Skip to Content

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

Als het op een relatiebreuk aankomt, lijkt iedereen zich op de persoon te concentreren die achterblijft en op de emotionele pijn van die persoon.

Mensen hebben de neiging om degene die is vertrokken te veroordelen, omdat ze denken dat weglopen het gemakkelijkste is wat je kunt doen. Maar dat is het niet. Soms is het de moeilijkste stap die je ooit zult moeten maken.

Er zijn momenten waarop je niet weg wilt, maar het is eigenlijk de enige keuze die je hebt. Soms hou je nog steeds van de persoon die je achterlaat, maar je moet gewoon besluiten dat het tijd wordt om meer van jezelf te gaan houden.

Er komt een tijd dat je tussen je mentale gezondheid en je relatie moet kiezen – tussen jezelf en de ander. En het is niet egoïstisch om voor jezelf te kiezen. Je hart kan je iets anders vertellen, maar je verstand weet dat dit het enige juiste is om te doen.

Het is ook niet laf. Er zijn momenten waarop je meer moed nodig hebt om te vertrekken dan om te blijven. Afstand nemen van de persoon voor wie je nog steeds gevoelens hebt, maar waarvan je weet dat het niet goed voor je is, is het dapperste dat je ooit zult doen.

Je bent je volledig bewust van de gevolgen – je weet dat je er kapot van zult zijn als je die stap eenmaal zet, maar je doet het toch. Je weet dat je het gewoon moet doen, voor je eigen bestwil.

Ja, je zult diepbedroefd zijn als je weggaat. Maar je weet dat je op meer dan één manier geruïneerd zult worden als je blijft.

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

Dus je besluit om voor het eerst voor jezelf te kiezen. Je besluit de enige persoon van wie je ooit zou kunnen houden de rug toe te keren.

Denk nooit dat het minder pijn zal doen, omdat jij degene was die een einde aan de dingen heeft gemaakt. Het liefdesverdriet is altijd een liefdesverdriet, wie van jullie het ook ten einde heeft gebracht.

Ik heb het meegemaakt en ik heb dat gedaan, dus ik kan het weten. Ik heb de man verlaten van wie ik hield en van wie ik waarschijnlijk voor altijd zal houden. En het was een van de moeilijkste keuzes die ik moest maken.

We hebben allemaal die ene persoon die altijd onze zwakte zal zijn. Maar helaas is die man meestal de verkeerde persoon voor ons. Ik had een zeer giftige relatie.

Als ik de dingen vanuit het oogpunt van vandaag bekijk, dan kan ik niet zeggen dat hij de enige was die giftig was. Ik ook niet. Ik denk dat we samen giftig en verkeerd voor elkaar waren.

Soms delen twee mensen een sterke liefde en passie voor elkaar, maar passen ze gewoon niet bij elkaar.

Je zou kunnen zeggen dat dit de dingen zijn waar je aan kunt werken, maar als jullie allebei een sterk temperament hebben en als jullie allebei koppig zijn, dan zullen de dingen nooit werken zoals ze zouden moeten.

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

Ja, je kunt proberen om alles te compromitteren en dat zal voor een tijdje een goede oplossing zijn. Maar vroeg of laat zullen jullie verschillen aan de oppervlakte komen.

Ik hield van een man die slecht voor me was. En die man hield van mij, hoewel ik slecht voor hem was.

Misschien waren we masochistisch en was dat de reden dat we zoveel van elkaar hielden, of misschien hadden we nog meer van elkaar gehouden als we goed voor elkaar waren geweest – ik zal het nooit weten.

Wat ik vanaf het begin wist, was het feit dat onze relatie gedoemd was om te mislukken. In het begin zag ik het niet als iets ernstigs en liet ik me door mijn passies leiden. En voor ik het wist, viel ik voor hem.

Ik probeerde tegen deze gevoelens te vechten. Ik heb op het moment dat ik me realiseerde dat ik de controle over mezelf aan het verliezen was geprobeerd om te vertrekken.

Het was de eerste keer in mijn leven dat mijn verstand niet kon zegevieren en niet dominant over mijn hart kon zijn. Misschien voelde het daarom zo goed.

Deze relatie bracht me door een emotionele achtbaan. Op sommige momenten voelde ik me alsof ik op de top van de wereld stond en de volgende dag zat ik in een zwart gat. Deze man had zo’n impact op me en ik kon er niets aan doen.

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

We hebben gediscussieerd. Altijd en overal. En in plaats van me in een relatie ontspannen en gelukkig te voelen, begon ik me meer gestrest en overweldigd te voelen dan ooit.

We hebben allebei vaker geprobeerd om dingen af te breken dan ik kon tellen. Maar iets bleef ons terug naar elkaar slepen.

Ik dacht dat de zeldzame momenten van vrede die ik met hem had, al het negatieve waard was dat ik doormaakte.

En ik dacht dat hij zou veranderen. Eigenlijk dacht ik dat we allebei zouden veranderen. Maar het werd alleen maar erger en erger.

Het moment dat ik me realiseerde dat dit alles meer invloed op mijn fysieke en mentale gezondheid had dan zou moeten, was het moment waarop ik wist dat ik moest vertrekken.

Dus dat heb ik gedaan. En het was een van de moeilijkste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Maar ik wist dat het moest gebeuren.

In het begin verteerde het schuldgevoel me. Ik dacht dat ik iets meer had kunnen doen. Ik dacht dat het anders zou lopen als ik anders was.

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

Ik zag mezelf als egoïstisch en dat ik alleen aan mijn eigen bestwil dacht. Ik dacht dat ik hem alleen liet, toen hij me het meest nodig had. Ik wist dat hij gevoelens voor me had, maar ik liet hem bungelen.

Ik had twijfels. Wat me heeft gered was het feit dat hij ook besefte dat onze relatie dood was en dat we samen nooit gelukkig kunnen zijn, dus hij ging niet achter me aan.

Als hij dat had gedaan, dan zou ik waarschijnlijk van gedachten zijn veranderd en naar hem terug zijn gegaan.

Nadat de schuldperiode voorbij was, begon ik te rouwen. Mijn hart was gebroken en ik was degene die het had gebroken. Ik hield zoveel van hem, dat ik zonder hem niet goed kon functioneren.

Mijn geest voerde dagelijks een strijd met mijn hart. En het had de strijd bijna verloren.

Maar ik heb mezelf op de been gehouden. Als je het me nu vraagt, weet ik niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Diep van binnen wist ik dat het krankzinnig zou zijn om naar deze man terug te gaan.

Ik weet dat we voor een korte tijd gelukkig zouden zijn, en voordat we het zouden beseffen, zouden we weer in deze eindeloze cirkel van ruzies en goedmaken vastzitten.

Dit Is Waarom Ik De Man Verliet Van Wie Ik Nog Steeds Hou

En dat is voor een gezonde relatie en voor een gezond leven geen basis. Dat hield ik mezelf keer op keer voor.

Natuurlijk, als je in deze fase bent, lijkt alles wat negatief is en alle dingen die ertoe hebben geleid dat je wegging klein en irrelevant.

Je denkt alleen aan de mooie herinneringen, aan de liefde die jullie samen heeft gebracht, aan alle momenten dat hij je de gelukkigste vrouw ter wereld maakte, en aan alle momenten dat je je levendiger dan ooit voelde.

Maar dan komt de realiteit binnen. Je weet dat je dit moet doen als je wilt overleven. Je weet dat jullie geen toekomst hebben en dat je niet gewoon in het moment kunt leven.

En je leeft van dag tot dag. En elke dag wordt het een beetje makkelijker.

Ik zal niet tegen je liegen. Ik ben nooit echt gestopt met van deze man te houden en ik weet niet of ik dat ooit zal doen. Hij heeft me voorgoed veranderd en belangrijker nog, hij heeft me laten zien hoe sterk ik ben.

Maar ik heb geleerd om zonder hem te leven. En ik weet dat ik de juiste beslissing heb genomen toen ik wegging. Ik weet dat ik dapper genoeg was om een levensveranderende beslissing te nemen die me heeft gered.

PinFlight Image