Skip to Content

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen?

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen?

Het is natuurlijk super fijn als een man je laat zien dat jij het waard bent. In dit artikel vind je daarom antwoord op de vraag: hoe laat je een man moeite voor je doen?

Houd er daarbij rekening mee dat lang niet iedere man hetzelfde in elkaar zit. Soms zal je zelf iets meer moeite moeten doen om bij hem een reactie los te krijgen.

Mijn advies is dus altijd om zo veel mogelijk tips door elkaar te proberen. Lukt het dan nog niet? Dan is alle hoop nog steeds niet verloren.

Sommige mannen zijn nu eenmaal van passieve aard. Zij zullen nooit echt moeite voor je doen. Niet omdat ze niet vinden dat je het niet waard bent, maar omdat het gewoon niet in hun karakter zit.

Bij zo’n man moet je er simpelweg genoegen mee nemen dat hij er is. Dat is voor hem al moeite genoeg. Ik kan je meteen vertellen dat je daar nooit genoegen mee moet nemen.

Jij verdient een man die moeite voor je wil doen. Geen één man is perfect en geen één man is het waard om je standaarden naar beneden bij te stellen. Onthoud dat en je zal die fout nooit maken.

Controleer dus altijd aan de hand van deze tips of hij bereid is om moeite voor je te doen. Dan weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt!

Dit artikel is dus slechts een verzameling van tips, geen garantie! Maar dat maakt het niet minder leuk om al deze tips eens te proberen.

1. Werk aan je zelfvertrouwen

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Alle mannen vinden een vrouw met zelfvertrouwen aantrekkelijk. Behalve mannen die gaslighten, die zijn altijd op zoek naar een vrouw met weinig zelfvertrouwen.

Wat jij dus moet doen om ervoor te zorgen dat hij moeite voor je doen zal, is zelfvertrouwen kweken. Een man weet dan zeker dat jij je eigen mannetje kan staan.

Dat je niet zo’n vrouw bent die op zoek is naar een relatie in de hoop dat daarmee haar hele leven beter zal worden. Er is namelijk geen man in de wereld die op zo’n verantwoordelijkheid zit te wachten.

Iedereen weet ook dat het geen goed idee is om een relatie te beginnen als je niet lekker in je vel zit. Mannen lopen daarom altijd met een grote bocht om vrouwen zonder zelfvertrouwen heen.

Ze weten dat dit uiteindelijk alleen maar zal leiden tot een heleboel ellende. Een man zal nooit moeite voor je doen als hij denkt dat je hem nodig hebt om je goed te voelen over jezelf.

Leer dus altijd in de eerste plaats om van jezelf te houden. Dat klinkt super afgezaagd, maar het is echt waar. Zelfvertrouwen straal je uit en dat trekt andere mensen aan.

Denk nou zelf. Als jij op een feestje staat, voel je je toch ook aangetrokken tot degene die glimlachend en met opgeven hoofd staat? Niet tot degene die als een bang vogeltje in een hoekje staat.

Werken aan je zelfvertrouwen is wel iets wat tijd kost. Je kan niet van de ene op de andere dag opeens super veel zelfvertrouwen hebben. Het is een proces.

Houd er dus rekening mee dat het in dit geval wel even kan duren voordat je mannen zo ver krijgt dat ze moeite voor je doen.

Maar, als je eenmaal dat zelfvertrouwen hebt, pakt niemand dat meer van je af!

2. Je laat een man moeite voor je doen door je emoties onder controle te houden

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Dit is een hele moeilijke opgave en daarom heb ik hem zo hoog in de lijst gezet. Het is namelijk erg verleidelijk om bij een nieuwe man meteen al je emoties prijs te geven.

Soms moet het er gewoon even uit en wil je tegen hem schreeuwen dat je van hem houdt. Dat is super lief, maar helaas zien mannen dat anders.

Voor hen zijn heftige emoties namelijk alsof je ze in hun gezicht slaat. Ze zien het vaak totaal niet aankomen en vervolgens weten ze niet wat ze moeten doen.

Vanuit deze schrikreactie vervallen ze vaak in hetzelfde patroon. Mannen lopen gewoon weg als ze de situatie even niet zo goed begrijpen.

Je zal echt niet het eerste meisje zijn die denkt dat het allemaal zo goed gaat met die nieuwe man en vervolgens helemaal niks meer van hem hoort.

Mannen zijn nu eenmaal iets langzamer met het ontwikkelen van gevoelens. Ze zijn er gewoon niet zo mee bezig en vaak merken ze pas achteraf dat ze al een tijdje verliefd zijn.

Jouw heftige emoties zijn veel te confronterend en daardoor slaan ze dicht.

Let wel op dat dit niet betekent dat je moet doen alsof je helemaal geen emoties hebt. Een man zal ook nooit moeite voor je doen als hij denkt dat je een soort gevoelloze robot bent.

Je moet het heel slim spelen en precies genoeg emoties per keer loslaten. Ik weet dat het lastig is, maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt, zal het als vanzelf gaan.

Laat merken dat je hem leuk vindt, maar niet dat je al nadenkt over jullie toekomst samen. Laat hem een beetje in het ongewisse, waardoor het duidelijk is dat hij nog moeite moet doen om je over te halen.

3. Zorg goed voor jezelf

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Mannen blijven simpele wezens. Het is echt waar dat ze moeite voor je doen als je er goed uitziet. En eerlijk is eerlijk, andersom is dat ook.

Niemand wil moeite doen voor een persoon die er onverzorgd uitziet, of het nu een man of een vrouw is. Gelukkig is het niet zo moeilijk om dit voor elkaar te krijgen.

Je hoeft namelijk echt niet overal in een baljurk aan te komen. Zorg er gewoon voor dat je uitgeslapen bent, dat je haar gekamd is en dat je lekker ruikt.

Een man krijgt zo ook het idee dat jij een zelfstandige vrouw bent die niemand nodig heeft om voor haar te zorgen. Dat is veel aantrekkelijker dan een vrouw die helemaal uit de put getrokken moet worden.

Let op dat ik het hier niet heb over knap of lelijk zijn. Een hele knappe vrouw die er onverzorgd uitziet, is namelijk niet meteen een lelijke vrouw.

Het gaat hier puur om de basis. Laat aan een man zien dat jij voor jezelf kan zorgen en hij zal moeite voor je doen. Zo simpel is het.

Daarbij heeft voor jezelf zorgen zo veel meer positieve invloed. Je zal je beter voelen over jezelf, waardoor je uitstraling positief verandert.

Op je werk zal het bijvoorbeeld zeker ook worden gewaardeerd dat jij de tijd hebt genomen om voor jezelf te zorgen. Deze waardering heeft vervolgens weer een positieve invloed op jouw werkhouding, waardoor je weer meer energie hebt om voor jezelf te zorgen.

Deze positieve vicieuze cirkel draait door in alle aspecten van je leven. Je zal snel merken dat mannen meer moeite voor je doen, dat je lekkerder in je vel zit en dat het leven in het algemeen een stuk beter aanvoelt.

4. Zorg voor een beetje competitie

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Sommige mannen gaan pas echt moeite voor je doen als het echt moet. Wanneer je met zo’n man te maken hebt, kan het een goed idee zijn om voor een beetje competitie te zorgen.

Laat op een subtiele manier aan hem weten dat er ook nog andere geïnteresseerden zijn. Als dat hem niet wakker schud, weet ik het ook niet meer!

Natuurlijk gaat een man moeite voor je doen als hij weet dat er andere kapers op de kust zijn. Nu bestaat er namelijk een kans dat hij je zal verliezen.

Het is daarbij wel de bedoeling dat je hem het idee geeft dat hij ook nog kans maakt. Anders loop je het risico dat hij het meteen opgeeft.

Laat hem dus merken dat je zeker wel interesse hebt, maar dat hij wel moet laten zien dat hij het waard is. Zo niet, dan ga je gewoon eens kijken wat een ander te bieden heeft.

Dit is een heel gevaarlijk spel. Het kan namelijk echt alle kanten op gaan. Voor hetzelfde geld durft een man de competitie niet aan te gaan.

Misschien is hij zo onzeker over zichzelf dat hij geen kans ziet dat je voor hem zal gaan. Dan moet je dus heel voorzichtig zijn.

Laat hem weten dat hij echt wel een kans heeft. Een man zal namelijk geen moeite voor je doen als hij weet dat het geen zin heeft.

Dit is een hele delicate balans tussen wat wel en niet goed is. Hij zal zich namelijk altijd zorgen maken om jou kwijt te raken, maar niet altijd overtuigd zijn dat het zal helpen om moeite voor je te doen.

Ook als hij geen moeite voor je zal doen, betekent dit niet automatisch dat hij niet om je geeft. Het kan zijn dat hij gewoon onzeker is.

5. Je laat een man moeite voor je doen door hem de ruimte te geven

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Soms is een man net een boomerang. Als je hem keihard weggooit, komt hij net zo hard weer bij je terug. Soms is het echt even nodig om hem de ruimte te geven.

De beste manier om hem de ruimte te geven is door je eigen leven te leiden. Wees niet zo’n vrouw die de hele tijd zit te wachten tot hij je een berichtje stuurt.

Probeer niet om elke dag met hem af te spreken en val hem niet constant lastig. Het is de truc om te laten weten dat je er bent, zonder te veel aanwezig te zijn.

Dat klinkt lastig en dat is het ook. Je kan het beste alles aan hem overlaten. Hij zal pas moeite voor je doen als hij denkt dat jij die relaxte chick bent die hem niet nodig heeft.

Laat hem dus voorstellen om af te spreken. Het initiatief moet altijd van zijn kant komen. Dat geeft hem niet alleen het gevoel dat jij onafhankelijk bent, maar ook dat hij de touwtjes in handen heeft.

Hij hoeft nooit plannen te verzetten om jou te zien, wat voor een man ideaal is. Ik weet dat dit ontzettend moeilijk klinkt, maar geloof me, het werkt.

Een man zal moeite voor je doen als het op zijn eigen tempo kan. Jij bent bang dat hij je zal vergeten. Dat jullie nooit wat afspreken als het allemaal van zijn kant moet komen.

Toch kan ik je vertellen dat dat 99% van de tijd niet het geval zal zijn. Het duurt misschien allemaal wat langer dan je zou willen, maar het gebeurt echt wel.

Daar moet je in het begin even doorheen bijten, maar uiteindelijk zal het het wachten helemaal waard zijn. Een man zal alleen moeite voor je doen als hij daarvoor de ruimte krijgt!

6. Blijf actief op sociale media

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, een man zal alleen moeite voor je doen als hij weet dat je een eigen leven hebt. Laat dus vooral via sociale media zien dat jij lekker je eigen ding aan het doen bent!

Post over je work-outs, je avondjes uit met vriendinnen, je inspirerende weekendplannen en je vakanties. Dit werkt heel goed om twee redenen.

In de eerste plaats zal hij dus zien dat jij prima zonder hem kan. Dat is voor hem heel aantrekkelijk. Daarbij is actief zijn op sociale media ook goed om hem eraan te herinneren dat je bestaat.

Iedere keer dat jij op sociale media voorbij komt, heeft hij weer een extra momentje om aan je te denken. Je herkent het misschien wel dat hij altijd reageert op je posts.

Probeer je activiteit op sociale media ook een beetje te sturen. Stel bijvoorbeeld dat je weet dat hij een speciaal merk bier heel lekker vindt. Neem dan eens een casual foto van jezelf met zo’n biertje in je hand.

Het kan bijna niet dat hij daar niet op reageert. Je hoeft niet iedere post per se op hem te richten, maar hier en daar een subtiele hint is voor jullie allebei leuk!

Let erop dat je niet te ver gaat met dit spel. Het heeft bijvoorbeeld totaal geen zin om een foto van jou met acht andere mannen te posten om hem jaloers te maken.

De meeste mannen zullen hier niet van onder de indruk zijn en eerder minder moeite voor je doen. Zorg er in plaats daarvan voor dat hij het idee krijgt dat hij bij je wil zijn.

Doe leuke dingen en heb plezier. Laat hem zien dat je een leuk leven hebt zonder hem, maar dat hij het nog leuker kan maken!

7. Laat een man moeite voor je doen door goed gedrag te belonen

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Laten we eerlijk zijn, een man zal geen moeite voor je doen als zijn harde werk niet wordt beloond. Wees dus altijd lief voor hem als hij duidelijk moeite heeft gedaan.

Niemand zit te wachten op zo’n vrouw die denkt dat ze van alles verdient en nooit eens wat dankbaarheid toont. Geen man is gek genoeg om moeite te blijven doen als dat niet wordt gewaardeerd.

Wees dus altijd lief voor hem. Als hij moeite heeft gedaan om voor jullie twee iets leuks te organiseren, moet je laten zien dat je daar heel blij mee bent.

Ook als het misschien niet je favoriete activiteit is of als wat hij heeft gekookt niet super lekker is. Complimenteer hem met zijn actie en hij zal volgende keer weer moeite voor je doen.

Logisch toch? Jij hebt toch ook geen zin om moeite voor iemand te doen als dat niet wordt gewaardeerd? Dan besteed je je energie liever aan iets anders.

Doe ook eens wat moeite voor hem. Het is tenslotte een wisselwerking. Wanneer jij moeite voor een man doet, zal hij ook vanzelf meer moeite voor je doen.

Zit dus niet de hele tijd op je telefoon terwijl hij tegen je aan het praten is. Luister naar wat hij te zeggen heeft. Houd rekening met zijn emoties en gevoelens.

Hard to get spelen is zó 2000 en inmiddels werkt dat hele spel al lang niet meer. Een gezonde relatie is geven en nemen.

Daarbij is het voor jullie allebei zo veel fijner als jullie respectvol met elkaar omgaan. Zo weet je zeker dat je de basis voor een goede relatie legt en niet alleen maar spelletjes met elkaar aan het spelen bent.

8. Geef hem het gevoel dat hij onmisbaar is

Hoe Laat Je Een Man Moeite Voor Je Doen

Alle mannen vinden het lekker om het gevoel te hebben dat ze echt iets toevoegen aan je leven. Als hij jou even met iets kleins kan helpen, zoals het ophangen van een schilderijtje, zal hij apetrots zijn.

Natuurlijk weet jij al lang zelf hoe je zo’n schilderijtje ophangt. Dat hoeft hij niet te weten. Laat hem lekker in de waan dat jij hem echt nodig hebt.

Hij wil nu zelfs moeite voor je doen. Voor je het weet zal hij de hele tijd aanbieden om allemaal kleine dingetjes voor je op te lossen.

Daarbij mag je jezelf soms best een beetje downplayen. Ik laat mijn vriend bijvoorbeeld standaard alle potjes augurken openmaken. De lach op zijn gezicht is onbetaalbaar.

Ook als ik vragen heb over iets in Excel, is hij de eerste die ik aanspreek. Natuurlijk kan ik het antwoord op mijn vraag ook gewoon online vinden, maar het is veel leuker als hij even 5 minuten de tijd neemt om mij iets uit te leggen.

Hij krijgt het gevoel alsof hij onvervangbaar is en ik weet weer hoe ik al die getalletjes netjes op orde krijg. Het komt zelfs wel eens voor dat hij meer doet dan waar ik om vraag.

Ik hoor dan een half uur niks van hem en opeens heeft hij een heel Excel-sheet gemaakt wat mijn leven veel gemakkelijker maakt.

Dat is misschien niet dat bloemetje waar ik op gehoopt had, maar hij heeft toch echt wel moeite gedaan! Dit is misschien nog wel veel meer waard dan al die andere dingen waar je aan denkt bij ‘moeite doen’.

Wees je er dus van bewust dat ‘moeite voor je doen’ een ruim begrip is. Er zijn veel verschillende manieren waarop hij kan laten zien dat jij het waard bent.

Soms wil een man gewoon geen moeite voor je doen

Je onderbuik gevoel zegt het al, deze man wil gewoon geen moeite voor je doen. Het maakt niet uit welke van deze tips je er tegenaan gooit, je lijkt het voor hem niet waard te zijn.

Is dat erg? Nee. Er is vast wel een andere man die wel moeite voor je wil doen. Wat wel erg is, is dat je je tijd blijft verdoen aan iemand die het niet waard is.

Zodra je door hebt dat jij voor hem niet meer bent dan een spel, moet je meteen actie ondernemen. Houd de eer aan jezelf en verbreek je relatie met deze man.

Of je nu alleen nog aan het daten bent of wanneer je al een echte relatie hebt, je moet er een einde aan maken. Jij verdient iemand die hoe dan ook een beetje moeite voor je doet.

Het maakt niet uit op wat voor manier dat is. Je kan elke avond een fantastische maaltijd en een bos bloemen krijgen, of eens in de zoveel tijd een lullig Excel-sheet. Zo lang jij maar het gevoel krijgt dat je het waard bent.

Bij de ene vrouw is daar wat meer voor nodig dan bij de ander. Zodra hij niet bereid is om die moeite voor je te doen, is het jammer maar helaas.

Jij verdient namelijk beter dan dat. Denk nooit dat je tevreden moet zijn met dat wat je nu hebt. Er is altijd nog iemand die wel voor jou kan zorgen op een manier waarop jij dat wil.

Blijf vrijgezel totdat je die man hebt gevonden die moeite voor je doet. Bij een man blijven die het niet kan opbrengen om moeite voor je te doen, zal je namelijk doodongelukkig maken.

PinFlight Image