Skip to Content

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Zeker als je al wat langer getrouwd bent kan het voorkomen dat je het idee hebt dat er wat is veranderd in jullie relatie. Je voelt je afgewezen door je man en je weet niet wat je nu moet doen.

Je krijgt het gevoel dat je voor altijd onbelangrijk en alleen zult zijn. Dit is niet hoe je had verwacht dat jullie huwelijk eruit zal zien.

Het lijkt soms wel alsof jullie allebei op een andere planeet leven. Iedere keer als je toenadering tot hem zoekt, wordt je keihard afgewezen.

Hij heeft geen interesse meer in je, zowel fysiek als mentaal. Jij hebt nog wel interesse in hem, maar het lijkt wel alsof hij met jou niks wil delen.

In de tussentijd voel jij je vooral onbelangrijk. Je krijgt het gevoel alsof het niks uitmaakt of je er wel of niet bent. Als je wordt afgewezen door je man heeft dit ook veel invloed op je zelfvertrouwen.

Je voelt je onaantrekkelijk, dom, overbodig en incapabel. Het maakt niet uit wat je doet, niks lijkt genoeg om zijn aandacht te trekken. Dit is natuurlijk niet waar het huwelijk om draait.

Van het huwelijk zou je het gevoel moeten krijgen dat je een team bent en dat jullie samen alles aankunnen. Als je je afgewezen door je man voelt, is dat juist het tegenovergestelde.

Je zou juist het gevoel moeten hebben dat je man degene is die meer om je geeft dan ieder ander persoon op aarde.

In dit artikel hebben we een aantal tips verzameld die je kunnen helpen van het gevoel dat je wordt afgewezen door je man af te komen. Je kan ervoor zorgen dat je weer het idee krijgt dat je wordt gezien. Dat je je gekoesterd, speciaal en begrepen voelt.

1. Maak duidelijk wat je nodig hebt

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Jij voelt je afgewezen door je man, maar hij denkt daar misschien heel anders over. Als het voor hem niet duidelijk is wat je nodig hebt, kan hij het namelijk nooit goed doen.

Stel bijvoorbeeld dat jij je slecht voelt omdat hij je niet genoeg aandacht geeft. Dan kan het best dat hij vindt dat je juist meer dan genoeg aandacht krijgt.

Een man zal jou namelijk altijd behandelen zoals hij zelf behandeld wil worden. Voor hem kan het genoeg zijn dat je er bent. Andersom is dat dan ook wat hij voor jou doet.

Het feit dat hij er simpelweg is en naast je op de bank zit, is voor hem genoeg. Hij begrijpt niet uit zichzelf dat jij ook nog wil dat hij niet de hele tijd op zijn telefoon zit.

Praat met je man. Maak hem duidelijk dat je verwacht dat hij ook met je praat, je aanraakt en oprecht interesse in hem toont.

Dat je geen aandacht krijgt van je man, betekent namelijk lang niet altijd dat hij ook geen interesse heeft. De manier waarop mannen hun interesse tonen is gewoon heel anders dan dat vrouwen dat doen.

Jij voelt je afgewezen door je man, terwijl hij jou helemaal niet bewust afwijst. Geef aan dat je hem nodig hebt, dat je wil dat hij er voor je is.

Wat jij nodig hebt, dat weet alleen jij. Voordat je met je man het gesprek aan gaat, moet je dus goed nadenken over wat je wil.

Neem daarvoor de tijd. Het is namelijk niet gemakkelijk om voor je zelf te bepalen wat je van een ander nodig hebt.

Zet je eigen gevoelens en emoties op een rijtje en denk na over hoe je ze het beste voor je man kan verwoorden.

2. Voel je je afgewezen door je man? Geef hem dan de juiste handvaten

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Bij je man aangeven dat je wil dat hij er voor je is, is stap één, maar vervolgens moet je ook duidelijk aangeven wat je van hem wil.

Als je wil dat hij je troost als je verdrietig bent, kan het nodig zijn dat je hem leert te herkennen hoe jouw verdriet eruit ziet.

Misschien kom je wel veel sterker over dan je je voelt en heeft je man niet altijd door dat je hulp nodig hebt. Maar misschien voel je juist afgewezen door je man op een fysieke manier.

Geef dan aan wat je wel van hem verwacht. Vraag om die zoen voordat jullie gaan slapen, houd zijn hand vast op het moment dat jullie samen op straat lopen en ga zelf naast hem zitten op de bank.

Het feit dat hij jou geen fysieke aandacht geeft, betekent echt niet altijd dat hij er niet op zit te wachten. Mannen zijn veel simpeler ingesteld en hebben lang niet altijd door dat iets voor jou belangrijk is.

Gelukkig kan je mannen ook heel gemakkelijk herprogrammeren. Als jij wat vaker ‘Ik hou van je’ wil horen, moet je dat in het begin gewoon even forceren.

Zeg irritant vaak ‘Ik hou van je tegen hem’ en het zal vanzelf in zijn systeem blijven hangen. Ook hier geldt dat het feit dat hij het niet de hele tijd zegt niet betekent dat hij niet van je houdt.

Hetzelfde geldt als je je mentaal voelt afgewezen door je man. Zodra je het idee hebt dat hij je niet betrekt in zijn wereld, forceer je jezelf er gewoon in.

Vraag naar alles, van zijn werk tot zijn vriendenclub en kom ook altijd overal op terug. Na een tijdje zal je merken dat hij deze nieuwe gewoontes vanzelf overneemt.

3. Probeer met andere ogen naar hem te kijken

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Vrouwen hebben er een handje van om zich extreem te focussen op dat ene ding dat een man niet goed doet. Zodra je je voelt afgewezen door je man, ga je echt in alles een afwijzing zoeken.

Dat zit nu eenmaal in ons systeem. Helaas kan dit best veel schade aanrichten en daarom is het goed om je hier van bewust te zijn.

Focus je voor de verandering dus eens op de dingen die hij wel goed doet. Jij voelt je misschien afgewezen door je man, omdat hij niet meer met je knuffelt, maar misschien luistert hij wel altijd naar je.

Andersom kan ook, misschien heb je het idee dat hij niet goed naar je luistert, maar hebben jullie wel nog goed lichamelijk contact.

Het komt bijna nooit voor dat je man je afwijst op alle fronten. Door je te focussen op de goede dingen, krijgen de slechte kanten vanzelf minder aandacht.

Vergroot ook niet ieder incident uit. Zie niet alles wat hij doet als een afwijzing. Stel bijvoorbeeld dat hij thuis komt en je niet meteen een kus geeft.

Hier kan je moeilijk over gaan doen en meteen je conclusies aan verbinden, maar je kan ook rustig blijven en nadenken. Pas als je nadenkt zie je dat hij een volle tas boodschappen draagt of vieze handen heeft.

Je denkt het misschien graag, maar niet alles in deze wereld draait om jou. Soms voel je je afgewezen door je man, terwijl hij helemaal geen slechte bedoelingen heeft.

Maak een onderscheid tussen dat wat echt een afwijzing is en dat wat je in je hoofd groter maakt dan het daadwerkelijk is.

Je zal al snel merken dat je je onnodig druk maakt over oneindig veel situaties. Relax en focus je op de keren dat je je niet afgewezen voelt.

4. Voel je je afgewezen door je man? Kijk dan eens goed naar jezelf

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Jij voelt je afgewezen door je man en dat heeft ongetwijfeld ook invloed op hoe je je gedraagt. Kijk eerst eens waar deze gevoelens vandaan komen.

Het kan zijn dat je een onzekere periode hebt. Dit komt voornamelijk voor bij vrouwen die net een baby hebben gekregen.

Zij voelen zich door de vele veranderingen niet altijd comfortabel in hun lichaam en daarbij is een baby natuurlijk een hele ingrijpende verandering in een relatie.

Het is in deze situatie heel normaal dat de manier waarop jij en je man met elkaar omgaan even anders is. Maar jouw onzekerheid laat je dit niet inzien.

Je denkt dat het allemaal met jou te maken heeft. Je realiseert je niet dat je man het gewoon druk heeft met de nieuwe situatie en dat de aandacht voor jou er daardoor even bij inschiet.

Denk ook goed na over je eigen emoties omdat ze ook effect hebben op je relatie. Als jij je voelt afgewezen door je man, gedraag je je waarschijnlijk ook anders.

De kans is groot dat je je meer terugtrekt, waardoor hij je juist nog meer met rust laat dan voorheen. Of misschien ben jij juist wel degene die begonnen is met hem afwijzen.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat hij al heel lang moeite doet om zijn affectie te tonen, maar dat hij zich juist voelt afgewezen door jou.

Kortom er zijn dus tal van emoties en gedragingen van jezelf die ervoor kunnen zorgen dat je je zo voelt. Zo lang je dit geen halt toe roept zal je relatie helemaal uit de hand lopen.

Kijk goed naar je eigen gedrag en emoties. Analyseer welke invloed jij op jullie relatie hebt en of er andere ingrijpende veranderingen zijn geweest die tot dit gevoel kunnen leiden.

5. Zoek je geluk niet alleen bij je man

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Als je je voelt afgewezen door je man, kan dat ook betekenen dat je te veel van hem afhankelijk bent. Een sterke vrouw heeft namelijk helemaal geen bevestiging van een man nodig om zich goed te voelen.

Kijk dus eens goed naar de wereld om je heen. Wat doe je voor jezelf? Zie je je vriendinnen nog wel eens? Sport je veel? Eet je gezond? Welke dingen behalve je man maken je gelukkig?

Zodra je al je geluk ophangt aan één persoon, in dit geval je man, hoef je alleen maar te wachten tot het fout gaat. Een gezond mens haalt geluk uit verschillende dingen. Het is namelijk niet gezond om zo afhankelijk te zijn.

Zorg er dus voor dat je leven in balans is. Haal wat geluk uit de relatie met je familie of vrienden en ga met plezier naar je werk.

Op het moment dat je je beseft dat je in het algemeen niet gelukkig bent, is het tijd om daar verandering in te brengen.

Dit is een proces dat veel tijd nodig heeft, maar aan het einde zal je zien dat het gevoel dat je wordt afgewezen door je man werd veroorzaakt door je eigen ongeluk.

Daarbij zal je als gelukkig mens ook veel minder snel worden afgewezen. Als jij straalt, heeft je man dat ook door. Jouw enthousiasme nodigt ook meer uit om je niet af te wijzen.

Door je nieuwe hobby, vrienden of werk kom jij eindelijk weer eens thuis met een leuk verhaal. Jij werd niet al die tijd afgewezen door je man, maar hij had gewoon niks om met je over te praten.

Jij zat altijd ongemotiveerd of ongelukkig op de bank en onderschat niet hoe moeilijk het is om contact te zoeken met iemand die zo is.

6. Voel je je afgewezen door je man? Analyseer de afwijzing

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Er zijn verschillende manieren waarop je je afgewezen door je man kan voelen. De meest voorkomende is op het gebied van intimiteit.

Je hebt het gevoel dat hij niet langer intiem met je wil zijn, terwijl dat wel iets is wat jij graag wil. Zodra je hem probeert te zoenen draait hij zijn hoofd weg en hij is altijd te moe om ‘s avonds nog even met je te zitten.

Intimiteit in een relatie is super belangrijk. Zodra dit deel wegvalt, worden veel mensen terecht onzeker over hun relatie.

Maar, fysieke afwijzing heeft echt niet altijd iets met jou te maken. Misschien is je man onzeker over zijn lichaam omdat hij de laatste tijd wat aangekomen is.

Het kan ook zijn dat hij zo veel stress heeft dat hij even niet de ruimte heeft om na te denken over intimiteit. Of voelt hij zich gewoon niet meer tot jou aangetrokken.

In andere gevallen heb je juist te maken met mentale afwijzing. Jij probeert emotioneel toenadering te zoeken tot je man, maar hij laat je niet toe.

Andersom vraagt hij ook nooit hoe het nu met jou is. Je zal het nooit weten als je niet gewoon vraagt waarom je man je afwijst.

Ondanks dat het allemaal manieren zijn waarop je je voelt afgewezen door je man, zijn het verschillende situaties. Iedere situatie heeft weer zijn eigen aanpak nodig. Het is dus goed om voor jezelf duidelijk te hebben welke soort afwijzing er in jouw relatie van toepassing is.

Denk er ook over na hoe vaak de afwijzing voorkomt. Soms is het constant en wijst je man intimiteit altijd af, maar het kan ook in vlagen gebeuren.

Het kan ook zijn dat er fases zijn dat je man je emotioneel afwijst, maar fysiek wel ontvankelijk is en andersom.

7. Praat met elkaar

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Zoals bij alle problemen moet je ook nu met elkaar praten. Misschien heeft het namelijk wel een hele verklaarbare reden dat voelt dat je wordt afgewezen door je man.

Het zou zomaar kunnen dat hij het opeens veel drukker heeft op zijn werk dan normaal. Op het moment dat hij ‘s avonds thuis komt is hij eigenlijk nog bezig met alle dingen die hij moet doen.

Hij zit niet lekker in zijn vel en thuis is hij constant afgeleid door dit gevoel. Onbewust reageert hij zijn frustraties op jou af, terwijl dat helemaal niks met jou te maken heeft.

Zo lang je er niet met elkaar over praat, zal je daar nooit achter komen. Jij voelt je afgewezen door je man, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Tijdens het praten kom je erachter dat zijn afwijzing helemaal niks met jou te maken heeft. Je bent juist wel slim, aantrekkelijk, grappig en leuk genoeg, hij is gewoon even met hele andere dingen bezig.

Naast drukte op werk kunnen er nog honderd andere redenen zijn die helemaal niks met jou te maken hebben. Hij kan slecht slapen, problemen hebben met familie of zich zorgen maken over jullie financiële situatie.

Het punt is, zo lang je er niet over praat, zal je er ook nooit achter komen. Bedenk je dat het jouw man is. Als je al niet tegen hem durft te zeggen hoe je je voelt, zit er veel meer mis in jullie relatie.

Geloof me, na dit gesprek zal je je veel beter voelen over jezelf en jullie relatie. Bijt even door die zure appel heen en vraag je man gewoon eens wat er aan de hand is!

8. Voel je je afgewezen door je man? Maak dan tijd voor elkaar

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Het dagelijks leven is erg druk tegenwoordig. Soms voel je je afgewezen door je man omdat jullie gewoon niet genoeg tijd voor elkaar vrij maken.

De oplossing is dan simpel. Jullie moeten gewoon tijd voor elkaar vrij maken. In het ergste geval betekent dat dat jullie letterlijk jullie agenda’s naast elkaar moeten leggen en een dag moeten inplannen.

Zorg er dan altijd voor dat jullie op deze dag ook echt iets leuks gaan doen. Ga niet samen op de bank zitten en televisie kijken, maar breng echt waardevolle tijd met elkaar door.

Kies ervoor om samen uitgebreid te dineren of maak een lekker lange wandeling door de natuur. Denk aan jullie eerste tijd samen en de dingen die jullie toen deden.

Probeer het tijdens jullie tijd samen niet de hele tijd te hebben over hoe jij je afgewezen door je man voelt. Het is voor hem niet leuk om de hele tijd te moeten horen en het is ook niet bepaald goed voor de sfeer.

Houd het gesprek luchtig en gebruik jullie tijd samen om bij te praten. Ga eens wat dieper in op de dingen die jullie in het dagelijks leven met elkaar bespreken.

Misschien wil hij wel wat kwijt over dat ene project op zijn werk of zijn laatste voetbalwedstrijd. Neem de tijd om echt naar elkaar te luisteren.

Houd de balans en zorg ervoor dat jullie allebei even veel aan het woord zijn.

In het begin zal dit misschien een beetje ongemakkelijk zijn. Je gaat er bij je huwelijk natuurlijk niet vanuit dat jullie op deze manier tijd met elkaar door moeten brengen.

Het zal daardoor misschien een beetje geforceerd overkomen, maar jullie moeten echt doorzetten. Dit een hele goede manier om je niet meer afgewezen door je man te voelen.

9. Luister naar je man

9 Tips Als Je Je Voelt Afgewezen Door Je Man

Zodra je aangeeft dat je je voelt afgewezen door je man, moet je ervoor waken dat de situatie niet uit de hand loopt.

Je hebt namelijk kritiek op hem en dat is nooit leuk om te horen. Voorkom dat het een heen en weer geslinger van beschuldigingen wordt.

Leg in de eerste plaats rustig uit hoe jij je voelt en luister vervolgens naar je man. Misschien heeft hij wel een hele goede reden om zich zo te gedragen of is hij zich juist van geen kwaad bewust.

Met kwaad worden of ruzie schieten jullie allebei niks op. Het feit dat jij je voelt afgewezen door je man is een gevoelig onderwerp en daar moeten jullie allebei voorzichtig mee omgaan.

Ga er ook niet vanuit dat dit probleem met één gesprek opgelost kan worden. De kans is groot dat jullie meerdere keren de tijd moeten nemen om echt goed met elkaar te praten.

Dat is natuurlijk nooit leuk om te doen. Er zullen ongetwijfeld wat oude koeien uit de sloot komen waar één van jullie het liever niet over heeft.

Als jij je voelt afgewezen door je man, moet hij zijn gedrag veranderen. Houd er dus rekening mee dat het lang kan duren voordat jouw gevoelens geheeld zijn en hij zich gedraagt zoals jij wil.

Zodra jullie het uitgesproken hebben, is het een goed idee om een dit bij te houden. Ga ook nadat het probleem is opgelost nog regelmatig met elkaar zitten en kijk hoe jullie relatie er voor staat.

Zo kunnen jullie proberen om te voorkomen dat jullie in de toekomst tegen dezelfde problemen aanlopen. Het voordeel is wel dat jullie hier weer sterker uit kunnen komen. Als hij je weer het gevoel kan geven dat je verdient, is jullie relatie onbreekbaar!

PinFlight Image