Skip to Content

Een Open Brief Aan Het Meisje Dat Te Innig Liefheeft, Je Hart Is Uniek

Een Open Brief Aan Het Meisje Dat Te Innig Liefheeft, Je Hart Is Uniek

Lief Meisje,

Ja, jij daar. Denk maar niet dat ik je niet ken, want ik ben net als jij. Ik heb zo vaak in je schoenen gestaan. Ik weet hoe je je voelt.

Luister niet naar de mensen die je wijsmaken dat je te innig liefhebt. Laat ze je niet wijsmaken dat je een te emotioneel, aanhankelijk, ouderwets, saai, en moeilijk iemand bent om mee om te gaan.

Luister niet wanneer ze je wijsmaken: “je moet veranderen. Je voelt de liefde te diep. Houd je emoties voor jezelf.

Raak niet te gehecht aan andere mensen.” Ja, ik weet hoe dit voelt. Ik heb dit keer op keer meegemaakt.

Luister niet naar hen, want je liefde kan nooit genoeg zijn. Je hart is groot genoeg om alle liefde in de wereld te absorberen. Je hart is zeldzaam. Het is uniek.

Ik wil dat je weet dat je het niet mis hebt. Je bent niet raar.

Jij bent niet de zwakkeling, maar zij. Ze willen liefhebben op jouw manier, maar ze zijn bang om gekwetst te worden.

Ze weten niet hoe pure en diepzinnige liefde voelt, want niemand heeft ze dat ooit laten zien. Ze zijn niet zo sterk als jij.

Je bent te aardig en medelevend. Je geeft je hart, ziel en lichaam aan degene van wie je houdt. Je stort je volledig in je relaties.

Als iemand net zo liefheeft als jij houdt dat in dat er niet over ze geoordeeld hoort te worden wat betreft de manier waarop ze liefde uiten.

Ze zouden zich nooit zorgen hoeven te maken dat hun liefde “te veel” is.

Egoïsme is een concept waar jij onbekend mee bent. Als je moe bent, bezorgd of verdrietig richt je je niet op je eigen gevoelens en behoeftes, maar op die van anderen.

Als je slechte dagen meemaakt of het zwaar hebt maak je je zorgen dat anderen je zullen zien als te gevoelig en zelfingenomen. Ze geven niets om jouw gevoelens.

Je hebt mensen geleerd om jou altijd op de tweede plaats te zetten, want je hebt hen altijd als prioriteit behandeld.

Voor mensen zoals wij is het zo eenvoudig om verliefd te worden. We zien het niet als iets dat veroverd moet worden of als het spelen met de gevoelens van anderen.

We weten hoe we behandeld zouden willen worden, hoe mensen naar ons horen te kijken, hoe ze ons aan horen te spreken, en hoe ze ons horen aan te raken.

We geloven dat als we onvoorwaardelijk van mensen houden dat we dat ook terug zullen krijgen. Maar dit gebeurt vrijwel nooit.

Maar, weet je wat? Misschien verdienen sommige mensen onze diepzinnige liefde niet. Sommige mensen zijn het gewoon niet waard om voor te vechten.

Je verlaat anderen nooit als ze jouw advies, hulp of steun nodig hebben. Je behandelt hen met respect en waardigheid, hoewel ze jouw vriendelijkheid niet verdienen.

Je doet veel moeite om anderen gelukkig te maken, hoewel je diep vanbinnen weet dat ze je nooit iets terug zullen geven.

Vaak denk je dat de hele wereld tegen je is. Je hebt het gevoel dat wat je doet nooit goed genoeg zal zijn. Wat je ook zegt of doet, mensen zijn nooit tevreden.

Maar geef jezelf vooral nooit de schuld als anderen jou niet begrijpen of je in de steek laten. Laat hun wrede gedrag jouw waarde en geluk niet bepalen.

Vraag je je vaak af waarom mensen je niet begrijpen. Nou, als dat zo is, stop daar onmiddellijk mee, want je zal toch nooit een antwoord daarop vinden.

Ze zijn niet zoals jij. Hun ziel is compleet anders. Ze zien mensen niet zoals jij dat doet. Je hart is anders dan dat van hen – het is zeldzaam.

Ze weten niets over de last die jij op je schouders draagt. Ze weten niet dat je hart al zo vaak is gebroken en dat je in je eentje weer overeind moest zien te komen.

Vertrouw me maar, je bent bijzonder. Laat anderen maar denken en zeggen wat ze willen, want je bent zoveel meer waard dan dat.

Laat anderen er niet voor zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen. Laat hen niet je zelfvertrouwen en dromen in diggelen doen vallen.

Je bent sterk, slim en je kunt het. Je hebt veel kracht en moed in je zitten, je moet het alleen zien te vinden.

Ik wil dat je je beseft dat je het verdient om omringd te worden door mensen die je met liefde, vriendelijkheid en medeleven zullen behandelen – net zoals jij anderen behandelt. Ga nooit twijfelen of je dat wel verdient. 

Accepteer jezelf zoals je bent. Verander niet je houding naar anderen. Laat jouw gevoel voor liefde je niet afschrikken.

Houd je hart niet verborgen, want het is een zegen, niet een vloek. Maar leer om op te passen aan wie je het geeft en bescherm jezelf.

Geef je hart aan degene die je waarde kent en die ook innig van jou zal houden – zoals jij dat altijd doet.

Geef het aan de man die jou waardeert en die dankbaar zal zijn dat hij zo’n lot uit de loterij in zijn leven heeft – JOU.

Veel liefs,

Iemand die je helpt herinneren om net zoveel van jezelf te houden als je van anderen houdt.

Een Open Brief Aan Het Meisje Dat Te Innig Liefheeft, Je Hart Is Uniek