Skip to Content

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Veel mensen geloven dat iedereen één ware zielsverwant heeft. Of dit nou je geliefde, je beste vriend of vriendin of degene is die door je vingers is geglipt en je genoegen hebt genomen met goed genoeg kan het vinden van je zielsverwant erg bijzonder zijn.

‘Ooit zul je iemand tegenkomen die je laat zien waarom het met anderen niks is geworden’ is een concept waar veel mensen in geloven.

Je hebt een reden of een soort van rechtvaardiging nodig voor de pijn, het liefdesverdriet of het overschot aan slechte partners.

Ongeacht of je in liefde op het eerste gezicht gelooft of je gelooft dat liefde een traag brandende vlam is zou het evengoed fijn zijn, nietwaar?

Om degene te ontmoeten die er nooit voor zou zorgen dat je slecht over jezelf zou gaan denken; iemand die je niet laat twijfelen of ze je ooit zouden kwetsen; iemand met wie je kunt lachen of met wie je gewoon een fijne stilte hebt.

Sommige mensen zeggen dat zielsverwanten overgewaardeerd worden en anderen klampen zich wanhopig vast aan partners die overduidelijk niet hun zielsverwant zijn, maar ze zijn gewoon zo verliefd op het idee om een eigen zielsverwant te hebben. 

18 signalen dat jullie zielsverwanten zijn:

18. Jullie compenseren elkaars zwakke kanten

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Toen jullie elkaar begonnen te daten kwamen jullie intieme dingen over elkaar te weten.

En het is meer dan ‘geïrriteerd zijn omdat je honger hebt’ of humeurig worden als je menstrueert.

We hebben het over tekortkomingen of worstelingen waar je je hele leven mee te maken hebt gehad. 

Misschien is hij bijvoorbeeld wel erg neurotisch. Of heb jij misschien wel een gebrek aan motivatie en neem je telkens de benen als je tegen iets aanloopt.

Jullie compenseren hoe dan ook elkaars zwakke kanten. Als hij neurotisch is ben jij waarschijnlijk kalmer en kun je hem geruststellen als hij doordraait.

Als je een gebrek aan motivatie is geeft hij jou een duwtje in de juiste richting en geeft hij je zelfvertrouwen een boost zodat je de obstakels die je in de weg staan onder ogen kunt zien.

Jullie zijn samen niet te stoppen en hoe beter jullie elkaar kennen, hoe sterker jullie worden.

17. Jullie zijn meteen eerlijk

In je verleden was je het type dat vaak spelletjes speelde met mannen. Als je ze ontmoet had, had je geen haast om contact met ze op te nemen of om hun apps te beantwoorden.

Zelfs als je wel met een relatie met ze begon duurde het maanden voordat je eerlijk vertelde over je vorige relaties.

Om de een of andere reden heb je het altijd heel moeilijk gevonden om andere mannen te vertrouwen en dacht je dat dat nooit zou veranderen.

Bij je zielsverwant is het dus echt heel anders.

Meteen toen je hem ontmoette geloofde je alles wat hij zei. Hij had nooit het gevoel dat hij een ‘show’ voor je moest opvoeren of hij zich anders voor moest doen en jij dacht er ook zo over.

Spelletjes met hem spelen is zelfs nooit in je opgekomen.

Als hij je appte antwoordde hij. Als hij je een serieuze vraag stelt geef je daar eerlijk antwoord op.

Je hebt hem dingen verteld die je aan niemand anders hebt verteld toen je hem amper kende.

16. Jullie zijn al jaren samen en genieten nog altijd van elkaar

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Deze is iets moeilijker om vroeg in de relatie te ontcijferen, maar het is zeker een goede indicator dat de man die je eigenlijk alleen als een vriend ziet meer zou kunnen zijn. Je voelt dit diep vanbinnen.

Veel partners ondergaan de wittebroodsweken en krijgen vlinders als ze elkaar zien en ze niets fout kunnen doen.

Na een tijdje verdwijnt het vuur en je blijft omdat je van de ander houdt of omdat je bang bent om weg te gaan of misschien omdat je gewoon geen andere optie hebt. Dat laatste is trouwens niet cool.

Als je een van de vrienden hebt die altijd voor je klaarstaat en hoelang jullie elkaar ook niet gesproken hebben is het weer als vanouds als je de ander ziet.

Als je iemand kent die je een glimlach bezorgt is dat degene die je zielsverwant zou kunnen zijn, ook als ze echt een idioot zijn.

Of de partner met wie je al zolang een relatie hebt dat je niet eens meer weet wanneer jullie met elkaar begonnen te daten, maar je nog steeds met hen lacht en zoveel van ze houdt… dit zijn de zielsverwanten aan wie je je vast moet klampen en die je nooit meer moet laten gaan.

15. Zelfs als je boos bent wil je bij hem zijn

Ruzie maken gebeurt nou eenmaal. Zeker als je relatie serieuzer is dan een scharrel, iemand om activiteiten mee te doen of friends with benefits.

Als je je ergens in stort staat er meteen veel op het spel. Je vecht voor je onafhankelijkheid in de relatie, je vecht om gehoord te worden en je vecht voor je overtuigingen.

Soms heb je gewoon zin om te zeuren en dat is ook oké. Iedereen maakt fouten. Dat is toch menselijk?

Er zullen momenten zijn dat je woedend op je partner bent. Soms heb je zelfs een rode waas voor de ogen.

Maar tijdens die ruzies wil je niets liever dan dat hij je opbelt, dat hij bij je komt zitten of met je knuffelt… terwijl je hem eigenlijk ook in zijn maag wilt slaan en op zijn teen wilt stappen. 

Die man is je zielsverwant.

Want hoe erg je op die momenten ook een hekel aan hem hebt is het ondraaglijk om hem niet in je leven te hebben en dat hij niet meer aan je zijde zou staan en zou je liever 1000 van die vreselijke ruzies doorstaan om toch meer tijd met hem door te kunnen brengen.

14. Je weet altijd wat de ander denkt

Je hebt dit misschien met de partner die je nu hebt of misschien met je beste vriend of een broer of zus.

Het is een speciale band die ervoor zorgt dat je letterlijk hun gedachten kunt lezen. Er is hier geen sprake van magie of spelletjes.

Jullie zijn zo met elkaar verbonden dat jullie op een andere frequentie zitten dan anderen.

Ze weten wat je wilt kijken als jullie televisie kijken, welke van de drie restaurants je het liefst wilt bezoeken na een lange week en ze kunnen waarschijnlijk je zinnen meestal afmaken.

Je zielsverwant weet wanneer je wilt praten, wanneer je met rust gelaten wil worden, wanneer je even opgepept moeten worden en wanneer ze je een sullige, maar romantische zoen moeten geven.

Je hoeft het niet eens eens te zijn met wat ze denken of zeggen, je weet gewoon al wat ze denken voordat ze hun mond opendoen.

Dit maakt jou ook de perfecte date voor ongemakkelijke familiebijeenkomsten waarbij alleen oogcontact er al voor kan zorgen dat je doet alsof je last van je buik hebt en je naar de wc rent en je je partner helpt om dat ongemakkelijke etentje te verlaten.

13. Je hebt nog altijd warme gevoelens als jullie intiem zijn

Sommigen zeggen dat verliefdheid en aantrekkingskracht vervagen.

Die vlinders die je voelde toen hij je voor het eerst zoende zullen verdwijnen naarmate je hem beter leert kennen. Maar wat gebeurt er als dat niet zo is?

Als je echte gevoelens hebt wanneer je bij hem bent voel je je net als de zin uit een lied van Cascada, ‘every time we touch, I get this feeling; every time we kiss I swear I could fly’, en is het eigenlijk wel duidelijk dat je je zielsverwant hebt gevonden.

Geweldige seks is top, maar passie voor elkaar voelen en je met elkaar verbonden voelen tilt alles naar een hoger niveau.

Je kunt alleen maar grijnzen als hij je hand pakt, je hoofd tolt als hij zijn hand over je gezicht streelt en een vloedgolf van kippenvel en gewaarwording overvalt je als hij je nek zoent.

Dit is de partner die voor jou bestemd is. Wanneer de wittebroodsweken nooit ophouden, wanneer het alleen maar beter wordt en je naar de ander blijft verlangen en voor hen blijft kiezen.

Als de fysieke chemie tussen jullie zo fantastisch en buitengewoon is en het nooit vervaagt, dan is dit je zielsverwant.

12. De werkelijkheid is beter dan een droom

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Toen je nog een meisje was keek je net als andere meisjes graag naar Disneyfilms. En was altijd geboeid door de verhaallijnen met prinsessen en de kus van de ware en de hele meuk.

En je droomde ervan om ooit iemand te vinden van wie je zoveel zou houden dat je nooit ver van hen zou wijken; iemand die je nooit zou laten twijfelen aan zijn bedoelingen en die je iedere dag als een prinses zou behandelen.

Toen je single was of soort van single droomde en fantaseerde je regelmatig over deze persoon, iemand die je misschien nog nooit hebt ontmoet.

Maar nu je degene hebt gevonden met wie je tijd door wilt brengen, wil je dit ook echt, ook al denkt men vaak dat hij je hiertoe dwingt.

Er wordt gezegd dat er sprake is van ware liefde als je niet wilt gaan slapen omdat de werkelijkheid beter is dan de droom.

Hoewel dit niet alleen voor ware liefde geldt is het wel een signaal dat je je zielsverwant hebt gevonden.

11. Je voorgevoel zegt het 

Men zegt dat je op je voorgevoel moet vertrouwen. ‘Men’ slaat hier op je ouders, vrienden en leraren vanaf je 14e tot wanneer je weer eens een slechte beslissing maakt en je ontslag neemt.

Je voorgevoel heeft veel mensenkennis. Hoewel het verwarrend kan zijn om te weten wat je voor deze persoon voelt is één ding zeker: als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, is dat vaak ook het geval.

Mensen zitten er zelden naast wanneer hun voorgevoel zegt dat hun partner vreemdgaat.

Als je een partner hebt en je niet zeker weet wat er voor jullie in het verschiet ligt is dit waarschijnlijk niet je zielsverwant.

Het positieve is dat als je iedere dag ontwaakt en aan deze persoon denkt, en je je leven over vijf jaar niet zonder hen kunt voorstellen, dan zegt je voorgevoel je dat je je zielsverwant hebt gevonden.

10. Er staat veel op het spel

Je zal relaties meemaken waarom je gewoon niet zoveel geeft.

Misschien wilde je meer ervaring opdoen of iemand de kans geven terwijl je niet zeker wist of diegene wel geschikt was.

Deze relaties vormen je tot wie je nu bent en ze hebben je een belangrijke les geleerd over de dingen die je leuk vindt en die je waarschijnlijk niet leuk vindt aan een relatie (of partner).

Maar als je verliefd bent, of je je zielsverwant hebt gevonden staat er veel op het spel. 

Je houdt intens veel van de ander en je doet hard je best. Je zegt vaker ik hou van je dan je kunt tellen en het is nooit genoeg; jullie hebben fantastische seks en erg veel fysieke chemie en je wilt eigenlijk altijd bij hem zijn.

Jullie ruzies zijn net zo heftig. Je wilt dat alles perfect is en de waarheid is gewoon dat dat niet haalbaar is.

Perfectie wordt overgewaardeerd, maar je vecht voor de relatie en dat houdt in dat je ook vecht voor de dingen die je dierbaar zijn, iets wat voor hem misschien niet hetzelfde is.

Dat wil niet zeggen dat je dit DE HELE TIJD doet, maar je doet in ieder geval niets zonder dat je je daar volledig voor inzet.

9. Je kunt je geen leven voorstellen zonder de ander

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Vergeet je voorgevoel. Vergeet logica. En vergeet de huidige staat van jullie relatie. Hou je van hem? Waarschijnlijk. Past hij goed bij je leven? Ja.

Vinden je familie en vrienden hem helemaal het einde en vraag jij je daarom vaker af of ze hem misschien leuker vinden? Misschien.

Denk nu aan de toekomst. Ben je waar je wilt zijn wat je carrière betreft? Hoe zit het met reizen? Het leven?

Heb je echte gesprekken met hem gevoerd over waar jullie gaan wonen? Of jullie zullen trouwen of kinderen krijgen?

Het geloof of debatten over ethiek? Is dit degene die je alles kunt vertellen zonder dat hij over je oordeelt en zegt dat je gek bent, ook al is dat wel een beetje zo?

Als je je ogen sluit en je je leven over vijf jaar voorstelt; als je over huisje, boompje, beestje fantaseert staat hij dan naast je?

Als dat zo is en er echt geen andere persoon in je opkomt kun je eigenlijk gerust zeggen dat hij de ware is.

Je zielsverwant. Je levenspartner. Nou, hij moet natuurlijk wel hetzelfde voor jou voelen.

8. Jullie maken oogcontact

Welke oogkleur heeft hij? Ik ga ervan uit dat je dat wel weet. Hij is je partner, waarom zou je dit niet weten?

Denk nu aan hoe vaak je echt in zijn mooie blauwgroene ogen kijkt.

Onderzoek toont aan dat stellen die veel oogcontact hebben een diepere fysieke en emotionele band hebben dan stellen die dit niet doen, of dit nou gebeurt tijdens alledaagse gesprekken of bepaalde fysieke activiteiten.

Dan hebben we het nog niet eens over het feit dat als je uit bent met vrienden jullie je ogen maar niet van elkaar kunnen afhouden.

Vaak oogcontact maken, zeker wanneer je in gesprek bent met elkaar, is niet alleen beleefd maar ook een aanwijzing dat je aandachtig luistert en geeft om wat de ander te zeggen heeft.

En als je echt intens veel om de ander geeft en je goed luistert zal dat bijna instinctief zijn en kun je je ogen niet van hen afhouden wanneer ze spreken. 

Het lijkt misschien gek om dit te zeggen, maar als je hem in de ogen kijkt en zijn ziel kunt zien of andersom, dan kijk je waarschijnlijk naar de ziel van je zielsverwant.

7. Je ouders en vrienden zeggen het

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

De meeste mensen zullen het ermee eens zijn dat je vrienden en familie het beter weten dan wie dan ook.

Zij zijn degenen met wie je bent opgegroeid, degenen met wie je graag je tijd doorbrengt en degenen aan wie je je diepste geheimen en grappige verhalen toevertrouwt.

Ze zullen je meestal vertellen dat ze je partner niks vinden.

Hoewel een ouder misschien zegt dat je te goed voor hem bent of dat ze niet denken dat hij je goed behandelt zullen je vrienden op je inpraten en je ervan overtuigen dat hij een klootzak is.

Dit zijn echter ook de mensen die jouw slechtste en beste kanten te zien krijgen.

Ze zijn getuige van de relatie die jullie hebben en zien dat jullie net planeten zijn die langzaam om elkaar heen draaien en ze zullen zeker tegen je zeggen dat je je pinguïn hebt gevonden.

(Leuk weetje: pinguïns zijn paren voor het leven en zijn dus monogaam. En ze scoren hun partner door hen een mooi, kleurrijk kiezelsteentje te brengen.)

Ze gebruiken misschien niet het woord zielsverwant, want in onze moderne cultuur en het moderne daten wordt dit woord veel te vaak gebruikt en heeft het zijn betekenis grotendeels verloren.

Maar ze zullen zeker de bruiloft helpen plannen als dit duidelijk wordt. 

6. Je maakt je vaker zorgen om hen

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Je zielsverwant vinden kan er zelfs voor zorgen dat de meest relaxte persoon zich ontzettend veel zorgen begint te maken.

Maar de vragen ‘gaat hij wel of niet vreemd?’ of ‘doet hij ’s avonds slechte dingen waar ik niet vanaf weet?’ zijn niet echt aan de orde. Je wordt juist zorgzamer en maakt je meer zorgen om hun welzijn en veiligheid.

Je vraagt steeds of ze het koud hebben of dat ze honger hebben, of je wilt ervoor zorgen dat ze het leuk hebben wanneer ze naar de kroeg zijn met vrienden, hoewel je weet dat ze het je zouden laten weten als dat niet zo was.

Je staat erop dat ze je meteen appen wanneer ze thuiskomen na een geweldige avond uit, als jullie niet samen naar huis zijn gegaan, ook als jullie slechts zes huizen uit elkaar wonen.

Men zegt dat de liefde je gek kan maken en dit geldt vooral als het om je zielsverwant gaat.

Je gaat je zorgen maken vanwege hen, niet omdat je twijfelt of jij de enige voor hen bent, maar omdat je de gedachte niet kunt handelen dat er iets met ze zou gebeuren en ze er niet meer zouden zijn.

Hun geluk is jouw prioriteit en vice versa.

Related: Zielsverwanten Vinden Elkaar Door Middel Van Oogcontact: Dit Zijn De Signalen Dat Jij De Jouwe Hebt Gevonden

5. Ze maken alles leuk voor jou

Een typische baan en je heel volwassen gedragen kan soms oersaai worden.

Er is altijd tijd voor plezier, zeker als je daar tijd voor vrijmaakt, maar dan zijn er verantwoordelijkheden die jullie hebben die niet echt leuk zijn. Maar dat is oké.

Je zielsverwant weet hoe hij alles leuk kan maken, van een bezoek aan de bibliotheek tot vissen met zijn opa.

Zelfs als je naar een werkuitje gaat, waar het eigenlijk verboden is om plezier te hebben, zul je het nog steeds leuk hebben als zij er bij zijn.

De grappen die jullie alleen snappen, jullie geheime spelletjes en het feit dat jullie elkaars gedachten kunnen lezen voegt meer vreugde toe aan jullie levens.

De man die je zelfs een glimlach kan bezorgen op de begrafenis van je opa is de zielsverwant naar wie je op zoek bent geweest.

Plezier is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien en iets wat vaak geen prioriteit is binnen relaties, maar koppels die samen lachen en plezier maken blijven bij elkaar.

4. Jullie kunnen ontzettend goed communiceren

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Vraag het maar aan doorgewinterde stellen of gewoon aan iedereen die iets over relaties denkt te weten, en ze zullen je vertellen dat communicatie (en waarschijnlijk eerlijkheid) het allerbelangrijkste in een relatie is.

Toch komen veel stellen vaak in een vicieuze cirkel terecht wat ruzies betreft omdat ze niet effectief kunnen communiceren.

Geef de tijd van de smartphone maar de schuld, want het feit blijft dat bijna niemand meer telefoneert of dat mensen gewoon de tijd niet meer nemen om iemand in het echt te leren kennen door met elkaar te praten.

Het is duidelijk dat de mensen die het beste kunnen communiceren de beste en meest betekenisvolle relaties hebben.

Als je met je partner over positieve en negatieve dingen kunt praten en het tijdstip of de locatie niet uitmaakt heb je waarschijnlijk je zielsverwant gevonden. 

Ik denk dat je je zelfs beter voelt als je met hen hebt gesproken.

Je zielsverwant is degene die je altijd zal begrijpen en die de tijd neemt om ergens naar te vragen in plaats van overhaaste en ongemakkelijke conclusies te trekken en tegen je te snauwen omdat je iets zegt wat niet helemaal klopt.

Related: Dit Zijn De 6 Soorten Zielsverwanten Die Je In Dit Leven Zal Tegenkomen

3. Jullie lachen samen

De meeste vrouwen zouden het met me eens zijn dat ze onder andere humor in een potentiele partner waarderen.

En dit is niet zomaar een begeerlijk karaktereigenschap. De reden hiervoor is dat lachen je een langer leven geeft en het je over het algemeen een gelukkiger iemand maakt.

Lachen kan ontwapenend zijn. Een ongemakkelijk, vreselijk moment kan draaglijker worden of een grappig moment zoveel meer memorabel.

Nu heb je misschien een partner die je soms aan het lachen maakt, maar je zou hem nou niet echt een komiek noemen. Dat is helemaal niet erg.

Stellen die echter samen lachen maken minder vaak ruzie en blijven langer gelukkig.

Als je met je zielsverwant lacht kan niets je tegenhouden. 

Je vindt niet altijd de dezelfde dingen grappig, maar jullie delen zeker grotendeels dezelfde humor; wanneer één van jullie in de lach schiet maakt dit de ander zo intens gelukkig dat jullie samen in lachen uitbarsten.

Lachen is besmettelijk, maar lachen met je zielsverwant is het besmettelijkste wat er is.

2. Je vindt het raar om de ander je zielsverwant te noemen

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Zoals eerder genoemd werd klinkt het woord zielsverwant enigszins cliché, nietwaar?

Zelfs woorden als echtgenoot, levenspartner, pinguïn, lover, etc. passen eigenlijk niet helemaal bij jou.

Je weet dat hij je zielsverwant is, maar het klinkt zo verschrikkelijk betekenisloos dat je het die titel niet wilt geven.

In plaats daarvan praten jullie met elkaar over jullie plannen voor de toekomst, wat jullie volgend jaar in de vakantie willen doen of hoe jullie de kinderen gaan noemen en gekke namen vermijden.

Je weet het gewoon en geen titel zal daar iets aan veranderen.

Als mensen je hierop wijzen gebruik je meteen het woord niet en leg je daarna uit waarom ze gelijk hebben, terwijl je onderhand de titel vermijdt.

Echte zielsverwanten hoeven zich niet te verantwoorden. Ze weten diep vanbinnen dat hun zielsverwant de enige voor ze is en dat niemand hen van gedachten zal laten veranderen. 

1. De timing is perfect

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Men zegt dat timing zo belangrijk is en hetzelfde kan worden gezegd als je het hebt over het vinden van je zielsverwant.

Je trein kwam te laat aan en je bent hen toevallig tegen het lijf gelopen.

Je blind date kwam niet opdagen en toen je de kroeg uitliep botste je tegen een knappe onbekende aan.

Of je kwam net op het juiste moment uit een slechte relatie en dit was net op tijd om een paar weken later een kop koffie met hen te drinken.

Een verdrietige relatie quote luidt, ‘soms ontmoet je de juiste persoon op het verkeerde moment’ en het zorgt ervoor dat veel geweldige relaties ongewenst eindigen.

Maar als je partner je zielsverwant is zouden jullie voor elkaar bestemd zijn en zou dit betekenen dat jullie alle obstakels zouden overwinnen of jullie elkaar pas zouden leren kennen als jullie echt zover waren om een relatie te beginnen.

Je zielsverwant is de partner die niet per se blijft hangen in de details, maar die snel weer weet hoe jullie eerste date was, waar jullie af hebben gesproken, wat jullie beiden aan hadden en welke onderwerpen jullie besproken hebben.

De timing was zo perfect dat jullie op dit moment een manier proberen te vinden om dat gesprek in jullie huwelijksgeloften te verwerken.

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn