Skip to Content

5 X Waarom Zelfs Sterke Vrouwen In Een Moeilijke Relatie Komen

5 X Waarom Zelfs Sterke Vrouwen In Een Moeilijke Relatie Komen

Sterk zijn is niet zo eenvoudig als het klinkt. Zelfs sterke vrouwen vergeten vaak dat ze ook kwetsbaar kunnen zijn. Daarom zijn ze eraan gewend te veel te geven aan mensen die niets terug willen of kunnen geven.

Een sterke vrouw is onafhankelijk, zelfverzekerd, emotioneel intelligent en zelfbewust en ze weet dat ze veel te bieden heeft. Maar ze is er niet minder menselijk door. Ze kan gemakkelijk verblind raken door liefde. Dus de mensen om wie ze geeft profiteren vaak van haar sterke maar vriendelijke karakter.

Er zijn enkele redenen waarom zelfs sterke vrouwen soms in moeilijke en pijnlijke relaties belanden, ondanks al hun hardheid.

Dit zijn de redenen dat zelfs sterke vrouwen wel eens in een moeilijke relatie komen:

1. Zelfs sterke vrouwen zijn niet beschermd tegen alle giftige en narcistische mensen

5 X Waarom Zelfs Sterke Vrouwen In Een Moeilijke Relatie Komen

Het betekent dat ze nog overweldigender voor je zijn. Toxische mensen hebben anderen nodig die emotionele intelligentie, zelfvertrouwen, taaiheid en innerlijke kracht hebben, zodat ze deze kunnen uitputten.

Ze vertrouwen op iemands medelevende hart dat altijd zal helpen en er voor hen zal zijn. Toxische en narcistische mensen hebben alles te winnen bij sterke vrouwen, maar ze hebben niets te bieden.

2. Trauma’s uit het verleden kunnen in een nieuwe relatie naar boven komen

Ze werden sterk geboren en het leven maakte ze sterker. Sterke vrouwen ondergaan meestal veel moeilijkheden en ontberingen in het leven. Ze zijn zo goed in het alleen zijn en het aangaan van een relatie kan hun wereld op zijn kop zetten.

Psychologen geven zelfs aan dat ze mogelijk een substantieel trauma hebben meegemaakt. Ze komen vaak partners tegen die dat trauma teweegbrengen. In zekere zin is dat hun manier om met hun verleden om te gaan.

3. Zelfs sterke vrouwen zijn eraan gewend degene te zijn die bijna nooit ontvangt

Ze zijn gewend te geven totdat ze niets meer hebben, en daarom trekken ze behoeftige mensen aan. Degenen die er geen probleem mee hebben alle liefde, begrip en steun aan te nemen zonder er iets voor terug te geven.

Dit gebeurt omdat ze eraan gewend zijn onafhankelijk te zijn. Ze zijn gewend om voor zichzelf te zorgen. Dus ze zien het gebrek aan wederkerigheid pas als ze emotioneel uitgeput zijn.

4. Ze denken dat ze degenen van wie ze houden kunnen beïnvloeden of veranderen

Ze blijven langer dan nodig in slechte relaties. Dit omdat ze het gevoel hebben dat ze de macht hebben om iemand te veranderen. Hun medelevende aard doet hen denken dat ze bij elke moeilijkheid die ze tegenkomen, moeten blijven doorgaan om de persoon om wie ze geven te helpen.

Ze kunnen veel tijd verspillen totdat ze beseffen dat ze niemand kunnen veranderen. Of iemand kunnen beïnvloeden die geen verandering in hun leven wil.

5. Zelfs sterke vrouwen kiezen onbewust voor meer uitdagende en moeilijke relaties

Of ze het zich nu realiseren of niet, ze hebben de neiging ‘normale’ relaties saai te vinden. Ze houden van een uitdaging, een soort project om iemand te repareren of een relatie waarin ze zich bevinden op te lossen.

Ze realiseren zich niet dat niet iedereen hun hulp wil en dat er mensen zijn die van nature giftig zijn en dat er geen oplossing voor hen is. Het slechte voor sterke vrouwen hier is dat ze zo gefocust zijn op de ander dat ze zichzelf uit het oog verliezen. Ze doen er alles aan en komen uiteindelijk in een eenzijdige relatie terecht.

Conclusie

5 X Waarom Zelfs Sterke Vrouwen In Een Moeilijke Relatie Komen

Om moeilijke relaties te boven te komen, moeten deze sterke vrouwen ophouden met steeds die stoere buitenkant te tonen en zichzelf kwetsbaar op te stellen.

Verdriet en ontberingen zijn onvermijdelijke onderdelen van iemands leven en dat is iets dat ze moeten accepteren.

Ze zijn geneigd muren op te bouwen na een slechte ervaring en hoewel dat op de korte termijn zou kunnen helpen, duwt het op de lange termijn de goede mensen (die de aandacht van een sterke vrouw waard zijn) van hen weg.

Ze moeten ophouden te denken dat het gewicht van de wereld op hun schouders rust en dat ze de plicht hebben om alles op te lossen.

Zij zijn niet degenen die de hele tijd alles moeten verdragen, alleen maar omdat ze het aankunnen. En ze kunnen niet degenen zijn die steeds meer geven.

Zelf sterke vrouwen hebben een partner nodig die hen helpt een balans te vinden tussen sterk zijn en soms op iemand anders leunen.

Het voordeel van alle moeilijkheden die ze doorstaan, is dat de verkeerde relaties die ze doormaken hen alleen maar sterker maken.

Ze weten wat ze niet moeten doen in hun volgende relaties. De ervaring leert hen dat ze, door keer op keer voor dezelfde man te kiezen, geen andere uitkomst kunnen verwachten.

Ze helpen hen zichzelf te ontdekken, hun kracht te hernieuwen en uit een slechte ervaring te komen met de meest waardevolle les van zelfliefde.