Skip to Content

Dit Is Waarom Ik Nooit Vrienden Met Mijn Exen Zal Zijn

Dit Is Waarom Ik Nooit Vrienden Met Mijn Exen Zal Zijn

Is het goed om vrienden met exen te blijven na de breuk? Er zijn hier veel verschillende opvattingen over. Niemand lijkt het juiste antwoord te kennen en het werkt voor elk individu anders.

Wat mij betreft, ik heb er veel tijd aan besteed om hierover na te denken, en uiteindelijk besefte ik dat ik nooit vrienden met mijn exen zal zijn.

Uit elkaar gaan doet altijd pijn. Het maakt niet uit hoe diep of hoe lang je relatie heeft geduurd, het is altijd pijnlijk. Daarna vrienden blijven lijkt in het begin zo’n goed idee. Waarom niet? Jullie kennen elkaar goed en jullie hebben samen veel meegemaakt.

Het kan tot op zekere hoogte waar zijn. Het is leuk om op goede voet te blijven, elkaar op straat te begroeten of elkaar een fijne verjaardag te wensen.

Er zijn echter veel potentiële problemen die ik heb opgelost tijdens het nadenken over de vraag of mijn ex en ik wel of niet in contact moeten blijven.

Tenzij jullie samen een zaak of kinderen hebben, is er geen logische reden voor jullie om vrienden te blijven. Je hebt andere mensen in je leven die van je houden en om je geven.

Ga in plaats daarvan met hen om. Je had een leven voor je exen, en je hebt je eigen leven na hen.

Laat ik beginnen met de meest voor de hand liggende: je ex-partner kan nog steeds verliefd op je zijn.

Dit Is Waarom Ik Nooit Vrienden Met Mijn Exen Zal Zijn

Je bent misschien zeker van je gevoelens, maar je kunt nooit weten hoe de ander zich echt voelt. Ze zouden kunnen zeggen dat alles in orde is met wat er tussen jullie is gebeurd, maar eigenlijk zijn ze er kapot van.

Misschien vinden ze je nog steeds leuk, maar toen je vol vertrouwen zei dat het tijd is dat je je eigen weg gaat, leek het zinloos om je te smeken om te blijven.

Het leek alsof het een wederzijdse breuk was. En nu, als ze je in romantische zin kwijt zijn, kunnen ze nog steeds vechten om je in hun leven te houden, op zijn minst als een vriend.

Laten we zeggen dat jullie koffie zijn gaan drinken en je iets doet wat je ex misschien leuk vindt. Het zou hem waarschijnlijk verdrietig maken, omdat hij je niet kan knuffelen of kussen. Dat kan niet, want vrienden doen dat nooit.

Het zou een tijdje kunnen werken, maar niet voor lang. Zodra het duidelijk wordt dat je verder bent gegaan en met iemand anders bent gaan daten, zal het erg moeilijk zijn voor je ex-partner om over je heen te komen. Het zal voelen alsof jullie twee keer uit elkaar zijn gegaan.

Dus als je een soepele breuk wilt, dan is het het beste om alles te doorbreken.

Door in contact te blijven, bouw je ook een geweldige basis op voor een knipperlichtrelatie. Er is een grote kans dat jullie weer bij elkaar komen.

Dan zullen jullie weer uit elkaar gaan… het is mogelijk dat het zelfs meerdere keren zal gebeuren.

Dit soort relaties zijn zeker geen gezonde keuze! Als iemand je echt leuk vindt en wil, dan zou het nooit een optie zijn om uit elkaar te gaan.

Knipperlichtrelaties zijn slechts het bewijs dat een of beide partners niet zeker weten of ze wel of niet bij elkaar willen blijven. De enige waarheid is, dat ze voor altijd hun eigen weg moeten gaan.

Dit Is Waarom Ik Nooit Vrienden Met Mijn Exen Zal Zijn

Een ander potentieel probleem is dat je hen nog steeds macht over jou geeft.

Jullie zijn allebei gekwetst, dus jullie willen elkaar respecteren en het makkelijker maken. Maar als je probeert vrienden te blijven, kun je jezelf onbewust beperken.

Hoe? Het is heel eenvoudig. Je zult proberen een leven te leiden dat de ander geen pijn zal doen, maar het feit is dat jullie niet meer samen zijn.

Je hoeft je leven niet aan te passen aan wat je ex-partner wel of niet zou kunnen kwetsen.

Ik weet dat je waarschijnlijk zou denken dat het slecht is om elk weekend uit te gaan, verhalen te posten met vrienden, van nieuwe plekken te genieten of nieuwe hobby’s te proberen.

En het zou moeilijk zijn om van dat zeurende gevoel af te komen, vooral als je het gevoel hebt dat jij de enige bent die verder gaat met je leven.

Dus, dit is gewoon een ander voorbeeld van waarom het nooit een goed idee is om vrienden te blijven met de persoon van wie je ooit hield. Je kunt niet alle gevoelens in één keer verliezen en je geeft er nog steeds om hoe je acties hem kan beïnvloeden.

Na enige tijd, zul je een nieuwe liefdes interesse vinden. En zo ontstaat er een nieuw probleem. Er is een grote kans dat je nieuwe partner niet blij zal zijn dat je bevriend bent met je ex.

Het zou je partner erg ongemakkelijk maken. Waarom zou je je nieuwe relatie verpesten?

Als je niet begrijpt waarom dit een probleem kan zijn, probeer jezelf dan in de schoenen van de ander te plaatsen.

Stel je voor dat je uit bent met je partner en ze besluiten jou aan hun ex voor te stellen. Aangezien ze veel herinneringen delen, is het waarschijnlijk dat het verleden als onderwerp naar voren zal komen.

Dit Is Waarom Ik Nooit Vrienden Met Mijn Exen Zal Zijn

Ze praten misschien over de mensen met wie ze omgingen en de leuke tijden die ze samen doorbrachten. Want als ze hebben besloten om vrienden met hun ex te blijven, dan hebben ze er waarschijnlijk mee ingestemd om de meeste negatieve kanten van hun romantische relatie te negeren.

Naar deze verhalen luisteren zal pijnlijk zijn voor je nieuwe partner, of ze het nu wel of niet willen toegeven.

En tot slot is er een dunne lijn tussen liefde en haat. Wees altijd voorzichtig. Als alles goed was tussen jullie twee, zouden jullie nog steeds samen zijn. Daarom moet er wat kwaad bloed in jullie relatie zitten.

Blijf je bewust van het feit dat je ex misschien niet altijd wil wat het beste voor je is. Het feit dat je in staat bent om een gelukkig leven te leiden zonder hem kan tot enige jaloezie leiden.

Dus volg hun advies met een flinke snuf zout. Mensen veranderen als hun gevoelens gekwetst worden, en je ex is niet dezelfde persoon waar je ooit mee samen was.

Net zoals sommige delen van jou zijn veranderd toen jullie uit elkaar gingen, is het waarschijnlijk dat je voormalige partner hetzelfde heeft ervaren.

Deze punten hielpen mij te realiseren wat ik met mijn leven wil doen en wie de mensen zijn die ik nodig heb om dicht bij mezelf te blijven.

Ik leef al heel lang volgens de regel ‘nooit vrienden blijven met je exen’. Ik kan je beloven dat ik nooit spijt heb gehad van mijn beslissing.

PinFlight Image