Skip to Content

Ben Je Te Ver Gegaan? 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

Ben Je Te Ver Gegaan? 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

Heb je iemand ontmoet en lijkt die persoon perfect te zijn? Plotseling voel je meer interesse in hen dan in je partner. De persoon met wie je bent, begint je zelfs te irriteren en je zou willen dat je partner meer als degene was die je net hebt ontmoet. Als dit allemaal bekend klinkt dan heb je misschien een emotionele affaire.

7 Tekenen van een emotionele affaire

Ik heb 7 tekenen voorbereid die je zullen helpen beslissen of je er wel of niet een hebt. Als je jezelf in een aantal van hen herkent, dan raad ik je aan om na te denken over wie de persoon is waar je echt bij wilt zijn. Bij je partner of bij degene die je net hebt ontmoet?

1. Je denkt constant aan die persoon

Ben Je Te Ver Gegaan 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

Heb je iemand ontmoet en blijf je maar aan hem denken? Wat je ook doet en waar je ook gaat, hij is altijd in je gedachten. Het maakt je verward, omdat de enige persoon waar je aan dacht je partner was. Nu is er een nieuw iemand verschenen.

Je weet niet zeker of het gewoon is, omdat het interessant is om nieuwe mensen te ontmoeten, of dat het eigenlijk iets anders is. Je weet dat zo vaak aan iemand denken, betekent dat je een oogje op hem hebt. Als je het gevoel hebt dat het niet iets is wat je moet doen, dan is het gemakkelijk om te begrijpen dat het je relatie kan verstoren.

Als je een partner hebt, maar op die manier aan een andere man denkt, dan kan het een teken zijn dat je een emotionele affaire hebt.

2. Je hebt vaker contact

Je hebt iemand ontmoet die heel interessant lijkt. Hij is gewoon een vriend, maar je begint elkaar elke dag meer en meer te appen. Het bereikt het punt waarop je zelfs je eigen partner gaat negeren, zodat je jezelf aan de nieuwe man kunt wijden.

Wanneer je een melding hoort, haast je je naar je telefoon om te controleren of hij het is. Je houdt je telefoon altijd in de buurt, omdat je zo snel mogelijk antwoord wil geven. Misschien heb je zelfs onderwerpen voor de rest van de week gepland. Als dit op jou lijkt, dan moet je stoppen en nadenken over de grenzen die jij en je partner hebben.

Voordat we verder gaan met een ander teken wil ik dat je nadenkt of het iets is wat je wilt dat je partner zou doen. Ik denk dat de meeste mensen “Nee” zullen zeggen, dus waarom zou je het doen als je het een slechte zaak zou vinden als hij het deed.

3. Je voelt je goed begrepen

Ben Je Te Ver Gegaan 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

Misschien zorgt de nieuwe man ervoor dat je je zo goed begrepen voelt. Het lijkt alsof jullie elkaar al heel lang kennen. Hij is het met alles eens wat je zegt. Jullie delen dezelfde mening en houden van dezelfde dingen, daarom is het altijd interessant om met hem te praten.

Misschien heb je zelfs enkele van de problemen genoemd die je in je relatie hebt. Toen probeerde hij je te helpen en moedigde hij je aan om je eigen prioriteit te zijn. Hij zei dat je geweldig bent zoals je bent en die problemen zijn niet door jou veroorzaakt.

Dan begint alles wat hij zegt als de mooiste melodie ter wereld te klinken. En je flirt een beetje terug. Weet je nog dat de woorden van je partner zo klonken? Nu die andere man die plek heeft ingenomen, denk ik dat het een van de grote tekenen is dat je een emotionele affaire hebt.

4. Je vergelijkt hem met je partner

Als je iemand interessant vindt, dan begin je meestal jezelf of andere mensen met die persoon te vergelijken. In dit geval heeft een nieuwe man je aandacht getrokken en alles wat hij doet of zegt lijkt perfect te zijn. Dan begin je hem met je partner te vergelijken.

Plotseling begint alles waar je van hield aan de persoon met wie je bent, je te irriteren. Je begint de looks van de nieuwe man met die van je partner te vergelijken. Dan gaat het naar de manier waarop ze met je praten of appen. Daarna begin je je teleurgesteld te voelen in je liefdesleven. En alles begint steeds minder spannend te worden.

Als je je zo voelt, dan moet je nadenken over wie de persoon is waar je eigenlijk bij wilt zijn. Degene met wie je momenteel een relatie hebt of degene waar je constant aan hebt gedacht?

5. Je begint geheimen te hebben

Ben Je Te Ver Gegaan 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

Misschien vroeg je partner naar je nieuwe vriend. En vertelde hij je dat hij het niet leuk vindt dat jullie zo vaak met elkaar omgaan en elkaar appen. Dan in plaats van de persoon met wie je eigenlijk bent te respecteren, begin je geheimen te hebben.

Je begint je gesprekken te verbergen, misschien verwijder je zelfs de berichten. En nee, je stopt niet met hem, dat is precies wat je je partner hebt verteld, terwijl je in het geheim uitgaat. Je bent nog steeds niet vreemdgegaan, dus probeer je jezelf te laten denken dat er niets mis mee is.

Maar de meeste mensen beschouwen een emotionele affaire ook als vreemdgaan. En als je dit soort dingen doet, is het duidelijk dat je de ander leuk vindt.

6. Je voelt je onthecht van je partner

Sinds je zoveel tijd met die nieuwe man doorbrengt, begin je dingen uit je leven met hem te delen. Hij is nu de eerste die alles weet wat je die dag verdrietig of gelukkig heeft gemaakt. Hij geeft je advies en moedigt je aan om je doelen te bereiken.

Omdat je al met iemand over je dag hebt gesproken, stop je dat met je partner te doen. Je hebt niet meer de behoefte om zoveel met hem te communiceren. Dan worden jullie twee steeds afstandelijker. Hij ziet je mentale afwezigheid, maar je ontkent het altijd, en hij kan er niets aan doen.

Als je je onthecht voelt van je partner en het komt vooral door je acties, dan is de kans groot dat je diep in een emotionele affaire zit.

7) Je begint te fantaseren

Ben Je Te Ver Gegaan 7 Tekenen Dat Je Een Emotionele Affaire Hebt

En het laatste teken is degene waaraan je gemakkelijk kan zien of je verliefd bent op iemand anders, in plaats van op je partner. Heb je jezelf al eens afgevraagd hoe je leven met die andere persoon eruit zou zien? Misschien heb je je ingebeeld om samen op reis te gaan? Of heb je fysieke nabijheid gewenst?

Het kan gebeuren tijdens de momenten dat je ze met elkaar vergelijkt of wanneer je je niet meer met je partner verbonden voelt. Als je op een van de bovenstaande vragen “Ja” hebt gezegd, dan ben je zeker verliefd op de andere man.

Hoeveel van deze tekens kunnen op jou worden toegepast? Als je antwoord meer dan één is, dan moet je zeker nadenken over wat je met je relatie wilt doen. Een emotionele affaire wordt meestal als vreemdgaan beschouwd, dus om je huidige partner te respecteren, moet je zo snel mogelijk een beslissing nemen.

Het is niet het einde van de wereld dat je verliefd werd op iemand anders. Maar je zult een relatie moeten beëindigen als je je zo voelt. Ik denk dat je de juiste beslissing zult nemen. Veel succes!

PinFlight Image