzen heen. Zo zal ze bijvoorbeeld nooit zo dronken worden op een feestje dat ze de volgende dag niks meer kan herinneren.

Ook wanneer ze kan aangeven dat ze niet verder wil, verdient dat respect van een man. Dat is niet alleen van toepassing in bed, maar in alle aspecten van het leven.

Genoeg is genoeg en dat moet je durven zeggen. Als afwijzing is waar je bang voor bent, dan moet je je in de eerste plaats eens afvragen of hij wel de juiste man voor je is.

Respect is de sleutel tot een gezonde relatie en als hij niet in staat is om jouw grenzen te respecteren, dan moet je heel snel verder gaan zoeken.

Een echte man weet dat grenzen belangrijk zijn en zal daar nooit intentioneel overheen gaan.

PinFlight Image