Skip to Content

Ben Ik Verliefd? 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Ben Ik Verliefd? 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Je hebt eindelijk een nieuwe relatie en je partner is zo’n droom dat je het gevoel hebt dat je een kind in een snoepwinkel bent. Dus vraag je jezelf af: “Ben ik verliefd?”

Je wilt alleen maar iedere seconde met hem doorbrengen en alleen al de gedachte aan hem maakt je duizelig!

Telkens als je telefoon trilt wil je dolgraag zijn naam op je scherm zien verschijnen en telkens als je bij hem bent bestaat de wereld even niet meer. Alles wat hij doet is zo betoverend en hij kan eigenlijk niets fout doen in jouw ogen.

Je kunt geen genoeg van hem krijgen en je idealiseert de relatie zo erg dat je niet eens snapt dat er zo’n perfecte persoon bestaat!

Wat jullie samen hebben is fantastisch, maar sorry, dat is geen liefde.

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Liefde zit wat complexer in elkaar en het is wat rommeliger.

Als je verliefd bent zie je alle tekortkomingen van je partner, maar houd je nog steeds van hem. Als het echte liefde is denk je niet per se dat hij de meest vlekkeloze persoon op aarde is, maar toch wil je nog steeds je leven met geen ander delen. 

Liefde is het gevoel dat je krijgt als je bij diegene bent en je je gewoon thuisvoelt. Het is geen plek meer, maar een gevoel. Waar je ook met hem bent, je voelt je thuis en je wilt nergens anders liever zijn.

Liefde is een langzaam brandende, stabiele, imperfecte en overweldigende sensatie en het houdt je met beide benen op de grond.

Liefde is niet het blindelings romantiseren van deze persoon en ervoor kiezen om hun gebreken door de vingers te zien. Liefde is niet het continu samen willen zijn en je naasten te vergeten.

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Liefde is toewijding. Liefde is beloftes. Liefde is transparantie and liefde is vergiffenis.

Als hij het verknoeit moet je je ego even opzijzetten en accepteren dat hij slechts een mens is en je er overheen zetten.

Als je iets doet waar je niet trots op bent zal hij dit ook voor jou doen. Je accepteert elkaar zoals de ander is en je probeert de ander helemaal niet te veranderen.

Liefde is niet het wegrennen als het zwaar wordt. Liefde houdt niet in dat je ermee kapt omdat je het echte leven niet aankan. Liefde is dat je een team vormt met je partner en je de ander belooft dat je klaar zal staan als een van jullie wankelt.

En als je ‘voor altijd’ zegt dan meen je dat ook. Het is niet slechts een excuus om een tijdelijke scharrel te hebben die plezierig en fijn is, en je dan verdwijnt als er gevoelens bij komen kijken.

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Liefde is de belofte dat je altijd bij je partner blijft, hoe flink het ook misgaat. Liefde is het zorgen voor de behoeftes van je partner als ze ziek op bed liggen en ze je alleen maar liefde kunnen bieden.

Liefde nemen onverwacht de overhand en opeens realiseer je je dat er iemand is wiens behoeftes je op de eerste plaats laat komen. Het is het gevoel dat als er iets met hen zou gebeuren je letterlijk geen lucht zou kunnen krijgen.

Er zijn zoveel veranderingen die je vanbinnen voelt als je verliefd bent en het is bijna onmogelijk om deze te verklaren totdat je het zelf hebt ervaren.

Als je niet zeker weet of je echt verliefd op je partner bent of dat het slechts een tijdelijke verliefdheid is, kun je hieronder een aantal duidelijke signalen lezen die aanduiden of je werkelijk verliefd bent:

Ben ik verliefd? 11 signalen dat je echt verliefd bent!

1. Je kunt al hun imperfecties zien en je houdt evengoed zielsveel van hen

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

In films wordt de liefde vaak afgebeeld als twee mensen die volkomen perfect voor elkaar lijken te zijn, die elkaar als perfecte mensen zien en die smoorverliefd zijn en die zo blind zijn gemaakt door het verliefde gevoel dat ze niet zien hoe hun partner echt is.

In het echte leven is de liefde imperfect, de liefde is gebrekkig en complex.

Liefde is je partner als normaal mens zien met irritante gewoontes, iemand die het bloed onder je nagels vandaan kan halen en die fouten zal maken.

Liefde is niet iedere dag picknicken. Het zal veel moeite vergen om het goed te houden en het zal niet iedere dag rooskleurig zijn.

Er zullen dagen zijn dat je je partner niet aan wilt kijken, maar je tegelijkertijd zul je nooit twijfelen aan je liefde voor hem.

Jullie zullen het beiden soms verknoeien, maar de binding die jullie delen zal nooit in het geding komen.

Liefde is er voor elkaar zijn in alle opmerkelijke, fijne tijden, maar ook bij alle ondergangen en fouten. In voor- en tegenspoed — je zal er altijd zijn.

2. Je wilt hun succes vieren en hen steunen in moeilijke tijden

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Verliefde mensen willen altijd dolgraag de prestaties van hun partner vieren. En niet omdat ze trots op zichzelf zijn dat ze een slim en kundig iemand hebben weten te scoren, maar omdat ze echt vreugde voelen voor hun succes.

Terwijl je tijd met je persoon doorbrengt en je alle goede en slechte tijden met elkaar deelt, raak je zo gehecht aan hen dat je hun gevoelens over zal gaan nemen.

Als ze enthousiast en gelukkig zijn dat hun harde werk eindelijk loont, ben jij net zo blij. Het is letterlijk net alsof het jou overkomt. En als ze teleurgesteld en verslagen zijn als het slecht gaat, deel jij hun verdriet.

Opeens wordt hun geluk jouw geluk en wordt hun verdriet jouw verdriet.

Het is ook belangrijk dat je jezelf laat steunen als JIJ iets zwaars meemaakt. Je bent niet bang dat ze toekijken wanneer je in elkaar stort, je zoekt juist hun troost en weet dat ze achter je staan.

Dat is wat liefde is. Je zeker genoeg voelen om je kwetsbare kant aan hen te laten zien. Wanneer je je niet langer af hoeft te vragen of ze nog van je houden als je gebroken bent, weet je dat je een relatie hebt met de ware.

3. Je voelt je volledig betrokken bij hun leven en zij ook bij het jouwe 

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Check dit scenario. Je past ogenschijnlijk perfect bij je partner, je hebt het gevoel dat er sprake is van echte liefde, maar jullie houden sommige dingen geheim.

Je hebt nog steeds de belangrijke mensen in zijn leven niet ontmoet en je hebt het gevoel dat hij dat ook niet wil.

Er zijn bepaalde dingen die jullie niet bespreken omdat jullie weten dat die verboden zijn. Je voelt je verbonden met de ander, maar niet honderd procent omdat je nog steeds het idee hebt dat de ander iets voor je verborgen houdt.

Als er nu een belletje gaat rinkelen is het geen echte liefde, dan is het een emotioneel onbereikbare relatie.

Maar wanneer je het gevoel hebt dat je partner moeite doet om je voor te stellen aan de belangrijke mensen in zijn leven en je hem niet onder druk hebt hoeven zetten, is er sprake van echte liefde.

Als jullie beiden willen dat de ander je familie en vrienden ontmoet betekent dit dat jullie bereid zijn om hen bij je leven te betrekken, want niets is serieuzer dan het ontmoeten van de ouders en dan de rest.

Je wilt dat je partner weet en ziet waar je vandaan komt, hoe je bent opgevoed en dat hij de mensen ontmoet die jou hebben gevormd tot wie je nu bent.

Je wilt dat hij je door en door kent en je wilt jezelf niet verborgen houden. Dat is eeuwige liefde. Maar het moet nou eenmaal wel van twee kanten komen.

Beide partners moeten geïnteresseerd zijn in het leven van de ander, anders is het eenzijdig en niet echt. Als je net zo enthousiast bent om zijn mensen te ontmoeten als dat je hem aan jouw mensen wilt voorstellen, dan is jullie liefde echt.

4. Je voelt je op je gemak om het oneens met hen te zijn

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Als het waarschijnlijk is dat je het eens bent met wat ze ook zeggen, alleen maar omdat je bij hem wilt blijven, is dat een duidelijk teken van verliefdheid.

Als ze iets zeggen waar je het totaal mee oneens bent, maar je bang bent dat dit een afknapper kan zijn, ga je er gewoon in mee.

Terwijl de liefde eigenlijk het tegenovergestelde is. Liefde houdt in dat je het met elkaar oneens kunt zijn zonder dat je je zorgen moet maken dat het een probleem wordt.

Het houdt in dat je zo zelfverzekerd bent dat je het geen probleem vindt om je mening te uiten, ook als je weet dat deze mening totaal botst met die van hen.

Dit geldt voor zowel de kleine dingen, zoals naar welke muziek jullie tijdens de vier uur durende autoreis luisteren of welke koffie je moet halen, als de grote dingen, zoals in welk stadsdeel jullie moeten gaan wonen en hoe je jullie toekomstige kinderen op wilt voeden.

Als jullie beiden openlijk en eerlijk je mening kunnen delen over alles en dan de beste oplossing probeert te verzinnen en water bij de wijn doet zodat jullie het er beiden mee eens zijn, is de kans groot dat jullie echt verliefd zijn.

Je veilig en zeker voelen in zowel jezelf als de binding die jullie delen zijn belangrijke aspecten in elke echte, sterke relatie.

5. Jouw geluk hangt niet van je partner af

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Voordat je van een ander kunt houden moet je eerst weten hoe je van jezelf moet houden. Ik weet dat dit echt een cliché is, maar het is wel waar.

Als je ervan uitgaat dat je partner (en dus ook de relatie die jullie delen) die leegte opvullen die je vanbinnen voelt, zul je teleurgesteld zijn. Voordat je aan een romantische relatie begint moet je eerst weten hoe je jezelf gelukkig moet maken.

Je moet verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk omdat jij de enige bent die weet hoe ze zichzelf echt gelukkig kan maken.

Je partner zou zeker iemand moeten zijn die het beste in je naar boven haalt, maar hij zou niet alleen je partner moeten zijn omdat je hem nodig hebt om jou gelukkig te maken — dat heb je zelf in de hand.

Wanneer je vrede hebt met jezelf en je weet hoe je jezelf gelukkig kunt maken zonder een partner doe je het goed.

In staat zijn om kwetsbaar te zijn in aanwezigheid van je partner, maar je er niet automatisch vanuit gaat dat hij de gebroken stukjes opraapt, is een goed teken dat je een gezonde relatie hebt.

Als je de goede en de slechte tijden met elkaar deelt, maar je nog steeds een individu kunt zijn heb je ware liefde gevonden.

6. Je wilt echt dat je naasten hem net zo leuk vinden

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je intens gelukkig en tevreden bent met degene die je hebt gekozen om oud met te worden en om je tijd mee door te brengen.

Niemand kan je zeggen wie goed voor je is en wie niet, aangezien het jouw relatie is, niet die van hen.

En als je eindelijk lekker in je vel zit en je het gevoel hebt dat degene met wie je een relatie hebt de ware is, is het logisch dat je graag zou zien dat je familie en vrienden hem ook goedkeuren.

Het betekent slechts dat je gevoelens allesomvattend zijn en dat deze persoon erin geslaagd is om je hart helemaal te veroveren en je hoeft nog maar één ding te doen voordat je zeker weet dat dit echt is…

Je mensen ontmoeten is het laatste keurmerk. Dit is belangrijk omdat het de toewijding, liefde en waardering vertegenwoordigt die je voor deze persoon voelt.

Als je jullie werelden samen kunt voegen en iedereen op dezelfde golflengte zit, bestaat er niets aangenamers voor een verliefd iemand!

Je voelt je aangetrokken tot je partner en het niet meer dan eerlijk dat je naasten de kans moeten krijgen om degene te ontmoeten door wie jij in de zevende hemel bent beland.

En als ze elkaar eindelijk ontmoeten en alles volgens plan verloopt ben je heel erg opgelucht. Wanneer de mensen die jou het beste kennen degene goedkeuren met wie je je leven wilt delen zullen er geen twijfels meer bestaan.

7. Je hebt het gevoel dat hij echt anders is dan de mannen die je vroeger hebt gedate

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Je hebt flink wat relaties gehad. Een paar daarvan waren echte relaties en je hebt voor een aantal ex-partners ook echt liefde gevoeld. Maar nu is het een compleet andere dimensie.

Als je dacht dat je vroeger verliefd bent geweest ben je er nu echt helemaal zeker van. Je weet gewoon dat hij bijzonder is.

De relatie met hem is volkomen anders dan je vorige relaties en je hebt het gevoel dat je op bent gaan bloeien sinds je hem voor het eerst ontmoette.

Nu kun je je niet eens voorstellen dat je een andere partner zou hebben! Je staat helemaal niet stil bij het idee dat iemand anders je in zijn armen sluit en je een goede nachtrust wenst.

De idee dat je de hele dag in bed ligt met een ander, knuffelt, tv kijkt, over het universum praat… het verafschuwt je. Hij is de enige voor jou.

Je geeft niks om perfectie. Je geeft niks om materialistische dingen. En je geeft niks om wat anderen denken.

Je wilt slechts voor altijd bij deze persoon blijven, zielsveel van hem houden en aan zijn zijde staan in alle ruige dagen.

Er bestaat geen andere persoon voor jou. Niet meer.

8. De meest willekeurige dingen doen je aan hem denken en je staat te popelen om dit aan hem te vertellen

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Je zal op straat lopen, terwijl je op weg bent naar je werk en je je met je eigen zaken bemoeit, als je opeens een bord op een gebouw ziet hangen die je meteen aan het lachen maakt omdat het een grapje is dat jullie alleen snappen en je moet hem meteen appen.

Er wordt een liedje op de radio gedraaid terwijl je naar het huis van je moeder rijdt en dit is het lied dat gedraaid werd toen je hem voor het eerst zag en je zal overspoeld worden door blije en vreugdevolle gevoelens.

Het zijn de kleine dingen waar sommige mensen niet eens op zouden letten, maar ze betekenen alles voor jou omdat ze allemaal deel uitmaken van een grote legpuzzel die jullie relatie heeft gevormd tot wat het vandaag is!

Je moet dagelijks aan hem denken en je vindt het geweldig als hij je ineens te binnenschiet. Het gevoel is gewoon onbetaalbaar.

Soms als we echt van iemand houden is er niet veel nodig om aan hen herinnerd te worden.

Ze zijn al gegraveerd in ons brein en het is slechts een kwestie van tijd tot je door een schattig en willekeurig iets (wat jullie als enigen begrijpen) aan hen denkt.

9. Je hebt een beetje last van verlatingsangst 

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Als je verliefd bent is het soms niet ongebruikelijk om emotioneel afhankelijk van de ander te zijn, en jaloezie en angst voelt om van diegene gescheiden te worden.

Het is niet enorm alarmerend als je het tenminste niet je leven laat bepalen.

Mensen die extreem gehecht zijn aan hun partner, voelen zich vaak ongemakkelijk wanneer ze weten dat ze een tijdje van elkaar gescheiden zullen zijn (hoe lang of kort dit ook is) en dit gevoel kan tot angst en onrust leiden.

Het is belangrijk om dit de baas te zijn. Laat jezelf voelen, maar realiseer je diep vanbinnen dat het goed zit en dat het slechts tussen je oren zit. Jullie hebben een sterke band en natuurlijk is het niet leuk om van de ander gescheiden te zijn.

Als je niet bij deze persoon bent voelt het misschien alsof je niet compleet bent en de verlatingsangst zal er gek genoeg voor zorgen dat je een beetje doordraait, maar zolang je weet dat het niet zo ernstig is als jij denkt, dan komt alles goed.

De liefde kan mensen gekke dingen laten doen. Soms moet je even ademhalen en dan komt het weer goed. Niemand kan je relatie beschadigen en je partner zal veilig en wel thuiskomen.

Een klein beetje jaloezie en aanhankelijkheid is vooral een teken dat je om de ander geeft en dat je relatie het echte werk is.

10. Je hebt het gevoel dat je positief bent veranderd sinds je met hem een relatie begon

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Sinds je met hem een relatie kreeg ben je zelf enorm gegroeid. Het voelt alsof je een ander iemand bent, een beter mens en je weet zeker wat je prioriteiten zijn.

Je blijft alle kleine dingen opmerken aan jezelf die nu anders zijn of misschien hebben je naasten ook gezien dat er positieve veranderingen zijn geweest!

Dingen waar je je normaal gesproken aan zou ergeren zijn nu volledig irrelevant; je laat jezelf niet meer opfokken door dingen die je niet kunt veranderen en je hebt geen zin meer om een ongrijpbaar gevoel van vervulling na te jagen.

Je voelt je compleet. Je hebt het gevoel dat je eindelijk jezelf bent en dat eindelijk alles op zijn pootjes terecht is gekomen. Degene die je was voordat je je partner ontmoette en degene die je nu bent zijn totaal verschillend.

Dit betekent niet dat je partner bepaalt wie je bent, maar dat hij een positieve invloed heeft gehad op je gedachten en daden op een manier die je leven niet verstoort, maar die het juist eenvoudiger maakt.

Nu dat je een geweldige geliefde hebt is alles kraakhelder. Je bent gezond, je hebt je familie, vrienden en je partner en andere dingen zijn niet relevant voor je gevoel van eigenwaarde.

Zolang je naasten gelukkig en gezond zijn ben jij ook gelukkig. Door je partner te leren kennen weet je eindelijk wat echt innerlijk geluk is en je hebt nooit meer levensvreugde gehad.

11. Je begint nu je toekomst te plannen met hem in gedachten

Ben Ik Verliefd 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent

Voorafgaand was het gezicht van je partner altijd twijfelachtig als je dagdroomde omdat je nooit zeker wist of hij degene was met wie je je ochtenden zou delen.

Maar nu kun je je geen toekomst inbeelden zonder hem. Telkens als je vooruitblikt, of je nou goede of slechte dingen ziet, hij is er.

Hoe je dromen er ook uitzien, hij maakt er deel van uit en zelfs als je het zou proberen zou je je het niet op een andere manier kunnen inbeelden.

Je wilt dat hij de vader van je kinderen wordt. Je wilt een huis in de buitenwijken kopen en vrienden maken met je nieuwe buren.

Je wilt een gezin stichten, je settelen en alle andere volwassen dingen alleen met hem doen.

Zelfs als je nog lang je dromen niet uit hebt laten komen. Zelfs als het nu moeilijk is, hij is nog steeds degene met wie je je toekomst wilt vinden.

Anderen zouden dit gewoon niet waard zijn. Deze persoon is degene met wie je jezelf oud ziet worden en met wie je domme grapjes maakt.

Dit is degene met wie je maar al te graag in de problemen zou belanden omdat hij de enige is die het het waard maakt.

Hij is je toekomst. En wat er ook gebeurt, je wilt niemand anders om je toekomst mee te delen.

Ben Ik Verliefd? 11 Duidelijke Signalen Dat Je Echt Verliefd Bent