Skip to Content

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

Als je voor het eerst een man ontmoet, kun je er alleen maar aan denken aan hoe perfect hij is. Je kunt onmogelijk gelukkiger zijn en je kunt je niet van de vlinders in je buik ontdoen, zelfs niet als je zou willen.

De fase van de wittebroodsweken is misschien wel de gevaarlijkste. Waarom zeg ik dat? Horen die eerste weken niet de beste tijd van je leven te zijn?

Dat zou het wel moeten zijn. Maar wat als de wittebroodsweken zo snel voorbij gaan en alles ineens anders is? Zullen jullie dan nog steeds het stel zijn dat zo verliefd op elkaar is?

Sommige koppels zullen dat geluk hebben en nog lang en gelukkig leven. Anderen, niet echt. Helaas kunnen die vlinders vervagen zodra jullie elkaar beter leren kennen.

Aan de andere kant kan het weken, maanden of zelfs jaren duren voordat je partner zijn ware gezicht laat zien. Eerste indrukken zijn belangrijk, maar ze kunnen misleidend zijn.

Op de een of andere manier eindig je altijd met een giftige vriend. Het probleem is, dat je het pas weet als je er te diep in zit.

Een giftige vriend is een nachtmerrie. De relatie is vermoeiend, omdat jullie constant ruzie met elkaar maken.

Soms begin je het vertrouwen te verliezen dat er zorgzame en liefdevolle mannen zijn. Het is slechts een gevolg om van de ene ongezonde relatie in de andere te eindigen.

Het ergste wat je kunt doen is denken dat het normaal gedrag is en dat je met de stroom mee moet gaan. En zo lang in een giftige relatie zitten, kan dat met je doen.

Er zijn echter dingen die je kunt doen om geen giftige mannen meer aan te trekken. Het voelt alsof je hun doelwit bent. Of misschien doe je iets dat door hen niet onopgemerkt kan blijven?

Hoe geen giftige mannen meer aan te trekken

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

Natuurlijk zou je jezelf niet de schuld moeten geven, maar ze blijven maar komen! Het is niet jouw schuld, want je doet het waarschijnlijk niet expres.

Sommige vrouwen trekken onbewust giftige mannen aan en vallen zonder het te weten herhaaldelijk in hun val.

Dit soort vriend heeft zijn manieren om je naar binnen te lokken. Hij kiest zorgvuldig zijn partners, zodat hij kan zien of je bij hem past.

Aan de andere kant is het mogelijk dat je gewoon een type hebt. Je hebt waarschijnlijk echter niet goed gekozen, omdat ze uiteindelijk altijd giftig gedrag hebben.

Maar wil je echt dat dit een excuus is? Is het gewoon een “type” ding of is er meer aan de hand dan wat je op het eerste gezicht zou zeggen? Wat als er iets is dat je mist – een stukje van de puzzel dat verklaart waarom je deze giftige mannen aantrekkelijk vindt?

Misschien moet je dieper in jezelf duiken en uitvinden wat je de hele tijd in de verkeerde richting heeft geleid. Er is iets aan jou dat je naar beneden trekt en giftige mensen binnenhaalt.

Er zijn echter dingen die je kunt doen om geen giftige mannen meer aan te trekken. Je mag een aantal van hen misschien niet en ze kunnen een bittere pil zijn om te slikken. Toch is het het beste om eerst over jezelf na te denken en te zien of je giftig gedrag vertoont, en gedrag dat ervoor zorgt dat deze mannen je de hele tijd als doelwit hebben.

1. Bouw je zelfvertrouwen op

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

Giftige mannen lijken jou en je waarde de hele tijd te ondermijnen. Gaat er een belletje rinkelen?

Zo ja, waarom denk je dan dat ze allemaal dezelfde tactiek hebben? Hoe kan het dat ze allemaal jouw zwakte tegen je gebruiken?

Mensen zullen dat doen als ze het gevoel hebben dat je geen zelfvertrouwen hebt. Als je niet in staat bent om voor jezelf op te komen, dan zullen ze je het gevoel geven om medelijden met jezelf te hebben.

Probeer meer zelfredzaam te zijn en minder afhankelijk van anderen. Als je geen giftige mannen meer aan wil trekken, dan moet je veranderen. Als deze mannen een vrouw zien die ze niet naar beneden kunnen halen, dan laten ze haar uiteindelijk met rust.

Deze mannen zijn niet sterk en wijs als ze dit doen. Ze zijn gewoon zelf zwak en proberen hun onzekerheden te verbergen door die van anderen te onthullen.

2. Vertel jezelf dat het goed is om alleen te zijn

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

Eindig je in een relatie met elke man die jouw kant op komt? Ben je nog nooit lang vrijgezel geweest?

Dit alles vraagt om problemen. Misschien blijf je giftige mannen aantrekken, omdat je bang bent om alleen te zijn.

Je bent het niet gewend om vrijgezel te zijn en je weet niet hoe dat in zijn werk gaat. Veel meisjes hebben dit probleem en daardoor zitten ze in giftige relaties vast.

Je bent meer dan blij om een partner te hebben die op je pad is gekomen om simpelweg gezelschap te hebben. Maar die mannen kunnen je soms meer kwaad dan goed doen.

Giftige mensen zullen graag elk aanbod aannemen om dicht bij mensen te komen met een gebrek aan zelfvertrouwen, vooral degenen die bang zijn voor eenzaamheid.

Het betekent gewoon minder werk voor hen. Als je ook geen vertrouwen hebt en je je partner niet wilt verliezen, dan heb je meer kans om hun giftige gedrag te accepteren.

3. Zoek niet naar excuses

3 Dingen Die Je Moet Doen Om Geen Giftige Mannen Meer Aan Te Trekken

Een van de grootste problemen die kunnen voortvloeien uit je gebrek aan zelfvertrouwen en angst om alleen te zijn, zijn excuses.

Je hebt niet de kracht en de moed om de woorden en daden van je giftige vriend in twijfel te trekken. Je lage zelfvertrouwen en angst zorgen ervoor dat je niet voor jezelf opkomt.

In plaats daarvan probeer je zijn daden te rechtvaardigen – en een van de meest voorkomende excuses is liefde. Vrouwen verwarren mishandeling vaak met liefde.

Je probeert het probleem op te lossen terwijl je jezelf in de maling neemt. Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Op deze manier sluit je alleen je ogen en kies je ervoor om het grotere probleem niet te zien.

Je geeft deze giftige mannen ook meer tijd om met je gevoelens te spelen en je uiteindelijk te ruïneren. Als je dingen onder het tapijt blijft vegen, dan zal die berg je uiteindelijk onvermijdelijk laten omvallen.

Voordat je het universum de schuld geeft van dingen die je overkomen, begin bij jezelf.

Vraag jezelf af waarom je al deze giftige mannen in je leven aantrekt. Niemand heeft een doel op je rug gezet om te zeggen dat ze zich op jou moeten richten, dus het moet iets anders zijn.

Probeer na te denken over je acties en gedrag om te zien of jij onbedoeld het probleem bent. Zo ja, los dan een paar van deze problemen op en je zult in een mum van tijd een verandering zien.

PinFlight Image