Skip to Content

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Wat is jouw manier om na een dag hard werken te ontspannen? Met je geliefde lekker voor de open haard knuffelen of drink je tijdens phubbing graag je favoriete drankje?

Helaas zijn er in deze moderne tijd steeds meer mensen die voor de laatste optie kiezen.

Phubbing is een echt probleem geworden en het is een van de meest voorkomende oorzaken van het verzwakken van de emotionele band tussen mensen.

Al die virtuele dingen zijn niet en mogen nooit belangrijker zijn dan de echte wereld. Al die mensen met wie je online communiceert, mogen nooit belangrijker zijn dan je geliefde, zelfs niet degenen met wie je dagelijks communiceert.

Ik weet dat het fijn is om soms in die ideale, virtuele wereld aan ons ietwat saaie en vaak wrede leven van alledag te ontsnappen.

Meer aandacht aan je mobiel besteden en constant die kleine glazen doos boven de persoon van wie je houdt kiezen, zal echter zulke enorme gevolgen voor je relatie hebben. Soms kan het zelfs onherstelbaar beschadigen.

1. Je groeit uit elkaar

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Als je toestaat dat je smartphone de aandacht van je partner afleidt, dan zal het je emotioneel van hem loskoppelen.

Als je ervoor kiest om opwindend nieuws met je Facebook-publiek te delen in plaats van met je partner, dan betekent dit dat je je virtuele leven boven hem verkiest.

Je zult geen quality time meer samen doorbrengen en het zal ertoe leiden dat jullie uiteindelijk uit elkaar groeien.

2. Je emotionele band zal verzwakken

Als je partner met je over zijn dag of zijn werk praat en hij krijgt de helft van je aandacht terwijl je op je telefoon scrolt, dan zal hij het gevoel hebben dat je helemaal niet naar hem luistert of dat je niet om de dingen geeft die voor hem belangrijk zijn.

Uiteindelijk zal hij ook niet meer met je communiceren. En eerlijk gezegd, er is zonder goede communicatie geen gezonde relatie. De band tussen jullie zal verzwakken en jullie zullen emotioneel volledig losgekoppeld raken.

3. Er zullen vertrouwensproblemen optreden

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Het zal zeker vertrouwensproblemen veroorzaken. Je partner gaat zich afvragen of er iemand anders in je leven is en of die persoon de reden is dat je meer aandacht aan je telefoon dan aan hem besteedt.

Eerlijk gezegd zou iedereen het een beetje verdacht vinden. Als je echt van iemand houdt, dan zul je nooit toestaan dat diegene zich verwaarloosd voelt, vooral niet over iets dat zo onbelangrijk als die glazen doos is.

4. Jullie zullen je allebei eenzaam voelen

Zelfs als je elke dag samen doorbrengt, zelfs als je bij elkaar woont, dan zal meer aandacht voor je smartphone dan voor je partner ervoor zorgen dat jullie je allebei eenzaam in je relatie voelen.

Die afstand tussen jullie zal elke dag groter worden. Helaas kan het ervoor zorgen dat je partner troost bij een ander persoon gaat zoeken.

5. Je zal hem gaan vervelen

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Nou, laten we het toegeven, er is niets erger dan met een persoon te praten die net doet alsof hij naar je luistert terwijl ze eigenlijk al hun aandacht aan hun telefoon besteden.

Stel je nu voor dat je een relatie met dat soort persoon hebt. Ze kunnen je echt frustreren en inderdaad, hun gedrag kan je je dood laten vervelen.

6. Je intieme leven zal er ook onder lijden

Het zal ook ernstige gevolgen voor je intieme leven hebben. In het begin was je partner blij en tevreden, omdat je slaapkamer de enige plek was waar hij je aandacht van je telefoon af kon leiden.

Maar uiteindelijk zal dat ook veranderen. In het begin groei je alleen emotioneel uit elkaar, maar later ontstaat er ook een fysieke afstand tussen jullie.

7. Het wordt de belangrijkste oorzaak van al jullie ruzies

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Je partner zal zich de hele tijd verwaarloosd en zelfs afgewezen voelen. Hij zal niet kunnen accepteren dat je meer aandacht aan je telefoon dan aan hem besteedt en het zal hem aan je trouw laten twijfelen.

Hij zal gaan beginnen met door je telefoon te snuffelen en hij zal elke stap volgen die je zet. Jij zal het gedrag niet accepteren en daar is het, elke dag zullen er meer en meer meningsverschillen en problemen ontstaan.

8. Negatieve emoties zullen hoog oplopen

Ik weet dat dit misschien een beetje grappig klinkt, maar je partner zal echt jaloers zijn op je telefoon. Hij zal zich ook boos, gekwetst en overstuur voelen.

Ik bedoel, wie zou dat niet zijn? Ze worden immers door een simpele glazen doos vervangen.

9. Waar het op neerkomt: het zal je relatie vroeg of laat verpesten

Dit Is Hoe Phubbing Je Relatie Verpest (Het Is Niet Of, Maar Wanneer)

Als je je probleem niet op tijd realiseert, dan is je relatie misschien niet meer te redden. Je gedrag kan ervoor zorgen dat je partner je voor eens en voor altijd zal verlaten.

Niemand voelt zich graag verwaarloosd, vooral niet door iemand van wie we oprecht houden en voor wie we zorgen. Sta niet toe dat je smartphone de band tussen jou en je geliefde verpest.

Voordat je aan het herstellen en redden van je relatie gaat werken, moet je eerst toegeven en accepteren dat je een probleem hebt.

Bereid je ook voor, want het kan een hobbelige rit zijn, maar als je echt van je partner houdt, dan weet je dat het alles waard is om hem aan je zijde te houden.

PinFlight Image