Skip to Content

Een Brief Aan Mijzelf Op Dagen Dat Mijn Geestelijke Gezondheid Er Slecht Aan Toe Is

Een Brief Aan Mijzelf Op Dagen Dat Mijn Geestelijke Gezondheid Er Slecht Aan Toe Is

Hé jij daar,

Ik ben zo trots. Ik ben trots dat je op bent gestaan ondanks dat je mentaal uitgeput bent. Ik weet dat de mist over je brein voelt alsof het overweldigend is, maar het zal wegtrekken. Zoals Ariana Grande zegt, “blijf gewoon doorademen, doorademen, en doorademen”. En weet dat meditatie en yoga ook een goed resultaat kunnen hebben.

Je bent een gezonde jongvolwassene, je zal echt geen hartaanval hebben. Je bent sterker dan je angstigheid en je negatieve gedachten. Richt je op die mensen die van je houden en focus je op wat er voor je in het verschiet ligt.

Maak een lijst met alles waar je dankbaar voor bent. Laat je angstigheid niet de baas spelen, erken dat het er is, maar laat het je niet overweldigen. Herhaal, “ik weet dat ik angstig ben, maar het zal het niet de baas laten spelen.” Angstigheid kan je niet fysiek pijn doen, het kan ervoor zorgen dat je denkt dat je stervende bent, maar dat is niet zo.

Je bent extreem creatief en intelligent. Gebruik die creativiteit in je voordeel. Stort jezelf in een nieuw project en laat je gedachten gaan om een betere fotograaf, filmmaker, en schrijver te worden. Je hoeft niet alles meteen uit te vogelen. Dat is niet hoe het leven in elkaar zit.

Als je aan het werk bent, neem dan wat rust. Je neemt misschien wel teveel hooi op je vork. Je zal productiever zijn als je even rustig wordt. Noem drie dingen in de kamer en omschrijf ze. Welke kleur hebben ze? Wat voor vorm? Hoe voelen ze aan? Vertrouw me dat het je gedachten bezig zal houden.   

Wat er ook gebeurt, onthoud dat je in deze wereld hoort. Je hebt een heel leven voor je en een ontelbaar aantal mensen die om je geven. Weet je wie nog meer om je geeft? Je hond.

Ze knuffelt met je en kan niet wachten tot je weer thuis komt elke dag. Je vrienden steunen je in alles, ze zijn er voor je, koste wat kost. Angstigheid zal waarschijnlijk nooit voor altijd verdwijnen, maar je kunt het gevecht aangaan.

Je bent sterk. Je bent veerkrachtig. Je geestesziekte bepaalt niet wie je bent. Houd je sterk, morgen zal het beter zijn.