Skip to Content

Stop Met Het Achtervolgen Van Een Emotioneel Onbereikbare Man

Stop Met Het Achtervolgen Van Een Emotioneel Onbereikbare Man

In een vicieuze cirkel zitten met een emotioneel onbereikbare man kan vermoeiend, frustrerend en vaak pijnlijk zijn.

Je verlangt naar ware liefde, een man, kinderen, een huisje met een tuin en een hond. Maar je krijgt mannen die zich niet kunnen wijden aan sms’en, laat staan aan een serieuze relatie.

Je vraagt jezelf constant af: “Waarom ik?” en vraag je af waarom God, het universum of het lot je niet eindelijk de juiste man stuurt. Terwijl je tegelijkertijd hetzelfde spel blijft spelen.

Hoe doorbreek je de cirkel? Hoe stop je met het jagen op de broodkruimels van vreselijke mannen? Dat zoeken we uit!

1. Probeer erachter te komen waarom je steeds met een emotioneel onbereikbare man eindigt

Stop Met Het Achtervolgen Van Een Emotioneel Onbereikbare Man

Doe een beetje onderzoek bij jezelf en probeer te begrijpen waarom je je aangetrokken voelt tot een emotioneel onbereikbare man. Deze introspectie kan je helpen een nieuw perspectief op liefde te krijgen en ongezonde datingpatronen te doorbreken.

Je hebt jezelf waarschijnlijk al dingen afgevraagd als: “Waarom eindig ik altijd met de verkeerde man?” Ga deze keer een beetje verder met de vraag.

Misschien komt dat je bekend voor, en in onze geest is vertrouwd gelijk aan veilig. Misschien verlang je zo wanhopig naar aandacht en liefde dat je gewillig genoegen neemt met minder dan je verdient.

Onthoud dat deze situatie waarin je je bevindt niet tijdelijk is en dat je er vrij gemakkelijk uit kunt komen. Je hebt alleen een sterke wilskracht en vastberadenheid nodig om iets te veranderen.

2. Schrap je oude gedragspatroon

Je moet begrijpen dat een verandering nooit zal plaatsvinden tenzij je er daadwerkelijk iets aan doet. Als je hetzelfde gedragspatroon blijft volgen, zul je zeker blijven smullen van een emotioneel onbereikbare man.

Een ding dat ik stel is dat je alles op papier zet. Een dagboek bijhouden kan een geweldige methode zijn voor emotionele reiniging en geheugenversterking. Als je alles zwart op wit hebt, kun je eenvoudig de stappen traceren waar je regelmatig de fout in gaat.

Schrijf op wat je niet leuk vindt aan een emotioneel onbereikbare man. Schrijf vervolgens je doelen op en hoe je wil dat je echte relatie eruitziet. Geloof me, nadat je dit hebt gedaan, zal de oplossing zich aan je presenteren.

Als je steeds hetzelfde blijft doen, word je alleen maar ellendiger. Je zou zelfs je vertrouwen in de liefde volledig kunnen verliezen. Dus hoe sneller je een andere actie onderneemt, hoe beter.

3. Doof oude vlammen

Ik ga dit maar één keer zeggen: verwijder zijn nummer. Ontvolg hem op elk social media platform. Hé, blokkeer hem zelfs.

Verbreek alle banden met mannen die je alleen voor hun eigen voordeel gebruiken. Je kent degenen waar ik het over heb. De mannen die je als een optie behandelen, reageren op je Instagram-verhaal met vuuremoji en sms’en je een aubergine-emoji als ze je ‘missen’.

Je komt nooit vooruit als je iemand hebt die je alleen maar naar beneden haalt. Als die wanhopige mannen geen echte liefde in hun leven willen, laat hem dan. Maar je weet dat je niet thuishoort in die kring van mensen.

Dus, doe het gewoon. Ik heb de controle teruggenomen die ze van je hebben gestolen. En doe geen moeite om je redenen uit te leggen. Ze verdienen het niet, echt niet.

4. Luister naar je lichaam: voelt het met een emotioneel onbereikbare man als liefde?

Probeer de volgende keer dat je met iemand gaat daten, naar je lichaam te luisteren. Het klinkt misschien raar, maar het kan je echt vertellen of de man met wie je bent echt en aardig is, of niet.

Als je lichaam je die bekende signalen stuurt die je elke keer krijgt als je met een emotioneel niet-beschikbare man bent, negeer hem dan niet. Wat je wel moet negeren, is dat stemmetje in je dat je probeert te overtuigen dat hij kan veranderen.

Je weet wat Taylor Swift zegt: “Ik wist dat je problemen veroorzaakte toen je binnenkwam, en toch deed ik het”. Ze wist het en toch ging ze ervoor. Maar dat hoeft niet.

Als iets in je zegt dat je moet vluchten, ren dan.

5. Sta erop om de status van jullie relatie in een vroeg stadium te bepalen

Stop Met Het Achtervolgen Van Een Emotioneel Onbereikbare Man

Een ander geweldig ding dat je zou moeten doen, is die serieuze vraag stellen die veel mannen niet leuk vinden. Het is de “Wat zijn wij?” vraag. Natuurlijk kun je de eerste 3 tot 5 losse dates hebben, maar daarna moet je weten waar je aan toe bent met deze man.

Emotioneel onbeschikbare mannen houden niet van labels. Ze willen niets serieus, want wie wil zich settelen met één vrouw, toch? Dat is zo stom, kerel!

Ze houden je liever in de buurt om je broodkruimels te geven, zodat je altijd één telefoontje verwijderd kunt zijn.

Die jongens zullen dingen zeggen als: “Ik ben niet op zoek naar iets serieus.”, “Ik ben nog niet helemaal klaar voor een relatie.” of “Laten we eens kijken waar dit ons brengt.”

Neem hier geen genoegen mee. Sta erop een etiket op te plakken, wat het ook mag zijn. Het is een relatie of niet. Niets ertussenin.

6. Onthoud: je gaat een emotioneel onbereikbare man niet op magische wijze veranderen

Vrouwen hebben de moederlijke behoefte om voor elke emotioneel gewonde man te zorgen die ze tegenkomen. Ze geloven dat als ze genoeg van hem houden en voor hem zorgen en hem laten weten hoe cool en niet-zoals-andere-meisjes ze is, hij op magische wijze zal ontwaken uit zijn onvolwassen slaap.

Dat is zo fout. Dames, onthoud: je bent niet verantwoordelijk voor zijn redding. Hij wil het waarschijnlijk niet eens van je. Als hij wil veranderen, doet hij dat zelf.

Geef niet toe aan je illusies. Hij zal niet veranderen naast jou.

7. Accepteer de afwijzing en ga verder

En tot slot, leer accepteren dat je gefaald hebt. Als de emotioneel onbereikbare man je openlijk laat weten dat hij geen zin heeft in iets serieus, maar meer dan in is voor wat vrienden-met-voordelen-actie, bedank hem dan voor zijn tijd en zeg gedag.

Hoe eerder je uit die situatie komt, hoe beter het voor je zal zijn. Je zult nooit de juiste man tegenkomen als je jezelf steeds in bijna-relaties bevindt.

Een man die je verdient, zal je nooit leiden en je kleine stukjes van zijn interesse geven. Met een echte man eet je een viergangenmaaltijd en niet alleen broodkruimels.