Skip to Content

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Je relatie met een narcist is over en nu denk je dat je eindelijk rust hebt. Helaas, nadat je wordt gedumpt door een narcist zijn er nog een aantal dingen die je te wachten staan.

Het is niet hetzelfde als wanneer je een normale relatie verbreekt. Een narcist geeft namelijk alleen om zichzelf en ook na jullie breuk zal hij nog om je aandacht vragen.

De nasleep van een relatie met een narcist kan vaak nog langer duren dan de relatie zelf. Pas als hij klaar met je is, krijg jij eindelijk rust.

Het is dus altijd belangrijk dat je hem zo veel mogelijk negeert. Je moet niet toestaan dat hij na jullie breuk nog onderdeel zal uitmaken van je leven.

Alleen op die manier kan je voorkomen dat je nog veel langer dan nodig aan hem vastzit.

Houd er daarbij rekening mee dat een narcist je door en door kent. Daarmee bedoel ik dat hij precies weet wat je zwakke punten zijn.

In de tijd dat jullie samen waren heeft hij zich ontpopt tot een expert in alle onderdelen van je leven. Hij kent je routines, hij weet wat je eet, wie je ziet, waar je bang voor bent en jouw grootste geheimen zijn zijn grootste wapen.

Bereid je erop voor dat hij al deze dingen tegen je zal gebruiken om uiteindelijk als winnaar uit deze strijd te komen.

Hij zal niet rusten totdat jullie breuk jou volledig gebroken heeft. Pas op dat moment is het voor hem genoeg.

De strijd zal pijnlijk worden en er zullen momenten zijn dat je wil opgeven. Dit artikel zal je helpen om je voor te bereiden op wat er gebeurt nadat je wordt gedumpt door een narcist.

Vanaf nu ben jij hem altijd ten minste één stap voor.

Je bent gedumpt door een narcist en dit staat je te wachten:

1. Hij zal je blokkeren

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Na een breuk is het soms fijn om je ex nog even te stalken op sociale media of om hem af en toe een berichtje te sturen om te kijken hoe het gaat.

Meteen de eerste dag na jullie breuk zal je merken dat je berichten niet aankomen en dat al zijn profielen op sociale media opeens verdwenen zijn.

Over waarom narcisten dit doen zijn de meningen verdeeld. Sommige mensen denken dat ze zich proberen te behoeden voor een schuldgevoel.

Hij wil niet worden geconfronteerd met jouw verdriet, omdat hij bang is dat hij daar toch spijt van zal krijgen.

Anderen denken juist het tegenovergestelde. Hij geeft zo weinig om jou, dat hij in staat is om je van de ene op de andere dag uit zijn leven te wissen.

Als je nadat je bent gedumpt door een narcist juist geen contact zoekt, bestaat de kans dat je helemaal niet door zal hebben dat hij je heeft geblokkeerd.

Ook daar heeft een narcist een oplossing voor. Hij zal aan iedereen vertellen dat hij je geblokkeerd heeft.

Op die manier hoopt hij dat het bericht bij jou aan zal komen. Het is niet alleen de bedoeling dat jij zo alsnog gekwetst wordt, hij wil ook dat iedereen weet dat hij geen contact meer met je wil.

In sommige gevallen zal hij zelfs het verhaal verspreiden dat hij je heeft geblokkeerd omdat jij hem ook na de breuk nog bleef lastigvallen. Hij zal doen alsof jij hem niet los kan laten. Ook als dat helemaal niet waar is.

Tot slot is er nog een groep mensen die denken dat een narcist je blokkeert uit zelfbescherming. Hij weet dat hij het niet zal kunnen laten om jou nog berichten te sturen of om je profielen te bekijken. Uit voorzorg blokkeert hij je.

2. Je krijgt geen afsluiting

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Wanneer je een normale relatie verbreekt, heb je kort na de breuk altijd een periode van afsluiting. Als je wordt gedumpt door een narcist, ontbreekt dit moment volledig.

Afsluiting na een relatie is nodig om weer fatsoenlijk door te kunnen gaan met de rest van je leven.

Na een breuk blijf je namelijk altijd zitten met vragen over waarom de relatie niet gelukt is. De antwoorden op deze vragen kan je gebruiken om een eventuele volgende relatie wel te laten slagen.

Bij een gezonde relatie is er ook na de breuk nog ruimte voor een goed gesprek. Dat gebeurt niet altijd meteen, jullie hebben eerst even de tijd nodig om alles rustig te verwerken.

Op het moment dat jij en je ex gekalmeerd zijn en vrede hebben met de situatie, kunnen jullie op een liefdevolle manier terugkijken.

Dit werkt als een soort evaluatiegesprek waarbij jullie allebei feedback geven. Jij geeft bijvoorbeeld aan dat je ex niet genoeg tijd voor je vrij maakte en hij geeft aan dat jij te aanhankelijk was.

Het zijn niet altijd dingen die leuk zijn om te horen, maar uiteindelijk worden jullie er allebei een beter persoon van.

Wanneer je relatie met een narcist over is, zal je voor altijd met onbeantwoorde vragen blijven zitten. Nog jaren later kan je je afvragen wat je precies fout hebt gedaan.

Het kan hem namelijk helemaal niks schelen wat hij precies verkeerd heeft gedaan. Een echte narcist gelooft namelijk dat hij perfect is, waardoor hij dus helemaal nooit iets verkeerd doet.

Daarnaast geeft hij ook niks om jou. Het is voor hem totaal niet belangrijk dat jij uiteindelijk een beter persoon zal worden, dus hij zal zijn waardevolle tijd daar niet aan verspillen.

3. Je zal hem overal tegenkomen

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Aan het einde van een relatie heb je soms even de tijd nodig om bij te komen en dan is het fijn als je je ex niet de hele tijd hoeft te zien.

Wanneer je bent gedumpt door een narcist, zal die luxe niet voor jou zijn weggelegd. Hij wil namelijk voorkomen dat je hem vergeet, waardoor hij echt moeite zal doen om zichtbaar te blijven.

Dit is het toppunt van egoïsme, wat typisch is voor een narcist. Hij wil niet meer bij je zijn, maar hij zal niet toestaan dat je hem vergeet.

Hij zorgt ervoor dat hij daar is waar jij ook bent. Opeens staat hij in je favoriete café of zit hij ineens koffie te drinken in dat tentje naast je werk.

Hoe hij zich daar gedraagt? Dat hangt er vanaf. In de meeste gevallen zal hij zich heel casual gedragen.

Hij doet alsof het heel normaal is dat jullie elkaar op deze plek tegenkomen en verder besteedt hij niet te veel aandacht aan je. Verder dan, ‘hallo’ en ‘hoe gaat het’, zal jullie gesprek niet komen.

Voor hem is het enige doel dat jij hem niet zal vergeten, dus geeft hij precies genoeg aandacht om je te laten smachten naar meer.

In het andere geval kan hij ervoor kiezen om je compleet te negeren. Bij sommige vrouwen werkt dat namelijk heel goed.

Hij verwacht dat je hem later op de dag een berichtje zal sturen waarin heel duidelijk wordt dat je niet begrijpt hoe hij je zo kan behandelen.

Gun hem die overwinning niet. Als hij ervoor kiest om jou te negeren, doe jij ook gewoon alsof er niks aan de hand is.

Knoopt hij wel een gesprek met je aan, prima, dan doe je beleefd mee en ga je daarna weer verder met je dag.

4. Nadat je bent gedumpt door een narcist zal je de wereld heel anders zien

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Laten we eerlijk zijn, het is ontzettend vermoeiend om een relatie met een narcist te hebben. Je bent constant in een slecht humeur omdat hij je heeft bekritiseerd of op een andere manier heeft teleurgesteld.

Nadat je bent gedumpt door een narcist, zal je even de tijd nodig hebben om tot rust te komen. Jullie relatie was een soort achtbaan, waarin je ontzettend veel zelfvertrouwen bent verloren.

Je vrienden zullen je vertellen dat je niet meer dezelfde persoon bent als voorheen. Tijdens jullie relatie had je namelijk nooit meer echt zin om uit te gaan.

Hij vertelde je dat je niet leuk genoeg was of hij was jaloers op de tijd die je met vrienden spendeerde. Op een gegeven moment werd het gewoon makkelijker om maar thuis te blijven en daarom zag je je vrienden veel minder.

Je bleef achter in een soort bubbel met hem, waarin zijn waarheid de enige waarheid was. Na een tijdje nam je zijn negatieve wereldbeeld over.

Nu het over is tussen jullie, moet je weer even wennen. Hij zij bijvoorbeeld altijd slechte dingen over je vrienden.

Volgens hem zouden ze je niet echt leuk vinden, maar alleen gebruiken voor hun eigen voordeel. Al die tijd geloofde je hem en nu kom je erachter dat hij alles verzonnen had om jou voor hem alleen te kunnen houden.

Je hebt de gehele duur van jullie relatie onder zijn controle geleefd. Nu moet je weer leren hoe je het allemaal alleen doet. Je kan het wel, maar het heeft tijd nodig.

Nu maak je zelf je beslissingen en ben je zelf degene die bepaalt wat goed en slecht is. Nu je bent gedumpt door een narcist, gaat er een hele nieuwe wereld met oneindig veel mogelijkheden voor je open.

5. Nadat je bent gedumpt door een narcist zal je overal de schuld van krijgen

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Een relatie met een narcist is heel heftig en daarom lopen ze maar zelden op een goede manier af. De kans is groot dat je bent gedumpt door een narcist met een flinke ruzie.

Nu zit het niet in de aard van een narcist om de hand in eigen boezem te steken. Als er fouten zijn gemaakt, dan komen die van jouw kant.

Hij zal doen alsof hij geen andere keuze had dan bij je weg te gaan. Jij bent zo’n onuitstaanbaar persoon dat het onmogelijk was om bij je te blijven.

De grootste fout die jij op dit moment kan maken, is geloven dat hij gelijk heeft. Veel vrouwen zullen deze fout wel maken, omdat een narcist ontzettend goed is in het overtuigen van een ander.

Hij overtuigt niet alleen jou, maar iedereen in je omgeving ervan dat jij een slecht persoon bent.

Een narcist heeft in zijn eigen opinie namelijk nooit iets fout gedaan. Hij zal nooit verantwoordelijk zijn voor het stuklopen van een relatie, want hij is zo perfect dat het onmogelijk is dat iemand niet met hem wil zijn.

Het kan niet anders dan dat jij degene bent die ervoor heeft gezorgd dat het niet werkte tussen jullie.

Bepaalde slechte eigenschappen die jij hebt zullen door hem worden opgeblazen. Wanneer je bijvoorbeeld wel eens last hebt van een ochtendhumeur, zal hij doen alsof jij de hele dag lang niet te genieten bent.

Dat is heel slim van hem, want de mensen uit jouw omgeving zullen weten dat jij een ochtendhumeur hebt. Ze herkennen die eigenschap en daardoor zullen ze sneller geloven dat hij de waarheid spreekt.

Het beste wat je in deze situatie kan doen is je er niks van aantrekken. Tegen hem in gaan heeft geen zin, want je zal nooit je gelijk krijgen.

6. Hij kan opeens weer interesse hebben

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Een narcist accepteert geen ‘nee’. Zeker niet als het aankomt op iets wat hij wil hebben.

Wanneer jij nadat je bent gedumpt door een narcist je leven weer oppakt, bestaat de kans dat hij spijt krijgt.

Het is voor hem moeilijk te verkroppen dat jij zonder hem kan leven. Hij had op zijn minst verwacht dat het voor jou maanden zou duren voordat je over hem heen zou zijn.

Voor hem voelt het als falen dat hij je niet meer gebroken heeft. Nu is hij op zoek naar een tweede poging. Hij wil jullie relatie nog een kans geven, zodat hij je vervolgens nog een keer kan dumpen op een pijnlijkere manier.

Hij denkt namelijk dat het naar de buitenwereld een verkeerd signaal uitzendt als jij niet ten minste een half jaar met een gebroken hart thuis zit.

Dat jij zo makkelijk verder kan met je leven, laat andere mensen namelijk denken dat hij niet speciaal genoeg is om gebroken over te zijn.

Jouw snelle herstel is een enorme klap voor zijn ego. Zijn plan is om weer interesse in jou te tonen en je hoop te geven dat het goed zal komen tussen jullie.

Vervolgens zal hij liever voor je zijn dan ooit. Alles om er zeker van te zijn dat je deze keer echt als een blok voor hem zal vallen.

Wanneer hij zeker weet dat hij je weer helemaal ingepakt heeft, word je weer gedumpt door een narcist.

Deze keer hoopt hij dat je volledig in zal storten. Dat is voor hem de ultieme bevestiging van zijn ego.

Trap er dus niet in. Wanneer een narcist bij je terug wil komen, doet hij dat alleen uit eigenbelang. Er zit altijd een addertje onder het gras. Wees op je hoede!

Waarom je niet verdrietig moet zijn als je bent gedumpt door een narcist

Natuurlijk is het altijd vervelend als een relatie voorbij is, ook als je wordt gedumpt door een narcist.

Toch mag je in dit geval van geluk spreken. Dat je bent gedumpt door een narcist, is namelijk een van de beste dingen die je kan overkomen.

Zodra je verdriet over is, zal je merken dat je deze eigenschappen totaal niet zal missen:

1. Een narcist kan niet luisteren

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Het grote voordeel van een relatie is dat je altijd iemand hebt om je hart bij te luchten. In een relatie met een narcist kan je helaas niet van dit voordeel profiteren.

Een narcist geeft alleen om zichzelf en heeft geen interesse in wat jij te vertellen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een slechte dag hebt, zal hij maar met een half oor naar je luisteren.

De informatie die hij wel tot zich neemt, zal hij in zijn eigen voordeel gebruiken. Hij zal bijvoorbeeld eerst analyseren wat de invloed op zijn dag zal zijn.

Jij hebt waarschijnlijk een slecht humeur doordat je een slechte dag hebt gehad en daardoor kiest hij ervoor om je te ontwijken.

Hij heeft totaal geen zin om met jouw slechte humeur te moeten omgaan, dus gaat hij liever weg.

In plaats van dat hij liefdevol naar je zal luisteren, laat hij je aan je lot over. Je kan maar blij zijn dat je bent gedumpt door een narcist, want je moest toch altijd al iemand anders zoeken om je hart bij te luchten.

2. Een narcist geeft niet om jou, alleen om zichzelf

Voor een narcist ben je niks meer waard dan dat wat je voor hem kan betekenen. Hij geeft alleen om zichzelf en jij bent niks meer dan een accessoire.

Als jij bij de juiste connecties hebt die hem bijvoorbeeld kunnen helpen om hogerop te komen in zijn carrière, zal hij bij je blijven totdat hij al die connecties volledig heeft benut.

Wanneer jij hem daarentegen een keer nodig hebt, zal hij er niet voor je zijn. Je kan alleen op zijn hulp rekenen als daar iets tegenover staat.

Dat je bent gedumpt door een narcist zal je laten inzien dat hij niks meer was dan een blok aan je been.

Nu ben je van hem verlost en kan je je weer richten op je eigen geluk. Je zal eerst weer moeten leren om om jezelf te geven, voordat je anderen kan toelaten.

3. Een narcist houdt geen rekening met je grenzen

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Wanneer jij aangeeft dat je ergens nog niet klaar voor bent, heeft een echte narcist daar geen boodschap aan.

Wat hij wil is het belangrijkste en het liefst krijgt hij dat zo snel mogelijk. Jouw gevoelens zijn totaal onbelangrijk, zo lang hij maar krijgt wat hij wil.

Jullie relatie is daardoor waarschijnlijk veel sneller gegaan dan je voor ogen had. Toen jij nog niet zeker wist of je wel een relatie met hem wilde beginnen, had hij hele andere plannen.

Je probeerde wel om je grenzen aan te geven, maar hij walste daar zonder moeite overheen. Nu je bent gedumpt door een narcist besef je pas hoe snel het allemaal is gegaan.

Neem even de tijd om bij te komen. De manier waarop jij tijdens je relatie bent behandeld gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten.

4. Een narcist is ondankbaar

Een narcist is niet alleen ondankbaar, maar ook onbeschoft. Iedere keer als jij iets voor hem doet, zal je daar geen waardering voor krijgen.

Zoiets als een simpel ‘dankjewel’ wanneer je het avondeten hebt gemaakt is voor een narcist ondenkbaar.

In het begin van jullie relatie viel dit nog niet zo op. Pas nu je bent gedumpt door een narcist besef je dat anderen wel dankbaar en beleefd tegen je zijn.

Het is alsof je al die negatieve energie van je af geschud hebt. Je ziet de wereld eindelijk met andere ogen en je beseft dat er genoeg andere mensen zijn die wel manieren hebben.

Waarschijnlijk moet je in het begin nog even wennen en denk je dat iedereen extreem lief voor je is, maar geloof me, dat is niet meer dan normaal!

5. Een narcist is altijd kritisch

5 Dingen Die Gebeuren Nadat Je Wordt Gedumpt Door Een Narcist

Opbouwende kritiek is altijd goed, maar een narcist zal nooit meer doen dan jou bij iedere gelegenheid naar beneden halen.

In zijn hoofd werkt het namelijk zo dat hij zichzelf beter voelt wanneer hij slechte dingen zegt over jou. Daarnaast word je ook erg onzeker van zijn kritiek, waardoor hij je gemakkelijker kan manipuleren.

Iedere keer dat je bijvoorbeeld je best heb gedaan om jezelf op te maken en leuk aan te kleden, kan hij alleen maar kritiek geven.

Je bent te dik voor die jurk, je rok is te kort of je make-up ziet eruit alsof het door een kleuter is gedaan.

Diep van binnen weet je dat het niet waar is en dat hij het alleen maar zegt om je te kleineren, maar toch ga je met een slecht gevoel de deur uit. Nu je bent gedumpt door een narcist, ben je zelf je grootste criticus. Vergeet niet om extra lief voor jezelf te wezen!

PinFlight Image