Skip to Content

Als Ze Bij Je Terugkomen, Neem Ze Dan Alsjeblieft Niet Terug

Als Ze Bij Je Terugkomen, Neem Ze Dan Alsjeblieft Niet Terug

Het zal eerst geweldig zijn. Een overvloed aan emoties, een gevoel van rust en voldoening – en dat allemaal tegelijk.

Ze zullen je een gevoel geven dat je nooit eerder hebt gevoeld. Al je zintuigen zullen geprikkeld worden. Je ziel zal weer opleven– net als wanneer je als klein kind de wereld voor het eerst ziet.

Voor het eerst in tijden zul je je voldaan voelen. Je krijgt het gevoel dat je leven weer klopt.

Maar voordat je doorhebt wat er allemaal gebeurt zal het tegelijk gebeuren – die andere kant van hun persoonlijkheid, die kant die jou bijna heeft ontwricht zal zich weer laten zien.

Het zal altijd weer naar boven komen. Je zal verward en bedrogen achterblijven, en nog erger, je zal je gevangen voelen en boos op jezelf zijn dat je dit weer hebt laten gebeuren.

Je zou je nooit zo hoeven voelen. Vergeet alsjeblieft niet de nachten waarop je huilde tot je geen tranen meer over had. Vergeet nooit waarom jullie uit elkaar zijn gegaan.

Vergeet niet hoe ze je hebben bespeeld met hun toxische gedrag en je hebben laten verdrinken in hun problemen.

Vergeet nooit de pijn, die verschrikkelijke pijn waarmee ze je een verscheurd en hulpeloos gevoel hebben gegeven.

Vergeet nooit dat iemand die om je geeft en van je houdt nooit iets zal doen om je te kwetsen.

En als ze zeggen dat ze echt van je houden, dat ze echt om je geven, dan is dat nog erger. Dat betekent dat ze altijd meer van zichzelf zullen houden.

Dat betekent dat ze nog altijd hun problemen niet hebben opgelost en totdat ze dat hebben gedaan zal jij altijd als boksbal fungeren voor hun emoties.

Ze zullen je altijd gebruiken om zich goed te voelen omdat je geweldig en sterk bent, en ze weten dat je zo dol op hen bent – ze weten dat je hen altijd zult terugnemen.

Toen ze vertrokken wist je ergens dat het eigenlijk een goede ontwikkeling was. Je wist onbewust dat je geluk had dat deze persoon niet langer in je leven was, omdat je jezelf openstelde naar een nieuw iemand, iemand die beter was, een liefde die specialer was, iemand die jou echt verdient.

Iemand die je altijd opvrolijkt, en niet alleen op de dagen dat zij een goed humeur hebben, wanneer het voor hen goed uitkomt.

Je verdient iemand die geen conflicten binnen jezelf veroorzaakt. Iemand die nooit de benen neemt als het leven moeilijk wordt, als je verloren, verward, en onzeker bent over wat je nu moet doen. 

Iemand die nooit vertrekt als je het moeilijk hebt, iemand die zich niet makkelijk laat verleiden, hoeveel anderen ook proberen om hun aandacht te vragen, omdat ze in hun hart weten dat wat ze met jou hebben maar eens in het leven voorkomt.

Ik weet dat je van ze houdt en ik weet dat ze je misschien hebben opgevrolijkt wanneer je aan jezelf twijfelde. Ik weet dat ze je beste vriend waren.

Ik weet dat je ze hebt verteld over je verleden, over alle mensen die je hebben gekwetst.

Over alle beschamende dingen die je hebt gedaan, de dingen die je niet leuk vindt aan jezelf, alles dat uniek is aan je, namelijk jijzelf – en ze droogden je tranen en kusten de delen die je verborgen houdt.

Ze hielden van je hart en dit is de reden waarom het zo moeilijk is om ze niet terug te nemen. Je had iets bijzonders, en die band zal er altijd zijn. Dat weet ik.

Maar ik weet ook dat ze hun zin wilden krijgen – dat toen je ze tegensprak de problemen begonnen. Ik weet dat toen puntje bij paaltje kwam ze je hebben ontwricht. Ik weet dat er een reden was dat jullie uit elkaar zijn gegaan.

Ik ben me bewust van alle pijn die ze bij je hebben veroorzaakt, van alle leugens en alle momenten dat je een hekel aan jezelf had omdat je hun toxische gedrag toeliet.

Dus als ze terugkomen, en dat zal gebeuren, onthoud dit dan alsjeblieft. Want ik beloof je dat een egoïst, die jou en je geluk al eens eerder heeft kapotgemaakt, dit altijd zal blijven doen.

Stel je leven open voor een liefde die je verdient – ik beloof je dat die bestaat.