Skip to Content

Ik Wist Dat Ik Van Je Hield Toen Ik Je Niet Kon Haten, Omdat Je Mijn Hart Brak

Ik Wist Dat Ik Van Je Hield Toen Ik Je Niet Kon Haten, Omdat Je Mijn Hart Brak

Argh, ik wist dat ik van je hield, toen ik je niet kon haten omdat je mijn hart brak. Wat er ook tussen ons is gebeurd, ik kan niet anders dan giechelen wanneer ik me de avond herinner dat we elkaar hadden ontmoet.

Ik nipte aan mijn favoriete Starbucks-drankje, was met mijn vriendinnen aan het bijkletsen en genoot van het leven toen ik een jongen zag die van de overkant naar me glimlachte. Ik was op zijn zachtst gezegd smoorverliefd.

Oh, ik was niet naar iemand op zoek. Ik was zelfs bezig om geen nieuw iemand te ontmoeten, omdat ik slechts een paar weken daarvoor uit een behoorlijk vervelende relatie was gekomen. Ik probeerde het enige, niet-ready-to-mingle meisje te zijn dat de wereld rondreist, privéfeesten bijwoont en die voor de lol designertassen kocht.

Maar het lot (of iets anders) had andere plannen voor me. Onze ogen kruisten elkaar en dat stemmetje dat in mijn hoofd leeft fluisterde “Deze gaat pijn doen!” Maar je paste bij mijn energie en rende de straat over om iets te zeggen. En jeetje, je “Hallo!” verbrijzelde elke hoop die ik had om zonder een gekneusd hart uit die interactie te komen.

Ik Wist Dat Ik Van Je Hield Toen Ik Je Niet Kon Haten, Omdat Je Mijn Hart Brak

Ik wist niet dat je tot een van de belangrijkste mensen in mijn leven uit zou groeien. Het bleek dat ik precies verlangde naar wat je aanbood. Ik hing aan elk woord dat uit je mond kwam met zoveel passie en toewijding dat ik niet eens zeker wist of je echt was of verzonnen vanuit mijn stoutste dromen.

En schat, we waren perfect samen. Er was geen persoon die ons tegenkwam die niet verblind was door de energie die we uitstraalden wanneer we samen waren.

Er was geen plek waar we niet naartoe reisden, een romantische picknickplek die we niet bezochten en een liefdeslied dat we niet samen voor elkaar zongen. Oh, we waren het gelukkigst toen we samen waren.

En op een dag waren we dat niet. Er veranderde iets en jij was niet meer de jongen die over straat rende om mijn naam te weten te komen. God, je was niet langer de jongen die alles over me wilde weten, die elk moment van de dag wilde doorbrengen met praten over alles en niets tegelijkertijd.

“Hoe kan iemand die meer van je hield dan van wat dan ook, op een dag wakker worden en besluiten dat hij er klaar mee is!?” Maar je was al klaar voordat je de kracht had gevonden om je gevoelens onder woorden te brengen. Je was al klaar voordat je stopte met terugbellen. Je was al klaar voordat je niet meer kwam.

En je was al klaar voor die zondagochtend toen je besloot om me te vertellen dat je ruimte nodig had om dingen uit te zoeken. Om jezelf te vinden.

Om je op dingen te focussen die er toe deden. Maar dat was jouw manier om te zeggen dat je niet meer bij me wilde zijn. Dat je niet het lef had om dat te zeggen terwijl je me recht in de ogen keek.

“Ik haat je,” het waren de eerste woorden die uit mijn mond kwamen. “God, wat haat ik je!” weergalmde door de kamer en ik wist dat deze woorden niets voor je betekenden. “Ik haat je, ik haat je, ik haat je.” bleef maar in mijn hoofd klinken, lang nadat je weg was.

Oh, je brak mijn hart zonder een woord te zeggen. Je stormde op dezelfde manier uit mijn leven waarop je was verschenen. Zonder een enkele slechte gedachte, zonder een enkele slechte wens. Je bent wat we maanden en jaren samen hebben opgebouwd ontgroeid. Je was klaar om verder te gaan naar grotere dingen. Hoe kan ik je dat kwalijk nemen!?

Tuurlijk, niets kon me stoppen om dagen en dagen naar Adele (thank god for Someone like you) te luisteren. Om emmers en emmers van Ben en Jerry’s te eten.

Om naar elke romantische komedie te kijken die bij de mens bekend is. En niets kon me tegenhouden om mannen te haten, en liefde te haten. En alles te haten wat met jou te maken heeft.

Maar, hoe kan ik het je kwalijk nemen dat je uit liefde je voor mij bent gegroeid!? En terwijl jij druk was om je liefde mij voor te ontgroeien, was ik druk met het plannen van onze toekomst samen. Ik was bezig jouw achternaam naast de mijne te zetten en op internet naar babynamen te zoeken. Ik was bezig om uit te zoeken of… ik van je hield.

En je zou denken dat ik zo verliefd op je was dat ik geen twijfels had over wat ik voor je voelde. Maar ik had nooit eerder liefgehad en ik wist niet hoe liefde voelde.

Ik wist niet of ik jaren nadat we elkaar hadden ontmoet nog vlinders moest voelen. Ik wist niet of ik elke nacht over je moest dromen en elke dag aan je moest denken.

Ik Wist Dat Ik Van Je Hield Toen Ik Je Niet Kon Haten, Omdat Je Mijn Hart Brak

God, Ik wilde je meer haten dan ik ooit iets had willen haten. Ik wilde je haten omdat mijn hart niet het enige was dat je brak toen je besloot om me in de steek te laten.

Ik wilde je haten omdat je elke belofte die je ooit aan me hebt gedaan, had gebroken. Je verbrak elke “Ik hou van je” dat uit je mond was gekomen. En je brak elke “altijd” die je ooit hebt uitgesproken.

Maar hoe kan ik je haten, omdat je mijn hart hebt gebroken terwijl je niet eens wist dat je dat deed? Je liet me niet zomaar in de steek. Je wist niet eens wat ik voor je voelde.

Ik had namelijk niet de moed om die muren af te breken. En je wist het niet eens, omdat ik onze relatie niet serieus nam.

Oh, er is niets moeilijker dan toegeven dat je niet de enige was die de schuld kreeg. Je was het beste wat me ooit is overkomen. Er is niets dat ik zou veranderen aan de manier waarop je van me hield. En geloof me, ik wist dat ik van je hield toen ik je niet kon haten omdat je mijn hart brak.

Ik hou van je,” waren de woorden die die zondagochtend uit mijn mond hadden moeten komen. Maar dat gebeurde niet. Daarom zijn ze voorbestemd om op mijn lippen te blijven hangen. Zolang ik weiger om je te haten, omdat je mijn hart hebt gebroken.