Skip to Content

Wie Zijn De Echte Vrouwelijke Narcisten En Hoe Kun Je Ze Herkennen

Wie Zijn De Echte Vrouwelijke Narcisten En Hoe Kun Je Ze Herkennen

Luister, we hebben allemaal minstens één ervaring gehad met een narcist die ons heeft geleerd dat we dat nooit meer willen meemaken. Een narcistische vriendin is genoeg om je voor het leven lang te tekenen! Als je de pech hebt gehad om hiermee te maken te hebben gehad, dan spijt het me echt dat je dat hebt meegemaakt.

Ik begrijp ook dat je waarschijnlijk zo ver mogelijk uit de buurt wilt blijven van mensen zoals zij. In het begin was haar femme fatale-persoonlijkheid misschien leuk om in de buurt te hebben. Maar naarmate de tijd verstreek, werd het echter duidelijk dat ze verre van een ideale vriendin was.

Als je aan vrouwelijke narcisten denkt, dan komen er waarschijnlijk allerlei stereotypen in je op. Ze zijn ijdel, kijken graag naar zichzelf in de spiegel, nemen selfies en ze gaan winkelen wanneer ze de kans krijgen. Als je de kans hebt gehad om veel tijd met een door te brengen, dan weet je echter dat het veel verder gaat dan dat.

Een narcistische vriendin zal er alles aan doen om je naar beneden te halen. En zelf in de schijnwerpers te gaan staan. Als ze je ooit als een bedreiging ziet, dan zal ze allerlei soorten mentale mishandeling gebruiken om je naar beneden te halen. Ze zal je pesten, bedreigen en zelfs een manier vinden om je te saboteren.

Ze voelt op een heel ander niveau jaloezie en ze zal haar best doen om het te verdrinken. Zolang zij krijgt wat ze wil betekenen jouw grenzen niets voor haar. Wie wil er nou zo’n persoon in zijn leven? Ik niet!

Hoe vrouwelijke narcisten te herkennen

Als je verhalen over vrouwelijke narcisten hebt gehoord of de kans hebt gehad om er tijd mee door te brengen, dan weten we zeker dat je je afvraagt welke tekenen er zijn die je zullen helpen om bij hen uit de buurt te blijven. Laten we eens kijken wat ze zijn.

1. Vanaf het begin super hecht met je zijn, alleen om het tegen je te gebruiken

Vrouwelijke narcisten zijn er geweldig in om zich als vriendelijke vrouwen te gedragen die er voor je zijn als je je rot voelt. Ze zullen hun best doen om je te laten weten dat je je open kunt stellen en hen met wat je doormaakt kunt vertrouwen. In deze val trappen is vrij eenvoudig, dus neem het jezelf niet kwalijk als het je is overkomen.

Haar liefdesbombardement en proberen dicht bij je te komen, zou het eerste teken moeten zijn dat je te maken hebt met een vrouwelijke narcist. Net als mannen zullen ze liefdesbombardementen gebruiken om te krijgen wat ze van je willen.

Het zijn echte koninginnen van manipulatie die je zullen verafgoden vanaf het moment dat jullie twee samen tijd beginnen door te brengen. Het zal gemakkelijk voor je lijken om je voor haar open te stellen en je donkerste geheimen te delen omdat je denkt dat je een vriendin voor het leven hebt gevonden.

Dat wil zeggen, totdat ze al je sterke en zwakke punten ontdekt en ze tegen je gebruikt. Als je aantrekkelijk, succesvol en sociaal bent, dan ziet ze deze sterke punten als een bedreiging. En dan zal ze een manier vinden om je ze anders te laten zien.

Ze zal je voor hen bespotten tot het punt dat je aan jezelf en aan je favoriete dingen in je leven gaat twijfelen. Ze zal je sterke punten in onzekerheden omzetten door je te beschamen en je te bekritiseren als ze de kans krijgt.

Als je dit opmerkt, neem dan meteen afstand. Vrouwelijke narcisten kunnen heel eenvoudig in je hoofd komen, en ze er weer uit halen kan behoorlijk uitdagend zijn

2. Ze verwacht dat je haar gedachten leest en ze zal boos zijn als je dat niet doet

Mevrouw ik-krijg-altijd-mijn-zin verwacht dat je weet wat ze wil en nodig heeft zonder het je echt te vertellen. Ze wil dat de mensen om haar heen gedachtelezers zijn en gewoon raden wat ze denkt. Want om iets vragen is ver beneden haar stand.

Hoewel dat duidelijk onmogelijk is, zal ze een manier vinden om je een schuldgevoel te geven. En je een slecht gevoel te geven omdat je niet weet wat ze wil. Je zult uiteindelijk het gevoel hebben dat het jouw taak is om gewoon te voelen wanneer ze iets van je nodig heeft. Al snel zul je je dagen in angst doorbrengen. En je zult je afvragen of er iets is dat je zou moeten doen.

Ze is geen geweldige communicator omdat ze nooit heeft geleerd dat ze dat moet zijn. In plaats van je te vertellen hoe ze zich voelt, zal ze het je laten voelen. Als ze boos is, dan zal ze je op je tenen laten lopen. Op zoek naar manieren om haar zich beter te laten voelen, want het is jouw schuld dat ze zich zo voelt.

In feite, zelfs als het niet jouw schuld was – dan zal het jouw taak zijn om haar zich beter te laten voelen, of ze zal jou hetzelfde laten voelen. Het zijn echte emotionele vampiers. Ze zorgen ervoor dat je je uitgeput voelt door alleen maar bij je in de buurt te zijn.

3. Ze zijn de ware definitie van “kies mij, hou van mij” meisjes

Vrouwelijke narcisten zullen zich als vissen uit het water voelen als ze niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze gedijen door in de schijnwerpers te staan en ze zullen er alles aan doen om daar te blijven. Bevriend met haar zijn, zal je het gevoel geven dat je altijd voor iets concurreert.

Ze kan het niet verdragen dat jij in de schijnwerpers staat. Als er een man is die een lichte interesse in je heeft getoond, dan zal ze er een uitdaging van maken om hem voor zich te winnen. Hoe durf je bij iemand op te vallen als zij daar is?!

Als je een promotie viert of iets goeds dat je is overkomen, dan zal ze diep graven om iets te vinden dat je niet hebt. En dat zal ze dan benadrukken. Sterker nog, ze zou zelfs kunnen proberen om haar eigen prestaties naar voren te brengen. Zodat de avond helemaal om haar zal draaien.

4. Ze genieten van victim shaming omdat ze zichzelf erg uniek vinden

Ben je ooit echt geschokt geweest door de dingen die je vriendin over slachtoffers van mishandeling zegt? Dat is de kant van vrouwelijke narcisten waar niet vaak over wordt gesproken. Ze zijn zo op mannelijke aandacht gefocust dat ze zelfs roofdieren en misbruikers zullen verdedigen om ze aan hun kant te houden.

Dit is niet alleen vervelend en woedend makend, maar het kan ook gevaarlijk voor hen zijn. Helaas zien ze het niet als zodanig. Hun “kies mij” neigingen kunnen hen ernstig in gevaar brengen. En het is vaak dit soort vrouwen die bijzondere liefde tonen voor moordenaars en veroordeelde misbruikers.

Sommigen van hen gaan zelfs zo ver dat ze hen helpen om hun daden te verdoezelen! Ze zijn echt gevaarlijk om in de buurt te hebben. Daarom moet je bij de eerste tekenen van hun narcisme uit hun buurt blijven.