Skip to Content

Waarom Sommige Mensen Boos Worden Als Je Eindelijk Voor Jezelf Kiest

Waarom Sommige Mensen Boos Worden Als Je Eindelijk Voor Jezelf Kiest

Voor jezelf kiezen is een proces. Eerlijk gezegd, denk ik niet dat er iemand op deze planeet is die toen ze een kind waren voor zichzelf hebben gekozen en dat dat altijd zo gebleven is. En dat is oké. Iemand anders op de eerste plaats zetten leert je ook een lesje.

En die les heet, “Ik moet stoppen met het negeren van mijn eigen behoeften.” Je zult merken dat wanneer je uiteindelijk voor jezelf kiest, mensen boos op je zullen worden. Dan zul je beseffen dat ze allemaal egoïstisch zijn.

Ze geven alleen om zichzelf, maar die mensen hebben nog steeds het lef om boos op jou te worden omdat je hetzelfde doet. Ik weet dat het klinkt alsof deze twee dingen niets met elkaar gemeen hebben. Maar laat me het uitleggen en denk er dan even over na.

Ten eerste, mensen worden boos omdat je vaker “Nee” dan “Ja” begon te zeggen. Ze zijn gewend om iemand in de buurt te hebben die altijd in staat is om te doen wat ze voorstellen.

En als je erover nadenkt, heb je waarschijnlijk al tegen veel verschillende activiteiten “ja” gezegd waarin je eigenlijk niet geïnteresseerd was. Nu koos je ervoor om je stem te verheffen en niet meer stil te zijn. En ze zijn boos omdat ze bang zijn voor wat je te zeggen hebt.

Je bent al eeuwen met ze samen, maar je had altijd het gevoel dat je je mond moest houden. Nu je eindelijk voor jezelf hebt gekozen en de kracht hebt gekregen om je uit te spreken, zijn er zoveel dingen die je wilt zeggen. Dus die mensen zijn bang omdat ze weten dat ze je niet goed hebben behandeld.

Waarom Sommige Mensen Boos Worden Als Je Eindelijk Voor Jezelf Kiest

Ze zijn boos omdat je eindelijk je eigen waarde realiseerde en nu ben je op het juiste pad in het leven. Het doet ze pijn dat ze je niet meer van je weg naar succes kunnen afhouden. En het doet ze pijn om te zien dat je meer bent geworden dan zij ooit zullen worden.

Je zult geen genoegen meer nemen met kleine stukjes van iets. Die dingen liggen in het verleden omdat je genezen bent en je eindelijk begrijpt dat je je eigen nummer één moet zijn. Nu weet je wat je echt verdient en die stukjes nep liefde of aandacht zijn niet genoeg.

Mensen worden boos omdat ze weten dat ze nooit meer misbruik van je zullen kunnen maken. Ze hielden ervan om iemand te hebben die er altijd voor hen zou zijn, ook al waren ze er nooit voor jou.

Maak je geen zorgen. Het was niet verkeerd om hen te helpen, maar ze waren te egoïstisch en ik weet dat het je pijn heeft gedaan. Maar nu weet je heel goed wie de mensen zijn die je om je heen wilt hebben en wie degenen zijn die je zo snel mogelijk wilt kwijtraken.

Ze worden boos omdat ze de oude jou missen. Je weet wel, degene die ‘te goed’ was. Nou, de waarheid is, je kunt nooit te goed zijn voor mensen die het verdienen. Maar de mensen waar we het over hebben verdienden niet de kleinste stukjes van je aandacht.

Het maakt ze zo gefrustreerd dat ze je niet meer kunnen manipuleren. Ze hadden gehoopt dat je er nooit achter zou komen hoe speciaal, waardig, interessant, slim, mooi en grappig je bent. Gelukkig, kwam die dag wel en ben je er klaar voor om een aantal belangrijke veranderingen aan te brengen.

Te beginnen met het loslaten van degenen die niet blij zijn dat je eindelijk voor jezelf hebt gekozen. Je echte vrienden zullen blij zijn om dat te horen. De anderen zullen zich kouder gaan gedragen, omdat ze nooit moeite voor je ‘vriendschap’ hebben hoeven doen. En ze weten dat je dat gedrag niet meer zult tolereren.

Wanneer ze beseffen dat je klaar bent met te doen wat ze willen, zullen ze waarschijnlijk proberen om iemand anders te zoeken die een versie van de oude jij zal zijn. Maar dat zal je niet storen. Het kan je niet meer schelen of iemand wel of niet je leven verlaat.

Je weet dat het hun keuze is en je vindt het prima. Eerlijk gezegd, is het soms zelfs beter om van sommige mensen af te komen.

Mensen vinden het leuk als iemand hun leugens, manipulaties en slechte bedoelingen niet doorziet. En omdat je eerder veel mee hebt gemaakt, worstelde je om dit soort gedrag te herkennen.

Dat is waarom sommige van je familieleden misschien je goede ziel hebben gebruikt om weg te komen van de problemen die ze zelf hebben veroorzaakt. Ze wisten dat je er altijd zou zijn om ze te helpen voor het geval ze het nodig hadden. En hoewel ze van je hielden, vonden ze het nog steeds prettig dat ze je konden gebruiken.

Of je nepvrienden. Ze hebben het je waarschijnlijk nooit verteld, maar ze vonden het prettig dat je er altijd voor ze was toen ze je nodig hadden. Je had het niet mis. Zo zien echte vriendschappen eruit. Maar waren ze er echt voor jou elke keer dat je om hulp vroeg?

Waarom Sommige Mensen Boos Worden Als Je Eindelijk Voor Jezelf Kiest

Maar je bent nu klaar. Het is jouw tijd om te schitteren en je zult niet meer zwijgen. Je visie is beter en je kunt eindelijk door hun leugens en manipulaties heen kijken. Zodat ze je geen pijn meer kunnen doen. Ze kunnen het proberen, maar het zal gewoon van je schild stuiteren.

Dat schild is van speciaal materiaal gemaakt. Je hebt er lang op gewacht, maar het was het waard. Nu het er eindelijk is, is het onbreekbaar. Het maakt niet uit wat iemand als wapen probeert te gebruiken, je schild zal er zijn om je te verdedigen.

En dat speciale materiaal heet “voor jezelf kiezen”. Draag het altijd bij je en je zult de goede kant op gaan. Je zult al je dromen laten uitkomen, want er is niets of niemand die je nu nog kan tegenhouden.

Voor het geval sommige mensen het niet leuk vinden, laat ze gaan. Je hebt ze toch niet nodig. Ze zullen proberen je schild te bekrassen en je zult hem regelmatig moeten poetsen. Maar dat is het minste wat je voor jezelf kunt doen. Bescherm je hart koste wat kost en je zult eindelijk een leven vol geluk leiden.