Skip to Content

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

Trek je je aan wat andere mensen van je denken? Neem je de mening van andere mensen ter harte en laat je ze je leven beheersen en je humeur beïnvloeden?

Ja, ik zou kunnen zeggen dat dat niet goed is. Sta niet toe dat anderen zo’n macht over je hebben, of al die BS over hoe dat je in je eentje een sterke vrouw bent en je moet stoppen met het zoeken naar bevestiging van anderen om te gaan bloeien…

Maar nee, ik ga eerlijk zijn en zeggen dat ik je helemaal snap.

Ik snap je omdat ik ooit met diezelfde overweldigende constante behoefte aan bevestiging van andere mensen heb geworsteld. Ik had nooit vertrouwen in mezelf. Ik geloofde nooit dat ik intelligent, mooi of goed genoeg was, tenzij iemand anders het tegen me zei.

Sommige mensen zeggen dat het een gewoonte is, maar daar ben ik het niet mee eens. Gewoontes kunnen gemakkelijk worden doorbroken – dit is iets heel anders en veel moeilijker om vanaf te komen.

Ik kan niet zeggen dat ik mezelf van de ketenen van dat constante verlangen naar bevestiging-validatie heb bevrijd, maar ik heb zeker een manier gevonden om het te temmen en onder controle te houden.

Je volledig bewust zijn van je eigen waarde en geen bevestiging van iemand nodig hebben, is absoluut een van de beste en meest aantrekkelijke eigenschappen die een vrouw kan hebben.

Laten we samen door middel van enkele zeer eenvoudige stappen onze verlangens naar bevestiging temmen.

1. Accepteer jezelf zoals je bent

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

De waarheid is dat we allemaal enkele gebreken en onvolkomenheden hebben en dat niemand van ons helemaal perfect is.

Helaas worden we vaak door onze gebreken en die slechte kanten verblind en zijn we totaal niet in staat om die andere kant van ons te zien, die betere en heldere kant.

Om helemaal gelukkig te zijn en je lekker in je vel te voelen, moet je jezelf accepteren zoals je bent. Je moet elk deel van jezelf accepteren, hoe onvolmaakt het ook is.

2. Doe wat je gelukkig maakt

Jou. Jou. Jou. Alles in je leven zou om jou moeten draaien, en daarom zou je eigen geluk belangrijker voor je moeten zijn dan dat van iemand anders.

Je moet altijd naar je hart luisteren en dingen doen die je gelukkig maken. Je kunt nooit alle mensen tevreden stellen.

Er zullen altijd mensen zijn die het met je acties en keuzes eens zijn, terwijl er aan de andere kant altijd mensen zullen zijn die ze allemaal zullen veroordelen en je er slecht uit laten zien.

3. Stop alsjeblieft met je teveel te verontschuldigen

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

Ja, je moet sterk genoeg zijn om je fouten te accepteren en je oprechte excuses aan te bieden. Dat betekent echter niet dat je je voor alles wat je doet moet verontschuldigen.

Je moet je nooit voor dingen verontschuldigen die je niet als verkeerd beschouwt of voor dingen waar je geen controle over had.

4. Gebruik dagelijkse uitspraken van eigenwaarde

Een van de dingen die echt van invloed zijn op je behoefte aan bevestiging van anderen, is de manier waarop je met jezelf communiceert.

Als je nooit positief over jezelf praat, dan zal het je zeker slecht over jezelf doen denken, en je zult proberen om mensen te vinden die je de bevestiging geven die je nodig hebt.

5. Stop met jezelf steeds uit te leggen

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

Je bent niemand uitleg over je acties verschuldigd. Je bent een onafhankelijke vrouw, dus begin je zo te gedragen.

Zelfs als je soms een fout maakt, zelfs als je eigen keuzes en acties je in de verkeerde richting leiden, dan zou je er geen spijt van moeten hebben. Als anderen het niet leuk vinden of het er niet mee eens zijn, dan is dat hun probleem.

Kritiek, samen met advies van andere mensen, is altijd welkom, maar geef ze niet het recht om zich te veel met je leven te bemoeien.

Je leven is van jou en alleen van jou. Jij bent de enige die het recht heeft om het te beheersen. Sta altijd achter je woorden, je daden en je keuzes, hoe verkeerd ze voor anderen ook mogen klinken.

6. Geef je zelfvertrouwen een boost

Ik heb geleerd dat mensen die de behoefte hebben om bevestiging van andere mensen te zoeken om zich goed over zichzelf te voelen, enorme problemen met hun eigenwaarde hebben.

Daarom moet je altijd aan jezelf werken. Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen zijn in deze strijd twee zeer krachtige wapens.

Daarom moet je die gereedschappen slijpen. Je moet als je deze strijd wilt winnen en een sterke, onverschrokken en onafhankelijke vrouw wilt worden je kernvertrouwen opbouwen.

7. Het is tijd om je ogen van je onzekerheden af te houden

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

De waarheid is dat niemand van ons immuun is voor het vreselijke gevoel soms onzeker over onszelf te zijn.

Het is goed om je bewust te zijn van sommige van die niet-zo-perfecte delen van ons, maar in plaats van jezelf vanwege je onzekerheden te haten en toe te staan dat ze je een zwak persoon maken, zou je ze moeten omarmen omdat ze tenslotte ook een deel van jou zijn.

8. Soms is het nodig om het achtergrondgeluid te dempen

Er zullen altijd mensen zijn die denken dat ze het beter weten dan jij en die zich met je leven willen bemoeien of proberen het te beheersen.

Zie dat als onnodig geluid dat je moet dempen. Het is gewoon hun mening, het betekent niet dat het juist is. Luister naar je instinct.

Luister naar je hart en volg zijn verlangens, wat er ook gebeurt.

9. Marcheer op het ritme van je eigen drum

Dit Is Hoe Je Het Type Vrouw Wordt Dat Geen Bevestiging Nodig Heeft

Kies een pad dat je leuk vindt en blijf bij die keuze, wat er ook gebeurt. Blijf bij dat pad dat je voor jezelf hebt gekozen, zelfs als de hele wereld ervoor kiest om de andere kant op te gaan.

Dit is een beslissing die alleen moedige mensen kunnen nemen. Ik wil je waarschuwen, het zal niet altijd ideaal zijn.

Soms zal het leven veel citroenen op je pad gooien en proberen je tegen de vlakte te slaan en je te verslaan. Als dat gebeurt, verwacht dan niet dat anderen je vertellen wat je ermee moet doen.

Als dat gebeurt, als het leven citroenen naar je begint te gooien, pak ze dan stuk voor stuk op, voeg er een beetje wodka aan toe en maak een waanzinnige martini. Geniet van je cocktail met de heerlijke geur van overwinning.

PinFlight Image