Spiritueel gezien wordt er gesteld dat zelfs voordat je geboren werd, de naam van spirituele helft al vaststond. Elke ziel heeft een perfecte match… zielsverwanten.

Hoewel de meeste mensen een zielsverwant zien als een perfecte en harmonieuze unie van gelukzaligheid, is je ware spirituele zielsverwant degene die bedoeld is om je “compleet te maken”.  

Zielsverwanten maken elkaar compleet. Mensen kunnen hun levensmissie niet in hun eentje volbrengen. Iedereen heeft iemand nodig om hen te helpen om een beter mens te worden. Dit is echter niet altijd en gelukzalige ervaring.

Een eerlijke, oprechte en serieuze relatie hebben met je zielsverwant, helpt je om een betere versie van jezelf te worden. Je moet jezelf pushen om buiten je comfortzone te gaan, verder dan je grenzen, om je betere ik te vinden.

Hoewel we zielsverwanten vaak zien als een symbiotische unie; kunnen relaties tussen zielsverwanten aan het begin zwaar zijn. Het kunnen twee vervormde puzzelstukjes zijn die proberen om in elkaar te passen.

Soms lijkt het alsof jullie helemaal niet passen, maar al snel, nadat er wat gedraaid en omgedraaid wordt, voelen jullie de klik. Jullie voelen dit diep in jullie ziel en dat gevoel zegt dat jullie de ware hebben gevonden.

Vaak verschijnen zielsverwanten vermomd. Je voelt je misschien niet tot elkaar aangetrokken wanneer jullie elkaar voor het eerst ontmoeten, maar er lijkt een mysterieuze kracht te zijn die jullie voortduwt en die zegt dat dit “de ware” is. 

Je hebt een persoonlijke checklist van alles wat je in een partner zoekt. Lang – ja. Donker haar (alsjeblieft geen krullen) – ja. Alleen blond – ja. Een wasbordje – ja.

Of je bent iemand die weet dat zijn date niet “de ware” is omdat ze een voor een haar erwtjes opeet. 

Als je dapper genoeg bent om je checklist voor de romantiek weg te leggen, open dan je ogen en je hart voor onverwachte mogelijkheden en misschien ben je wel een van de gelukkigen die hun ware zielsverwant vindt. 

Je weet dat jullie zielsverwanten zijn als: 

1. Je weet het gewoon. 

Iets in je zegt dat dit de perfecte partner voor je is. Het is alsof er een spirituele kracht bestaat die je pusht om al je oude verwachtingen los te laten en jezelf compleet over te geven aan deze nieuwe persoon. 

2. Zielsverwanten zijn elkaar al eerder tegengekomen.

Zielsverwanten hebben elkaar al eens eerder ontmoet. Je hebt toen misschien geen connectie gehad, maar jullie waren op hetzelfde moment op dezelfde plek.

Voordat mijn man en ik elkaar leerden kennen woonden en werkten we tegenover elkaar. En toch ontmoetten we elkaar pas toen de tijd rijp was.

3. Jullie zielen ontmoeten elkaar op het juiste moment.

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Elke persoon moet er klaar voor zijn om een connectie te maken met een zielsverwant. Hoewel mijn man en ik jarenlang heel erg dichtbij elkaar waren, ontmoetten we elkaar pas op het geschikte moment.

Je moet voorbereid zijn op het ontmoeten van je zielsverwant. Het kan zijn dat je eerst een relatie hebt die niks wordt of dat je er nog niet klaar voor bent om je “checklist voor een perfecte partner” weg te gooien, maar als het aankomt op zielsverwanten, is timing alles. 

4. Jullie stille plek is een vredige plek.

Samen stil zijn is net zo fijn als een pluizige donsdeken op een koude winteravond.

Of je nu in dezelfde kamer leest of samen in de auto zit, de stilte tussen jullie is comfortabel. 

5. Je kunt elkaars stille gedachten horen. 

Bij zielsverwanten is er zoveel diepgang in de relatie dat je kunt voelen en horen wat je partner denkt, ook als het niet hardop gezegd wordt.

6. Zielsverwanten voelen elkaars pijn.

Je kunt in elkaars schoenen staan. Je kent elkaar zo goed dat zodra hij binnenkomt je weet hoe zijn dag is geweest.

Je ervaart elkaars gevoelens: somberheid, bezorgdheid en stress. En je deelt elkaars geluk en vreugde.

7. Zielsverwanten kennen elkaars gebreken en zien daar de voordelen van in.

Ja, het is zo. Onze tekortkomingen hebben ook voordelen. Elk eigenschap heeft een positieve en een negatieve kant. Het is aan iedereen om altijd naar het positieve te zoeken, zelfs wanneer alles niet zo lekker gaat.

Elk minpunt heeft vaak een voordeel. Koppige mensen kunnen goed beslissingen maken.

Mensen die supergoed georganiseerd zijn zijn geweldig in het op tijd betalen van rekeningen.

8. Zielsverwanten hebben dezelfde levensdoelen.

Jullie zitten op dezelfde golflengte wat betreft normen, waarden, ethiek en doelen.

Jullie pakken dingen misschien anders aan, maar willen beiden uiteindelijk hetzelfde bereiken.

9. Jullie zijn niet bang om een gesprek te voeren.

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Het voeren van gesprekken kan uitdagend zijn. Je zorgen uiten of proberen iets te beslissen is ongemakkelijk.

Zielsverwanten weten dat als ze de krachten bundelen ze er wel uit zullen komen.

10. Jullie voelen je niet bedreigd als een van jullie wat tijd alleen zou willen.

Of het nu drie keer in de week tennissen is of een avondje uit met je vrienden, je respecteert elkaars behoefte aan onafhankelijkheid, omdat je weet dat als jullie samen zijn, jullie tijd samen bijzonder is.

11. Zielsverwanten zijn nooit jaloers.

Mooie meiden op kantoor of knappe personal trainers zijn geen dreiging. Je weet zeker dat jij de enige bent.

12. Zielsverwanten respecteren elkaars verschillen en meningen.

Jullie zijn je ervan bewust dat je andere meningen hebt. Vaak zijn zielsverwanten tegenpolen. Soms kan dit uitdagend zijn.

Dan word je gedwongen om de ander je aan te laten vullen. Je hebt nog steeds je eigen mening, maar in plaats van dat jullie het maar niet eens worden, hebben jullie ontzettend veel respect voor elkaar.

Jullie luisteren en hebben respect voor de verschillen.

13. Jullie schreeuwen niet, schelden niet en jullie dreigen niet met een scheiding.

Tuurlijk zijn jullie weleens boos. Mensen kwetsen elkaar niet altijd expres. Maar zielsverwanten zijn niet gemeen of kwetsend en ze straffen je niet.

14. Jullie geven toe omdat jullie je partner gelukkig willen maken.

Geven kan vaak leiden tot ongezonde en aanhankelijke relaties, of relaties waarin er iemand emotioneel mishandeld wordt. Maar zielsverwanten geven alleen maar om de ander gelukkig te maken.

15. Jullie weten hoe jullie je moeten verontschuldigen.

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn

Het is niet eenvoudig om “het spijt me” te zeggen of toe te geven dat je degene van wie je houdt hebt gekwetst. Zielsverwanten realiseren zich dat hun daden of woorden schade aanrichten.

Zelfs als ze vonden dat ze in hun recht stonden kunnen ze makkelijk hun excuses maken wanneer het leed dat ze hebben aangericht hun partner heeft gekwetst.

16. Jullie zouden zo weer in het huwelijksbootje stappen.

Je weet dat deze persoon de enige voor jou is. Zelfs in zware tijden zou je weer voor je partner kiezen. Je ervaart een trots gevoel als je naar je partner kijkt.

17. Zielsverwanten vullen elkaar aan.

Ja, het spijt me om dit te moeten zeggen, maar je partner vult je gebreken aan. Niemand is perfect.

We hebben allemaal onze sterke en zwakke kanten. Zielsverwanten vullen elkaar aan. Het is de yin en yang van perfecte harmonie.

Een van de partners is misschien de extraverte en de andere de introverte. Eentje is misschien sociaal en de ander een huismus.

Zielsverwanten zijn vaak tegenpolen die zich aangetrokken voelen tot degene die hun missende stukjes bezit. 

18. In elkaars armen liggen verdrijft stress, zorgen en angst.

Je zou uiteindelijk nergens liever zijn dan in elkaars armen. Als je een zware dag hebt gehad met veel onenigheid, ruzie met je baas of omdat je de trein hebt gemist, wat er ook gebeurd is zal allemaal wegvagen als je elkaar omhelst.

Je voelt een warmte in je hart, een innerlijke rust. Er zijn geen woorden voor nodig.

Er is alleen maar de stille, gelukzalige unie van twee zielen. Twee zielen die voor eeuwig bij elkaar horen te zijn.

18 Signalen Dat Jullie Zielsverwanten Zijn