Skip to Content

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

We zijn allemaal mensen – het is iets dat we vaak vergeten. We worden zo in beslag genomen door de meningen en waarden van anderen dat we vaak vergeten aan onszelf te denken. Je denkt al snel dat je niet genoeg bent.

De wereld kan een wrede plek zijn en jij bent de enige die jezelf door de moeilijke tijden heen kan helpen. Aan de andere kant kun je ook je eigen vijand zijn.

De menselijke geest is complex en we kunnen niet alles begrijpen wat we doen en voelen. Dit kan ervoor zorgen dat je jezelf als een uitgestotene ziet, iemand die er niet thuishoort.

We hebben allemaal onze goede en slechte dagen. De goede zijn wanneer we lachen, zingen, dansen en de wereld een betere plek is.

Maar dan krijgen we onze slechte dagen waarop we geen zin hebben om iets te doen. Die dagen dat je het gevoel hebt dat je niet genoeg bent, zijn nog de ergste.

Dit vreselijke gevoel kan uit het niets lijken te komen of het kan worden uitgelokt door je eerdere ervaring. Elk mens is een individu, dus niet iedereen zal op dezelfde manier door deze gevoelens worden beïnvloed.

Het vreselijke gevoel kan aan je hart trekken en je terneerdrukken. Laat je hier echter niet door lastig vallen, want jij en ik weten dat je meer dan genoeg bent.

Ons brein kan soms tegen ons werken en bepaalde gedachten kunnen onze geest overnemen. Het is belangrijk om je hierdoor niet naar beneden te laten slepen, en wat nog belangrijker is, is om te onthouden wat je waard bent.

1. Besef dat het niet jouw schuld is als je denkt dat je niet genoeg bent

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

Als er iets is dat je verzwaart, is het gemakkelijk om automatisch aan te nemen dat het iets is dat je hebt gedaan. Er is iets veranderd aan de manier waarop je over jezelf denkt, maar je kunt er niet helemaal de vinger op leggen.

Deze gevoelens van niet goed genoeg zijn, kunnen je doen geloven dat het jouw schuld is dat je je zo voelt. Het is oké om aan jezelf te twijfelen, maar het is nooit oké om jezelf de schuld te geven van iets dat je niet kunt veranderen.

Je hebt waarschijnlijk de indruk dat je dingen anders had kunnen doen. Nou, dat is nu verleden tijd en het is niet de moeite waard om erover na te denken.

2. Kies je vrienden boven je vijanden

Telkens als je het gevoel hebt dat het het einde van de wereld is, zoek je troost. Het is altijd goed om iemand aan je zijde te hebben die je in vertrouwen kunt nemen.

De meest voorkomende fout die we maken is om aandacht en steun van anderen te zoeken. Er is niets mis mee om dat te doen, het is alleen dat we vergeten wie onze echte vriend is.

Ik heb het over jezelf. Jij bent de persoon die alle geheimen kent. Jij bent degene die de ups en downs heeft meegemaakt.

Dit is een vriendelijke herinnering om jezelf niet te verslaan. De enige die altijd aan je zijde staat en die je kan helpen, ben jijzelf.

Maak een verstandigere keuze in plaats van je eigen vijand te zijn.

3. Laat niemand in je hoofd komen als je denkt dat je niet genoeg bent

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

Misschien heb je geen probleem dat van binnenuit komt. Misschien ben je recentelijk onder invloed geweest van de maatschappij of een individu.

Deze persoon overtuigt je met zijn manipulatieve gedrag dat je niet genoeg bent. Dit kan een teken zijn dat je met een narcist te maken hebt, dus het is belangrijk om dit te erkennen.

Laat hun mening je leven niet beheersen. Besteed aandacht aan wat je echt wilt en geef jezelf wat krediet. Dit kan moeilijk zijn, maar zodra je je realiseert dat je je eigen beste vriend bent, heb je de ondersteuning die je nodig hebt.

4. Het is oké om verdrietig te zijn

Toen je een kind was, werd je misschien verteld om te stoppen met zeuren en je te gedragen als een baby. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je denkt dat je het niet verdient om verdrietig te zijn.

Al deze verkeerde overtuigingen waarmee je bent opgegroeid, kunnen een grote invloed hebben op de manier waarop je naar jezelf kijkt. Je werd verteld om “op te hangen” en te doen alsof er niets is gebeurd.

Door dit te doen, sta je jezelf niet toe om je emoties te verwerken. Je veegt deze negatieve gevoelens alleen maar onder het tapijt. Dat zal je geen goed doen en het wordt later alleen maar rampspoed.

5. Stop met jezelf met anderen vergelijken als je denkt dat je niet genoeg bent

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

Misschien is de reden waarom je je zo voelt, dat je ogen gericht zijn op anderen en hun prestaties. Misschien is er iemand die je bewondert en probeer je in hun voetsporen te treden.

Als je er niet in slaagt, voel je je ontmoedigd en als een mislukkeling. Het probleem hier is dat je jezelf met hen vergelijkt.

Ieder van ons is uniek en doet dingen anders. Het is prima om een ​​rolmodel te hebben, maar je moet jezelf niet de schuld geven dat je dat niet bent.

Als je te hoge verwachtingen aan jezelf stelt die je niet kunt waarmaken, breng je jezelf alleen maar in de problemen. Neem kleine stapjes en je zult uiteindelijk zien dat er vooruitgang wordt geboekt.

6. Gun jezelf een pauze

Soms, wanneer je gedachten de overhand krijgen, is het goed om even een time-out te nemen. Probeer te stoppen met zoveel zorgen te maken en gewoon te ontspannen.

Je kunt wat tijd vrij nemen van je werk en tijd met jezelf doorbrengen. Begin een nieuwe hobby, iets wat je al heel lang wilde doen maar nooit de kans kreeg.

Houd je geest bezig door rond te hangen met familieleden of goede vrienden. Ga op minivakantie of bingewatch je favoriete serie!

Soms, wanneer je gedachten de overhand krijgen, is het goed om even een time-out te nemen. Probeer te stoppen met zoveel zorgen te maken en gewoon te ontspannen.

Je kunt wat tijd vrij nemen van je werk en tijd met jezelf doorbrengen. Begin een nieuwe hobby, iets wat je al heel lang wilde doen maar waarvoor je nooit de kans kreeg.

Houd je geest bezig door rond te hangen met familieleden of goede vrienden. Ga op minivakantie of bingewatch je favoriete serie!

Nog een paar herinneringen als je denkt dat je niet goed genoeg bent

Gedachten Voor Als Je Het Gevoel Hebt Dat Je Niet Genoeg Bent

Wanneer deze moeilijke tijden je treffen, kan het moeilijk zijn om terug te vechten. Het enige wat je nodig hebt is echter een duwtje in de rug en je bent de held van de dag.

Misschien klinkt dit nu als een vergezocht idee, maar geloof me, je kunt het. Je verdient het niet om jezelf af te breken en jezelf als niet goed genoeg te beschouwen.

Hier zijn een paar herinneringen om je op te vrolijken als je je down voelt. Lees ze aandachtig en probeer ze te onthouden, want ze zullen je enorm helpen!

-Jij doet ertoe.
-Je moet je op mezelf concentreren.
-Je mag een tweede kans nemen.
-Stop met het behagen van anderen.
-Je zou meer tijd in jezelf moeten investeren.
-Het is oké om een ​​fout te maken.
-Blijf sterk.
-Het is de reis die telt, niet het doel.
-Vergeef jezelf.
-Je verdient het om geliefd te zijn.
-Het is niet nodig om perfect te zijn, je moet jezelf zijn.
-Je mag jezelf wat speling geven.

PinFlight Image