Skip to Content

Een Open Brief Aan De Man Die Haar Boven Mij Verkoos

Een Open Brief Aan De Man Die Haar Boven Mij Verkoos

Het heeft me een tijdje gekost om dit te schrijven, maar nu is het tijd om je alles te vertellen wat ik sinds je haar boven mij verkoos voor mezelf heb gehouden.

We hadden alles waar we van droomden. We hebben elkaar op de middelbare school ontmoet en net als in de film, waren we elkaars eerste liefde. Met jou leerde ik wat het betekent om iemands alles te zijn en hoe ik voor de rest van mijn leven behandeld wil worden. Tenminste, dat dacht ik.

Je leerde me in elke dag die opkomt het licht te zien, zelfs als het buiten regent. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken, want ik wist dat je er zou zijn om mijn hand vast te houden en me te helpen elk probleem op te lossen dat op mijn pad kwam.

Waar ik ook van droomde, je probeerde het waar te maken. Ik wilde het noorderlicht zien, jij kocht de tickets naar IJsland voor ons en we brachten ons jubileum daar door, voor het geval je het je niet meer herinnert.

Ik wilde Disneyland bezoeken, omdat ik als kind nooit de kans had gekregen, dus nam je me op onze eerste Valentijnsdag mee daar naartoe. Of misschien weet je nog hoe ik over een pup bleef praten en je besloot dat het tijd was om eindelijk te stoppen met dromen en er echt een te hebben.

Trouwens, Meatball is er nog. Een beetje verward omdat je er niet meer bent, maar hij zal er wel aan wennen. Dat heb ik zeker gedaan.

Een Open Brief Aan De Man Die Haar Boven Mij Verkoos

Soms als ik me eenzaam voelde, speelde ik ons favoriete liedje en danste ik als een klein meisje door het huis. Ik vraag me af of jij ooit hetzelfde hebt gedaan of dat ik de enige ben met een gebroken hart.

Ik heb pas geleden onze bucketlist gevonden. Het lag nog steeds op de plek waar we het 6 jaar geleden achter hebben gelaten. God, we zijn zo lang samen geweest. Wie had gedacht dat ik in de verleden tijd over ons zou praten… Maar zo is het leven.

We hebben nooit iets van die lijst geschrapt, dus besloot ik het voor ons te doen. En het blijkt dat we alles hebben gedaan, behalve twee dingen. Trouwen en een gezin stichten. Maar dat zouden we waarschijnlijk doen als je niet had besloten om haar boven mij te verkiezen.

Ik miste je zelfs toen ik aan onze herinneringen dacht. Ik miste je toen ik onze favoriete show zag. En ik miste je toen ik je spullen inpakte.

Als iemand me zou hebben verteld dat ik op een dag zonder jou zou moeten leven omdat je weg was gegaan, dan zou ik zeggen dat ze gek waren. Dat er niemand in deze wereld zou zijn die kon ruïneren wat wij hadden. En dat je mijn zielsverwant bent. Maar het blijkt dat ik degene was die gek was.

Ik was de gek om dat allemaal te geloven. Ik was de gek omdat ik je mijn hart in miljoenen stukjes liet breken. En ik ben gek dat ik zo lang aan je heb gedacht.

Maar, wil je wat weten? Ik ben er klaar mee. Ik ben er klaar mee om over dingen na te denken die we hadden kunnen hebben.

Vanaf nu concentreer ik me op wie je echt bent. En dat is een man die niet wist hoe hij zijn ware liefde moest bewaren. Een man die besloot om het allemaal weg te gooien voor een beetje plezier. Ik was boos op je omdat je haar boven mij verkoos, maar nu realiseer ik me dat je me een plezier hebt gedaan.

Je hebt me geholpen om van iemand af te komen die me duidelijk nooit zijn eerste keuze heeft gemaakt. Je hebt me geholpen om erachter te komen dat ik iemand verdien die er voor me zal zijn, wat er ook gebeurt.

Ik heb me maandenlang zo waardeloos gevoeld. Door jou verloor ik mijn gevoel van waarde en ik dacht dat er geen kans was dat ik ooit iemand zou vinden die van me zou houden zoals jij. Maar als alles wat je ooit hebt gezegd waar was, dan zou ik nooit je tweede optie zijn geweest.

Waarom is een meisje dat je een maand geleden hebt ontmoet het waard om iets te verliezen dat je al vijf en een half jaar aan het opbouwen was? Ik wilde daar al zo lang een antwoord op vinden. Het hield me ‘s nachts wakker terwijl ik als een kind lag te huilen. Te huilen vanwege een man met wie ik ooit dacht te trouwen en die haar boven mij verkoos.

Ik schaamde me daarvoor. En ik dacht dat ik je nooit over deze dingen zou vertellen omdat je misschien het gevoel hebt dat je gewonnen hebt. Maar nu besef ik dat ik me nergens voor hoef te schamen. Je bent een harteloze, egoïstische man, en jij zou je vreselijk moeten voelen, niet ik.

En nee, je hebt niet gewonnen. Ik ben de echte winnaar in deze situatie. Ik ben degene die de kans kreeg om een man te vinden die me zal koesteren en me zal behandelen alsof ik het enige meisje in de wereld ben. Alsof ik alles ben wat hij ooit heeft gewild, en ik zal hetzelfde voor hem doen.

Een Open Brief Aan De Man Die Haar Boven Mij Verkoos

Als ik hem vind, dan weet ik dat hij mijn echte zielsverwant is en dat al die jaren met jou gewoon een moeilijke les was die ik moest leren.

Alles wat je net hebt gelezen, is nu verleden tijd. Ik mis je niet meer, en eigenlijk, als ik aan je denk, voel ik me leeg. Alsof jij iemand bent die ik ooit heb gekend.

En ik zal altijd geloven dat er jaren waren waarin je echt van me hield. Niet omdat ik nu om je geef, maar omdat ik om de jonge ik geef.

Ooit zul je beseffen dat alles wat je hebt gedaan een vergissing was. Je kunt zelfs proberen contact met me op te nemen, maar ik zal er niet voor je zijn. Je hebt je kans gehad en die heb je verknald. Leef je leven met haar, totdat je beseft dat ze niet met mij te vergelijken is.

En als dat moment eindelijk komt, dan open je deze brief opnieuw en lees je de laatste zin steeds weer opnieuw.

Voor mij ben je al overleden en ik geloof niet in geesten.