Skip to Content

Een Sterke Vrouw Verliest NOOIT Zichzelf Wanneer Ze Een Ander Vindt

Een Sterke Vrouw Verliest NOOIT Zichzelf Wanneer Ze Een Ander Vindt

Je zet jezelf nog steeds op de eerste plaats.

Soms gebeurt er iets cools als je een relatie hebt en je zoveel met de ander bezig bent dat je helemaal vergeet wat jij eigenlijk wilde doen. 

Nu even minder sarcastisch. Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet die niet in de val trappen van een liefde die alles overneemt. Ze zetten zichzelf nog steeds op de eerste plaats en ze zijn onze helden. 

Hoewel het wel degelijk mogelijk is, is het voor sommige mensen (namelijk voor mij) moeilijker. 

Ik zeg altijd dat ik mezelf niet aan relatie zal verliezen, maar het gebeurt uiteindelijk altijd. 

De laatste man die ik heb gedate, grapte zelfs dat toen hij me voor het eerst leerde kennen, ik om 6.00 opstond en ik door hem iemand was geworden die uitsliep. 

Misschien lachte ik erom, maar diep vanbinnen wist ik dat het niet echt grappig was. 

Sommige mensen zijn veel te bereid om de gewoontes en het slaapritme van onze partners over te nemen. We zetten onze voorkeur voor films en restaurants opzij voor die van hen.

Langzaam maar zeker maken ze ons tot hun perfecte vrouwelijke wederhelft en we gaan al glimlachend erin mee. 

Het moet genoeg zijn. We moeten ermee kappen. 

Je wilt misschien je moeder om raad vragen of je therapeut, maar de reden achter mijn gedrag is dat ik graag afgeleid wordt van wat ik eigenlijk wilde doen.

Ik ben doodsbang dat ik faal in alles wat ik wil doen en daarom ben ik meer dan bereid om me niet bezig te houden met hoe laat het is als ik bij een leuke man ben die mij al geweldig vindt. 

Genoeg zijn is in je eentje al moeilijk genoeg en het is vele malen makkelijker om comfort en validatie te vinden binnen een relatie. Maar de makkelijke uitweg nemen zal het uiteindelijk niet eenvoudiger maken. 

Als je je problemen met angst en onzekerheid niet meteen afhandelt, zullen ze alsmaar groter worden, tot het te overweldigend is om ze aan te pakken.

Een relatie hebben is fantastisch als je de juiste redenen daarvoor hebt (hij is bijvoorbeeld een goed mens en hij voegt waarde toe aan je leven), maar een relatie is slechts een afleiding als je die alleen maar bent aangegaan omdat je denkt dat je niet kan overleven zonder dat iemand je troost. 

Laat me je als eerste zeggen dat je het kunt. Je kunt het prima alleen af en je kan zelfs gelukkig zijn in je eentje. Laat de goedkeuring van een ander er niet voor zorgen dat je geen goedkeuring meer bij jezelf zoekt. 

Dus als je op dit moment een relatie hebt of je alleen met iemand date, zorg er dan voor dat je wat aan zelfliefde doet. Zet jezelf op de eerste plaats en vind je innerlijke kracht. 

Daar zul je straks blij mee zijn.  

Een Sterke Vrouw Verliest NOOIT Zichzelf Wanneer Ze Een Ander Vindt