Skip to Content

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Het was voorbij. Je was eindelijk vrij van je giftige ex. Geen constant drama meer. Geen rechtvaardigingen en eindeloze verklaringen meer.

Je hebt geen 14 gemiste oproepen gezien en 7 berichten met “Waar ben je en met wie ben je?” meer. En je hoefde je geen zorgen te maken over je berichten op social media of het feit dat je om 2 uur ‘s nachts online was.

Hij was weg en jij was klaar om te genezen. Je was eindelijk klaar om de stukjes van je gebroken hart op te rapen en ze allemaal aan elkaar te lijmen. Het was triest omdat hij de hoeder van je hart zou zijn, maar hij liet het vallen en brak het in een miljoen stukjes.

En daar bleef het niet bij. Hij bleef heel lang doorgaan met het te verpletteren. Maar je was sterk genoeg om op te staan en helderder te stralen dan ooit tevoren. Je hebt je glimlach terug. En de wereld werd weer kleurrijk.

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Je hebt je dagen doorgebracht met genieten van de dingen waar je van hield voordat je met je giftige ex begon te daten. Je hebt oude vriendschappen aangewakkerd en je de goede tijden herinnerd die jullie samen hadden. En je pikte zelfs een aantal nieuwe hobby’s op en ging eindelijk door met werken aan je doelen en dromen.

En zo heb je hem ontmoet. Hij trok je aandacht op het moment dat je hem zag. Op dat moment wist je dat hij degene zou zijn die je leven zou veranderen. En dat gebeurde ook.

Je had je zielsverwant gevonden en dus dacht je dat het makkelijk zou zijn. Maar zo ging het niet.

Je dacht dat je genezen was van alles wat er tussen jou en je ex was gebeurd. Maar je realiseerde je nooit dat de giftige relatie zoveel schade achter had gelaten. En dat alles kwam naar boven toen je je ware liefde vond.

Een van de eerste dingen die je opviel is dat hij je vertrouwt. Je ging met hem uit, maar je kon nog steeds van alles genieten wat je deed toen je vrijgezel was. Je hoefde je dromen en doelen niet op te geven. En je hoefde niet te stoppen om iets met je vrienden te dingen, of met dingen op Instagram te posten.

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Hij had er geen problemen mee dat je laat opbleef en hij heeft je niet honderden keren gebeld om te zien met wie je was en waar je was. Hij hield ervan dat je tijd aan je hobby’s besteedde, en dat hij nooit klaagde dat je niet genoeg tijd voor hem maakte.

Deze man was alles wat je wilde, maar om de een of andere reden zat het je dwars. Je hebt er nachten over nagedacht. Je hebt met je vrienden gesproken en luisterde naar hen om je te laten geloven dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Maar je maakt je nog steeds zorgen. Het zeurende gevoel wilde gewoon niet verdwijnen.

Op een dag begon je je plotseling af te vragen of al deze dingen betekende dat hij niet van je hield: “Hoe kan hij van me houden en nergens jaloers op zijn? Als je van iemand houdt, moet je een beetje jaloers en overbezorgd zijn, toch?”

Toen hij je omhelsde en kuste, genoot je van het moment, maar toen begon je over alles na te denken. Gedachten begonnen je te kwellen van alle mogelijke redenen waarom hij zo zou zijn, maar op de een of andere manier zag je niet in dat hij echt van je hield.

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Je was bang. Blij dat jullie samen waren, maar bang dat hij je niet echt wilde. Je geloofde niet dat je zo slim, mooi en grappig was als hij je vertelde. In plaats daarvan dacht je dat hij al deze dingen zei om je te laten blijven.

Je hoofd was een puinhoop en je gaf jezelf de schuld dat je te veel nadacht. Je geest zou zich met onbeantwoorde vragen vullen: “Maar waarom zou hij me laten blijven als hij niet van me houdt? Wat wil hij van me? Of misschien geeft hij echt om me en wil hij bij me zijn?”

Als dit klinkt als iets wat jij doormaakt, dan ben ik hier om te bewijzen dat het allemaal gebeurt vanwege je giftige ex. Je moet jezelf niet de schuld geven en je ‘s nachts afvragen of je iets verkeerd hebt gedaan in je nieuwe relatie.

Het enige verkeerde was om bij je ex te zijn. Maar omdat je dat niet kunt veranderen, kun je het gebruiken om er iets van te leren. De ergste en moeilijkste situaties maken ons sterker, wijzer en krachtiger. We moeten gewoon leren ons op de les in plaats van op de pijn te concentreren.

Dit is mijn interpretatie van wat er in je leven gebeurt. Je hebt na een relatie met je giftige ex eindelijk liefde gevonden. En omdat hij zoveel littekens achter heeft gelaten, ben je bang dat iemand anders je dat weer aandoet.

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Daarom gaan je hersenen in hyperdrive – het probeert je tegen liefdesverdriet te beschermen. Het volgt de regel ‘voorkomen is beter dan genezen, sorry’. Maar dat is gewoon problemen voor je maken en je niet laten genieten van het prachtige liefdesverhaal dat je zou kunnen ervaren.

Wat ik je nu zal vertellen zal je van je ketenen bevrijden en je zult klaar zijn om het leven te leven waar je altijd van gedroomd hebt.

Waarom ik daar zo zeker van ben? Omdat ik dit allemaal al heb meegemaakt. Ik weet hoe het gaat. Je nieuwe vriendje laat je met je vrienden uitgaan en maakt geen jaloerse scènes? Hartstikke goed!

Dat betekent dat hij je vertrouwt en om jou en je geluk geeft. Als hij niet super jaloers is, betekent dat niet dat hij niet van je houdt! Het is gewoon een van je littekens die je dat vertellen, omdat het bang is.

Je ex heeft je geleerd dat liefde gelijk staat aan jaloezie. Dat we niet van iemand houden als we niet te beschermend over alles zijn. Maar dat is niet waar.

Met je nieuwe partner kun je aan je doelen en dromen werken. Dat is mooi. Het betekent dat hij je gelooft en wil dat je ze allemaal bereikt en gelukkig bent. Hij belt je niet 17 keer als je bij je vrienden bent. Niet omdat het hem niet kan schelen, maar omdat hij je vertrouwt.

Als Je Liefde Vindt Terwijl Je Nog Herstelt Van Je Giftige Ex

Hij kust en knuffelt je niet omdat hij een bijbedoeling heeft. Hij doet dit omdat hij verliefd op je is en dicht bij je wil zijn. Elk mooi ding dat hij doet is omdat hij van je houdt en een gezonde relatie met je wil opbouwen.

Hij ziet zijn toekomst met jou. Ik weet dat je bang bent, omdat het te mooi lijkt om waar te zijn. Maar als je ware liefde vindt, dan mag je in je eigen sprookje leven. En als je nieuwe vriend zich zo gedraagt, dan moet ik je feliciteren, want je hebt de ware gevonden.

Je bent sterk genoeg om die ketens van angst te breken die je giftige ex achter heeft gelaten, en om jezelf lief te laten hebben en bemind te worden. Er is niets mooiers dan dat! Je hebt een man gevonden die klaar is om je gelukkig te maken en zijn liefde voor je te bewijzen.

Wees trots op alles wat er gebeurd is en wees blij dat je echte liefde hebt gevonden nadat je bij je giftige ex weg bent gegaan. Nu is het tijd om te schitteren en van het prachtige leven te genieten dat je te wachten staat.

Dus, ga je gang en geef jezelf de kans om de gelukkigste persoon ter wereld te zijn – je vriend wil dat echt zien!

PinFlight Image