Skip to Content

10 Redenen Waarom Verliefd Worden Moeilijk Is Voor Sterke, Slimme Vrouwen

10 Redenen Waarom Verliefd Worden Moeilijk Is Voor Sterke, Slimme Vrouwen

Heeft iemand ooit tegen je gezegd, “Wauw, je bent een geweldige jonge dame! Je bent opgeleid, slim en onafhankelijk, je hebt een goede baan, je weet hoe je moet koken en je huis is altijd vlekkeloos. Je lijkt het helemaal voor elkaar te hebben, maar hoe komt het dat je nog steeds single bent?”

Ik zweer het, als ik een cent had voor elke keer dat mijn tante zoiets tegen me zei op onze familiebijeenkomsten, dan zou ik nu zo rijk zijn.

Mensen schijnen dit fenomeen niet te kunnen begrijpen: hoe kan een vrouw, die blijkbaar alles heeft, geen man hebben? Er moet iets mis zijn met haar, toch?

Nou, fout. Het is geen geheim dat sterke en slimme vrouwen verliefd worden vrijwel onmogelijk vinden. Als je wilt weten waarom dat zo is, lees dan verder.

10 redenen waarom verliefd worden moeilijk is voor sterke, slimme vrouwen

1. Het is eenvoudig – ze hebben andere prioriteiten

Soms is de eerste en meest voor de hand liggende reden waarom sterke vrouwen het moeilijk vinden om verliefd te worden, is dat ze er gewoon geen tijd voor hebben. Ze hebben andere prioriteiten om zich mee bezig te houden – hun opleiding, carrière, familieverplichtingen, vriendschappen, hobby’s, fitnessdoelen, enzovoort. Hun agenda is vol!

2. Deze vrouwen weten precies wat ze willen – en ze nemen nooit genoegen met minder

Elke sterke en slimme vrouw die zich bewust is van haar eigenwaarde heeft een denkbeeldige checklist in haar hoofd van de dingen die ze in haar partner zoekt.

Misschien is ze op zoek naar een partner die aardig is, slim, een diploma heeft, een stabiele baan en inkomen, die zijn eigen plek heeft en niet bij zijn ouders woont, die van dieren en kinderen houdt, ambitieus is, grappig en een heer.

Als ze zich realiseert dat de man met wie ze uitgaat niet aan alle criteria voldoet, dan is ze niet bang om hem af te wijzen en iemand na te streven die beter is. Ze heeft hoge normen (en terecht!). En ze zal nooit genoegen nemen met minder dan ze weet dat ze verdient en wil.

3. Ze weten wanneer het tijd is om ieder een eigen weg te gaan

Sterke en onafhankelijke vrouwen weten wanneer het tijd is om bij iemand weg te gaan. Ze blijven niet te lang in relaties hangen die een doodlopende weg zijn.

Deze vrouwen smeken nooit om iemands liefde en aandacht. Als ze niet worden behandeld zoals ze verdienen, dan kunnen ze hun partner het voordeel van de twijfel geven en hem een keer op zijn gebrek aan respect wijzen. Maar de volgende keer dat het gebeurt, zijn ze weg.

4. Ze hebben geen man nodig om ze ‘heel’ te maken

10 Redenen Waarom Verliefd Worden Moeilijk Is Voor Sterke, Slimme Vrouwen

Sterke en slimme vrouwen houden van liefde en hunkeren naar een diepe emotionele verbinding. Ze hebben echter geen man nodig om ze zich compleet te laten voelen. En ze weten dat een relatie hen niet compleet zal maken – omdat dat van binnenuit komt.

Ze zijn zich er terdege van bewust dat ze op zichzelf een heel mens zijn. En een man is er alleen om een aanvulling te zijn op hun toch al verbazingwekkende leven.

5. Iemands tweede optie zijn? Echt niet.

Sterke vrouwen jagen niet – ze trekken aan. Dus als ze merken dat iemand ze als een tweede optie behandelt, dan maken ze het niet hun missie om die man achterna te zitten, te repareren en te veranderen. Ze gaan gewoon weg. Zo eenvoudig is het!

6. Ze hunkeren niet naar validatie van anderen

Deze vrouwen weten dat het onmogelijk is om door iedereen geliefd, gewaardeerd en bewonderd te worden. En dat vinden ze prima.

Ze doen geen moeite om aan ieders verwachtingen over hen te voldoen. En ze vinden het prima om een persoon of twee hier en daar teleur te stellen.

Ze weten dat de enige persoon die ze voor zich moeten winnen in wezen degene is die in de spiegel naar ze terugkijkt. En de enige mening die ze moeten waarderen is die van henzelf.

7. Ze komen altijd voor zichzelf op

Sterke, onafhankelijke en slimme vrouwen hebben geen man nodig om voor hen te vechten. Ze hebben geen behoefte aan iemand die hun leven in enig opzicht zal vergemakkelijken. Ze zijn bereid en zeer capabel om voor zichzelf op te komen en voor hun plaats in de samenleving te vechten.

Deze vrouwen zijn het zat om ‘papa’s kleine meisje ‘of‘ iemands vrouw’ genoemd te worden. Ze willen niet dat hun succes ooit aan een mannelijke figuur in hun leven wordt gekoppeld, maar om alleen die van hen te zijn.

Ze spreken altijd de waarheid, hoe hard het ook is. Daarom komen ze vaak over als intimiderend of zelfs wreed.

8. Het is moeilijk om ruimte te maken voor iemand anders

Deze vrouwen hebben al een leven voor zichzelf opgebouwd. Ze hebben een goede en bloeiende carrière, een stabiel en veilig inkomen, een eigen plek, ondersteunende vriendschappen en familierelaties, leuke hobby’s, vakantieplannen, enzovoort.

Het is ongelooflijk moeilijk voor hen om een man en zijn wensen en behoeften in hun toch al drukke schema te passen. Omdat dat zou betekenen dat ze een belangrijke verandering in hun routine zouden moeten aanbrengen. Wat ze bijna onmogelijk vinden om te doen.

Deze vrouwen houden van hun leven! En ze zijn uiterst terughoudend om het te veranderen. Vooral omdat ze zich goed bewust zijn van hoe dun hedendaagse relaties zijn en hoe giftig de mannen van tegenwoordig kunnen zijn.

9. Deze vrouwen hebben hun hart al eerder gebroken gehad

10 Redenen Waarom Verliefd Worden Moeilijk Is Voor Sterke, Slimme Vrouwen

Waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom deze vrouwen zijn zoals ze zijn (dat is sterk, slim en onafhankelijk) is dat hun hart eerder is gebroken.

De pijn die ze hebben doorgemaakt, heeft hen aanzienlijk verpletterd en hen gedwongen om op te staan, aan zichzelf te werken (en voor!) en de best mogelijke versie van zichzelf te worden die ze konden worden, terwijl ze tegelijkertijd muren om hun hart hebben gebouwd en onbreekbaar werden.

Deze vrouwen hebben op de harde manier geleerd waartoe sommige mensen in staat zijn. En daarom aarzelen ze om iemand te dichtbij te laten komen.

10. En uiteindelijk zijn ze niet bang om alleen te zijn

En ten slotte zijn deze vrouwen niet bang om alleen te eindigen. Ze houden van hun tijd alleen en hun eigen gezelschap, en ze vinden het nooit saai of eenzaam.

Zoals eerder gezegd, hunkeren ze naar een diepe emotionele verbinding, maar ze zullen nooit te veel opofferen om het te bereiken. Ze weten hoe echte liefde eruitziet, en als er een mogelijkheid is dat ze het nooit zullen vinden – ze vinden het prima! Ze weten dat het niet het einde van de wereld is.