Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Iemand Achternazit Die Je Nooit Gelukkig Zal Maken

6 Tekenen Dat Je Iemand Achternazit Die Je Nooit Gelukkig Zal Maken

De meesten van ons brengen op zijn minst een deel van ons leven door met iemand achternazitten die ons nooit gelukkig zal maken. Waarom doen we dat onszelf aan – het is een waar mysterie!

Misschien komt het omdat we altijd graag mensen het voordeel van de twijfel geven. Misschien geloven we dat die persoon zal veranderen. Dat hij op een dag wakker wordt en plotseling besluit om van ons te houden. En ons te behandelen zoals we verdienen.

Of misschien komt het omdat we ons er totaal niet van bewust zijn dat we in feite meer verdienen van het leven dan wat we onszelf voortdurend voorschotelen.

Het is een bittere pil om te slikken. Wetende dat we iemand achternazitten en tijd verspillen aan de liefde die nooit bedoeld is om met de hoofdletter “L” te worden geschreven.

Maar hoe kun je weten dat die man die je achternazit niet voor jou bedoeld is en je nooit gelukkig zal maken? Hier zijn 6 tekenen om je te helpen dat mysterie op te lossen.

6 tekenen dat je iemand achternazit die je nooit gelukkig zal maken

6 Tekenen Dat Je Iemand Achternazit Die Je Nooit Gelukkig Zal Maken

1. Je bent nooit zijn prioriteit

Het is alleen maar eerlijk om aan te nemen dat de persoon in wie we geïnteresseerd zijn, en aan wie we de hele tijd prioriteit geven, ons uiteindelijk ook hun prioriteit zal maken. Natuurlijk hoeven we niet de nummer één op hun lijst te zijn. Het is echter absoluut noodzakelijk om in de eerste top drie te staan.

Als een man met wie je wilt zijn geen interesse in je toont. En over het algemeen alles doet om je te laten weten hoe onbelangrijk je voor hem bent – vertrouw hem en zijn acties dan!

Dit soort man zal nooit in staat zijn om je gelukkig te maken. En je jaagt alleen maar iets na dat verondersteld wordt te worden losgelaten.

Een man die je echt leuk vindt, zal er alles aan doen om je regelmatig te zien of te horen. Hij zal geen slappe excuses maken en je telefoontjes vermijden. En hij kan zelfs andere verplichtingen opofferen, zodat hij nog een paar uur met jou door kan brengen.

Totdat je dit hebt en dezelfde energie voelt die jij geeft, neem dan geen genoegen met minder!

2. Wanneer jullie samenzijn, doet hij geen moeite om je te leren kennen

Ik denk dat elk meisje in deze positie heeft gezeten, minstens één keer in haar leven (zo niet meer, helaas).

Ze zou zich klaarmaken voor een date, een chique outfit aantrekken, haar haar en make-up doen, naar een podcast luisteren over hoe je indruk kunt maken op een man op een date en uiteindelijk echt teleurgesteld worden. Waarom? Omdat haar date letterlijk geen vinger uitstak!

Zij zou degene zijn die al het praten deed. Verschillende persoonlijke vragen zou stellen en proberen om hem op een dieper niveau te leren kennen. En hij zou er zijn, gewoon aanwezig. Hij zou beantwoorden wat hem werd gevraagd (halfslachtig), en in ruil daarvoor zou hij nauwelijks dezelfde vragen stellen.

Als je het gevoel hebt dat je zogenaamde dates met de man die je achternazit er zo uitzien, dan raad ik je aan om hem te dumpen.

Je verdient een man die geïnvesteerd zal zijn in wat je zegt en geïnteresseerd in alles wat met jou te maken heeft.

Je verdient het om naar je favoriete kleur, film of de gewenste manier waarop je je eieren ‘s ochtends lekker vindt te worden gevraagd. En je verdient het om naar je favoriete boek te worden gevraagd en je er elk detail over mag vertellen.

Je verdient het om door iemand echt interessant gevonden te worden.

3. Je hebt altijd het gevoel dat je indruk op hem moet maken

Ik worstelde hier altijd mee toen ik met een man was waarvan ik nooit wist dat ik hem achternazat. Er was altijd dat onverzadigbare gevoel van niet goed genoeg te zijn. Of in het algemeen genoeg te zijn.

Ik dacht altijd, “Als ik dit aan mezelf verander, dan zal hij me leuker vinden.” Of “Als ik dit doe, dan zal hij me zeker meer waarderen.”

Maar het trieste was dat hij, zelfs na al die veranderingen, nog steeds niet onder de indruk was. Het maakt niet uit hoeveel veranderingen in mijn uiterlijk, persoonlijkheidskenmerken of voorkeuren ik aanbracht, ik was nog steeds niet genoeg.

Ik realiseerde me al snel dat het probleem nooit in mij zat. Hij hield gewoon niet genoeg van me om me te accepteren voor wie ik was.

En die behoefte om indruk te maken op een man die duidelijk nooit bedoeld was om me gelukkig te maken, vloeide voort uit het feit dat ik iemand achternazat die nooit door mij gevangen wilde worden.

Dus, als je het gevoel hebt dat je uniekheid niet wordt gewaardeerd door een man met wie je aan het daten bent of met wie je probeert te daten – draai je dan gewoon om en vertrek.

4. Hij geeft je altijd slappe excuses waarom hij je slecht behandelt

“Sorry schat. Ik heb je al twee weken niet gebeld omdat ik het super druk had op het werk. Maar ik ben vanavond vrij als je naar mij toe wilt komen?”

Ja, nee! Berichtjes die laat op de avond worden verstuurd met slappe excuses voor slecht gedrag zijn wat mij betreft nooit een verontschuldiging.

Iedereen mag een fout maken. Ze zijn echter ook verplicht om zich op de juiste manier te verontschuldigen en niet hetzelfde opnieuw te herhalen. Elke vorm van mishandeling die eenmaal wordt uitgevoerd, kan als een vergissing worden beschouwd. Maar als het wordt herhaald, dan wordt het een bewuste beslissing!

Een man die niet bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen daden is zeker niet een man die je gelukkig zal maken. Herhaal dat op je weg uit zijn leven.

5. Hoe hard je het ook probeert, er verandert niets

6 Tekenen Dat Je Iemand Achternazit Die Je Nooit Gelukkig Zal Maken

Wanneer je constant probeert en werkt aan het verbeteren van jezelf en de ‘relatie’ waarin je je bevindt, wanneer je vergeeft en meerdere tweede kansen geeft, en er nog steeds niets verandert – dan is dat je teken dat je een schim achternazit.

Je verdient het om dezelfde hoeveelheid inspanning te voelen die jij in iets steekt. Als je dat niet bij hem krijgt, wat heeft het dan voor zin om het te proberen?

6. Jullie twee willen totaal verschillende dingen in het leven

Deze is vrij eenvoudig: als jij en de man die je achternazit compleet verschillende dingen in het leven willen (en je bent je daar van bewust), dan is het meer dan duidelijk dat hij je nooit gelukkig zal kunnen maken.

Hoe kan een man die niet in het huwelijk gelooft en nooit vader wil worden, ooit een vrouw gelukkig maken die dat allemaal wel wil? Het antwoord is: dat kan hij niet. Hoe eerder je het beseft, hoe eerder je er overheen komt.