Skip to Content

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Je had nooit gedacht dat je verliefd zou worden op je misbruiker, maar hier ben je dan. Je kunt dit zielige wezen niet verlaten, dus het moet liefde zijn, toch?

Wat is het dat je bij je keel grijpt, zodat je niet in staat bent om de woorden “Ik ga bij je weg” uit te spreken?

Er is iets waardoor je je net als een anker aan een schip niet kunt bewegen. Je kunt niet begrijpen dat je bij deze persoon kunt zijn.

Wat nog ongelofelijker is, is hoe je überhaupt voor hem bent gevallen. Hoe kon je zo blind zijn om de tientallen rode vlaggen niet te zien?

Hij is de persoon waar jij en je vriendinnen het over hadden als je uit de buurt van een bepaalde man moest blijven. Je hebt het gevoel alsof je hen en jezelf hebt teleurgesteld.

Wees niet te hard voor jezelf – het is oké. Als je verliefd bent, dan hoor je de alarmbellen die in de verte rinkelen niet afgaan.

Het enige wat je hoort, is zijn nep “Ik hou van je.” Misbruikers hebben vaak de macht van manipulatie aan hun kant. Je hebt nooit geweten dat die lieve woorden al die tijd met vergif gevuld waren.

Geef jezelf er niet de schuld van hoe je in deze situatie terecht bent gekomen. Maar als je het echt wilt weten, hier zijn enkele van de manieren waarop hij erin is geslaagd om onder je huid te kruipen.

1. Hij was subtiel

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Misbruikers laten hun ware gezicht niet direct zien. Wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet, ben je zo verstrikt in de vlinders in je buik dat je geen van de mogelijke rode vlaggen opmerkt.

Eerst gedraagt hij zich normaal en laat hij zijn zieke neigingen niet zien. Integendeel, je misbruiker heeft je waarschijnlijk laten denken dat hij je veilige plek is en iemand op wie je kunt rekenen.

Het is zijn manier om de fundamenten te leggen, zodat je hem niet verlaat als je zijn ware zelf ontdekt. Hij is subtiel in het uitvoeren van zijn kwaadaardige plan, dus als je er eenmaal in zit, dan is het te laat.

Verliefd worden op je misbruiker is als een spin die een web van leugens om je heen spint. Als je erin vast komt te zitten, kun je niet meer ontsnappen. Hij doet dit allemaal terwijl je nog onder de eerste indruk bent.

Op deze manier heeft hij meer tijd om je vertrouwen te winnen. In het begin had je helemaal niets door. Hij liet geen kwade bedoelingen zien en je had zelfs aan hem kunnen denken als je zielsverwant.

2. Hij was overtuigend

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

De meeste misbruikers zijn meester manipulators. Hun sterke communicatieve vaardigheden zijn een van de hulpmiddelen die ze gebruiken om met iemands geest te spelen.

Als je erover nadenkt, ben je niet voor hem, maar voor zijn woorden gevallen. Zijn sluwe manieren hebben je naar binnen gelokt en je had niets in de gaten.

Het is alsof je in een trance hebt gezeten en je er nu pas uit ontwaakt. Een manipulator heeft zijn manier om te krijgen wat hij wil, wat vaak gevolgd wordt door een sterke wil.

Daarom zal hij alles doen om te krijgen wat hij wil – en in dit geval ben jij het. Misschien zei hij dat hij van je hield en verzekerde hij je ervan dat jullie voor elkaar bestemd waren.

Je kon zijn mooie praatjes en al die liefdesbombardementen niet weerstaan. Hij vertelde je dat je alles verdiende en dat doe je. Maar niet van hem.

3. Hij was berouwvol

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Toen de mishandeling begon, was je op zijn zachtst gezegd geschokt. Je had nooit verwacht dat hij je zoiets aan zou doen. Je was verliefd op je misbruiker en je dacht dat hij ook van jou hield.

De persoon die je het meest vertrouwde bleek iemand anders te zijn. Je herkent hem niet eens, maar hij weet zich toch te verontschuldigen.

Hij zei altijd dat hij spijt had van wat hij had gedaan of dat hij dat nog nooit had gedaan. Hij deed ook alsof hij in de war was, niet wetende wat er net was gebeurd.

Je bent verward en gekwetst, wat het moeilijker maakt om de juiste beslissing te nemen. Dit geeft hem meer tijd om zich voor zijn gedrag te verontschuldigen.

Daden spreken luider dan woorden, en je komt er al snel achter dat hij niet meende wat hij zei. De cyclus herhaalt zich, en voor je het weet, heeft hij altijd spijt.

4. Hij beloofde te veranderen

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Een van de grootste leugens die hij je vertelde, is dat hij ten goede zou veranderen. Op de een of andere manier geloofde je hem altijd, omdat jij het tot nu toe had gedaan.

Bovendien liet hij je afstand nemen van anderen. Dat is een andere manier voor hem om te voorkomen dat je hem verlaat.

Je hebt niemand anders om je te steunen en hij lijkt de enige te zijn die voor je zorgt. Het voelt niet als de juiste keuze, maar je besluit hem nog een keer te vertrouwen.

Daarna lijken de dingen te verbeteren en krijg je valse hoop – totdat het weer gebeurt. De cyclus blijft zichzelf herhalen en elke keer blijf je met de hoop zitten dat hij zijn belofte na zal komen.

Je wist echter niet dat deze beloften gemaakt waren om gebroken te worden. Ze waren zelf betekenisloos voor hem en het gaf hem alleen maar meer ruimte om met zijn giftige gedrag door te gaan.

5. Hij loog

Dit Is Hoe Je Verliefd Werd Op Je Misbruiker

Je hebt het waarschijnlijk al door, maar hij loog over alles. Hij heeft je in de relatie misleid, je verteld dat je de enige voor hem bent en hij je nooit pijn zou doen.

Misschien wist hij van je vorige mislukte relaties en heeft hij het in zijn voordeel gebruikt. Hij bood je een nieuwe ervaring aan en je keek er naar uit.

Naarmate de tijd vorderde, realiseerde je je echter dat de waarheid niet in de buurt kwam van het beeld dat hij schilderde. Het duurde dankzij zijn beloftes en overtuigende manieren even voordat je je realiseerde dat er met je werd gespeeld.

Hij heeft zo vaak gelogen, dat je niet weet wanneer hij de waarheid vertelt. Je werd verliefd op je misbruiker, omdat hij zich voordeed als iemand die hij niet is.

Alle mishandeling die je moet doorstaan put je uit, maar je kunt het niet loslaten. Je bent geïsoleerd van de rest van de wereld en je weet niet hoe je hulp moet zoeken.

Deze leugens hebben een compleet nieuw perspectief gecreëerd op hoe je naar anderen kijkt. Je sluit je af en laat niemand in je buurt komen. Dit laat hem, je misbruiker, alleen over als een constante in je leven.

PinFlight Image