Skip to Content

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis? 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis? 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

“Moet ik mijn ex vertellen dat ik hem mis?”

Hoe vaak heb je jezelf die vraag al gesteld? Je weet dat je dat niet zou moeten doen, maar je kunt ook voelen hoe je hart naar hem toegetrokken wordt.

Relaties gaan om vele redenen stuk. Soms eindigen ze gewoon, omdat je je realiseerde dat je niet goed voor elkaar was of dat je gewoon een fout hebt gemaakt door die persoon ooit een kans te geven.

Oké, misschien ben je niet zo dramatisch, maar laten we eerlijk zijn, het is niet ongewoon om te ervaren.

Gedurende je leven zul je veel verschillende mensen hebben die komen en gaan. Dus als iemand speciaal genoeg is om je die persoon te herinneren, zelfs jaren nadat je uit elkaar bent gegaan, dan weet je dat het iets is dat je niet zomaar los kunt laten.

En wanneer je social media in het spel brengt, dan herinnert het ons eraan wat we hadden kunnen hebben.

Je ziet een foto van hem en denkt aan hoe hij je in zijn armen hield en hoe het voelde om hem te kussen. Het is zeker niet gemakkelijk om daar overheen te komen.

Elke vrouw heeft de neiging om haar ex te stalken na de breuk en zichzelf aan alles te herinneren. En dat maakt haar alleen maar ongelukkiger.

Dus nu komt de vraag: moet je je ex echt vertellen dat je hem mist? Of moet je deze drang om contact met hem te zoeken gewoon negeren?

Wanneer kan ik mijn ex vertellen dat ik hem mis?

Het antwoord is volmondig NEE. Maar soms is het niet zo zwart-wit, toch?

Dus moet je je ex vertellen dat je aan hem hebt gedacht?

Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat je je ex terug wilt. Het betekent gewoon dat je erover denkt om een app te sturen en dan te kijken hoe het verder gaat.

Maar wees even eerlijk tegen jezelf. Als je na een tijdje je ex-vriend voor het eerst appt, dan hoop je vrijwel zeker dat hij je net zo graag terug wil als jij hem.

Als je op goede voet uit elkaar bent gegaan, dan krijg je misschien zelfs een positieve reactie.

Als je niet zeker weet of je door moet gaan met dit idee van jou, lees dan verder. We helpen je te bepalen wanneer het oké is om dit aan je ex te vertellen en wanneer dit alleen maar tot meer liefdesverdriet zal leiden.

1. Je bent vrijgezel

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Appen met je ex terwijl je een relatie hebt, is helemaal uitgesloten. Het spijt me, maar dat is vreselijk om je huidige partner aan te doen en deze gedachten die je hebt zijn respectloos voor hem en je relatie.

Als je merkt dat je aan je ex-vriend denkt terwijl je met een andere man bent, dan moet je deze huidige relatie zeker opnieuw evalueren.

Je kunt niet verwachten dat je partner bij je is, terwijl hij zich totaal niet bewust is van de gedachten die door je hoofd gaan.

Aan de andere kant, als je single bent, dan is het helemaal prima. Je hebt aan niemand een morele verplichting. Als je besluit om met je ex te communiceren, dan gaat het alleen om jullie twee. Je breekt niemands hart in het proces.

2. Hij is vrijgezel

Voordat je besluit om je ex te vertellen dat je hem mist, moet je zeker weten dat hij ook vrijgezel is.

Is hij dat? Heb je solide bewijs dat hij geen relatie heeft waar jouw betrokkenheid met hem het in gevaar kan brengen? Nee? Dan ben je weer een stap dichter bij een gesprek met hem.

Als hij een relatie heeft, dan moet je hem echt niet appen. Zelfs als je denkt dat hij op je zou kunnen reageren, met je zou praten en je zou ontmoeten.

Je moet zijn nieuwe relatie respecteren, want je zou toch niet willen dat je nieuwe man zijn ex achter je rug om appt? Je zou er kapot van zijn. Je bent beter dan dat. Je wilt op dit punt toch geen stoker in een relatie zijn?

Als je hem appt, dan wil je niet de reden zijn dat hij het met zijn huidige vriendin uitmaakt. Dat kan alleen maar slecht aflopen, omdat hij je later kwalijk kan nemen voor wat je hem en zijn vriendin hebt aangedaan.

Dus als hij niet vrijgezel is, denk er dan niet eens over na. Hij verdient het om verder te gaan met zijn leven.

3. Hij was de juiste persoon op het verkeerde moment

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Soms ontmoeten we iemand en weet je dat hij de juiste persoon is. Je kunt het met elke vezel van je wezen voelen en gewoon weten dat jullie twee bedoeld waren om samen te zijn.

Dat is helemaal mogelijk. Soms verschijnt die speciale persoon echter op het verkeerde moment in je leven.

Ofwel omdat je probeert uit te zoeken wie je bent ofwel omdat je aan je carrière werkt. Het kan ook zijn dat je niet wist wat je wel en niet wilde van een relatie toen je erin stapte. Jullie waren toen allebei in de war, dus het was niet het juiste moment voor jullie twee.

Als je nu zou daten, dan weet je zeker dat de dingen anders zouden zijn. Je weet wat je wilt, je hebt alles uitgevogeld en bent klaar om je aan hem te binden.

Als hij je wil, dan zou hij de beste versie van jou krijgen. Het enige dat op dit moment tussen jullie twee staat, is slechts één telefoontje. En als het je lukt om hem weer een deel van je leven te maken en weer contact met hem te maken, dan zou je de mooiste relatie ooit kunnen hebben.

Laten we hopen dat hij net zo bereid is om met je te praten en je een tweede kans te geven.

4. Jullie hebben nooit een grote discussie gehad

We hebben allemaal gehoord van de perfecte koppels die gewoon uit het niets uit elkaar gaan. We hebben ze nog nooit ruzie zien maken en ook geen grote discussie zien hebben. Al hun waarden waren op elkaar afgestemd en ze wilden altijd dezelfde dingen in het leven.

Als jij en je ex dat waren, zou je dan niet eens moeten nadenken of je je ex moet vertellen dat je hem mist? Je hebt het volste recht om hem te appen en te kijken of hij met je af wil spreken.

Kijk terug op je relatie. Hebben jullie ruzie gehad over belangrijke zaken zoals kinderen, huwelijk en jullie morele waarden? Dan is de kans klein dat zijn mening over deze onderwerpen is veranderd. Waarschijnlijk denkt hij er nog hetzelfde over als voorheen.

Je moet er niet zomaar van uitgaan dat de tijd hem heeft geholpen om zich sommige dingen te realiseren als jij over deze onderwerpen ook niet van standpunt bent veranderd.

Je kunt niet verwachten dat iemand voor jou verandert. Als je zulke enorme argumenten had, dan ben je waarschijnlijk beter af in je eentje. Zoek hem niet op als je hem niet kunt accepteren zoals hij was.

Als je echter altijd op dezelfde pagina zat, dan is de kans groot dat het weer goed komt.

5. Hij staat open om van je te horen

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

We hebben allemaal van die exen gehad die ons maar al te graag op elk social-mediaplatform blokkeerden en hun nummer zo snel mogelijk veranderden na de breuk. Zo iemand staat allesbehalve open om met je te praten.

Als je ex echt heeft besloten om alle contact met je te verbreken (en we hebben het niet over de geen contact regel), dan moet je hem niet lastig vallen. Hij wil duidelijk niet met je praten en dat moet je respecteren.

Maar er zijn gevallen waarin jij en je ex niet echt iets hebben gedaan om te voorkomen dat de ander contact met je opneemt. In dit geval zou je zelfs kunnen zeggen dat je ze gerust mag appen en kijken hoe het gaat.

Misschien wil je een paar weken wachten voordat je contact met hem opneemt als je net uit elkaar bent. Je moet jezelf echt wat tijd gunnen om over dingen na te denken. Word niet die aanhankelijke ex-vriendin die zich helemaal op haar ex stort voordat het stof zelfs maar is neergedaald.

Geef jezelf en hem wat tijd om over dingen na te denken en stuur hem dan een app om te zien hoe het met hem gaat. Als hij klaar is om met je te praten, dan kun je de “Ik mis je” bom laten vallen.

6. Jullie hebben het over iets stoms uitgemaakt

Je weet net zo goed als ik dat te veel stellen tegenwoordig vanwege domme dingen uit elkaar gaan. Toegegeven, ze blijven ook om stomme redenen bij elkaar, maar daar hebben we het nu niet over.

Er zijn momenten waarop je ruzie krijgt over iets dat zo triviaal is, dat het lijkt alsof je de persoon met wie je bent niet eens kent. Dat is wanneer je besluit om je eigen weg te gaan en voorgoed uit elkaar te gaan. Hoe is dat eerlijk tegenover de eens zo gelukkige relatie waar je zoveel moeite in hebt gestopt?

Als je heel moeilijke tijden hebt doorgemaakt, dan zouden deze kleine dingen niet de reden moeten zijn dat je uit elkaar gaat.

Dus nu je je realiseert dat je de dingen niet had moeten afbreken vanwege zoiets stoms, mis je hem. Je wilt je met hem verzoenen en begrijpen waarom jullie de dingen niet hebben kunnen oplossen zoals jullie voorheen deden.

Natuurlijk is het verwarrend. Als ik in jouw schoenen stond, zou ik mezelf ook afvragen of ik mijn ex moet vertellen dat ik hem mis. Ik zou net zo terughoudend zijn als jij.

Als je zeker bent van je compatibiliteit en je genoeg zelfvertrouwen hebt om na alles de eerste stap te zetten, dan is er echt geen reden om dat niet te doen. Jij kent je ex tenslotte beter dan wie dan ook.

7. Er is iets veranderd

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Als ik in jouw positie was, dan zou ik zeker lang en diep nadenken over het appen van mijn ex als er geen significante veranderingen zijn. Als je je ex vertelt dat je hem mist, dan moet er een zekere garantie zijn dat hij er geen spijt van zal hebben om met je te praten.

Een voorbeeld dat opkomt, is als je een langeafstandsrelatie had en het uitging, omdat het voor jullie beiden te moeilijk was om ermee door te gaan. We weten allemaal hoe verschrikkelijk het is om van iemand te houden die zo ver bij je vandaan is.

Maar als je sindsdien bent verhuisd naar de stad waar je weet dat hij woont, dan is dit het moment om hem te appen en het hem te laten weten. Of als hij bij jou in de buurt is komen wonen. Dit zijn enorme veranderingen die nieuwe deuren voor je relatie kunnen openen.

Als dit echt het geval is in je relatie, dan heb je de mogelijkheid om aan alles te werken. Je kunt hem een app sturen om te zeggen dat je hebt gezien dat hij naar dezelfde stad is verhuisd en vragen of hij af wil spreken.

Als hij ermee instemt om je te zien, dan betekent dit niet noodzakelijk dat hij je terug wil, maar het betekent wel dat hij je een kans geeft om hem te overtuigen.

Verpest je kans dus niet. Dit is zeker een geval waarin je contact met hem kunt opnemen.

Zelfs als er iets anders is veranderd dat je relatie aanzienlijk zou kunnen verbeteren, moet je hem bellen. Waarom nog wachten? Wat kun je verliezen door hem te appen?

Hoe vertel ik mijn ex dat ik hem mis?

Als bovenstaande criteria van toepassing zijn, dan kun je zeker overwegen om met je ex te gaan praten. Maar als dat niet zo is – als je vermoedt dat hij een relatie heeft of dat hij niet met je wil praten, dan kan dat alleen maar averechts werken.

Nu je weet dat al het andere is geregeld, pak je je telefoon, want we hebben wat werk te doen! Er zijn dingen die je zou kunnen doen om je ex te vertellen dat je hem mist en ik zal er bij elke stap voor je zijn.

1. App hem een grappige meme

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Je kunt niet echt fout gaan met deze. Of je nu net uit je geen contact fase komt of als je al een tijdje niets van elkaar hebt gehoord, je kunt nog steeds gewoon in zijn PM’s springen met een grappige meme. Wie lacht er niet graag om domme dingen?

Het is een beetje een veilige gok, vooral als je zijn gevoel voor humor heel goed kent. Als je met zekerheid kunt zeggen dat hij erom zal lachen, ga je gang en stuur het.

Op deze manier begin je je interactie luchtiger en kun je eerst samen lachen. Het zal je helpen om een deel van de angst die je voelt kwijt te raken en je ook laten zien hoe open hij staat om met je te communiceren.

Hoe het ook zij, laat de dingen in hun natuurlijke tempo gaan en kijk wat er gebeurt. Hij kan je antwoorden met een eigen meme, hij kan er om lachen en er commentaar op geven, of hij kan het gewoon negeren. Wat er ook gebeurt, je krijgt de kans om te zien hoe je verder moet.

Als hij ervoor kiest om je te negeren, dan moet je het niet eens meer proberen. Het kan hem duidelijk niet meer genoeg schelen. Als hij echter lacht, of als hij je een meme terugstuurt, dan heb je een duidelijke opening voor een echt gesprek.

Dit is het moment waarop je hem kunt vertellen hoeveel je hem hebt gemist.

2. Herinner hem aan een gelukkige herinnering

De kans is groot dat je social media-accounts je herinneren aan een herinnering van een jaar of twee geleden en dat kan je helpen om een gesprek op gang te brengen. Misschien wil je een screenshot van die herinnering maken en naar hem sturen. Op deze manier heb je de beste manier om in zijn PM’s te glippen zonder een engerd te lijken.

Soms zou je dagen of zelfs weken kunnen wachten tot Instagram je herinnert aan een verhaal dat je jaren geleden op die exacte dag hebt gepost. Daarom kon je ook een mooie foto van jullie twee opgraven, waar jullie gelukkig waren en plezier hadden.

Stuur die foto naar hem en zet er een mooi onderschrift bij. Zeg hem dat je die tijd mist en dat het geweldig is dat je deze foto’s nog hebt.

In dit geval zal hij je waarschijnlijk antwoorden. Vooral als hij openstaat om met je te communiceren.

Zoiets vraagt wat meer moed, omdat je op deze manier heel kwetsbaar bent. Je vertelt hem automatisch dat je die foto’s nog steeds vasthoudt en dat je nog steeds teruggaat naar die herinneringen.

Ben je bereidt om hem nu zoveel inzicht in je geest te geven? Vind je het oké om hem je kwetsbare kant te laten zien?

Als het antwoord ja is, dan zul je zeker een emotionele reactie van hem krijgen. Hij zal niet kunnen negeren dat zijn hart overslaat bij het zien van je naam die op zijn telefoon verschijnt, evenals de bijbehorende foto.

3. Verschijnen op plaatsen die hij bezoekt

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Ik vind dat je je ex persoonlijk moet vertellen dat je hem mist als je zelfverzekerd genoeg bent om gewoon naar hem toe te lopen en met hem over alles te praten. Als je denkt dat hij je gewoon negeert en vernedert, dan is hij zeker niet de man die je in je leven wilt hebben.

Maar de reactie die hij je geeft zal vanaf dat moment zeker de toon zetten.

Dus is er een kans dat je erachter kunt komen waar hij het vaakst uitgaat? Weet je zeker dat hij er zal zijn?

Als ik zeg dat je gewoon naar een plek als deze moet gaan, dan bedoel ik dus niet dat je naar zijn kantoor moet gaan. Dat is gewoon griezelig.

Maar als je weet dat hij in een café werkt, dan kun je daar net zo goed langsgaan en een praatje met hem maken. Het hoeft niets ernstigs te zijn. Je kunt het zelfs uitspelen en zeggen dat je niet wist dat hij daar werkte.

Dit is het perfecte moment om het gesprek op gang te brengen en hem te vertellen dat je hem mist. Je kunt hem zelfs vragen of hij zin heeft om een keer iets met je te gaan drinken. Dit is je perfecte kans om te zien waar jullie twee op dit punt staan.

4. Vertel hem dat je hem ergens hebt gezien

Een leugentje om bestwil doet niemand kwaad, toch?

Als ik me af zou vragen of ik mijn ex moest vertellen dat ik hem mis, dan zou ik hem zeker eerst proberen te zien om mezelf ervan te overtuigen dat ik hem echt mis. Ik zou niet willen dat het slechts een vluchtig moment van aantrekking is dat ons hart nog een keer zal breken.

Dus als je kunt, probeer dan in een bepaalde buurt rond te lopen, zodat je hem gegarandeerd ziet. Probeer hem tegen het lijf te lopen en het te laten lijken alsof het volkomen per ongeluk was.

Als je dat niet kunt, dan kun je er net zo goed over liegen. Vertel hem dat je hem ergens in de stad hebt gezien, maar zorg ervoor dat hij daar echt is geweest en niet op dat moment op reis was. Dat zou gênant zijn.

Stuur hem een app waarin je zegt dat je naar hem toe wilde komen om gedag te zeggen, maar dat je niet wist of hij na alles nog met je wilde praten.

Op basis van zijn reactie kun je verder. Als hij positief reageert, dan kun je hem vertellen dat je hem hebt gemist. Maar als hij je negeert of niet eens wil erkennen hoe lief dat is, dan heb je niets meer om voor te vechten.

5. Wees er brutaal over

Moet Ik Mijn Ex Vertellen Dat Ik Hem Mis 7 Tekenen Dat Het De Moeite Waard Is

Wie houdt je tegen om rechtstreeks contact met hem op te nemen en hem te vertellen dat je hem mist? Niemand kan je vertellen wat je wel of niet moet doen, dus aan het eind van de dag kun je net zo goed de knoop doorhakken.

Blijf niet gewoon zitten wachten tot hij de memo krijgt. Hij moet begrijpen hoe je je voelt, dus waarom zou je je tijd aan het spelen van domme spelletjes verspillen waar hij wel of niet doorheen kan kijken?

Je maakt het jezelf alleen maar moeilijker. In plaats daarvan, raap de moed bij elkaar, doe je mond open en vertel hem wat er aan de hand is. Als je dat niet doet, dan verlies je misschien die ene goede man aan wie je zo lang vastzat.

Je weet dat het voor jullie twee nog geen tijd is om uit elkaar te gaan, maar hij gelooft misschien dat het voor altijd voorbij is. Waarom laat je die arme man dat geloven? Wees in ieder geval eerlijk tegen jezelf en tegen hem. Wees eerlijk over alles en kijk hoe de dingen zich ontvouwen.

PinFlight Image