Skip to Content

Niet Alles Is Een Rode Vlag, Soms Is Het Een Van Deze 4 Dingen

Niet Alles Is Een Rode Vlag, Soms Is Het Een Van Deze 4 Dingen

Het is onmogelijk om op Instagram of TikTok in te loggen en niets te zien met betrekking tot een rode vlag. Het is al twee jaar een van de virale onderwerpen. En elke dag is er weer iets nieuws dat als problematisch wordt beschouwd. Maar is het echt zo of overdrijven we een beetje?

Gisteren, toen ik door mijn telefoon scrolde, zag ik een opmerking waarin stond dat mensen die om 5 uur ‘s ochtends opstaan een rode vlag zijn, omdat ze overpresteerders zijn. Is dat echt een rode vlag? Sommige mensen staan gewoon graag vroeg op, omdat ze ‘s ochtends graag dingen doen en een vrije middag hebben.

We zijn door de termen “groene en rode vlag” omringd zodat we nu proberen om alles in deze twee groepen te categoriseren. Maar dat is onmogelijk. Het is alsof je zegt dat alle dingen goed of slecht zijn, en dat er geen middenweg is. Maar meestal is die er wel!

4 dingen die niet tot een rode vlag behoren

Niet Alles Is Een Rode Vlag, Soms Is Het Een Van Deze 4 Dingen

Vandaag wil ik laten zien dat niet alles een rode vlag is, maar dat ze soms een van deze 4 dingen zijn. Laten we ze eens bekijken.

1. Je vreemde perceptie van liefde

Onze perceptie van liefde wordt door vele andere factoren gevormd. Hoe onze vrienden in hun relaties worden behandeld, hoe het huwelijk van onze ouders eruitziet, wat we leuk vinden en wat we niet leuk vinden…

Maar soms is onze perceptie niet echt realistisch en denken we dat iets een rode vlag is terwijl het dat in feite niet zo is.

Dus als je vriendje met zijn vrienden uitgaat, betekent dat niet dat hij vreemd zal gaan. Hij wil gewoon tijd doorbrengen met andere mensen waar hij van houdt. Het is geen rode vlag om wat tijd zonder partner door te brengen. En onthoud altijd dat hem voor jezelf houden geen liefde is.

Ja, we horen allemaal graag wat aardige woorden van de persoon met wie we uitgaan. Maar als je veel meer aandacht besteedt aan de woorden dan aan de acties die hun liefde bewijzen, dan heb je een vreemde perceptie van liefde en dan moet je de schuld niet bij je partner leggen.

Je partner moet je gelukkig maken, maar liefde betekent wederzijds werk, respect en begrip. Je kunt dus niet van hem verwachten dat hij je gelukkig maakt, terwijl jij weigert om te proberen hem ook gelukkig te maken. Als het ware liefde is dan moeten jullie net zo belangrijk zijn!

2. Je onrealistische normen

Wat is iets dat al eeuwen bestaat en dat de meesten van ons leuk vinden? Boeken en films! Ze helpen ons een paar uur aan de realiteit te ontsnappen, of ze leren ons waardevolle levenslessen. Ze kunnen echter soms onze perceptie van liefde verstoren.

Hoe? Omdat er zoveel romantische boeken en films zijn die een onrealistisch beeld van de liefde geven. We worden dan verliefd op die personages en zoeken hen en hun gedrag in het echte leven. Maar het is bijna onmogelijk om dat te vinden.

Soms krijgen we het idee dat perfecte relaties die zijn waar partners nooit ruzie maken. Maar in het echte leven gebeurt het nooit. Iedereen heeft van tijd tot tijd ruzie, vooral met mensen van wie je houdt.            Jullie geven om elkaar en kleine dingen kunnen jullie pijn doen.

Je bent geen prinses zonder gebreken, en hij is geen prins die perfect is. Iedereen heeft het soms mis en iedereen maakt fouten.

Helaas heeft Disney ons laten geloven dat je gewoon verliefd moet worden en dat je nog lang en gelukkig zult zijn. Maar in werkelijkheid moet je hard werken om een relatie te krijgen die bijna perfect is.

3. Jullie kennen elkaar gewoon nog niet

Niet Alles Is Een Rode Vlag, Soms Is Het Een Van Deze 4 Dingen

Heb je het gevoel dat je elke dag iets nieuws over je partner leert? Misschien wist je gisteren niet waarom hij altijd angstig wordt als jullie langs een hond lopen, maar vandaag heeft hij je over die keer verteld dat hij werd aangevallen door de hond van zijn buurman toen hij een kind was.

Zie je, hij is geen hondenhater (dat zou een rode vlag zijn!), hij is gewoon bang door wat er met hem is gebeurd. Of misschien wist je niet waarom hij altijd hetzelfde liedje speelt als hij verdrietig is, maar op een dag heeft hij je uitgelegd dat het het liedje is dat hem altijd helpt om te kalmeren.

Toen ik net met mijn vriend begon te daten, was ik nog maar 16. En ik werd boos op hem omdat hij zoveel tijd buiten doorbracht, dus op een dag besloot ik hem ernaar te vragen. Hij wilde niet echt iets zeggen, en ik was er zeker van dat hij iets verborg.

Ik belde mijn vriendin en vertelde haar dat hij een leugenachtige vreemdganger was. Maar een paar dagen na dat dat was gebeurd, kwam hij aan mijn deur met een bon voor een Franse taalcursus. Hij wist hoe graag ik Frans wilde studeren, dus had hij een parttime baan genomen om genoeg geld voor me te sparen.

Toen ontdekte ik dat niet alles een rode vlag is, en soms is het gewoon dat jullie elkaar niet zo goed kennen. Als ik hem goed kende, dan had ik kunnen raden wat hij van plan was.

4. Je bent nog steeds aan het genezen

En tot slot, kan het zijn dat je gewoon aan het genezen bent. Maar wat bedoel ik daarmee?

Heb je jezelf ooit betrapt met te denken dat je partner een rode vlag is, gewoon omdat hij een dag met zijn vrienden heeft doorgebracht met het spelen van het nieuwe FIFA-spel dat ze net hebben gekocht?

Het is geen rode vlag om vrienden te hebben en tijd met ze door te brengen. Maar ik snap je. Je bent waarschijnlijk van de vroegere relatie aan het genezen waarin je altijd het gevoel had dat je niet zijn prioriteit was. Een relatie waarin hij altijd zijn vrienden boven jou verkoos.

Of misschien vertelt hij je niet 10 keer per dag dat hij van je houdt. Je wordt dan onzeker en gaat alles overdenken. Hij laat je eigenlijk zien dat hij van je houdt, maar dan denk je aan je ex die die lange alinea’s schreef waarin hij zijn liefde voor je betuigde, en word je verdrietig.

Het punt is, hij schreef er alleen over, maar zijn daden hebben zijn woorden nooit bewezen. Houd dat dus in gedachten. Als je het idee hebt dat deze dingen je storen, praat dan met je partner. Omdat hij waarschijnlijk geen rode vlag is, het is gewoon dat je nog steeds in een proces van genezing zit.

Ik hoop dat deze vier dingen je hebben bewezen dat niet alles in die groepen van vlaggen kan worden opgesplitst. Soms is het antwoord dat je zoekt iets ingewikkelder dan dat, dus zorg er altijd voor dat je niet overdrijft.