Skip to Content

De Echte Betekenis Achter De “Ik Hou Van Je” Van Een Narcist

De Echte Betekenis Achter De “Ik Hou Van Je” Van Een Narcist

Het daten van een narcist kan je leven echt verpesten. Het vernietigt je gevoel van eigenwaarde en het duurt lang voordat je hersteld bent. Maar wat ze ook tegen je doen of zeggen, je moet nooit geloven wanneer een narcist “Ik hou van je” zegt.

De waarheid is dat de hele wereld van een narcist om hemzelf draait. Hij is niet in staat om van iemand anders dan van zichzelf te houden.

En zijn definitie van liefde is giftig, gevaarlijk en ongezond. Het lijkt op geen enkele manier op wat ware liefde eigenlijk is.

Ik weet dat je behoorlijk wat narcistische vriendjes hebt gehad en ze een miljoen keer hebt horen zeggen dat ze van je houden. Zelfs als zijn hoofd hem vertelt dat hij van je houdt, spreekt hij nooit echt vanuit zijn hart.

Dus ik ben hier om je te helpen ontcijferen wat hij echt bedoelt als hij “Ik hou van je” zegt.

1. Ik hou van je, omdat ik je van alles de schuld kan geven

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

Een klassiek kenmerk van alle narcisten is dat ze graag weglopen voor verantwoordelijkheid.

Ze kunnen de druk niet aan om te weten dat het hun schuld is dat er iets ergs is gebeurd. Ze voelen zich nooit schuldig over de dingen die ze tegen je hebben gedaan of gezegd.

Wat je narcist in plaats daarvan zal doen, is jou de schuld geven en een scenario creëren waarin jij de schuldige bent. Hij zal ervoor zorgen dat jij eruitziet alsof je de gek bent en een vrouw die te veel van hem verwacht.

Dat is de reden waarom hij zoveel van je houdt. Hij is er dol op om spelletjes met je hart en geest te spelen en zal je altijd dwingen om je eigen gezond verstand in twijfel te trekken.

Zijn strategie is om je te gaslighten en alle verantwoordelijkheden van het leven op jouw schouders te leggen. Voordat je het zelfs maar beseft, zal hij je de schuld geven van al zijn mislukkingen en van de keren dat hij niet gelukkig met je was.

En waarom is dat? Omdat hij zich door jou bedreigd voelt, omdat hij weet dat jij beter bent dan hij. Hij voelt zich eigenlijk inferieur aan jou en wil jouw superioriteit omverwerpen.

2. Ik hou van de macht die ik over je heb

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

De meeste narcisten zullen zich aan hun partners vastklampen, omdat ze het prettig vinden om het gevoel van superioriteit over hen te hebben. Dus, wat is de betekenis achter het “Ik hou van jou” van een narcist? Nou, hij vindt het geweldig hoe geschikt een slachtoffer voor hem is.

Het hebben van macht over jou geeft hem de broodnodige ego-boost waar hij elke dag naar verlangt. Het is alsof hij een verslaafde is en jij zijn drug. Hij vindt het geweldig dat hij je kan manipuleren door te denken dat je op alle mogelijke manieren onder hem staat.

Hij vindt het heerlijk om met je emoties te spelen, zodat hij het gevoel heeft dat hij de baas is.

3. Ik hou van de manier waarop jij van mij houdt

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

Een andere verborgen betekenis achter het “ik hou van je” van een narcist is dat hij houdt van de manier waarop je voor hem zorgt en hem behandelt. Hij geniet ervan om in alle opzichten bewonderd en gewaardeerd te worden.

Daarom zal hij je niet verlaten totdat jij het eerst afbreekt.

Hij vindt het heerlijk om in een relatie te zijn waarin jullie allebei HEM prioriteit geven en je liefde voor HEM delen. Opofferingen maken en laten zien dat je onvoorwaardelijk van hem houdt, is je dagelijkse taak als je een relatie met een narcist hebt.

En hij zegt dat hij van je houdt, omdat je hem je hele ziel en zaligheid geeft terwijl je er niets voor terugvraagt. Je compenseert zijn gebrek aan eigenliefde.

4. Ik vind het heerlijk om je je waardeloos te laten voelen

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

Alle narcisten zijn pessimistische en ronduit vreselijke mensen. En ondanks hun schijnbaar opgeblazen ego, hebben ze eigenlijk geen goede mening over zichzelf.

Ook al lijken ze van buitenaf vol zelfvertrouwen en eigenliefde te zijn, ze verdrinken eigenlijk in hun eigen onzekerheden.

Een andere manier waarop een narcist zijn ego een boost kan geven en zich beter over zichzelf kan voelen, is door jou het gevoel te geven dat je waardeloos bent. Hij geniet ervan om zijn slachtoffer neer te halen.

Alleen als hij weet dat je inferieur aan hem bent, dan heeft hij een gevoel van eigenwaarde. Hij moet zijn zelfbeeld op de een of andere manier verbeteren en de gemakkelijkste manier voor hem om dit te doen, is door je het gevoel te geven dat je niet goed genoeg voor hem bent.

Hij zal altijd je onzekerheden en tekortkomingen benadrukken om zichzelf groter en beter te laten voelen dan jij.

5. Ik hou van je, omdat ik je nodig heb

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

Het ding met narcisten is dat ze hun uiterste best zullen doen om je te bewijzen dat jij hem nodig hebt, terwijl het in werkelijkheid andersom is.

Hij zal je laten geloven dat je zonder hem aan je zijde niet in het leven zou slagen en dat je nooit iemand beter zou vinden.

Maar de waarheid is dat een narcist jou echt nodig heeft. Hij heeft je nodig zoals de lucht die hij inademt en dat is het laatste wat hij wil dat je beseft.

Je geeft zin aan zijn leven en je geeft hem een goed gevoel over zichzelf. Jij bent degene die hem compleet maakt. Daarom kan een narcist nooit echt van je houden.

6. Ik hou van je als een bezit

De Echte Betekenis Achter De Ik Hou Van Je Van Een Narcist

Hij wil niet weten hoe je je voelt of wat je mening over een bepaalde kwestie is. Hij zal niet aan je behoeften voldoen of je oproep beantwoorden wanneer je hem nodig hebt.

In wezen ziet hij je niet als een echt persoon met haar eigen gevoelens en vrije wil. In plaats daarvan ziet hij jou als een hulpmiddel waarmee hij zijn ego kan voeden en hij houdt van jou als een kostbaar bezit dat hij moet hebben.

Jij bent zijn trofee en iets dat alleen van hem is.

De liefde van een narcist is altijd egoïstisch. Hij vindt het niet erg als jij niet blij met hem bent, zolang je hem maar kunt helpen om zich goed over zichzelf te voelen.

PinFlight Image