Skip to Content

6 Redenen Waarom Je Gewoon Niet Geïnteresseerd Bent In De ‘Goede Jongen’

6 Redenen Waarom Je Gewoon Niet Geïnteresseerd Bent In De ‘Goede Jongen’

Ik weet hoe je je voelt, want ik heb het meerdere keren meegemaakt. Er was een perfecte man. Iemand die al mijn dromen waar zou maken. Een goede jongen die me zou koesteren en me zou behandelen alsof ik de koningin van de wereld ben. Maar om de een of andere reden, had ik niet het gevoel dat ik met hem uit wilde gaan.

Het voelde alsof met hem uitgaan het beste zou zijn, maar het voelde ook als een vergissing. Ik was zo in de war en geen van mijn vriendinnen begreep me. Eerlijk gezegd, denk ik niet dat ik mezelf begreep.

Ik wist dat hij de beste keus was, dus waarom kon ik mijn hart dan niet aan hem geven? Hij zou me nooit pijn doen, dat is zeker. In plaats daarvan bleef ik mijn hart aan de verkeerde mensen geven en ze bleven hem stuk voor stuk breken. “Wat is er mis met mij?” dacht ik.

Naarmate de dagen voorbijgingen en ik mijn hoofd een beetje leeg maakte, begon ik over alle mogelijke redenen na te denken waarom ik gewoon niet geïnteresseerd leek te zijn in de “goede jongen”. En nu ben ik hier, met een lijst van de meest voorkomende redenen. Ik weet zeker dat je het zult herkennen, dus laten we eens een kijkje nemen!

6 redenen waarom je gewoon niet geïnteresseerd bent in de goede jongen

1. Je verveelt je snel

Ten eerste, lijkt daten met een goede jongen je misschien niet erg interessant. Maar waarom niet? Dat komt omdat aardige jongens de dingen altijd onder controle willen houden. Dus alles zal waarschijnlijk altijd dezelfde, koude en vredige sfeer hebben, en er zullen geen grote veranderingen in de routine zijn.

Het is natuurlijk veel beter voor je geestelijke gezondheid om zo’n relatie te hebben. We zullen het echter waarschijnlijk niet interessant genoeg vinden om er een lange tijd in te blijven zitten. Ik weet dat het verkeerd voelt om een rustige relatie saai te vinden, maar het komt vaker voor dan je denkt.

We hebben wat veranderingen en leuke activiteiten nodig, maar goede jongens houden van dezelfde routine, omdat het hen een veilig gevoel geeft. En dat is meestal een van de meest voorkomende redenen waarom meisjes in plaats daarvan voor de slechteriken gaan.

2. Hij draait er steeds omheen

Aangezien je hier vandaag bent, neem ik aan dat er een goede jongen is die je leuk vindt, en je voelt je schuldig omdat je hem niet leuk vindt. Maak je geen zorgen, ik snap je helemaal. Een van de dingen die me het meest irriteerde was dat hij er altijd omheen draaide.

We hadden vroeger afspraakjes. Ik wist dat hij me leuk vond, maar hij was er nooit open over. Hij was de hele tijd te aardig, en hoewel ik wist dat hij gevoelens had, wilde ik hem dat toch horen zeggen.

In plaats daarvan zei hij dingen als “App me als je weer iets samen wil doen,” “Laat me weten of je deze week vrij bent” of “Hier is mijn nummer, dus voel je vrij om me te appen wanneer je maar wilt.”

Meisjes willen niet alles zelf hoeven doen. We moeten weten dat een man geïnteresseerd is door hem moeite te zien doen. En als hij altijd wil dat wij de eerste stap zetten zodat hij een afwijzing vermijdt, dan verliezen we al snel onze interesse.

3. Hij is een pleaser

Het is echt leuk om iemand te hebben die altijd zal proberen om je dromen waar te maken. Daten met een pleaser is echter niet echt iets waar meisjes enthousiast over lijken te zijn. Het voelt gewoon als te veel, en ‘te veel’ is nooit een goede zaak.

Het probleem is dat aardige jongens de neiging hebben om iets te geven als je ze niet eens om iets vraagt. En als je dan niet op hun acties reageert, raken ze gekwetst.

Ze geven meestal te veel, zodat ze complimenten en waardering krijgen. Dat is niet iets wat we willen. We willen iemand die dingen doet omdat hij van ons houdt, en niet alleen om zichzelf een beter gevoel te geven.

4. Je bent het gewend om een giftige relatie te hebben

Ik heb het gevoel dat we hier niet genoeg over praten, maar een gezonde relatie hebben na maanden of jaren in giftige relatie te hebben doorgebracht, komt gewoon anders binnen. Veel mensen zouden denken dat het als een opluchting voelt en alsof de wereld eindelijk perfect is, maar het voelt eigenlijk niet zo.

We zijn ons ervan bewust dat we ons gezegend moeten voelen dat we eindelijk een man hebben gevonden, die geen onnodig drama en problemen zal veroorzaken, maar het voelt soms gewoon raar aan. Het voelt alsof je alle problemen mist, hoe erg het ook klinkt.

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige die er zo over denkt. Het komt eigenlijk veel vaker voor dan waar mensen over praten.

5. Aardige jongens worstelen soms met grenzen

Een goede jongen zal altijd proberen om alles in de relatie perfect te maken. Maar hij zal het feit vergeten dat niets in deze wereld 100% perfect kan zijn, en dan kan het ertoe leiden dat hij een beetje met grenzen worstelt.

Maar wat bedoel ik daarmee? Aardige jongens gebruiken graag leuke gebaren zodat ze aan het eind van de dag kunnen krijgen wat ze willen. Zelfs als het betekent dat het je een ongemakkelijk gevoel geeft. Dat komt omdat ze denken dat één goede daad ook in één goede daad van jou moet resulteren.

6. Hij is perfect, maar hij is niet perfect voor jou

Tot slot, het maakt niet uit hoe vaak je mensen om je heen hoort zeggen dat hij perfect is, je moet je er gewoon van bewust zijn dat hoewel het misschien waar is, het niet betekent dat hij perfect voor jou is.

Maak je dus geen zorgen. Je kent jezelf het beste en als je geen zin hebt om met hem uit te gaan, dan hoef je jezelf niet te dwingen omdat je weet dat hij een goede jongen is. Er is zeker iemand die een perfecte mix is van alles wat je nodig hebt. Dus wacht nog iets langer.