Skip to Content

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Als je een liefdesrelatie beëindigt voel je je verloren en machteloos. Er zijn momenten dat ik mijn ex mis, maar dan denk ik aan iets anders omdat ik weet dat ons verhaal al is afgelopen.

Ik weet dat het het gevoel hebt dat er een enorme last op je schouders terecht is gekomen en dat je iedere dag meer op instorten staat. Iets wat je aan hem doet denken kan je aan het huilen maken en je kapot maken.

Je gaat elke dag opnieuw het einde van de relatie na en je vraagt je af hoe je het hebt toegelaten dat iemand zo’n sterke invloed op je had. Je hebt het gevoel dat je nooit zal herstellen en dat je te gebroken bent om weer lief te hebben.

En gaat iedere dag als zombie door het leven. Je zit en je staart naar een lege ruimte, je probeert jezelf te helpen, maar je bent volledig in gedachten verzonken en herinneringen van jullie samen schieten je steeds te binnen.

En opeens wil je het uitschreeuwen en al je woede eruitgooien. 

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Je wilt je niet zo gedragen, maar je hebt niet langer de controle over je lichaam en je hart. Je bent boos op jezelf omdat je zo blindelings verliefd bent en je kunt jezelf niet vergeven dat je hem jou voor schut hebt laten zetten.

En dit is precies hoe ik me voelde toen mijn ex en ik uit elkaar gingen. Ik voelde al deze negatieve dingen, maar ik kon niets doen om mezelf te redden, in ieder geval niet toen ik gefrustreerd en hysterisch was.

En ik moet toegeven dat het een hele tijd duurde voordat ik mijn leven weer op de rails kreeg en ik weer normaal ging leven. Het duurde even voordat ik weer was genezen en ik weer lief kon hebben.

En aangezien ik niks wist over relatiebreuken en het genezingsproces heb ik dat alleen geleerd tijdens mijn ervaring.

Ik heb een lijst samen gesteld met die dingen die ik wel en niet moest doen en dat werkte voor mij perfect. En als het voor mij perfect werkte werkt het misschien ook voor jou, dus blijf vooral verder doorlezen.

Ik mis mijn ex en deze dingen hebben me geholpen om mijn pijn te verzachten:

1.  De ‘geen contact’ regel

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen realiseerde ik me dat al mijn oproepen en appjes naar hem slechts een wilde gok waren en dat werkte totaal niet voor mij.

Daarom kwam ik op het idee dat ik hem met rust zou moeten laten en hem niet eens zou vragen waarom hij überhaupt bij me weg was gegaan.

Ik volgde de ‘geen contact’ regel op en deed dit 90 dagen lang. Ik focuste me in plaats daarvan op mijn vrienden en familie. En geloof het of niet, ik begon me iedere dag beter te voelen.

Ik dacht aan het begin dat ik dood zou gaan zonder hem en dat mijn leven niet meer zou kloppen, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat ik veel sterker was dan ik aanvankelijk had gedacht.

Ik kon me weer de oude voelen. Ik kon glimlachen en zat goed in mijn vel. Ik had het gevoel dat ik het waard was en dat ik genoeg was, en dat die ene slechte man in mijn leven niet betekende dat de anderen na hem hetzelfde zouden zijn.

Ik gaf mezelf genoeg tijd om alle rouwfasen te doorlopen en om weer alles op orde te krijgen. Elke dag zonder hem was een nieuw gevecht, maar die hebben wel een krijger van me gemaakt.

In die periode kwam ik er ook achter dat wat er ook met mij zou gebeuren, ik altijd wat kracht kan vinden om alles te ontvluchten wat mij een slecht gevoel geeft.

2. Negatieve energie lozen

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Nadat mijn hart werd gebroken leefden er zoveel negatieve emoties in me en ik had iets nodig om me te helpen om die emoties los te laten.

Ik kwam erachter dat ik steeds in een slechte psychische staat verkeerde als ik thuisbleef en aan hem en de dingen dacht die hadden kunnen zijn.

Ik had het gevoel dat ik toen ik alleen was genoeg tijd had om aan de slechte dingen te denken omdat ik me niet kon focussen op de positieve dingen.

Ik nam de positieve dingen zelfs altijd voor lief en dacht dat ze altijd wel in mijn leven zouden blijven. En toen de breuk kwam realiseerde ik me dat als ik iets goeds in mijn leven wil, ik daar voor moet vechten.

En als ik het krijg moet ik blijven vechten om het te behouden. Daarom ben ik gaan wandelen, ik was namelijk niet klaar voor nachtclubs en flirtende mannen.

Ik bracht tijd met vrienden door en ik kon met hen praten zonder dat ik bang hoefde te zijn dat ze mijn woorden tegen me zouden gebruiken.

Ik realiseerde me dat buiten zijn me op een andere manier kan amuseren en dat het mijn op die manier heeft geholpen om veel sneller over het uitgaan van mijn relatie heen te komen.

Ik voelde me beter in mijn eigen vel en de wereld was niet zo grauw meer. Ik zag de regenboog na de regenbui en ik voelde weer dat ik leefde.

3. Rationeel zijn

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Ik weet dat rationeel zijn niet iets is wat je twee dagen nadat je vriend bij je weg is gegaan kunt bereiken, maar na een tijdje moet je rustig gaan zitten en die chaos in je hoofd organiseren.

Iedere breuk is een pijnlijke ervaring, maar tijdens de mijne heb ik mezelf genoeg tijd gegund om alle fasen te ervaren.

Ik gaf mezelf de tijd om in huilen uit te barsten en om bakken ijs leeg te eten op de bank terwijl ik naar romantische films keek over een gelukkige relatie.

Daarna deed ik al zijn spullen weg en begon ik activiteiten te plannen met nieuwe mensen. En toen was ik pas rationeel genoeg om ons in het juiste licht te zien; ik dacht na over zijn goede en slechte kanten en schreef deze op.

En uiteindelijk voegde ik toe hoe hij mij verlaten heeft en op dat moment realiseerde ik me dat ik niks met die kerel te maken heb. Ik realiseerde me dat hij slechts een zware les was die ik moest leren.

Ik kwam erachter dat ik een man mij nooit meer zo zal laten behandelen en ik heb gezworen dat hij me zal gaan missen als hij zich realiseert wat hij is kwijtgeraakt. En weet je wat het ergste was?

Hij realiseerde zich dit inderdaad en smeekte me om terug te komen, maar ik zou nooit een relatie kunnen hebben met iemand die me al die dingen heeft aangedaan.

4. Werken, werken, werken

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Gedurende dat pijnlijke proces om over mijn ex heen te komen leerde ik dat ik bezig moet blijven als ik wil voorkomen dat ik aan hem denk. Daarom deed ik kantoorwerk dat niet bij me paste en bleef ik erg laat op om maar niet aan hem te denken.

Als ik aan het werk was voelde ik me nuttig en ging de tijd sneller voorbij. Ik deed er alles aan om mijn ex-vriend niet meer te missen en ik moet toegeven dat ik daarin geslaagd ben.

Ik kwam erachter wat mijn grenzen waren en ik begon lekkerder in mijn vel te zitten. Ik had het leven dat ik altijd al had willen hebben waarin ik snel nieuwe dingen leerde en ik zodoende lof kreeg van mijn baas.

Iedereen om me heen zei dat ik wat af moest remmen en dat ik in plaats daarvan lol zou moeten hebben, maar mijn werk was de uitlaatklep die ik telkens gebruikte als ik me depressief begon te voelen.

En stapje voor stapje lukte het me om uit het zwarte gat te klimmen waar ik in was gevallen. Ik kon weer voelen en het leven klopte enigszins. 

Ik had het gevoel dat ik een beter mens was geworden en dat mijn verdrietige liefde me een les had geleerd die ik nooit had geleerd als het niet was voorgevallen.

5. Een avondje stappen met vrienden — onbetaalbaar

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Na de breuk en alle rouwfasen had ik nog steeds het gevoel dat ik mijn ex mist, maar deze keer wist ik dat ik het idee alleen miste. En ik besloot om mijn leven volledig om te gooien.

Ik begon met mijn vrienden te stappen (en nee, we spraken niet over hem) en hadden het naar ons zin.

Ik wilde weer voelde dat ik leefde en dat het leven zelfs mooi kan zijn als je geen partner hebt.

Ik leerde om van mijn leven als single te genieten en ik omarmde elke verandering die ik toen tegenkwam.

Ik werd rijker omdat ik zoveel nieuwe mensen leerde kennen en dat was iets wat me dagelijks een tevreden gevoel gaf. Ik realiseerde me dat het leven zoveel te bieden heeft en dat ik me niet met onbelangrijke zaken bezig moet houden.

Ik realiseerde me dat ik mezelf nooit zo verslaafd aan een man moet laten worden, want je weet nooit of hij van je houdt of dat hij slechts spelletjes met je speelt.

En ik heb me ook gerealiseerd dat mijn vrienden altijd voor me klaar zullen staan en dat ik altijd op hen kan rekenen, hoe slecht de situatie ook is.

6. Ik ben ergens naartoe gegaan waar ik altijd naartoe wilde

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Het is waar dat ik mijn ex nog steeds mis, maar dit houdt niet in dat ik niet over hem heen ben.

Ik mis hem op de fijne momenten die me aan hem doen denken, maar ik weet dat hij niet langer deel van mijn leven uitmaakt en dat we niet samen kunnen zijn.

Toen we uit elkaar gingen koos ik er bijvoorbeeld voor om een plek te bezoeken waar ik met hem naartoe had gewild en toen ik daar aankwam vroeg ik me af hoe het had kunnen zijn.

Ik had graag gezien dat we het hadden gered en dat we het daar leuk hadden gehad.

Maar het feit dat ik alleen was op een mooie plek maakte me niet kapot, want ik kwam erachter dat ik alleen op mezelf kan bouwen en dat mensen me vaak teleur kunnen stellen.

Zelfs als ik een pijnlijke ervaring doormaakte besloot ik om weer overeind te krabbelen en het leven te leiden waar ik altijd van had gedroomd.

Ik kon er niet tegen om opgesloten te zitten in een kamer en ik dag en nacht huilde en zelfmedelijden had door alles wat er was gebeurd.

In plaats daarvan ging ik stappen en ging ik door met waar ik was gebleven. En op dat moment had ik het gevoel dat ik mijn energie weer terug had gekregen en dat ik weer de oude was.

7. Ik ben over mijn depressie heen gekomen met hulp van mijn familie

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Op sommige momenten, nadat een liefdesrelatie is uitgegaan, begin je angstig te worden dat je geen nieuwe partner zal vinden en dat je altijd alleen zal blijven.

Dat is hoe mijn angst een heftige depressie werd die ik vandaag de dag nog voel.

Op die momenten voelde ik me bar slecht en ik dacht dat ik nooit meer de oude zou worden. Ik dacht dat mijn laatste relatie alle hoop in mij kapot had gemaakt dat ik ooit weer van iemand zou gaan houden.

Ik wilde niet eens praten met de mannen die met me flirten omdat ik wist hoe dat zou eindigen. Ik haatte alle mannen, hoe goed ze ook waren. Ik was altijd negatief en mijn depressie werd alsmaar erger.

Wanneer mijn ouders doorhadden dat ik mijn levensvreugde kwijt begon te raken begonnen ze dagelijks met me te praten en smeekten ze me om een goede psycholoog te vinden.

Nadat ze me een hele tijd hadden gesmeekt om hulp te zoeken besloot ik dat ik niet langer op deze manier verder kon en vond ik een psycholoog die me echt erg heeft geholpen. 

Ik had nooit gedacht dat praten met een onbekende zo nuttig kon zijn. Na een aantal sessies had ik het gevoel dat ik veel om mijn leven gaf en dat ik het recht wilde zetten.

En ik vecht nu nog steeds, maar ik heb het gevoel dat ik veranderingen door aan het voeren ben en dat die een positieve impact zullen hebben.

8. Ik heb zijn spullen weggedaan

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Ik betrapte mezelf erop dat ik telkens aan mijn ex dacht als ik naar bed ging en ik onze foto op het nachtkastje zag staan. En zelfs als ik niet gedurende de dag aan hem dacht zag ik elke nacht die foto en miste ik hem weer.

Toen realiseerde ik me dat er een reden is waarom ik mijn ex mis en dat ik zijn spullen niet in mijn buurt moet houden.

Dus deed ik alles weg wat me aan hem deed denken en toen kon ik eindelijk ademhalen. Ik kon me op mezelf focussen en op de dingen die het belangrijkst voor me waren.

En dat was de beste beslissing die ik had kunnen maken, want omringd worden door zijn spullen was een marteling die gewoon op moest houden.

Ik realiseerde me dat iemand uit je hoofd zetten veel te maken heeft met je psychische welzijn en dat het op mij aankwam om vroeg of laat mijn ex niet meer te missen.

Ik kwam erachter dat de hoogste tijd was om mijn oude leven terug te krijgen en om weer op de best mogelijke manier van mijn leven te genieten.

9. Ik ben door alle rouwfasen heen gegaan

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Ik moest mezelf genoeg tijd geven om te genezen en om op de goede manier alle rouwfasen te doorlopen. Ik wist dat als ik mezelf zou wijsmaken dat ik het kon en dat het niet zo pijnlijk is ik later de gevolgen zou voelen.

Daarom gaf ik mezelf genoeg tijd en ruimte om alles wat me dwarszat te ervaren. Ik huilde. Ik schreeuwde. Ik was depressief en ik wilde mijn ex vermoorden.

Ik heb alles doorgemaakt waar elke vrouw mee te maken krijgt als haar relatie uitgaat. Ik kan niet zeggen dat het niet pijnlijk was, want dat was het wel. Het was verdomd rot, maar het is me gelukt om de winnaar te worden.

Ondanks alle slechte dingen die mij zijn overkomen is het me gelukt om het hoofd recht te houden en om verder te leven alsof er niks gebeurd was.

Maar diep vanbinnen wist ik als enige wat er voorgevallen was. Diep vanbinnen deed het zeer, maar ik negeerde het. Ik leerde om ermee te leven en ik overleefde mijn liefdesverdriet.

10. Ik heb hem vermeden

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Het belangrijkste wat ik deed toen mijn serieuze relatie uitging was het zoveel mogelijk vermijden van mijn ex. Ik wist dat ik kwetsbaar was en dat hij daar misbruik van zou maken door te vragen of ik het weer wilde proberen met hem.

Dus was hem en de plekken die hij bezoekt vermijden de beste manier om hem uit mijn systeem te wissen. Zodoende bespaarde ik mezelf de kwelling van niet zeker weten wat ik zou doen als ik hem zag en ik raakte mezelf volledig kwijt.

Ik sprak niet meer af met onze gemeenschappelijke vrienden omdat ik er niet op zat te wachten dat ze me zouden vertellen hoe het met hem ging en of hij naar mij had gevraagd.

Ik wilde gewoon zover mogelijk bij hem vandaan zijn en dat lukte me. En als ik rustig naar hem kijk voel ik dat ik op het juiste moment de juiste keuze heb gemaakt.

Ik heb naar mijn hart geluisterd, die al door hem was gebroken en ik ging verder met mijn leven.

En nu ben ik een gelukkige vrouw terwijl hij nog steeds dezelfde zak is.

11. Ik heb geaccepteerd wat er is voorgevallen

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Ik weet dat je op dit moment geen advies wilt horen, maar je moet accepteren wat er gebeurd is en verder gaan. Je moet weten dat je jezelf af en toe wijs kunt maken dat het goed met je gaat, maar dat dat niet altijd zo zal blijven.

Uiteindelijk zal het je overvallen en zal het heftiger zijn dan de dag waarop alles gebeurde. En je zal net zo intens lijden omdat de pijn niet zomaar vervaagt.

De pijn zal er zijn tot je besluit om het te verwerken. En als je dit doet zal alles eenvoudiger zijn.

Daarom is acceptatie het eerste wat je moet doen. Op die manier zul je makkelijker en veel sneller overeind komen en je zal beter herstellen.

Als ik die dingen niet had gedaan toen mijn relatie uitging zou ik op dit moment waarschijnlijk nog steeds mijn ex missen en zou ik niet weten wat ik met mijn leven zou moeten doen.

Maar aangezien ik meteen accepteerde wat me was overkomen ben ik veel sneller hersteld en nu voel ik de gevolgen niet. Ik kreeg pas toen hij er niet meer was zelfs het idee dat het feit dat hij het uitmaakte eigenlijk een zegen was.

12. Ik heb besloten om verder te gaan

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Dit! Dit is de beste wraak voor je ex en de beste manier om goed te kunnen herstellen.

Verder gaan betekent niet alleen dat je vergeet wat er gebeurd is. Het is een stevige beslissing om geen depressief en somber leven te leiden, maar een leven van hoge kwaliteit waar we allemaal naar hunkeren.

Toen ik verder ging had ik het gevoel dat het leven nog steeds mooi kon zijn. Ik zag veel gekwetste mensen die hetzelfde lot hadden moeten ondergaan als ik en zij hebben net als ik besloten om verder te gaan en om de slechte dingen te vergeten die hen zijn overkomen.

Ik zal je niet wijsmaken dat ik nooit meer aan mijn ex denk.

Er zijn momenten dat ik mijn ex mis, maar dan denk ik aan iets anders omdat ik weet dat ons verhaal al is afgelopen.

Op die momenten realiseer ik me dat het leven niet alleen draait om de goede dingen. Het draait ook om de slechte dingen. En hoe eerder je die waarheid accepteert, hoe makkelijker het voor je zal zijn.

Ik Mis Mijn Ex En Deze 12 Dingen Hebben Me Geholpen Om De Pijn Te Verzachten

Zodra je verder bent gegaan kies je ervoor om een krijger te zijn, een winnaar die gekwetst is, maar die nog overeind staat.

Je kiest ervoor om niet degene te zijn die gebroken is en die onderuit is gegaan, maar degene die zichzelf overeind hijst en die voor zichzelf vecht.

Want als je niet voor jezelf zorgt, zal niemand dit doen. Als je jezelf niet respecteert, zal niemand jou respecteren en het belangrijkste nog: als je niet van jezelf houdt, geloof me dan maar, dan zal niemand van je houden.

Als je beter let op de dingen om je heen zul je in staan zijn om te zien dat je een perfect leven kunt opbouwen met behulp van deze dingen.

Je zal je realiseren dat God nooit één deur sluit zonder dat hij eerst een andere voor je opent en je moet geloven dat goede mensen goede dingen zullen overkomen.

Een goede man zal dus eerder je leven binnenwandelen dan je verwacht en je zal eindelijk krijgen waarnaar je zo erg hebt verlangd, net als ik. Je zal de man krijgen wiens liefde voelt als thuiskomen.