Skip to Content

Als Hij Dom Genoeg Is Om Bij Je Weg Te Gaan, Wees Dan Slim Genoeg Om Hem Los Te Laten

Als Hij Dom Genoeg Is Om Bij Je Weg Te Gaan, Wees Dan Slim Genoeg Om Hem Los Te Laten

Gek zijn op iemand die besluit dat hij niet langer bij je wil blijven is ontzettend pijnlijk, en daarom is het helemaal niet vreemd dat zoveel mensen alles zullen proberen om een man te overtuigen om te blijven, ook als hij ons niet leuk vindt.

Maar hoe verleidelijk het ook kan zijn om van alles te verzinnen om hem van gedachten te laten veranderen, is dit waarom het altijd beter is om je ex te vergeten en verder te gaan als een sterke, alleenstaande vrouw: 

1. NIEMAND ZOU MOETEN HOEVEN VECHTEN OM BEMIND TE WORDEN. 

Als een man bij je terugkomt omdat je hem hebt gesmeekt om niet weg te gaan, is dat geen liefde. Misschien is het medelijden of een schuldgevoel of zelfs manipulatie, maar het is geen liefde.

Wanneer een man echt van je houdt, zal hij blijven hangen omdat hij dit zelf wil; je zal hem niet hoeven overtuigen.

2. JE ZAL JE BETER VOELEN WANNEER JE HEM NIET SMEEKT OM TERUG TE KOMEN. 

Ik weet dat het voelt alsof je nu alleen “alsjeblieft” kun zeggen, maar probeer je in te houden.

Deze pijn zal vervagen en je zal blijer zijn met hoe je alles hebt aangepakt wanneer je diep ademhaalt, zijn telefoonnummer verwijdert en je best doet om verder te gaan met je leven.

Het zal nu even moeilijk zijn, maar je toekomstige ik zal enorm trots op je zijn.

3. JE KUNT IEMAND VINDEN DIE WEL BLIJFT. 

Ja, ik weet het – zoveel mannen zijn doodsbang om zich te binden, het lijkt alsof je nooit iemand zal vinden die blijft. Maar vertrouw me maar, ze bestaan wel degelijk.

En wanneer de ware je leven binnenwandelt, zal hij zich realiseren wat hij heeft. Hij zal niet vertrekken zoals je ex deed.

4. HIJ ZAL SPIJT KRIJGEN DAT HIJ ERVANDOOR IS GEGAAN, MAAR JE ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN DAT JE HEM WEG HEBT LATEN GAAN.

Misschien duurt het een week, misschien zelfs een decennium, maar ik kan je hoe dan ook garanderen dat de man die zo nonchalant deed over zijn vertrek er op den duur spijt van gaat krijgen.

En dan zal je je al gerealiseerd hebben dat hij je tijd en tranen niet waard is geweest. Het zal zo goed voelen wanneer jij degene bent die HEM afwijst.

5. JE ZAL HIER UITEINDELIJK GEWELDIGER UITKOMEN. 

Het universum stelt je enigszins op de proef en dat is prima – je zal slagen. Ik weet dat dit nu vervelend is, maar je zal er uiteindelijk sterker en zelfverzekerder uitkomen en je zal hogere eisen gaan stellen.

Iemand loslaten als je hem eigenlijk wilt smeken om te blijven zal je kracht zwaar op de proef stellen en zodra je je realiseert dat je het kunt, zul je je ook beseffen hoe hard je als mens bent gegroeid.

6. HIJ OPENT DE DEUR VOOR EEN BETER IEMAND. 

Hoe kun je ooit je zielsverwant tegenkomen als je vastzit aan een of andere kerel die zich niet eens realiseert wat hij kwijtraakt als hij vertrekt?

Zelfs als je dacht dat deze man ‘de ware’ was, zal de man met wie je echt samen hoort te zijn je niet in de steek laten.

Wanneer je degene ontmoet met wie je oud hoort te worden, zul je dankbaar zijn dat dit gebeurd is.

7. HET ZAL NIET BELANGRIJK ZIJN ALS JE EROP TERUGKIJKT.

Op dit moment voelt het als het einde van de wereld en dat is oké. Neem de tijd om te huilen, praat erover en wees vooral bitter.

Maar laat je ook geruststellen door het feit dat je hier ooit aan zal denken en je je dan zal afvragen waarom DIE vent je zoveel verdriet heeft bezorgd.

De perfecte partner voor jou zal nooit denken dat jij zijn tijd niet waard bent.

8. JE BENT ALLESBEHALVE WANHOPIG.  

Je bent verdrietig, boos, in de war, maar je moeder heeft je beter opgevoed dan om achter een man aan te gaan die je in de steek heeft gelaten. Je hebt op dit moment misschien een laag zelfbeeld, maar diep vanbinnen weet je dat je een lot uit de loterij bent.

Wanneer je tranen opgedroogd zijn, kun je trots zijn omdat je weet dat of je nou single bent of een relatie hebt, je je geen zorgen hoeft te maken dat je nooit meer een ander zal kunnen vinden.

9. HET DOET NU VEEL PIJN, MAAR HET ZAL GOEDKOMEN.  

Tjonge jonge, wat doet het op dit moment zeer. Het voelt alsof iemand op je hart heeft getrapt, erin heeft zitten bijten, het daarna heeft uitgespuugd en er weer op heeft getrapt. Dat is normaal.

Het is oké dat je je een tijdje niet goed voelt, zolang je maar weet dat je je uiteindelijk weer goed zal voelen. Doe het gewoon rustig aan.

Omarm de pijn zodra die inslaat en neem de tijd om te voelen wat je voelt. Maar doe dit met het besef dat de pijn tijdelijk zal zijn en dat je voordat je het weet weer de oude zal zijn.

10. JE BENT HET JEZELF VERSCHULDIGD OM STERK TE BLIJVEN.

Je hebt zoveel gegeven aan iemand die het uiteindelijk allemaal voor lief heeft genomen. Nu is het zover om jezelf in plaats daarvan een dienst te bewijzen.

Je weet dat je je belabberd gaat voelen als je hem blijft vragen of hij je nog een kans wil geven, dus doe jezelf een lol en blijf weg bij hem.

Net als dat sporten vreselijk is totdat je de voordelen begint te zien, is op dit moment sterk zijn iets voordeligs wat je voor jezelf moet doen, zelfs als dit aan het begin moeilijk is. 

Als Hij Dom Genoeg Is Om Bij Je Weg Te Gaan, Wees Dan Slim Genoeg Om Hem Los Te Laten